Włoski baby hair :) - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-03-18, 20:37   #31
jennylo86
BAN stały

Dot.: Włoski baby hair :)

.

Edytowane przez jennylo86
Czas edycji: 2011-04-09 o 23:59
jennylo86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-18, 21:03   #32
201610241259
Konto usunięte

Myślę, że właśnie po to jest forum, aby dyskutować o swoim zdaniu ) Twój temat to Włoski baby hair , więc sądzę, że mogą sie tu wypowiadać zarówno fanki jak i antyfanki.
201610241259 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-19, 08:02   #33
jennylo86
BAN stały

Dot.: POMOCY!!! Kochaniutkie włoski baby hair :)

.

Edytowane przez jennylo86
Czas edycji: 2011-04-10 o 00:00
jennylo86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-19, 08:08   #34
FioletowaEmka
Raczkowanie

Dziewczyny, po co ta dyskusja? Według mnie jest zbędna, bo i tak Ci co lubią baby hair lubić je będą, a Ci co ich szczerze nienawidzą, nienawidzić je będą wciąż.
Jak na razie to wygląda tak "Lubię baby hair", "A ja nie lubię, są ohydne", "Jak możesz tak mówić, są cudowne" i tak w kółko. Po co te zbędne przekomarzanie się.
Jedni je lubią inni nie, nie ma o czym dyskutować, jak dla mnie

FioletowaEmka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-19, 15:55   #35
Emilcia_1616
Zakorzenienie

komlpetnie mi sie nie podobaja te wloski, ja zawsze robie tak zeby nie bylo ich widac.
Stary 2008-04-04, 12:08   #36
30766aa7dce2531e8b37b15ae86c8847ef0755ae_5f137ef245055
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez jennylo86 Pokaż wiadomość
Lensky, prosiłam wizażanki o porady a nie o żadne wscibskie i krytyczne uwagi na temat baby hair.Są tu dziewczyny które lubią te włoski, a którym sie to nie podoba lub tego nie uważają to niech najlepiej przestaną sie w ogóle wypowiadać na ten temat, bo moją intencją napisania tutaj była chęc poznania porad dziewczyn, które lubia swoje włoski i chcą je eksponowac!!!Wiec prosze bez krytycznych uwag odnośnie eksponowania włosków baby hair!!!!!!!!!
no też coś - to jest forum, a nie dyktatura.

też mam te włoski i pierwsze słyszę, że ma to w ogóle swoją nazwę i nie wiedziałam, że komuś się może to podobać, dlatego wątek jest dla mnie ciekawy.
Nic specjalnego nie robię, żeby je mieć, po prostu są i to nie tylko nad czołem, a wzdłuż całego przedziałka! używam kosmetyków, żeby je przygładzić uważam, że u niektórych osób, zwłaszcza tych, które mają bujne włosy, to wygląda naturalnie i jest do przyjęcia. ale u osób np. takich jak ja - proste włosy, dość cienkie - śmiesznie wyglądałoby, gdybym teraz chciała je eksponować, układać na żel i przyklejać do czoła... nie wyobrażam sobie. może ktoś ma foto?
30766aa7dce2531e8b37b15ae86c8847ef0755ae_5f137ef245055 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-04, 15:51   #37
Mary_Q
Zakorzenienie

ja tez takie cos ma i ehkem nie przepadam za tym...czolo to ejszcze gorzej krecone "baczki" ktore ostatnio wycielam i odrosly proste mocniejlsze "elvisy" :| juz wole te moje co ktos w watku nazwal wklejajac foto nieestetycznymi nic to co mam teraz ;p
Mary_Q jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-04-04, 16:08   #38
Melliana
Rozeznanie

to nieprawdopodobne, na jakie rzeczy ludzie zwracają uwagę i jakimi się pasjonują... no cóż, lubić - nie lubić - jak tam kto woli. Niebawem pewnie powstanie wątek o pieprzykach lub znowu o czymś zaskakującym
osobiście cieszę się, że jestem blondynka i nie widać tych włosków - uroda w stylu cichopek kojarzy mi się z ... hobbitami. Ciśnie mi się na myśl pytanie, czy stopy też ma owłosione...
Melliana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-04, 17:29   #39
FioletowaEmka
Raczkowanie

