![]() |
#31 |
Zadomowienie
|
Dot.: Papierowy cennik
Fajnie że możecie gdzieś sprzedać swoje prace. Ja nie mam takiej możliwości. Tylko raz oddałam kartki do znajomej do sklepu PIERWSZE i poszło 5 po 3 zł ale miałam niespodzianke xD
Sol zgadzam sie z dziewczynami
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
no tak ale swoja drogą ostatnio spotykam ludzi którzy wola kupić drukowane kartki w biedronce bo to przeciez tylko kartka..... i jakos tak mnie podłamało
![]() |
#33 |
CraftMod
|
Nie łam się! To przecież żadkie osobniki nie znające sie na sztuce i nie mające wyrafinowanego gustu oraz wrażliwości na prace artysty
![]() Znaj swoją cenę i nie poddawaj się. Nie chcą Ci, to inni kupią z wielką przyjemnością |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
Zgadzam się z opiniąze w różnych miastach kartki sprzedają się w róznych cenach.Trzeba najpierw "wybadać" jak sie podobaja i jaka jest mina na cene kartki.Ja wystawiłam kartki w róznych cenach za 3.50,4, i 4.50.Ale narazie.Bo im karteczka ładniejsza i bardziej pracochłonna to cena jej będzie wyższa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
Poczytałam Wasze opinie i przyznam, że nie raz zastanawiałam się nad sprzedażą kartek. Raz już nawet zebrałam się na odwagę i prawie doszłam do sklepu
![]() ![]()
![]() |
#36 |
Wtajemniczenie
|
Rebell znam ten ból, ja też tak miałam ale przełam się i pokaż swoje kartki, są piekne i na pewno sie spodobają
![]() ![]() Choć kopnę cię na odwagę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Rozeznanie
|
Rebell musisz się przełamać, to wcale nie jest takie trudne, wkońcu najwyżej ci odmówią i poszukasz kogos innego.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Dot.: hendmejdowy plotkowy vol.3
Dziewczyny można wiedzieć w jakich cenach sprzedajecie swoje kartki?
![]() Koleżanki chciały kilka kartek świątecznych i nie wiem na ile je wycenić ![]()
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
arizoona- tak pi razy drzwi 5 złotych
![]() Ale tak naprawdę kartka jest warta tyle, ile ktoś chce zapłacić. Bo np. ja niose kartki do galerii, gdzie podpisuje komis po 4 zł. A kartka lezy w galerii za 9-10 zł i ludzie ją za tyle kupuja. Jednak na kiermaszu czy gdzieć mogę powiedziec 6 zł i też się znajdą chętni. Policz to tak- ile czasu spędzasz nad jedną kartką i wylicz tak, żeby wychodzić chociaż odrobinkę ponad 5 zł za godzinę, bo inaczej to sie nawet nie opłąca sprzedawać- no bo poniżej tej stawki wychodzi tyle ile byś zarobiła na kasie w markecie.. albo mniej
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Masz rację Elianko
![]() ![]() ![]() Na pewno nie zrobię tego samego co z biżu na początku, że za grosze sprzedawałam ![]() ![]()
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Arizoona wiesz, niektóe dziewczyny wychodza z założenia, że lepiej sprzedac więcej i taniej, a niektóre- drożej i mniej. Wybór nalezy do Ciebie.
Jesli chodzi o koleżanki to ja robię tak- najbliższe dostają w prezencie co chcą (niektóre niestey nadużywaja ![]() Przepraszam, że to mówię, ale muszę- jezeli kartka za 5 zł to wg koleżanek za drogo, to one w ogóle nie doceniają włożonej w nią pracy.... takie jest moje zdanie.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Elianko prowadzisz działalność gospodarczą? czy w jaki sposób zanosisz swoje dzieła do Galerii?
![]() ![]() Wiesz ja mieszkam w małym miasteczku i każdemu się wydaje że powinno się sprzedawać na grosze bo co to jest poskładać papier i poprzyklejać inne rzeczy już nie raz tak słyszałam ale i znajdzie się też kilka osób które potrafią to docenić ![]() Elianko dziękuję Ci ![]() ![]()
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Kochanie, nie mam założonej działalności- do Galerii oddaję pracę w komis. To jest rodzaj umowy cywilnoprawnej, między osoba fizyczną nie będacą przedsiębiorca, a przedsiębiorcą, w której przedsiębiorca zobowiązuje się sprzedać w swoim lokalu rzeczy klienta, dba o ich odpowiednią ekspozycję itd, w zamian za określoną w umowie marżę.
