![]() |
#31 | |
Marszałkini II RP
|
Dot.: Hiacynt - jak go pielęgnować ?
Cytat:
Lepiej będzie aż poczekasz do jesieni. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
A w tym czasie podlewać cały czas czy zasuszyć? Liście mu zostawić czy uciąć? Hiacynt przekwitł jakiś miesiąc temu, -ucięłam kwiatostany, ucięłam cześć liści, podlewam skąpo ale co dalej do jesieni robić z tym czupiradłem?
![]() |
#33 |
Marszałkini II RP
|
Zasuszyć, a liście uciąć. Samą cebulę trzymaj w jakimś nieco chłodniejszym miejscu, najlepsza jest do tego piwnica - samą w sensie bez ziemi. Potem we wrześniu bądź na początku października przesadź. Przynajmniej ja tak robiłam i wszystko było z nimi w porządku i pięknie kwitły na wiosnę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Przyczajenie
|
Witam,
Ja do pielęgnacji roślin używam technologii na miarę XXI wieku. Inteligentna doniczka hydroponiczna do doskonałe rozwiązanie dla zapominalskich (chodzi np. o podlewanie). Rośliny mają idealne warunki do rozwoju. Tu są filny jak to działa http://www.domoweogrody.pl/pl/i/Galeria-video/17 pozdrawiam, Maciej |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Przyczajenie
|
Ostatnio kupiłam sobie kilka hiacyntów, po przekwitnięciu można zrobić z nimi dwie rzeczy. Obciąć i poczekać, albo wsadzić w ziemię.
xxx Tutaj opisane jest jak to zrobić.
https://wizaz.pl/Mikroreklama Edytowane przez Elfia4 Czas edycji: 2017-03-14 o 19:32 Powód: ukryta reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:18.