Wiecie, ja lubię swoje baby hair, ale w wersji naturalnej, bez żadnej szczególnej 'ekspozycji'. Sobie są, rosną i wg mnie wyglądają słodko i dziewczęco (w swej naturalnej formie, bez żelu itp.)
Co do zakrętasów na czole zrobionych z baby hair - mówię nie! Mnie się to nie podoba :P

Stary 2008-04-05, 20:15   #40
marryme21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Melliana Pokaż wiadomość
to nieprawdopodobne, na jakie rzeczy ludzie zwracają uwagę i jakimi się pasjonują... no cóż, lubić - nie lubić - jak tam kto woli. Niebawem pewnie powstanie wątek o pieprzykach lub znowu o czymś zaskakującym

Wątek o pieprzykach już jest...

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229373

Ja mam te włoski i szczerze mówiąc, to ich nie cierpię.Na szczęście. nie są specjalnie bujne.
Denerwowały mnie od zawsze.Mając kilka lat, podkradłam tacie maszynkę do golenia i po prostu je zgoliłam.
marryme21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-06, 10:18   #41
FioletowaEmka
Raczkowanie

Myślę, że obcinając je albo goląc pogarszamy sprawę :P

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-06, 19:21   #42
mondo37
Raczkowanie

heh..tez mam takie włosiętawcale mi nie przeszkadzają bo są ich małe ilości,ale uważam że są urocze
Stary 2009-09-20, 13:33   #43
patycek
Rozeznanie

Nie wiem co wy w tych włoskach nad czołem widzicie fajnego, ale mnie doprowadzają do szału !!! Mam proste włosy jak druty, od dzieciństwa mam takie króciutkie nad czołem, one w ogóle nie rosną są takiej samej długości ponad 20 lat. Pisał tu już ktoś że skóra nad czołem jest słabo ukrwiona i poprzez to włosy te nigdy nie urosną tak jak inne i ja się z tym zgadzam w 100 % żaden wax nie ma z tym nic wspólnego, przynajmniej jeśli chodzio prawdziwe baby hair. Mam inne włoski niż np. cichopek bo moje nie kręcą się na czole ale stoją na baczność wyglądam jakbym miała na głowie jakieś anteny Ostatnio zapuszczam grzywkę i wszystkie włosy zaczesuje opaską do tyłu a te małe włosy wystają, każdy w pracy zwraca uwagę i pytają skąd ja mam tyle mały włosów Już nawet myślałam nad tym żeby je wszystkie powyrywć bo jak użyję lakieru żeby je ujarzmić to wgląda to nieestetycznie. Jedyne co mi zostaje to poczekac kilka miesięcy aż grzywka odrośnie żeby móc przestać używac opasek.

Dołączam zdjęcia na których trochę widać te anteny, choć w rzeczywistości jest ich więcej i są bardziej widoczne.

Edytowane przez patycek
Czas edycji: 2009-09-20 o 13:46
patycek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-21, 13:58   #44
Robaczywka
Rozeznanie

GG do Robaczywka

Cytat:
Napisane przez patycek Pokaż wiadomość
Nie wiem co wy w tych włoskach nad czołem widzicie fajnego, ale mnie doprowadzają do szału !!!
Dołączam zdjęcia na których trochę widać te anteny, choć w rzeczywistości jest ich więcej i są bardziej widoczne.
Mam identyczne anteny Ale ja sobie je wyhodowałam... Wax, pokrzywa, drożdże, maski na włosy a ostatnio Neril (Garnier)...
Ot, zaczęłam łysieć z powodu nierównowagi hormonalnej, a wszelkie preparaty powodujące odrastanie włosów, wywołują ich porost na całej głowie, także tuż nad czołem Wkurzające to jest, ale moje antenki rosną... A to, że na ich miejscu ciągle pojawiają się nowe, to już inna kwestia
Jedne odrastają i stają się dłuuugie, a jednocześnie rosną malutkie, które sterczą... Efekt? Przez cały czas coś sterczy Urok sztywnych włosów

Ps Obrzydliwe lub ohydne to mogą być przetłuszczone włosy zwinięte w strąki lub świerzb i wszawica A nie baby hair... Przecież to taki sam włos jak każdy inny, tyle że krótki
Co mają powiedzieć kobiety, które cierpią na histuryzm?

