|
|
#31 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Szkola rodzenia-Warto bylo czy nie??
Moim zdaniem warto, aby byc sie nie stresowac przed porodem.
Uczymy sie oddychac- chociaz ja w czasie porodu nie pamietalam o prawidlowym oddechu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Warto, zwłaszcza mi pomogła w pierwszych dniach opieki nad dzieckiem.
|
|
|
|
|
#33 |
|
Pyskatka
|
Moim zdaniem warto , zawsze czegoś przydatnego można sie dowiedzieć - tym bardziej przy pierwszej ciąży
|
|
|
|
|
#34 |
|
Przyczajenie
|
Oczywiście, że warto, nie zawsze nasza wiedza jest wystarczająca, mimo, że czasem nam się wydaje...
|
|
|
|
|
#35 |
|
Raczkowanie
|
Szkoła rodzenia jest pomocna szczególnie kobietom w pierwszej ciąży. Można się dowiedzieć praktycznych porad, zapytać położnej, a przede wszystkim spędzić miło czas z innymi rodzicami. Chodziłam do bezpłatnej szkoły Twoja położna http://polozna.lublin.pl/, są tam małe grupy, zajęcia tematyczne, więc wystarczy trochę chęci. Pewnie darmowe placówki mają tak samo dobry poziom, jak te prywatne.
|
|
|
|
|
#36 |
|
Konto usunięte
|
byłam i nie warto,
krzyczeć i oddychać nauczył mnie logopeda położna w szkole rodzenia zajmowała się głównie wysyłaniem ciężarówek do swojego męża ginekologa raz była babka z hippa czy gerbera i rozdawała deserki czekoladowe - pod tym względem było warto tylko ja mam 15 lat młodszego brata, wprawiona byłam w przewijaniu (tetrą nawet) |
|
|
|
|
#37 |
|
Przyczajenie
|
Moim zdaniem warto iść na szkołę rodzenia, ale nie przyjmować wszystkich wiadomości i informacji za pewnik. Położne przekażą trochę teorii i wiedzy z własnego doświadczenia, ale trzeba pamiętać, że każdy poród i połóg jest inny. Ja sama niewiele informacji wykorzystałam ze szkoły rodzenia, ale myślę, że to dało mi psychiczne wsparcie - mogłam sobie stworzyć obraz własnej historii i to dawało mi poczucie bezpieczeństwa.
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:30.