![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Papierowy cennik
Dziewczyny ile bierzecie za swoje kartki? Muszę wycenić moje i mam z tym problem, może któras doświadczona w tej dziedzinie się wypowie?
Marika, Kate, Monawmona, Bewix ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Papierowy cennik
Och
![]() ![]() Jeśli chodzi o kartki to robię to czysto hobbystycznie, zatem często gęsto czasami nawet po kosztach (zwłaszcza, że staram się używać papierów z wyższej półki, jak również innych wartościowych elementów ![]() Ale do sedna: kartka mała (format A6, czyli A5 zgięty w połowie): 2,50 (z kopertą i folią) kartka duża (15x15 cm, podłużna inne większe od wyżej wspomnianych): 3,5 (z kopertą i folią) Tylko w wylęgarni mam trochę wyższe ceny... Tak więc ja się zdradziłam, ale tak jak pisałam: BROŃ BOŻE NIE BIERZ TYLE CO JA ![]() POMNÓŻ TO CO NAJMNIEJ RAZY DWA ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Weszłam tutaj całkiem przez przypadek, bo dopiero zaczynam tworzyć... ale jak przeczytałam, że ty Marika sprzedajesz swoje kartki tak tanio to myślałam, że spadnę z krzesła. Obejrzałam cały twój wątek i nie znalazłam ani jednej kartki, którą byś mogła sprzedać za tyle! Pomnóż to conajmniej razy 2! Pzrecież droższe już są w sklepie, a do tego brzydsze! I tobie mamuta też naprawde radzę dać wyższą cenę, bo ludzi, którzy kupują takie kartki są stosunkowo bogaci, a sama tak mam, że jak mam kupić coś za 1zł a coś za 3zł - to odrazu cena mi sugeruje, że ta rzecz za 3 jest lepsza, trwalsza! A pozatym dziewczyny! Wy przecież jedną kartkę robicie o wiele dłużej niż jakaś wielka fabryka! Więc nie możecie brać mniej pieniędzy! I takie jest moje zdanie o!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Więc trzeba się nad tym zastanowić dziewczyny kochane! ![]() Marikusia- Twoje karteczki naprawdę zasługują na wyższą cenę i myślę, że tam gdzie je sprzedajesz na tyle Cię docenią, że przeżyją podwyżkę cen ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Marikusia ty się chyba dziewczyno Boga nie boisz?
![]() REWELKA ![]() ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
CraftMod
|
Kasiu kiedyś pytałam naszą wizażowa Gail o to jak powinny się cenić kartki. Otóż od 5zł z górę, ok 10 a czasam nawet wiecej. Wsystko zależy od materiałów i czasu poświeconego na ich stworzenie. Nie waż sie nawet brac mniej. To jest MINIMUM! Kartki masz śliczne, z 7,50 jak na moje oko. Myśle, ze są warte takiej ceny.
Marika!!!! Będę zaraz bić gdzie popadnie. I patrzeć czy aby równo puchnie. Pomnóż cenę x2, lub x2,5. Uważam, ze nizej to nieopłaca sie nawet siadac do nich. Ja osobiście kartek nie sprzedaję, bo ich prawie nie robie i zresztę nie mam komu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
O qurde molek! Marika! Czemu ja nie kupowalam od Ciebie kartek?
![]() ![]() Acha, a takie wieksze to od 10 zl w gore.
W miłości nie ma lęku, lecz doskonała miłość usuwa lęk, ponieważ lęk kojarzy się z karą. 1 List św. Jana 4:18 / Biblia Tysiąclecia. Cichy kącik hejasz Papierowy kącik hejasz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Ja raz w życiu, zresztą po namowach, "pobawiłam się" w sprzedawanie kartek i wyceniłam je (choć to naprawdę ciężka sprawa) na 2,50 zł (wyśrodkowałam cenę przy większej ilości), a znajoma sprzedawała moje kartki na sztuki w cenie od 2 zł do 3 zł.
Fakt faktem - w księgarniach poniżej 5 zł chyba nie spotkałam. Ale moje nie umywały się do tych, które tworzy Marika. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Witajcie perły moje
![]() Niestety jak się oddaje kartki w większych ilościach do sklepów to ceny wyglądają tak jak u Mariki...moje kosztują, że tak powiem w hurcie 3, 40, bez podatku 3,18. Niestety takie są brutalne realia i co jest w tym najgorsze sprzedawcy narzucają sto procent marży i wtedy taka kartka kosztuje 6.90 i różnie to bywa ze sprzedażą, bo za małą kartkę cena wydaje się być wysoka. Jak robię kartki na specjalne zamówienie to biorę od 5 do 6 złotych. Moje zaproszenia ślubne mają ceny od 3, 50 do 4,50 w zależności od pracochłonności i materiałów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Nie proszono mnie, ale się wypowiem. Ja swoje kartki sprzedaję w swoim zakładzie po 5 zł ( format A6) i po 8 zł ( format A5). Z kopertą, bez folii.
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Zgadzam się z dziewczynami, ze takie sliczne kartki nie mogą pójść tak tanio
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Dziekuję Wam bardzo za odpowiedzi
![]() Marika ![]() ![]() ![]() Moje do sklepu oddaję po 6zł, a pojedynczo idą po 8zł ![]() bydgoszczanko jesteś w świetnej sytuacji ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
mamutko naprawdę świetna cena, gratuluję że udało Ci się znaleźć takie miejsce bo ja tez kiedyś chciałam oddawać karteczki, pani mi powiedziała max 3zł i to po długich negocjacjach
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
No to ja jeszcze tylko dodam, że swoje karteczki ja moglabym zprzedawać po 2-3 zl, ale Wasze?! Szkoda gadac Kamilcia, Marika...
W miłości nie ma lęku, lecz doskonała miłość usuwa lęk, ponieważ lęk kojarzy się z karą. 1 List św. Jana 4:18 / Biblia Tysiąclecia. Cichy kącik hejasz Papierowy kącik hejasz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Mamuto , uzyskałaś fajne ceny , ja swoje na bazarze sprzedawałam po 4-4,50 i 8 złoty za księgi a do kwiaciarni Pani wzięła za 3 złote a swoją cenę dała 6 złoty .
Zauważyłam że wszystko zalezy od tego w jakim regionie sprzedajemy i w jakim miasteczku . Bo w moim rodzinnym mieście za karteczki świąteczne dostałam 5 złoty a poszły też do kwiaciarni . Mariko , dziewczyny mają rację Twoje karteczki bardzo tanio wyceniłaś , spróbuj zrobić podwyżkę . No to może podkleję się pod wątek i zapytam czy widziałyscie kiedyś w sprzedaży koszyczki z papierowej wikliny ? i jeśli tak to po ile schodziły?
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
Mona i tu sie z toba zgodze ja swoje sprzedjake po 3, 3.50 i po 7 to zalezy od tego jakei sai le w topracy wlazylam i komu sa sprzedawane. Niestety wiekszych kwot nie dostane. Wole sprzedac taniej i wiecej niz bymieli mi powiedziec ze za drogie. Do kwiaciarni nie sprzedaje. A w sklepach recznie robione od 5 zl sie zaczynaja. MArika a ty w tej chwili podos cene
![]() |
#17 |
CraftMod
|
Dziewczyny, ile za składaczka z jednego kwadratu, po złożeniu dł boku 15cm można wziąć?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
ja za swoje kartki policzyłam po 5 zł, a nie sa tak ładne jak Wasze..... leża sobie w galerii po 9
![]()
![]() |
#19 |
CraftMod
|
Jeśli mnie oczy nie myliły to nawet po 10 leżały
![]() Nikt mi nie pomoże wycenić składaczka? Bo nie wiem czy za mało czy za dużo wziełam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
składaczek???
hmmmmmm może 11 do 14 złotych max moim zdaniem, ale to mój subiektywny pogląd ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
CraftMod
|
ok, dzięki, tzn, ze dobrze myślę, ze za mało wziełam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
ja przyszłam pajęczyny omieść w wątku i zapytać ile dałybyscie za ta karteczke bo jak koleżance cenę podałam to mi się kazała w głowę popukać
![]()
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Ja nie mogę się wypowiadać, bo zaniżam cenę, ale strasznie mnie ciekawi ile wzięłaś
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
bedę wredna i nei powiem dopuki mi ktoś nie zasugeruje ceny
![]()
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Zgadza się- jesteś Wredota
![]() A jakiego formatu jest ta kartka? Jak A5 zgięte do A6 to ja bym strzelała ok. 5-6 złotych, a jak większa to cena proporcjonalnie wyższa hmmm... 7-8 złotych? Ale ja naprawdę nie powinnam podawać kwot, bo jestem nieobiektywna ![]() No i nie wiem ile wydałaś na matriały- papier papierowi nierówny- a może wykorzystałaś jakiś za 10 złotych a ja tu z takimi cenami wyskakuję ![]() Teraz nie będę spać po nocach...
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
3,50
![]()
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
soluś, ta Twoja koleżanka pukała się w głowę, bo Ty za tanio tę kartkę chciałaś sprzedać
![]() ![]()
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
Ja biorę 2,5 więc Cię rozumiem
![]()
![]() |
![]() |
#29 |
CraftMod
|
sol ja mam taką propozycję: jak chcesz coś sprzedać to pomnóż to przez 2
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
Sol może on ci kazała się puknąć, bo za mało sobie policzyłaś! co najmiej 8 zł, niżej jest zdecydowanie za mało.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:29.