Edytowane przez Robaczywka
Czas edycji: 2010-08-21 o 14:01
Robaczywka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-21, 14:14   #45
olkie
Zakorzenienie

GG do olkie

i pomyslec ze mnie zawsze wnerwialo ze nie moge nigdy gladko wlosow zaczesac bo wszedzie mi kedziory stercza;D na bakach, przy "zakolach" a najbardziej na karku i co najlepsze nigdy nie odrastaja ciagle sa takiej samej dlugosci;D a tu okazuje sie ze sa pozadane;D
Stary 2010-08-21, 14:45   #46
Moon91
Zakorzenienie

hej. ja mamk cos takiego i mnie to strasznie wkurza. jak zwiaze wlosy to jak kosmyki sa krotki to mi sie kreca i wygladam jak baran, a jak dlugie to zwisaja z boku lub na srodku twarzy. jedyna metoda to opaska na leb i lakier zeby przytrzymalo kosmyki.
You allure me
I am the blind sky
You are the starlight
Feeding a flame
Through the shade of midnight"

Kuba
Moon91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-09, 21:16   #47
Stupidity
Przyczajenie

mi się to wcale a wcale nie podoba, ale każdy ma inny gust.
Stupidity jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-04, 18:03   #48
laktoza
Rozeznanie

GG do laktoza

Jakieś nowe sposoby na baby hair?
laktoza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-05, 10:00   #49
Emilcia_1616
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stupidity Pokaż wiadomość
mi się to wcale a wcale nie podoba, ale każdy ma inny gust.

a to ma sie podobac? przeciez to sa nowe wlosy! powinnysmy sie cieszyc ze rosna nam nowe wlosy! chyba ze ktos chce wylysiec mi ciagle kolo czola wyrastaja nowe baby hair i radze sobie z nimi lakierem do wlosow

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-05, 19:29   #50
loto_kicia
Przyczajenie

Ło matko...a ja się ciesze jak głupia, że mi czupryna odrasta i każdy baby hair traktuję jak złoto Moje włoski rosną i się wydłużają, a zaraz potem wyrasta nowa "firanka"
Stary 2012-11-30, 00:01   #51
Ag90
Raczkowanie

A ja mam takie pytanie... Jak o te "baby hairy" właściwie dbać, pielęgnować? Pytam, bo zauważyłam niedawno, że np. przy myciu włosów, czy czesaniu wypada ich kilka - co prawda mało, bo tak ok. 5 włosków, ale mimo wszystko nie chcę, by one wypadały I co tu zrobić? Da się cokolwiek? Bardzo proszę o radę
Ag90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-30, 01:36   #52
Mosquitka
Raczkowanie

GG do Mosquitka

Cześć dziewczyny

Ag90, a wcierasz coś w skalp? u mnie baby rosną jak szalone po odżywce "Jantar". Raz w tygodniu odkażam skórę głowy Amolem, albo swoim własnym wyciągiem alkoholowym z ziół, albo czeską francovką.

Kochane, ja mam do Was pytanie z innej beczki trochę.. Jak radzicie sobie z baby hair na czubku głowy? Mnie trafia jasny gwint, gdy mam związane, albo zaplecione włosy, a widzę nad głową chmurę. Mój luby leje ze mnie, że noszę aureolę dla niepoznaki. Szczególnie sterczą w dni pochmurne, wilgotne. No jakaś masakra, czułka na głowie mi rosną. Nie wiem, piorunochrony p. Żel mi tylko ulizuje i przyklepuje włosy długie, te nowe żyją własnym życiem, albo ja go aplikować nie potrafię...

Jest na nie w ogóle jakaś rada, czy mam chodzić i czekać, aż urosną na tyle, by ładnie się uleżeć???

