![]() |
#31 | |
Zadomowienie
|
Dot.: cała prawda o kotach!?
Cytat:
![]() a jak coś się gotuje w garnku, ona pierwsza jak plotkara musi tam zajrzeć czasem się boję żeby sobie wąsów nie przypaliła z tego wszystkiego.
![]() |
![]() |
#32 |
Zadomowienie
|
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
to i mi pogratuluj
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Mru jak nie spi to tez woli przebywac w towarzystwie rodziny. Nie obcych, az tak towarzyski nie jest, ale przychodzi do czlonkow rodziny. Jak nie kladzie sie na kolanach, to obok na kanapie i wyciaga i grzeje lapy o czlowieka
![]()
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do innych kotow. z tym tez nie ma problemow, bo moj kocur jest duzy, silny i jest swego rodzaju panem terytorium wokol bloku. juz nie raz widzialam jak inny kot mu tu wlazl to nawet nie dochodzilo do kontaktu fizycznego. napusza sie (jeszcze bardziej zawieksza objetosc ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Poczytałam troszkę o niewracaniu kotków i przypomniało mi się coś
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
moj na szczescie takich dlugich wypraw sobie nie urzadza (moze dlatego, ze kastrat
![]() zazwyczaj siedzi kolo bloku, w jakims ogrodku, przy mysiej dziurze itp. jak musze wyjsc z domu, a akurat nie ma nikogo kto moglby go wpuscic gdyby sie dobijal pod drzwiami balkonowymi, to wystarczy ze wyjde na balkon, zawolam kici kici i kitek wraca w podskokach do domu. grzeczny jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Wtajemniczenie
|
gratuluje wam dziewczyny takich cudownych kotów
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Przyczajenie
|
Dot.: Cała prawda o kotach!?
wzielam kota od weta. byl po operacji i trzymano go w malej klatce. jak wzielam go pierwszy raz na rece to sie tulil i cieszyl jak jasna cholera. bylo tak przez pierwszy miesiac ze mruczal ze szczescia gdy tylko go ktos dotknal. teraz jest juz bardziej niezalezny. daje sie poglaskac, ale nie za dlugo.... spi zawsze ze mna, jak wracam do domu to gada ze mna i domaga sie glaskania. rano budzi o 6 (bo o tej wstaje mama) i domaga sie zainteresowania. mama wychodzi kot wraca mi do lozka i czeka grzecznie az wstane. no chyba ze mam lenia i pozno wstaje to wtedy podgryza mnie w stopy i skacze po mnie jak oszalaly
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
Ale wam zazdroszczę, kociary. Ja mam dużo kotów: gipsowych, drewnianych, na obrazkach i...psa. To jest substytut wymarzonego, nieosiągalnego kota. Cieszcie się swoimi pociechami.
![]() |
#41 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny!
To jest mój pierwszy post na tym forum i mam nadzieję, że mogę dołączyć do waszego grona miłośniczek kotów ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Przyczajenie
|
Zastanawiam się nad kotem rasowym. Mój kot będzie musiał funkcjonować w warunkach wiejskich
![]() ![]() ![]() Edytowane przez kasia_6681 Czas edycji: 2014-07-16 o 14:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Przyczajenie
|
I jeszcze jedno. Czy możecie polecić mi jakiś portal z ogłoszeniami gdzie mogłabym kupić zwierzaka? Jeśli mam kupić rasowego kota, to chciałabym, aby to było sprawdzone i wiarygodne źródło. Zawsze lepiej jak ktoś już je wypróbuje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
Jeśli chcesz go wypuszczać, to nie bierz rasy delilatnej. Ja mam raga-to jest kot, który nie umie się obronić, nie wskoczy na drzewo. W razie zagrożenia nie poradzi sobie. Może bengal? Aczkolwiek ja jestem za tym, żeby nawet w "warunkach wiejskich" kot chodził na smyczy lub po dobrze zabezpieczonym terenie.
Jeśli chcesz kota rasowego, to tylko z hodowli zarejestrowanej w legalnej organizacji (np. FCI). Żadne "kluby miłośników". Najlepiej poszukać na stronach klubów felinologicznych (krakowski, śląski etc.) zrzeszonych w FCI lub bezpośrednio na stronach hodowców. Zastanów się jaki charakter powinien mieć Twój kot i tym się.kieruj-nie wyglądem.
"Jaka jest podstawowa różnica między psem a kotem? Pies rozumuje tak: "Karmią mnie, opiekują się mną, kochają mnie, muszą być bogami". Kot zaś tak: "Karmią mnie, opiekują się mną, kochają mnie, więc jestem bogiem"." (autor anonimowy)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.