strasznaaa zazdrość i niepokój :( - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-03-13, 13:27   #31
kosmiteczka
Zadomowienie

Dot.: strasznaaa zazdrość i niepokój :(

Cytat:
Napisane przez Honey_Girl Pokaż wiadomość
Szczerze też bym się bardzo zdenerwowało gdyby się okazało,że mojego ukochanego podrywa jakaś laseczka ...
taaa tylko ze to bylo 2 lata temu a ja ciagle mu to wypominam

Cytat:
Najlepiej porozmawiaj ze swoim facetem i otwarcie powiedz mu o swoich obawach
i co ja mam mu powiedziec? że nie chce by mial tam stare znajome bo.... no wlasnie bo co? przeciez on nie gada z żadnymi panienkami nie utrzymuje kontaktu z nikim nie pisze na tej klasie nie ma numerów na gg żadnych kolezanek... poza tym podal mi nick i haslo do tej klasy bym sobei tam mogla wchodzic kiedy chce i sprawdzac co chce bym nie miala zadnych obaw... On jest wobec mnie 100% w porzadku...
kosmiteczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-13, 13:36   #32
Honey_Girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kosmiteczka Pokaż wiadomość
taaa tylko ze to bylo 2 lata temu a ja ciagle mu to wypominam

i co ja mam mu powiedziec? że nie chce by mial tam stare znajome bo.... no wlasnie bo co? przeciez on nie gada z żadnymi panienkami nie utrzymuje kontaktu z nikim nie pisze na tej klasie nie ma numerów na gg żadnych kolezanek... poza tym podal mi nick i haslo do tej klasy bym sobei tam mogla wchodzic kiedy chce i sprawdzac co chce bym nie miala zadnych obaw... On jest wobec mnie 100% w porzadku...

Dokładnie jakbym czytała siebie naprawdę. My też mieliśmy kilka niemiłych sytuacji, które miały właśnie związek z innymi dziewczynami. Były awantury i moje łzy. I też mu to czasem wypominam. Wracam do tego, chociaż nie wiem czemu I z tym kontaktem, z gg, z naszą klasą też znam hasło, nie utrzymuje z nimi kontaktów dokładnie tak jak Twój. Tak samo właśnie nie wiem jak zmienić swoją zazdrość ... ja reaguje tak,że zaraz się smucę i w ogóle ale mówię mu szczerze o co mi chodzi. Pociesza mnie,że nie mam czym się martwić bo on jest tylko mój jednak ze mną w tej sytuacji jest jak z dzieckiem... nie wytłumaczy mi tego, ja dalej robię swoje. Nie wiem sama naprawdę co robić.

Kochanie

http://www.suwaczek.pl/cache/6fc6d0489c.png?html
Honey_Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-13, 13:41   #33
martinka_m
BAN stały

dziewczyny to was na prawde zniszczy, a jeszcze predzej wasze zwiazki !! sama sie wypowiadalam wczesniej, bo tez jestem zazdrosna i podejrzliwa, ale u mnie w zwiazku bylo wiele niejasnosci, moj eks nie dalby mi hasla na gg, poczte czy cokolwiek innego...

a wy na prawde macie bardzo komfortowa sytuacje!! przestancie sie zamartwiac.
martinka_m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-13, 13:43   #34
kosmiteczka
Zadomowienie

Cytat:
Dokładnie jakbym czytała siebie naprawdę. My też mieliśmy kilka niemiłych sytuacji, które miały właśnie związek z innymi dziewczynami. Były awantury i moje łzy. I też mu to czasem wypominam. Wracam do tego, chociaż nie wiem czemu I z tym kontaktem, z gg, z naszą klasą też znam hasło, nie utrzymuje z nimi kontaktów dokładnie tak jak Twój. Tak samo właśnie nie wiem jak zmienić swoją zazdrość ... ja reaguje tak,że zaraz się smucę i w ogóle ale mówię mu szczerze o co mi chodzi. Pociesza mnie,że nie mam czym się martwić bo on jest tylko mój jednak ze mną w tej sytuacji jest jak z dzieckiem... nie wytłumaczy mi tego, ja dalej robię swoje. Nie wiem sama naprawdę co robić.
jesli chodzi o nasz zwiazek on dokladnie wie o co sie zloszcze bo robie mu zlosliwe komentarze w stylu "jeszcze kasi nie zaprosiles, choc jakas inna kasia tez juz jest, ciekawe kto to..." albo "juz nawet nie pytam kim sa te laski ktore zaprosiles" i inne tym podobne... wiec on wie ze ja sie o to zloszcze ale on nie widzi w tym nic zlego bo nie gada z nimi ani nic on je tylko ma, najlepsze ze ja mam grono, a on nie i ja wiem ze mozna miec jakichs starych kolegow z ktorymi nic nie laczy, ale... no wlasnie zawsze jest ale. Ale skoro on nie zauwazyl ze tamta go zarywala, to moze kolejny raz nie zauwazyc... No i tak mecze sie i placze dzis nawet w swoje urodziny mu pare soczystych smsow wyslalam z pretensjami o te panienki i poplakałam sie ja juz nie wiem co mam robic nie radze sobie z tym wszystkim moze naprawde powinnam isc do psychologa...
Stary 2008-03-13, 13:44   #35
Honey_Girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martinka_m Pokaż wiadomość
dziewczyny to was na prawde zniszczy, a jeszcze predzej wasze zwiazki !! sama sie wypowiadalam wczesniej, bo tez jestem zazdrosna i podejrzliwa, ale u mnie w zwiazku bylo wiele niejasnosci, moj eks nie dalby mi hasla na gg, poczte czy cokolwiek innego...

a wy na prawde macie bardzo komfortowa sytuacje!! przestancie sie zamartwiac.

Ja bym się nie zamartwiała gdyby nie ta przeszłość, która bardzo mnie zraniła

Kochanie

Stary 2008-03-13, 13:48   #36
martinka_m
BAN stały

Cytat:
Ja bym się nie zamartwiała gdyby nie ta przeszłość, która bardzo mnie zraniła
tzn. zdradzil cie kiedys?
martinka_m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-13, 13:56   #37
onemi
Rozeznanie

zauwazylam, ze nasza-klasa.pl jest dla nas kobietek, w pewnym sensie bardzo drazliwym tematem

ja bym ta jego ex najchetniej

Od 5.01.2010 :
66,7kg wrrrr 65..64..63..62..61..60..59..58..57.. i -->
onemi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-13, 13:57   #38
Honey_Girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martinka_m Pokaż wiadomość
tzn. zdradzil cie kiedys?
Nie nie nigdy w życiu by mi tego nie zrobił Poprostu były jakieś niemiłe rzeczy związane z dziewczynami,że go podrywały, nazywały słoneczkiem, jedna go cmoknęła a ja poprostu nie mogłam tego znieść i stałam się zazdrosna niby to nic w porównaniu ze zdradą ale dla mnie są to przykre rzeczy

________

Kochanie

Stary 2008-03-13, 13:59   #39
kosmiteczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez onemi Pokaż wiadomość
zauwazylam, ze nasza-klasa.pl jest dla nas kobietek, w pewnym sensie bardzo drazliwym tematem
też zauważyłam... normalnie jakbym dorwała tego co to wymyslił... odswieżac stare przyjaznie sie zachcialo jakby ktos chcial to by kontakt ze starymi znajomymi utrzymywał, żadne klasy nie byłyby potrzebne!
Stary 2008-03-13, 14:01   #40
Maalwaaa
Rozeznanie

Postanowiłam się wypowiedzieć na ten temat, bo niestety i mnie to dotknęło Ale wiem, że to przez przeszłość gdzie byłam z kolesiem 2 lata a on mnie zdradzał na prawo i lewo. Teraz jestem z cudownym mężczyzną, nic mu nie mogę zarzucić, nie daje mi ŻADNYCH powodów do zazdrości i wiem, bo dokładnie znam jego przeszłość i charakter i wiem, że by mnie nie zdradził i nie zostawił. Ale w mojej duszycce siedzi taki mały diabełek i wprowadza tą zazdrość i niepokój całkiem nieuzasadniony. Próbuje to zwalczać ale ciężko mi idzie A i też mnie wkurza ta Nasza klasa, jak jakieś laski go zapraszają.
Maalwaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-13, 14:02   #41
Honey_Girl
Zakorzenienie

[quote=onemi;6887933]zauwazylam, ze nasza-klasa.pl jest dla nas kobietek, w pewnym sensie bardzo drazliwym tematem

dokładnie zgadzam się. To powinno być coś dla osób, które chcą znaleźć znajomych sprzed 20 paru lat a nie i przez to są później problemy

Kochanie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-13, 14:04   #42
kosmiteczka
Zadomowienie

zbojkotujmy ten kretynski portal! napiszmy do autorow ze cierpimy przez nich!
Stary 2008-03-13, 14:05   #43
Maalwaaa
Rozeznanie