Zakochani: 27.05.2010
Zaręczeni: 27.11.2012
Mosquitka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-31, 21:46   #53
Stace
Zakorzenienie

Jakieś nowe sposoby na baby hairy ?

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stace jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 11:13   #54
blondynaaa_91
Rozeznanie

Mnie zdecydowanie baby hair urosły po olejowaniu skalpu (alterrą).

O ile te włoski u osób z ciemnymi, gęstymi włosami, wyglądają dość dziwnie, to uważam, że u kobiet które mają jasne, cienkie włosy i wielkie zakola to już lepiej żeby miały na nich te babyhair ja mam grzywkę, ale nawet jak ją podpinam i mi je widać to mi nie przeszkadzają. Ale ja mam jasne, cienkie włosy i duże czoło
blondynaaa_91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 13:08   #55
Stace
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynaaa_91 Pokaż wiadomość
Mnie zdecydowanie baby hair urosły po olejowaniu skalpu (alterrą).

O ile te włoski u osób z ciemnymi, gęstymi włosami, wyglądają dość dziwnie, to uważam, że u kobiet które mają jasne, cienkie włosy i wielkie zakola to już lepiej żeby miały na nich te babyhair ja mam grzywkę, ale nawet jak ją podpinam i mi je widać to mi nie przeszkadzają. Ale ja mam jasne, cienkie włosy i duże czoło
A którą alterrą? I ile czasu olejowałaś ?

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stary 2013-01-02, 14:25   #56
blondynaaa_91
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Stace Pokaż wiadomość
A którą alterrą? I ile czasu olejowałaś ?
Olejkiem Alterra Migdały i Papaja, innych olejków tej firmy nie miałam okazji dorwać, a teraz i z tym są coraz większe problemy ;/
A pojawiły się po ok. 1,5 miesiąca
blondynaaa_91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 18:40   #57
Stace
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynaaa_91 Pokaż wiadomość
Olejkiem Alterra Migdały i Papaja, innych olejków tej firmy nie miałam okazji dorwać, a teraz i z tym są coraz większe problemy ;/
A pojawiły się po ok. 1,5 miesiąca
Akurat ten mam . Dzięki

Cytat:
No tengas miedo a volar
Stary 2013-01-06, 13:15   #58
mrksn
Przyczajenie

haha a to mnie zdziwiłyście, że to ma jakąś nazwę : D
pamiętam, jak jeszcze w podstawówce byłam u jakiegoś beznadziejnego fryzjera, który uparcie twierdził, że musiałam sobie z przodu obciąć włosy kiedyś i dlatego są takie króciutkie i nie rosną....
ogólnie są mi obojętne, jedynie gdy wiążę włosy, a one niesfornie wychodzą, to zaczynają przeszkadzać...
mrksn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-10, 17:49   #59
e01de47363ced05fd2f2ee74f100e33cb2519f1f_5ef137f1c671a
Konto usunięte

Małe włoski na całej długości

Od długiego czasu na całej długości włosów mam pełno małych włosków, pokręconych w każdą strone. Najwięcej jest ich na czubku głowy, wygląda to okropnie. Próbowałam już wszystkiego i nic nie pomaga. Niechce też przez to nosić ulizane włosy bo nie podoba mi się tak. Chce móc mieć puszyste włosy odbite u nasady, ale bez tych włosków. Używam nawilżających odżywek lub masek na włosy oraz serum na końcówki z L'Biotica. Nie suszę włosów prawie wcale tylko gdy jestem zmuszona ale to i tak nic nie daje. Nie wiem co z tym zrobić. Nie wiem też czy są to nowe włoski które urosły ( jakiś rok temu dosyć mocno wypadały mi włosy, teraz w sumie też troche wypadają ) czy też włoski które sie ukruszyły.
e01de47363ced05fd2f2ee74f100e33cb2519f1f_5ef137f1c671a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-10, 18:35   #60
mrrrrau00
Przyczajenie

Dot.: Małe włoski na całej długości

może to baby hair?
mrrrrau00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości