![]() |
#31 |
Rozeznanie
|
Dot.: od kilku dni weny brak ratunku.....
Robienie tego typu notatek jest bardzo ekonomiczne. Na samym poczatku swojej przygody z bizu kupilam mnostwo niepotrzebnych mi rzeczy. Bardzo nad tym ubolewam bo moglabym wlozone w te materialy pieniadze spozytkowac inaczej...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Dark, zrób zestaw i wystaw na allegro. Na pewno chętny się znajdzie
![]()
![]() |
#34 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Zalezy jeszcze ile tego masz - bo ja swoich aukcji bym chyba nie ogranela
![]() ![]()
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Też chyba będę musiała pomyśleć nad wystawieniem niepotrzebnych rzeczy na allegro.... zwłaszcza wszystkich sieczek, metalowych przekładek i takich tam... szkła za wiele nie mam ( tyle co gratisy dostawałam)
Ogólnie mi sporo ładnych rzeczy zalega zamówionych kiedyś, kiedy np. planowałam robić wisiory z większych kamieni, teraz uparłam się na wszelkiego rodzaju krople, a reszta leży bezużyteczna...... ciągle dokupuję kropelki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Ludu, widać się da. Włączyłam sobie parę odcinków serialu, położyłam narzędzia pod ręką i parę nowych szkiełek wykopanych wczoraj na mieści i się odblokowało. Samo.
Wniosek - nic na siłę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
To kiedy sie pochwalisz?
![]()
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Jej, u mnie też dużo różnego badziewia.. jedne ładne inne to zupełna pomyłka.. ale się nie mogę zebrać, żeby to poprzeglądać i coś z tym zrobić...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Rozeznanie
|
UUU, mam ten sam problem... Juz strasznie chciałabym się przerzucić na szlachetniejsze materiały, ale nie potrafię nic wyrzucić
![]() ![]() Mam wrażenie, że nigdy tego nie przerobię...a najgorsze są te złote półfabrykaty - wcale nie były tanie, a nikt nie chce złotych kolczyków (ciekawe czemu ![]() Na allegro już kiedyś się pozbyłam najgorszej części zestawu, ale to jest po prostu nieopłacalne, jak pomyślę ile kasy w to włożyłam, a sprzeda się za kilkanaście złotych... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zadomowienie
|
Ja na początku swojej kariery też zamawiałam rzeczy, które "wpadły mi w oko", ale nie miałam ich z czym połączyć ani do niczego mi nie były potrzebne. Powoli z tego wyrastam :P Ale teraz jestem ograniczona finansowo, więc nie zamawiam byle czego.
Jeżeli chodzi o samą wenę, to czasem mam tak, że nie mam co robić, siadam przy biurku, rozkładam mój kochany bałagan z koralikami, wyciągam koraliki które mi zostały, wyciągam półfabrykanty i czasem od razu coś przyjdzie mi do głowy, czasem po chwili. Jeżeli zdarzy się, że nic a nic nie mogę wymyśleć, to zaczynam robić bransoletkę na drucie pamięciowym i potem dopiero przychodzi mi jakiś pomysł na kolczyki. Czasem bywa, że siedzę w łazience i mam wizję. Mam wizję kolczyków, bransoletek bądź innego badziewia, jak to mówi mój tata. I wtedy bezwzględnie na to, co robię, muszę isć do koralików i zrealizować mój pomysł, a jak nie mam czasu to chociaż ułożyć sobie kolczyka, a potem dopiero (jak będzie czas) go sklecić. Tak to u mnie jest. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Lol
![]()
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
hihi to samo mi sie rzuciło w oczy, co do weny: ja mam aktualnie ogromną a wręcz ogromniastą tylko materiału brak, więc rozpisałam sobie projekty, żeby nie umknęły, zamówiłam już kamyczki tylko czekam teraz na jakiś malutki zastrzyk gotówki bo chcę zainwestować w srebro, jakoś mi tak szkoda łączyć półszlachetne minerały z metalem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Powiem Wam, że ja dopiero niedawno się przestawiłam... chyba że wykorzystuję jakieś zapasy metalowego bali. Wtedy idzie w ruch posrebrzane
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
Znaczy wiem, że srebro też jest metalem ;P miałam na myśli.... no przecież wiadomo co miałam na myśli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Ja kupuję to co mi się podoba ( u zazwyczaj nie mam jeszcze na to pomysłu ). Ale ja do tego podchodzę tak - kiedyś się coś jeszcze z tego zrobi
![]() ![]() Ostatnio okazyjnie udało mi się podpiąć do zamówienia koleżanki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I mam mocne postanowienie wystawienia na allegro aukcji ze zbędnymi rzeczami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
Ja część zalegających rzeczy oddałam w prezencie, ta osoba lubi robić z posrebrzanek i sieczek itp.
A zakupy robię tak samo jak M0N1K4 ![]()
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Również parę razy wystawiałam zbędne rzeczy na sprzedaż - a to na Allegro, a to na jednym biżuteryjkowym forum. Zwracać się to mi się nie zwracało, ale miałam parę dych więcej za coś, co i tak by leżało i leżało, aż w końcu wylądowałoby w koszu na śmieci.
A ja mam od jakiegoś czasu kryzys... Brak wiary w moje pomysły, wykonanie, a przez to - zero pomysłów. A jak już jakiś się znajdzie, to potem i tak rezygnuję, bo wydaje mi się, że jest bez sensu ![]() Może to tylko wpływ nowego miejsca po przeprowadzce, nie wiem...
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
Ja nie robiłam od jakiegoś czasu (a to co zrobiłam nie mam czasu obfocić lub wrzucić na moją stronę). Trochę się usprawiedliwiam ślubem który mam już za 5 dni i tym że możliwe że dom będziemy budować więc tyle załatwiania że nie mam czasu nawet otworzyć mojej skrzyni z rzeczami (a ja się uparłam że sama sobie biżuterię zrobię! kiedy i jaką jak nie mam czasu pomyśleć jak ma wyglądać?!) :P
![]() |
![]() |
#55 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tylko nie rozumiem jak mozesz miec brak wiary w siebie, sprzedajesz w jednych z najlepszych z galerii a za piekne oczka by Cie tam nie przyjeli ![]() Troche wiecej wiary w siebie kochana!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za pocieszające słowa, ale ja tam swoje też wiem
![]() Mam nadzieję, że u mnie to nie będzie trwało długo, bo nie będę miała czym za mieszkanie zapłacić.
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Jakiś czas temu szukałam pracy, ale ciekawej z satysfakcjonującym zarobkiem nie udało mi się znaleźć. Więc na razie stawiam na biżuterię
![]()
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
Rose, mi tam nowe mieszkanie dobrze sluzy - w koncu mialam miejsce by uporzadkowac bardziej swoj warsztat (wczesniej robilam w kuchni, bo w pokoju nie bylo za wiele miejsca, no i tylko w kuchni byl stol).
Mam nadzieje, ze i Tobie w koncu wyjdzie przeprowadzka na dobre ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.