Zdrada: Co było dalej? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Pokaż wyniki sondy: Co najczęściej zrobi facet po własnej zdradzie?
Będzie żałować i poprosi o powrót. 66 66,00%
Nie wróci, ułoży sobie życie z tą drugą osobą. 13 13,00%
Nie wróci i nie ułoży mu się z tą drugą osobą. 21 21,00%
Głosujący: 100. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-06-15, 12:53   #31
sugaSista
Raczkowanie

Unhappy Dot.: Zdrada: Co było dalej?

Ja zdrade wybaczyłam, to była bardzo trudna decyzja, bardzo skomplikowana historia ogólnie, lecz pomimo tego, że wybaczyłam, nigdy nie zapomne...
Stary 2008-06-15, 12:55   #32
sugaSista
Raczkowanie

Dot.: Zdrada: Co było dalej?

Zapomniała dodać, że najpierw zdradziłam ja, ale się o tym nie dowiedział
Stary 2008-06-15, 16:28   #33
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sugaSista Pokaż wiadomość
Zapomniała dodać, że najpierw zdradziłam ja, ale się o tym nie dowiedział
cóż wychodzi na to że oboje jesteście siebie warci.

ja osobiście jestem zdania że nie należy wybaczać a to tylko z jednego względu ktoś zdradził raz nie zawaha się zrobić tego ponownie bo wie że zostanie mu to wybaczone i to zrobi tylko pytanie jest po jakim czasie, tygodniu? miesiącu? roku? ale zrobi bo wie jak to smakuje.
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-17, 15:49   #34
sugaSista
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dominikmeller25 Pokaż wiadomość
cóż wychodzi na to że oboje jesteście siebie warci.

ja osobiście jestem zdania że nie należy wybaczać a to tylko z jednego względu ktoś zdradził raz nie zawaha się zrobić tego ponownie bo wie że zostanie mu to wybaczone i to zrobi tylko pytanie jest po jakim czasie, tygodniu? miesiącu? roku? ale zrobi bo wie jak to smakuje.

W sumie to masz rację Dominikmeller25, jednak w naszym wypadku te zdrady były sposobem na udowodnienie naszej niezależnośći i rywalizację (wiem, wiem szczeniackie podejście). Ale Były to dla nas na tyle traumatyczne przeżycia, że wątpie, że mój TŻ, albo ja chcielibyśmy to powtarzać. To pewnego rodzaju paradoks, ale zdrada scementowała nasz niestandardowy związek. Pozdrawiam !
Stary 2008-06-17, 16:46   #35
roxi:*
Wtajemniczenie

Jestem za pierwszym wariantem odpowiedzi, czyli: będzie żałował i prosił o wybaczenie. Ponieważ nie zdecydował się wcześniej zerwać to znaczy, że nie chciał kończyć tej znajomości. Spotkał inną dziewczynę, która mu się spodobała i zdradził z nią swoją dziewczynę, ale jednak nie zerwał żeby się z nią zacząć spotykać tylko zaczął się spotykać po kryjomu więc raczej marne szanse że będzie się chciał z nią wiązać na poważnie. Pewnie myślał, że ten mały skok w bok nigdy nie ujrzy światła dziennego i jego dotychczasowy związek nie będzie zagrożony, niestety pomylił się i teraz próbuje się z tego jakoś wyplątać i błaga o wybaczenie.
To taka moja hipoteza, czym też mężczyzna może się kierować postępując tak a nie inaczej po zdradzie.
roxi:* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-23, 16:43   #36
sportsmenka86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez roxi:* Pokaż wiadomość
Jestem za pierwszym wariantem odpowiedzi, czyli: będzie żałował i prosił o wybaczenie. Ponieważ nie zdecydował się wcześniej zerwać to znaczy, że nie chciał kończyć tej znajomości. Spotkał inną dziewczynę, która mu się spodobała i zdradził z nią swoją dziewczynę, ale jednak nie zerwał żeby się z nią zacząć spotykać tylko zaczął się spotykać po kryjomu więc raczej marne szanse że będzie się chciał z nią wiązać na poważnie. Pewnie myślał, że ten mały skok w bok nigdy nie ujrzy światła dziennego i jego dotychczasowy związek nie będzie zagrożony, niestety pomylił się i teraz próbuje się z tego jakoś wyplątać i błaga o wybaczenie.
To taka moja hipoteza, czym też mężczyzna może się kierować postępując tak a nie inaczej po zdradzie.
Mnie spotkała zdrada. Tyle, że mój ówczesny partner kiedy zaczął z nią się spotykać, od razu podjął decyzję o rozstaniu ze mną. Założyłam tę sondę, ponieważ byłam ciekawa Waszych odpowiedzi. Wszyscy mówili mi, że on zechce wrócić. Po dwóch tygodniach od rozstania zaczął żałować, chciał wybaczenia i powrotu. Ale ja go odrzuciłam. Minęło już parę miesięcy od tej historii i nie żałuję swej decyzji w 100%

Nie mam żadnych rasowych, kastowych czy religijnych uprzedzeń. Jedyne co mnie obchodzi, to czy dana jednostka jest istotą ludzką i to mi wystarczy. Gorsza już być nie może.

Po co mi suwaczki? Miłość nie jest na pokaz. Do miłości trzeba dwojga, a nie Internetu.

sportsmenka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-23, 16:50   #37
Nina_84
Rozeznanie

GG do Nina_84

Cytat:
Napisane przez sportsmenka86 Pokaż wiadomość
Mnie spotkała zdrada. Tyle, że mój ówczesny partner kiedy zaczął z nią się spotykać, od razu podjął decyzję o rozstaniu ze mną. Założyłam tę sondę, ponieważ byłam ciekawa Waszych odpowiedzi. Wszyscy mówili mi, że on zechce wrócić. Po dwóch tygodniach od rozstania zaczął żałować, chciał wybaczenia i powrotu. Ale ja go odrzuciłam. Minęło już parę miesięcy od tej historii i nie żałuję swej decyzji w 100%
Hej Piękna
To już nie jesteś z ***??
To ten sam co ponad rok temu?
Nina_84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-10-23, 17:56   #38
lalinka23
Raczkowanie

mnie rowniez spotkala zdrada na poczatku zwiazku, mimo to chcialam sprobowac isc dalej
mimo ze od tej pory minelo 5 lat i za nami wiele pieknych chwil, nigdy tak naprawde nie wybacze ani nie zapomne. nigdy tez nie zaufam w 100% dlatego jesli bym miala cofnac czas to bym odeszla, bo taki zwiazek jest bardzo trudny.
Stary 2008-10-23, 20:10   #39
mariposa91
Zadomowienie

Ankieta dość dziwna.

Co do zdrady.

Nie wybacza się... Kto raz zradził zdradzi i drugi..

mariposa91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-23, 20:12   #40
mariposa91
Zadomowienie

Byłam w swoim zyciu zdradzona.. Zdradził mnie ale nie ułożył sobie życia z tamtą ... Korzystał z życia chłopaczyna. Kiedyś był wieki żal.
Teraz śmiać mi się z niego chcę.

mariposa91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-23, 20:32   #41
zmxncbv
Raczkowanie

w moim wypadku został z tą drugą....

Nie rezygnuj z celu tylko dlatego że osiągnięcie go wymaga czasu... Czas i tak upłynie...

Ból jest przemijający... Ale skutki rezygnacji pozostają na całe życie...

Problemem w moim życiu i w życiu innych ludzi nie jest brak wiedzy co zrobić... Ale brak robienia tego...

zmxncbv jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-23, 20:44   #42
sportsmenka86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nina_84 Pokaż wiadomość
Hej Piękna
To już nie jesteś z ***??
To ten sam co ponad rok temu?
Tak Ninko, nie jestem już z nim i to był ten sam co ponad rok temu.
Teraz układam sobie życie z innym. Dziękować tylko Bogu, że tak wspaniale się ułożyło

Nie mam żadnych rasowych, kastowych czy religijnych uprzedzeń. Jedyne co mnie obchodzi, to czy dana jednostka jest istotą ludzką i to mi wystarczy. Gorsza już być nie może.

Po co mi suwaczki? Miłość nie jest na pokaz. Do miłości trzeba dwojga, a nie Internetu.

Stary 2008-10-23, 20:54   #43
roxi:*
Wtajemniczenie

Cytat:
Czyli jednak miałam rację prosił o wybaczenie . To typowe zachowanie.

Cytat:
Tak Ninko, nie jestem już z nim i to był ten sam co ponad rok temu.
Teraz układam sobie życie z innym. Dziękować tylko Bogu, że tak wspaniale się ułożyło
Rozstanie to najlepsze, co może zrobić kobieta po zdradzie. Jeszcze nigdy nie słyszałam żeby któraś żałowała, że nie wybaczyła (ale mogą być wyjątki).
roxi:* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-23, 21:15   #44
sportsmenka86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez roxi:* Pokaż wiadomość
Czyli jednak miałam rację prosił o wybaczenie . To typowe zachowanie.

Rozstanie to najlepsze, co może zrobić kobieta po zdradzie. Jeszcze nigdy nie słyszałam żeby któraś żałowała, że nie wybaczyła (ale mogą być wyjątki).
Prosił o wybaczenie to mało powiedziane. Próbował szantażować, groził itp. Skończyło się to ostrzeżeniem pójścia na Policję, zmianą numeru telefonu, GG itp. Teraz mam święty spokój Nie wybaczyłam, bo zdrada dla mnie była bardzo bolesna. Nie da się tego opisać, ale nie potrafiłam przyjąć go z powrotem.

Stary 2008-10-24, 15:44   #45
vanillaa sky
Raczkowanie

w moim przypadku było tak,że zdradził, przyznał się i nie błagał o powrót, przeprosił jedynie, nasze ścieżki po dłuuugim czasie się rozeszły, z nią też nie jest.
ostatnio kontakt odnowiliśmy, tym razem jesteśmy kumplami, nic ponadto.
nie bolało mnie tak bardzo, bo był szczery wobec mnie, popełnił błąd i potrafił się do niego przyznać mimo że był swiadomy,że straci wszystko. nie kochał pewnie, ale po tym wszystkim zachował się jak człowiek.
vanillaa sky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-17, 09:33   #46
lilkaa009
Zadomowienie

Mój TŻ raz zostawił mnie dla innej, jednak po paru dniach uświadomił sobie, ze to mnie kocha. Wybaczyłam. Teraz była przyjaciółka mówi, że widziała go z nią. Mój TŻ na moje pytania i sugerowania o zdradzie, zaprzecza, ale nagle stał sie dla mnie milszy... Nie wiem komu mam wierzyć. Czy byłej przyjaciółce czy TŻ-towi... ?
lilkaa009 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-17, 09:49   #47
neliel
Raczkowanie

To zależy od zdrady- jeżeli był to jednorazowy skok w bok, to zapewne przyjdzie się kajać; jeśli długotrwały romans, a w grę wchodzą także uczucia inne niż..ekhm..uczucie swędzenia :P, to różnie bywa. Bardzo często żyje sobie na dwa fronty, unieszczęśliwiając tym obydwie kobiety io dziwo, samego siebie.

Witam tak przy okzaji
neliel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-17, 10:07   #48
lilkaa009
Zadomowienie

Odszedł wcześniej do niej, bo nie układało się nam, ale ich spotkania polegały wyłącznie na spacerkach. Po tym wybryku ciagle okazuje mi miłość. I byłam pewna, ze jak juz miałby mnie zdradzic to napewno nie z nią, bo do niej nic nie czuje. Wiec zaskoczyła mnie wiadomość mojej byłej przyjaciółki. Może to ona klamie, chociaż nie wiem dlaczego mialaby to robic, albo TŻ potrafi tak pięknie w oczy kłamac.. Nie mam teraz pojecia komu wierzyć, najchetniej to chciałabym go przyłapać na spotkaniu z nia, albo jakimś podstępem wyciągnąćź od niego czy naprawdę mnie zdradził. Ta niepewność jest straszna Z jednej strony sobie myslę, ze on nie byłby do tego zdolny, przecież tak mnie zapewnioal o swojej miłosci, a z drugiej strony ciężko mi sie teraz do niego przytulić... Co mam zrobić, zeby wreszcie poznac prawdę..
Stary 2008-11-17, 10:24   #49
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lilkaa009 Pokaż wiadomość
Mój TŻ raz zostawił mnie dla innej, jednak po paru dniach uświadomił sobie, ze to mnie kocha. Wybaczyłam. Teraz była przyjaciółka mówi, że widziała go z nią. Mój TŻ na moje pytania i sugerowania o zdradzie, zaprzecza, ale nagle stał sie dla mnie milszy... Nie wiem komu mam wierzyć. Czy byłej przyjaciółce czy TŻ-towi... ?
Wierzyłabym przyjaciółce, a jemu życzyła miłego życia, ale z inną. Dajesz się robić w konia, to będzie Cię robił w konia. A to, że on Ci przysięga, mówi o miłości, to pamiętaj: tylko słowa. Najwięksi zbrodniarze potrafią patrzeć najbliższym ofiary w oczy i mówić: to nie ja, jestem niewinny. Więc co za problem mówić dziewczynie, że ją się kocha nad życie, a robić coś zaprzeczającego pojęciu miłości. Nie bądź naiwna.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-17, 10:32   #50
lilkaa009
Zadomowienie

