![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() od kilku dni weny brak ratunku.....![]() co robić błagam boje się że tak pozostanie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: od kilku dni weny brak ratunku.....
Każdy ma swoje lepsze i gorsze dni, bez paniki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
spokojnie. ja czasem nie robie nic przez kilka tygodni, bo nie mam weny. nie ma co panikować.
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
dzięki za wsparcie
to taki wątek ala grupa wsparcia. wiem już tez tak miałam ale mnie to przeraża bo patrze w swoje zbiory koralików i nic pustka.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ja tak mam od jakiegoś miesiąca lub lepiej i jakoś żyję. Nikt z nas nie jest fabryką, żeby robić codziennie 10 par kolczyków...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
ja od trzech miesięcy i żyję...
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Nic na siłę. Czasem jak się odstawi biżuterię na jakiś czas to potem na prawdę wychodzi to na lepsze. A poza tym lepiej iść na jakość, nie na ilość.
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Ja też dluuugo nic nie robiłam i przeżyłam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie, dziewczyny mają rację... Ja też nie robię codziennie, tylko raz, dwa razy w tygodniu, czasem nawet rzadziej, jak mi się zachce i mam wenę właśnie... Czasami naprawdę wolę poczytać książkę niż się męczyć i na siłę wymyślać...
Najgorzej jak ktoś chce coś na zamówienie co mi wcale nie leży, potrafię się nawet na kilka tygodni zablokować...
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
a ja nie mam problemów z weną, tylko jak już to z tym, że nie zawsze mam kasę na materiał. Projektów mam hoho i jeszcze trochę, rozrysowanych w zeszycie i nawet jakbym już nic nowego w ogóle nie wymyśliła, to by mi ich wystarczyło na kilka lat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Pewnie dlatego, że robię prace w trochę innym kierunku niż Ty, Smoczku, ja w życiu nic nie rysowałam
![]() ![]()
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Ja nawet parę razy próbowałam coś narysować... Ale że nie mam talentu plastycznego, to mi wychodziły koszmarne gryzmoły, że aż odechciewało się tego realizować
![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
no u mnie by to nie działało, bo pomysły wpadają mi do głowy w różnych dziwnych momentach i potem o nich zapominam (np. zaraz przed snem, ale jak się obudzę w nocy, albo jak myję zęby czy robię cokolwiek innego) no i z materiałem jest problem taki, że baardzo często jak mam pomysł, to nie mam akurat kasy na ac i czasami sporo czasu upływa zanim ją mam, tak więc są duże szanse zapomnienia. No i w kolejce czekają inne projekty, na które mam większą "chcicę" itd.
![]() ![]() No i fakt, trzeba lubić rysować - ja kocham ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Tyle lat uczyłam się rysunku, ale dostałam jakiejś blokady już wiele lat temu i teraz chyba juz nie potrafię...
Ale swoją drogą, jak ktoś potrafi rysować, to jest to świetny pomysł na zapamiętanie ciekawego motywu, bo mnie się czasem zdarza zapomnieć jaki miałam pomysł...
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Ja też czasem zapisuję moje pomysły (szczególnie gdy zamawiam koraliki, bo potem nie zawsze potrafię sobie przypomnieć, do czego je zamawiałam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Ja nie robię rysunków... raczej nie robię - chyba,że ktoś chce najpierw projekt - wtedy jestem zmuszona rozrysować coś..... ale nie lubię tego.... powodów jest kilka ,ale najważniejszy to taki,że bardzo często nie uwzględniam tego "czy to da się zrobić".... rysuję, a potem jak przychodzi co do czego, to jakiś ślimaczek ma mi się wziąć z kosmosu... cały projekt leży, tracę czas i materiały..... 98% moich prac powstaje pod wpływem spontanicznej działalności moich łapek i głowy
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Ja zazwyczaj nawet nie robię zamówień pod konkretny projekt...
Zamawiam co mi się spodoba, a zapasy rosną... Zazwyczaj jest tak, że jak już coś konkretnie zamówie, to potem to leży, bo nie mogę się zabrać...
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
A ja uwazam ze nie ma co przezywac... Rysunki pomagaja, zrobilam ich z polowe zeszytu, ale tak naprawde spelnilam tylko 2 projekty z ktorych rysowalam. Czasami brak weny pomaga, nabiera sie takiego dystansu do tego co sie robi, mozna wtedy wszystko przejrzec i przeanalizowac ewentualne niedociagniecia i pozbyc sie ich nastepnym razem. Nikt nie jest maszyna, poza tym wydaje mi sie ze robiac przez caly czas bizu dzien w dzien zaczyna sie powielac swoje wzory (projekt ten sam tylko koraliki inne) wtedy to wszystko traci taki blask jaki bysmy chcieli.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze dłużej... miałam długą blokadę w styczniu... jak wiosną zrobiłam zalegające naszyjniki do przeplecenia, to na chwilę mi wróciła wena, ale potem dostałam następne naszyjniki
![]() Poza tym, jakoś czasu brak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
ja prawie przez pól roku nie zaglądałam nawet do koralików. Zrobiłam może ze 3 pary dla znajomych, które o to prosiły. na wakacjach, wraz z czasem wolnym trochę weny wróciło, ale już oduczyłam się prawie, jak się kręci loopy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
ja ostatnio 17 czerwca ruszyłam koraliki po dłuuuuuuuugiej przerwie, ale tylko dlatego, ze musiałam zrobic sobie naszyjnik na bal (który nawiasem mowiac mamuska gdzies mi sprzątneła i nie zdazyłam nawet obfocic :/). Ale wtedy i tak weny nie miałam i nie mam nadal... Nawet zakupów mi sie nie chce robic bo juz chyba wszystkie koraliki w necie oblookałam i juz mi sie przestały podobac
![]() A co do rysowania... Pare projektow musiałam sobie na kartke przezucic bo dłuuuugo czekałam na materiały i bym zapomniała ![]() ![]() Ed: zapomniałam dodac, ze naszyjnik babci naprawiam juz od 3 miesiecy :/ i sie babcia juz zaczyna nerwic na mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Jej, te naszyjniki i naprawianie różnych biżu jest ..jakby tu... denerwujące
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Moja mama kupiła sobie piekne perły na giełdzie ostatniej w Katowicach, czyli dawno temu i do tej pory czeka... A ustaliłyśmy, że to ma być naszyjnik najprostszy z możliwych czyli perła, kulka srebrna, perła, kulka srebrna...
Ale jakoś się zabrać nie potrafię...
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Ja mam do zrobienia kolczyki..... mama mojego facet zgubiła jeden i się zadeklarowałam,że zrobię od nowa..... pracy dużo przy tym nie ma, bo malusie kolczyki były... ale tez mi się nie chce... najbardziej lubię jak nieskrępowanie mogę sobie tworzyć co mi tylko do głowy przyjdzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
też nie lubię takiej roboty. Przedwczoraj robiłam kopię wisiorka, który schrzaniłam (zrobiłam duuużo za cienki, bo nie chciałam otwierać nowego opakowania AC i wpadłam na "genialny" pomysł, że po prostu rozwałkuje cieniej, a klientce oczywiście się złamał, no bo jak inaczej) i myślałam, że mnie coś trafi. Strasznie nie lubię powtarzać wzoru. Raz, że mnie to stresuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
Też nie lubię takiej bezmyślnej roboty - ostatnio musiałam na nowo nawlec dla cioci sieczkę przetykaną srebrnymi kuleczkami z zerwanego (dłuuuuugiego) naszyjnika. Zajęło mi to ze 2 tyg. i nawlekałam głównie wtedy, gdy miałam gości i podczas rozmowy sobie dłubałam (na szczęście kuzynki też tkwią w tym nałogu, więc mnie rozumiały
![]() Za to wczoraj dostałam szybkie zadanie dorobienia naszyjnika i bransoletki do kolczyków (pszczółek). A że wybywam na urlop, a komplet ma być na prezent, muszę zdążyć do jutra ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
jak to z weną bywa , raz jest a raz jej nie ma.
Wiadomo też, że z niczego nie wymyśli się wspaniałej biżu. więc lepiej nie ślęczeć godzinami nad koralami tylko po prostu wykorzystać czas inaczej. tak samo jak smoczkowi do głowy wpadaja mi różne pomysły, w różnych sytuacjach. w pracy , przy obiedzie, gotowaniu. Byłabym gotowa wyskoczyć z wanny , gdybym wymyśliła coś ciekawego tylko po to , zeby zrobić szkic. Wtedy wystarczy kawałek kartki, i projekt może sobie ulecieć z głowy, ale nie uleci z kartki. Rozpisuję tez kolory, rodzaje minerałów, typy przekładek.Mam stosy takich karteczek i 3 zeszyty. Raczej na wenę nie pomagają, ale pomagają w kompletowaniu zamówień pod projekty, które systematycznie zostają realizowane. Może nie identyczne jak zamierzałam, ale się staram. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.