Czesto na pewno spotykasz komisy odziezowe czy Rtv- to taka sama zasad, tylko z rękodziełem. Marża jest wysoka, ale jak się załąpiesz do fajnego miejsca, gdzie przychodzi więcej ludzi, to masz większe szanse niż w sprzedaży "z ręki". Co do "przyklejania róznych rzeczy do kartonika".. nie skomentuje tego, rece opadają. Powiem tyle, że jakbym się spotkałą z takim podejściem (a miałam szczescie się nie spotkać) to w ogóle zrezygnowałabym ze sprzedaży i robiła tylko na własne potrzeby.... Arizoona- uderz moze do galerii w necie- wylęgarnia, decobazaar, pakamera itd- wiele dziewczyn od nas tam wystawia swoje prace i są zadowolone. A klienci wylęgarni nie powiedzą ci, że to kilka rzeczy naklejone na kartkę....
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
eli dałoby się przekopiować posty od 4985 do tego nademną do wątku o wycenie kartek? madrze godocie jakby to moja babcia powiedziała i pewnie komus ta wiedza sie jeszcze przyda
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ghlight=cennik
![]() |
#45 |
CraftMod
|
Ja staram się cenić, tylko moi najbliżsi wiedzą ile siedzę nad czymś czasu, a jak wiadomo - czas to pieniądz. Znajomym sprzedaje po normalnych cenach, właściwie jak coś wyjątkowego to troszkę podnoszę cenę. Ja nie przejmuję się tym, że ktoś mówi o moich wytworkach - jak drogo, a moze pani spuści troche.... Co do przyklejania czegoś do kartonika: zaniosłam kiedyś swoje kartki do kwiaciarni, kartki ręcznie robione były po 5zl (możecie sobie policzyc ile pi razy drzwi dostawał twórca), pani brała je z hurtowni, ale powiedziałabym ze warte swojej ceny, nic ciekawego nie miały na sobie, ot kawałek papieru wizytówkowego, kilka kwiatuszków, kartonik z napisem. Po prostu miałam porównanie: kartki z kwiaciarni - karki widziane u nas na wizażu, nie mówię, że wszystkie na wizażu są cudne, ale widać w nie włożony pomysł, ich oryginalność, mają w sobie to coś. No i nie są robione masowo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
ale żem to zrobiła na okrętkę
![]() aczkolwiek się udało hihi- skopiowałam. Nirsh mam nadzieję, że się nie gniewasz, że Ci tu pogrzebałam .
Nigdy się nie dowiesz jak silna jesteś, dopóki siła nie będzie Twoim jednym wyborem. Edytowane przez elianka Czas edycji: 2008-11-07 o 09:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
CraftMod
|
Powiedzmy, że przymknełam na to oko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zadomowienie
|
Ja sprzedaję znajomym (moja mama też czasem coś tam sprzeda w pracy) po 3,50 i 4 zł, ale ludzie ogólnie krzywią się bardzo, że to za drogo... Przecież można kupić kartkę na poczcie za 40 gr, to po co aż tyle wydawać... I jak tu można cokolwiek zarobić...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
CraftMod
|
Powiedziałabym tak: łatwiej niektórym zejść z ceny niż podnieść do góry. Ale kto chce kupić i tak kupi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
ja sie wycfaniłam jak mam swoje kartki na uczelni to je kłade w koszyku na swoim stoliku i on zaczyna wędrować między rzędami na każdej kartce jest cena i już wiedzą ze przestałam słuchać czemu tyle? i nie powiem zaczeło się lepiej sprzedawać jak ludzie wiedzą że marudzenie na cene nic nie da
![]()
![]() |
#52 |
CraftMod
|
Może nie scrapowy temat, ale powiem, ze na ksiażkach zdarzało mi się spuszczać troszkę, ale na kartkach to nie jestem chętna. Kartkę robie dłużej niż książkę a biore za nią kilka razy mniej, wiec niby czemu mam spuszczać, kto chce doceni moją pracę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
ja tak miałam z bizu nieraz w 10 minut zrobiłam kolczyki które poszły za 45zł bez marży a kartke robie godzine a same wiecie po ile ja sprzedaje,nie powiem ludzie nie wiedzą ile sie czasu poswięca na taka kartke
![]() |
#54 |
CraftMod
|
Taaa... móżdzysz, medytujesz, podchodzisz do kartki kilka razy żeby wszystko grało, spędzasz tak 3 godz powiedzmy i dostajesz za to powiedzmy 8zl. chyba, że ktoś robi jak w piorunującym tempie, ale ja tak nie potrafię
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
ja dopiero tu trafiłam...coż chyba jestem całkiem nienormalna - moje kartki mam za 3,50 małe i 5 zł duze ( ale w cenie jest 22% vatu i 3% podatku) no wiecej przemilcze....
Edytowane przez bewix Czas edycji: 2008-11-07 o 18:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
Ja może poradzę. Nie dajcie się zmylić kupującym. To my ustalamy cenę i już... Niektórzy muszą zauważyć jak dużo pracy w to wkładamy
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:37.