Tylko problem w tym, że to jest BYŁA przyjaciółka, więc nie wiem czy ona ma dobre intencje. W oczy zawsze była i jest dla mnie życzliwa. Ale za plecami, to nieźle mnie obgaduje.. Dodam, że ona i TŻ się nienawidzą ( już nie będe pisac dlaczego, bo to długa historia ). Więc albo ona chce zrobic mu na złość, ze on nic naprawdę nie zrobił, a ja go rzucę, albo naprawdę docenia to, że kiedyś byłyśmy przyjaciółkami i mimo, że już nimi nie jesteśmy nadal dobrze mi życzy.. Chyba musze naprawdę być pewna czy mnie zdradza, zanim zniszcze wieloletni związek.. Tylko jak się tego dowiedzieć..
Stary 2008-11-17, 10:44   #51
201803290936
Konto usunięte

Lilko, i tak serio serio wierzysz, że odszedł od Ciebie na jakiś czas tylko dlatego, że spacerował z inną? Nie wierzę, że jego spotkania z inną polegały tylko na spacerkach. Już za samo to facet nie miałby u mnie szans - za kłamanie, oszukiwanie, szukanie szansy u innej. Sama zresztą wiesz, że coś jest nie tak, skoro się bijesz z myślami i źle z tym czujesz. Skoro potrzebujesz naocznych dowodów, to się upewnij naocznie.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-17, 11:00   #52
lilkaa009
Zadomowienie

Wlaśnie nie wiem jak się mam upewnić. Telefonu mu nie sprawdzę, bo on go nie ma, na gg się nie wkradnę, bo nie potrafie, a w nocy nie będę go śledziła. Przeciez nie zakończę związku jedynie przez podejrzenia. Bym napisala do NIEJ czy sie spotykają, ale wiem, ze ona go kocha i nawet jak by się spotykali to by mi nie powiedziala, bo ona za bardzo go kocha. Wiec nie wiem jakim sposobem mam się dowiedzieć prawdy i spać spokojnie..Może Ty mi coś podowiesz
Stary 2008-11-17, 11:33   #53
shilou
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lalinka23 Pokaż wiadomość
mnie rowniez spotkala zdrada na poczatku zwiazku, mimo to chcialam sprobowac isc dalej
mimo ze od tej pory minelo 5 lat i za nami wiele pieknych chwil, nigdy tak naprawde nie wybacze ani nie zapomne. nigdy tez nie zaufam w 100% dlatego jesli bym miala cofnac czas to bym odeszla, bo taki zwiazek jest bardzo trudny.
lilianka podpisuje sie pod Twoim postem, czuje identycznie i tez 5 lat minęło...
shilou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-17, 17:11   #54
bogusia2421
Przyczajenie

Myśle że facet po zdradzie będzie żałować i przepraszać i tak właśnie zagłosowałam
bogusia2421 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-19, 19:28   #55
Verdina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MamTenStyl Pokaż wiadomość
hahaha facet na ogol zdradza.. to ciekawe zdradza nawet kiedy kocha swoją życiową partnerkę... Kicha lepiej zostać samej
Kobiety zdradzają tak samo często jak mężczyźni, tylko że męskie zdrady częściej wychodzą na jaw. Po prostu nie potrafią kłamać, ani ukrywać "dowodów"
Verdina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-19, 21:45   #56
lalinka23
Raczkowanie

na poczatku 6letniego zwiazku zostalam zdradzona, bylismy wtedy jeszcze dzieciakami
bolalo najbardziej na swiecie ale znalazlam sile zeby dac druga szanse i nie zaluje. tzn czasami sie cos we mnie odzywa, i tak chyba zostanie, ale umiem juz o tym nie myslec tylko cieszyc sie dniem dzisiejszym. i moge powiedziec ze jestem szczeliwa i nikogo innego bym nie chciala

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości