![]() |
#31 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Jak kochają faceci?
Cytat:
![]() ![]() "czulem wiele uczuc do Ciebie jednak nie byla to milosc" ![]() Przykre,ale prawdziwe Takich dowodow mam wiele..Nawet zwiazek moich nie doszlych tesciow. Prawie 35lat wspolnego i wydawalo sie szczesliwego, idealnego malzenstwa/az czulo sie to jak sie na nich patrzylo/ teraz zostawil i potraktowal ja, za to co przez te lata mu stworzyla,sluzyla i wogle...moim marzeniem byl taki zwiazek,mezczyzna /jak na nich patrzylam..mieszkalam..id eal malzenstwa i partnerstwa/ jak ostatnia szmate. Bez slowa zostawil ja i ma gleboko gdzies.Zakochal sie jak twierdzi ![]() A zawsze powtarzal..moja zona jest najwiekszym skarbem jakim znalazlem i wogle oraz ze jest droga,ale dobra..Droga nie w tym sensie,ze kasa szastala na lewo i prawo..wrecz przeciwnie ![]() Po tym moja wiara w to ze faceci potrafia kochac naprawde i kochaja do grobowej deski..umarla do reszty. Oczywiscie kolejne teraz rozczarowanie tez sie do tego przyczynilo...Po raz kolejny zobaczylam jacy potrafia byc zaklamani i ile dla nich znaczy slowo"kocham" ![]() Oczywiscie..takie podejscie powoduje,ze byc moze nie poznam nikogo wartosciowego,ale teraz najpierw niech mi ktorys wogle udowodni ze potrafi kochac,bo ja juz w to.. wybaczcie,ale nie wierze ![]() I prosze...Nie krytykujcie mnie,bo mowiac to mam swoje powody oraz doswiadczenia,ktore wyksztacily pewne sugestje i poglady.Wy moze mialyscie inne i stad macie inne poglady.A to ze ja mam takie,a nie inne,to nie znaczy,ze jestem glupia itd ![]() Wiem co mowie i mam do tego powody.Nie znacie mnie i tego co przeszlam,wiec nie oceniajcie..ok? ![]() Pozdrawiam ps.Oczywiscie kobiety w dzisiejszych czasach nie sa idealne?Nie twierdze tego ![]() ![]() dziekuje za zyczenia...tez gdzies mam jeszcze taka nadzieje,ze spotkam w swoim zyciu mezczyzne ktory naprawde potrafi kochac i sprawi,ze faktycznie zmienie zdanie ![]() Dziekuje.. ![]()
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
nie tylko mężczyźni traktują przedmiotowo kobiety.panie tez nie ustępują panom.
napweno inne spojrzenie na świat ma pan inne pani.nie mozna jednak zakładac,ze tylko oni sa winni całemu złu na świecie. nad związkiem trzeba cały czas pracować.nie można osiadać na laurach i czekać ,aż druga strona obsłuży nas.a nawet jeśli zostaniemy na lodzie to trzeba popatrzeć w przyszłość.ile to jeszcze jest do wybierania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
oj niektore kobiet takze potarfia byc okrutne...nie szukajcie diabla w facetach.
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
niech spada na drzwewo dobrze ze mimo alko mialam trzezwy umysl a facet okazal sie poten nie wart nawet spojrzenia ![]()
![]() |
![]() |
#35 |
Rozeznanie
|
Znam facetow ktorzy nie potrafia kochac, chociaz im wydaje sie inaczej. Malo jest tych co kochaja naprawde i nie przemawia przez nich egozim
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
a może nie potrafią tego okazywać?czasem drobne gesty mówią wiecej niz słowa.
myślą inaczej,robią inaczej,patrzą na świat inaczej.gdyby robili tak jak my-życie byłoby nudne |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
Myślę ze jest dużo mężczyzn którzy kochaja tylko oczami, ale... zawsze jest to ale...
Mój mąż potrafi mieć łzy w oczach gdy jest mi źle, gdy jestem chora, mimo że należy do tych "twardych" facetów potrafi zrezygnować ze swoich przyjemności na koszt mojego szczęścia i nie udaje przed innymi ze jest inny. I od początku jak się poznaliśmy udowadniał mi swoją miłość czynami i poświęceniem, czasem mam wrażenie że to ja nie potrafiego kochać tak jakbym chciała wiec nie wkładajmy wszystkich mężczyzn do jednego worka. to że spotkaliśmy na swojej drodze mężczyzne któru ewidentnie był przykładem tego powiedzenia i moze nas nawet bardzo tym skrzywdził to jednak nie oceniajmy wszystkich mężczyzn tym wzorem. Mam mase koleżanek których mężczyźni skrzywdzili, stawały sie pomału feministkami które uważają że faceci nie potrafią prawdziwie kochać i przez to omineły je miłość. radość z bycia kochanym, i partnerzy którzy chieli dać im milość
![]() |
#39 |
Zadomowienie
|
Zarówno mężczyźni jak i kobiety potrafią być dla siebie bardzo okrutni. Oni kochają za to jak dziwczyna wygląda One za to jaki drogi prezent przyniesie albo jak duży bukiet róż
Ale wydaje mi sie że zarówno kobiety i męzczyźni potrafia kochać prawdziwie i do końca tylko musza mieć odpowiednie warunki czuc sie potrzebni, kochani, szanowani czasem rozpieszczani muszą czuć że żyja dla kogoś a nie dla związku
![]() |
#40 | |
Wiedźma
|
Cytat:
Bo to, co opisujesz: kobiety, które uważają, że mężczyźni tak drastycznie różnią się do kobiet, uskuteczniają jakieś podziały wedle płci i generalizują krzywdząc jedną, albo druga płeć to nie jest feminizm. Feminizm to pogląd, że mężczyźni i kobiety mają takie samo prawo do kochania i bycia kochanymi i że tak jedna, jak i druga płeć zdolna jest do miłości. Kobieta skrzywdzona tracąc wiarę w mężczyzn nie staje się feministką, tylko w pewnen sposób szowinistką. Feminizm zakłada równy szacunek dla obu płci, nie zaś ocenianie tego, czy ktoś jest zdolny do miłości, czy nie na podstawie zawartości jego gatek. I jeszcze jedno a'propos wszystkich pomstujących w tym wątku niekochanych pań. Jeśli mężczyzna po trzech latach mówi, że przestaje kochać, że nie czuje już tego, co kiedyś, to nie znaczy, że nie kochał lub, że kochał oczami. Znaczy to że coś się zmieniło. Jesli kobieta go znudziła, to nie wyglądem przecież. ![]()
Edytowane przez Sabbath Czas edycji: 2008-05-14 o 10:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
ok mój błąd
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:10.