Cytat:

dokładnie zgadzam się. To powinno być coś dla osób, które chcą znaleźć znajomych sprzed 20 paru lat a nie i przez to są później problemy

I jak się odzywają jego ex. U mnie tak było ale on ma zasadę na szczęście, że nie utrzymuje kontaktów ze swoimi byłymi. I od razu odrzucał zaproszenie.
Stary 2008-03-13, 14:08   #44
kosmiteczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maalwaaa Pokaż wiadomość
I jak się odzywają jego ex. U mnie tak było ale on ma zasadę na szczęście, że nie utrzymuje kontaktów ze swoimi byłymi. I od razu odrzucał zaproszenie.

mój nie utrzymuje zadnych kontaktow z ex, zreszta nie wiem jak oni sie rozstali ze zadna go jeszcze nie zaprosiła... ale te kolezanki...
Stary 2008-03-13, 14:10   #45
onemi
Rozeznanie

ehhhh niestety

Maalwaaa jak ja Cie doskonale rozumiem..

taaak zbojkotujmy ten portal ! oprócz nas jest pewnie wieeeele innych ktore takze cierpia !

Od 5.01.2010 :

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-03-13, 14:11   #46
Honey_Girl
Zakorzenienie

Mój oczywiście musi przyjąć zaproszenie bo jak inaczej ! Chociaż nie utrzymuje kontaktów, ale jak widzę jakiś komentarz od koleżaneczek to mnie trafia na miejscu Nie ma co wizażanki petycja musi być !

Kochanie

Stary 2008-03-13, 14:12   #47
onemi
Rozeznanie

Cytat:
moj przyjal zaproszenie... chociaz z nia nie rozmawia to i tak..wrrr

Od 5.01.2010 :
Stary 2008-03-13, 14:12   #48
Latoya
BAN stały

.

Edytowane przez Latoya
Czas edycji: 2009-05-26 o 19:46
Latoya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-13, 14:18   #49
Maalwaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Latoya Pokaż wiadomość
czucia wlasnej wartosci, jakis kompleksöw, ktöre niekiedy ukrywamy sami przed soba.
Nooo mnie nabawił pełno kompleksów mój ex. Nawet nie wiesz jak trudno było mi odbudować moją samoocenę.

Cytat:
Mój oczywiście musi przyjąć zaproszenie bo jak inaczej ! Chociaż nie utrzymuje kontaktów, ale jak widzę jakiś komentarz od koleżaneczek to mnie trafia na miejscu Nie ma co wizażanki petycja musi być !
Mam tak samo.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-13, 14:22   #50
kosmiteczka
Zadomowienie

Cytat:
Czesto jest to uczucie wynikajaca z malego poczucia wlasnej wartosci, jakis kompleksöw, ktöre niekiedy ukrywamy sami przed soba.

niestety u mnie idzie to w parze ze soba. Tylko co zrobic by to zmienic?
Stary 2008-03-13, 14:23   #51
onemi
Rozeznanie

Cytat:
Nooo mnie nabawił pełno kompleksów mój ex. Nawet nie wiesz jak trudno było mi odbudować moją samoocenę.
mi juz nie chodzi o sama samoocenem tylko o sam fakt jak mogl to zrobic, ufalam mu, byl dla mnie baaardzo wazny, kochalam go - wiedzial o moich uczuciach i sam zapewniaj o swoich, baaa nawet zareczyny planowal...i zdradzil.. W moim przypadku nie chodzi o samoocene, czy kompleksy.

Od 5.01.2010 :
Stary 2008-03-13, 14:23   #52
Latoya
BAN stały

.

Edytowane przez Latoya
Czas edycji: 2009-05-26 o 19:45
Stary 2008-03-13, 14:27   #53
onemi
Rozeznanie

Cytat:
Ja tam lubie Nasza Klase szczegölnie ogladac zdjecia.
ja ogolnie tez lubie,
poza ta jedna drazniaca mnie osoba

Od 5.01.2010 :
Stary 2008-03-13, 14:29   #54
kosmiteczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez onemi Pokaż wiadomość
mi juz nie chodzi o sama samoocenem tylko o sam fakt jak mogl to zrobic, ufalam mu, byl dla mnie baaardzo wazny, kochalam go - wiedzial o moich uczuciach i sam zapewniaj o swoich, baaa nawet zareczyny planowal...i zdradzil.. W moim przypadku nie chodzi o samoocene, czy kompleksy.

mi nic nie zrobił nigdy nie zdradzil... i nie wiem czemu taka jestem moze to faktycznie wynika ze zbyt niskiej samooceny myslalam ze jak zdam prawko troche uwierze w siebie- zdalam wczoraj- ale za 4 razem. ani troche nie jest mi lepiej
Stary 2008-03-13, 14:39   #55
onemi
Rozeznanie

Cytat:
mi nic nie zrobił nigdy nie zdradzil... i nie wiem czemu taka jestem moze to faktycznie wynika ze zbyt niskiej samooceny myslalam ze jak zdam prawko troche uwierze w siebie- zdalam wczoraj- ale za 4 razem. ani troche nie jest mi lepiej
chodzilo oczywiscie o mojego ex.

no cos Ty ! ZDALAS, ciesz sie z tego! znam ludzi ktorzy o wiele wiecej razy probowali, a nawet jedna osoba 13 razy zdawala. Powiem Ci, ze ja sama po 1 nieudanej probie tak sie podlamalam, ze przez kilka lat sobie odpuscilam, dopiero teraz zaczynam na nowo. To bylo dawno, kamer nie bylo..nie wiem, dobrze mi "szlo"! chyba dlatego, ze kasy w kopercie nie dalam...

Od 5.01.2010 :
Stary 2008-03-13, 14:41   #56
Latoya
BAN stały

.

Edytowane przez Latoya
Czas edycji: 2009-05-26 o 19:44
Stary 2008-03-13, 15:57   #57
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Hej Dziewczyny

Ja tez jestem straszna zazdrośnica... Jak TŻ mi nie odpisuje dluzej albo nie dzwoni wtedy kiedy obiecal to juz mysle , a moze on z inna? a moze gdzies z kumplami sie bawi z jakimis laskami ? Normalnie szlag trafia :/ Albo jak sie dluzej nie odzywa.. Wiem ze ma dosc duza zajec, silownia, treningi ale i tak zazdrosna jestem.. pewnie to dlatego ze na ex wiele razy sie zawiodlam i nie na jednym... a potem biedny inny facet musi cierpiec chociaz jest wierny i szczery. Bogu dzieki ze moj nie ma NK
Stary 2008-03-13, 16:21   #58
to ja magda
Raczkowanie

Dziewczyny, odpuście trochę. Trochę zazdrości w związku być może nie zaszkodzi, ale to co piszecie zakrawa momentami na paranoje. Wasi obecni partnerzy nie mogą przecież odpowiadać za niewierność jakiś kolesiów z przeszłości. Zazdrość to jakby nie spojrzeć, jednak brak zaufania. Wierzcie mi, jeżeli facet kocha, ma swój honor i uczciwość to nie zdradzi, nawet jeśli podrywałaby go jakaś piękność. Jeżeli tej uczciwości i honoru nie ma, to cóż, żadne wasze awantury tu nie pomogą. a nawet najbardziej kochający i oddany facet nie jest ze stali i nie będzie całe życie udawadniał, że nie jest wielbłądem. A eksdziewczyny odnajdywane na naszej-klasie są tylko ex, wspomnieniem i nic więcej. nawet, jeśli miłym wspomnieniem - to przeszłość.
Nigdy w życiu nie będzie tak, że będziecie ze sobą 24 na dobę. Miałam kiedyś prace, która wiązała sie z wieloma wyjazdami, teraz taka pracę ma mój mąż. Gdybym tak gorliwie jak wy pielęgnowała swoją zazdrość, byłabym już jakąś ruiną kobiety a nie spełniona babką żyjącą szczęśliwie ze swoim mężem.
Pomyślcie, jeżeli jesteście teraz w fajnym, ciekawym, rozwijającym sie związku to czego niby wasz chłopak ma szukać u innej dziewczyny? No chyba, że same sprawicie że będzie szukał spokoju i zaufania..
to ja magda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-13, 17:36   #59
kosmiteczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez to ja magda Pokaż wiadomość
Dziewczyny, odpuście trochę. Trochę zazdrości w związku być może nie zaszkodzi, ale to co piszecie zakrawa momentami na paranoje. Wasi obecni partnerzy nie mogą przecież odpowiadać za niewierność jakiś kolesiów z przeszłości. Zazdrość to jakby nie spojrzeć, jednak brak zaufania. Wierzcie mi, jeżeli facet kocha, ma swój honor i uczciwość to nie zdradzi, nawet jeśli podrywałaby go jakaś piękność. Jeżeli tej uczciwości i honoru nie ma, to cóż, żadne wasze awantury tu nie pomogą. a nawet najbardziej kochający i oddany facet nie jest ze stali i nie będzie całe życie udawadniał, że nie jest wielbłądem. A eksdziewczyny odnajdywane na naszej-klasie są tylko ex, wspomnieniem i nic więcej. nawet, jeśli miłym wspomnieniem - to przeszłość.
Nigdy w życiu nie będzie tak, że będziecie ze sobą 24 na dobę. Miałam kiedyś prace, która wiązała sie z wieloma wyjazdami, teraz taka pracę ma mój mąż. Gdybym tak gorliwie jak wy pielęgnowała swoją zazdrość, byłabym już jakąś ruiną kobiety a nie spełniona babką żyjącą szczęśliwie ze swoim mężem.
Pomyślcie, jeżeli jesteście teraz w fajnym, ciekawym, rozwijającym sie związku to czego niby wasz chłopak ma szukać u innej dziewczyny? No chyba, że same sprawicie że będzie szukał spokoju i zaufania..

tylko ze pewnie tak jak u mnie to jest silniejsze od nas samych. To nie jest proste. To ja jestem skomplikowana, to ze mną jest coś nie tak. Wiem, że nigdy by mnie nie zdradził, w ogole nie utrzymuje kontaktu z laskami,a mimo wszystko jak widze ze je zaprasza to mnie...szlag trafia. Ostatnio tż ciagle pytal co chce na urodziny (dzis mam). Dziś powiedziałam, że na urodziny chcę, by usunął konto na tym portalu i to bedzie lepsze niz najdroższy prezent
nie no joke. A tak powaznie, zazdrosc jest silniejsza ode mnie i nie potrafie sobie z nia poradzic choc wiem, ze postepuje zle, ale nie potrafie inaczej. Naprawde powaznie juz mysle o wizycie u psychologa, bo to zdrowe nie jest.
Stary 2008-03-13, 18:52   #60
madzia686
Raczkowanie

Cytat:
tylko ze pewnie tak jak u mnie to jest silniejsze od nas samych. To nie jest proste. To ja jestem skomplikowana, to ze mną jest coś nie tak. Wiem, że nigdy by mnie nie zdradził, w ogole nie utrzymuje kontaktu z laskami,a mimo wszystko jak widze ze je zaprasza to mnie...szlag trafia. Ostatnio tż ciagle pytal co chce na urodziny (dzis mam). Dziś powiedziałam, że na urodziny chcę, by usunął konto na tym portalu i to bedzie lepsze niz najdroższy prezent
nie no joke. A tak powaznie, zazdrosc jest silniejsza ode mnie i nie potrafie sobie z nia poradzic choc wiem, ze postepuje zle, ale nie potrafie inaczej. Naprawde powaznie juz mysle o wizycie u psychologa, bo to zdrowe nie jest.
kosmiteczka rozumiem Cię, też tak miałam, i mam czasem, ale tylko czasem. Nie wiem czy Ci tym pomogę, ale ja zaczęłam walczyć ze swoją zazdrością w taki sposób, że wściekałam się, ale gryzłam się w język. I to nieprawda że nie potrafisz. Wmówiłaś sobie tak jak większość z nas, że jakiekolwiek kontakty z innymi dziewczynami naszych Tżtów są złe, a uwierz wystarczy wmówić sobie raz porządnie, a potem to już leci...
Ja w przeciągu 4 lat robiłam tyle awantur, scen, głupie gadaniny, a On to wytrzymywał do czasu, powiedział mi raz pewnego dnia... koniec, nie będe tego tolerował, gdybym ja Ci nie był wierny, ale jestem, miałem wiele okazji aby cie skrzywdzić w chwili gdy między nami się nie układało, ale zawsze Cię kochałem i kocham i nie potrafiłbym Ci krzywdy zrobić. a to że jesteś zazdrosna to twój problem. Jest wiele dziewczyn, które zachowują się normalnie, nie robią żadnych ALE, nie robia awantur o bzdury... mocne słowa ale to jego słowa, które bardzo na mnie wpłynęły. Nikt nie lubi porównań do innych, a tym bardziej dziewczyna do innych dziewczyn, czy koleżanek ukochanego. Na mnie to podziałało.
Proszę Cię, na spokojnie zastanów się czy warto, bo szkoda niszczyć związku, naprawdę szkoda
On Cię kocha, skoro wytrzymuje wszystko sceny, awantury, to Cię kocha, inny by uciekł, porzucił.
Trzymam kciuki i uwierz w siebie, że możesz, bo naprawdę dużo możesz.
madzia686 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości