![]() |
#31 |
Zadomowienie
|
Dot.: kot czy kotka? trudny wybór płci
Witajcie
Muszę się pochwalić,że zrobiłam im pierwsze wspólne zdjęcie,tym samym,stosunki są już o wiele lepsze niż na początku,kot olewa psa kiedy jest głaskany,jeszcze trochę fuczy kiedy sie spotkają na mieszkaniu,ale to z winy psa,który chodzi za kotem krok w krok. Dzięki za pocieszenie i rady,naprawdę były delikatnym balsamem na sytuacją na początku. Wklejam ich zdjęcie ![]() Pozdrawiam
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
super!
jeszcze troche i im sie znudzi. kot u mnie jest 3 tygodnie i na psa nie syczy juz wcale, zaczynaja sie razem bawic. u mnie tez teraz gorzej z psem, bo pies za nim łazi, probuje lizac a jak kto nie reaguje to szczeka. a kot sie boi szczekania ![]() i pies go dla zabawy goni ![]() ale poza tym jest całkiem calkiem, takze jest dobrze. btw - sliczny kotek. rasowy?
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
Awia- u mnie tez własnie,tak jest,że pies podlizuje kota,bo zawsze tak robi do innych zwierząt,to taki jego oznak przyjazni,tak się spoufala.
Kot jest rasowy ![]()
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
To ja Ci pokaze mojego adopcyjnego kocura
![]() ![]()
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
Piękny,wygląda na urwisa,przynajmniej z "twarzy"
![]() ![]() Czy w domku jest dużo jego włosów?Gubi je?
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
ja mam kota choć bardzo chciałam dziewczynkę, ale on zauroczył mnie od początku.
Jest to pers i nie wyobrażam sobie mieć jakiegoś innego hmmm co do przytulania to przychodzi często, ale on sam bo oczywiście pozwala się brać na ręce i robić z nim dużo rzeczy,a le wtedy posiedzi ze mną tylko chwilę. Hmmm i mogę dodać, że śpi sam (najwyżej w nocy lub nad ranem przychodzi się poprzytulać) MOja siostra ma znowu kotkę perską i często i więcej niż mój kot przychodzi do niej ![]() ![]() przepraszam widzę, że nie doczytałam ![]() masz pięknego kotka ![]() ![]() a co do psa i kota to będą najlepszymi przyjaciółmi lub nie będą poprostu zwracać na siebie większej uwagi.U mnie tak jest
![]() |
#37 |
Konto usunięte
|
wg mnie lepsza jest kotka, bo miałam to i to <kotek już jest dead
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Wtajemniczenie
|
jak dla mnie mój kocurek perski jest o niebo lepszy niż kotka mojej przyjaciółki. ale myśle ze tu nie chodzi o płec kota. tylko o jego charakter i każdy zwierzak ma inny charakterek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
zgadzam się-wszystko zależy od charakteru zwierzęcia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Przyczajenie
|
![]()
ja mam kotkę i nawet sama wchodzi na ręce! Chce być noszona ale to czasem! lubi spać w łózku na poduszcze !
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Raczkowanie
|
ja bym jednak wzieła kocurka .Jeżeli myśłisz o kastracji ,sterlizacji to z kocurkiem będzie mniejszy problem .Rana goi się bardzo szybko i w przeciwieństwie do koteczki nie zakłada się szwów
---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Mam 4 koty. 3 kotki i 1 kocura. Uważam, że charakter tych zwierząt nie jest zależny od płci, ale od danego zwierzaka.
Co do kocura to fakt, że jest przytulaśny, znosi z cierpliwością obcinanie pazurków czy czyszczenie uszu, lubi noszenie na rękach, ale już w łóżku spać nie lubi. Co do podsikiwania to nigdy nie zdarzył się taki incydent z jego udziałem, natomiast 2 z kotek miały takie "wypadki". Co do sylwetki to z tym bywa różnie - jedna moja koteczka jest drobniuteńka i wygląda jakby ciągle miała 6 miesięcy, natomiast druga to "fest maszyna" i wygląda jak dzień przed rozwiązaniem ![]() Jedna z mich kotek jest bardzo charakterna - co prawda śpi ze mną w łóżku, ale poza tym nie ma żadnych czułości, których ona sobie nie życzy i nie akceptuje. Potrafi przyjść prosić o pieszczoty, a za chwilę rzucić się z zębiskami i pazurami na rękę i jeszcze na odchodne obsyczeć ![]()
![]() |
#44 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a to moje futra - 2 ruski, po lewej kocur Aman, po prawej kotka Bianca. A na drugim zdjęciu nowy kocurek Puchacz Edytowane przez Tygrysiak Czas edycji: 2009-07-22 o 09:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Konto usunięte
|
Tygrysiak - cudne są
![]() cały tercet!!!!! a u mnie 2 chłopaki i dziewczyna, chłopaki to zupełne skrajności, a dziewczyna- z kosmosu - jakieś kociej jaźni rozbicie i przekonanie o własnym człowieczeństwie, jestem pewna, że ona mysli, że te dwa kocie chłopaki to są jej koty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Elwirka-Elmirka :D
|
Ja myślę, że bardzo duży wpływ na kota ma jego socjalizacja. Jeżeli kociaczek już od momentu urodzenia był przyzwyczajany do ludzi, był głaskany, noszony na rękach, to będzie takim pieszczoszkiem. Od 6 maja mam kocurka ( pół perskiego), który jest niesamowity: wchodzi na kolana, uwielbia być głaskanym, liże mnie, przytula się.
Był wychowywany w domu, gdzie były 3 dziewczyny (dwie ok. 17-letnie i jedna 9 l.). Nie był męczony ani nic z tych rzeczy, bo jak go tylko wzięłam na ręce, przytulał się i mruczał ![]() 4 lata temu miałam od sąsiadki kotkę.Tam jedna z jej córek, bardzo męczyła koty ![]() Pieszczochą się stała po urodzeniu kociąt ![]() Mój kocurek przez tydzień parskał na psy, ale teraz nie daje im spokoju ![]() Łasi się do nich, podgryza, zaczepia ![]() Od 4 dni mam kocura perskiego.Pierwsze co, to łaził za moim Majlem, który jest podobnego wzrostu. Potem zaprzyjaźnił się z drugim psem, a na drugi dzień- z kotem.
![]() |
#47 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jaki piękny! Birmański, o ile się nie mylę ; ) Przecudowne kociaki, łase na pieszczoty ;D |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
Z własnych doświadaczeń powiem tak: kotki bardziej prztwiązują się do facetów, natomiast kocury do kobiet... podobnie jest z psiakami
![]()
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
100-kroteczka
![]() ![]() Nimfa20 ![]() ![]() ![]() Nie pamiętam już ile trwało to oswajanie. Faktem jest, że teraz on bardzo lubi "mizianki", noszenie na rękach i kontakt z nami. Natomiast jest nieufny i strachliwy w stosunku do obcych osób i nieznanych sytuacji. Gdy ktoś do nas przychodzi - nie ma kota (siedzi schowany w jakiejś kryjówce).
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#51 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
nie do końca - moja mama znalazła swoją kotkę, jak ta już sporym kociakiem była - łapano ją w takich rękawicach spawalniczych - kot był totalnie dziki, nie miał żadnego kontaktu z ludźmi, był przerażony i wściekły. Początki były trudne i krwawe... teraz Rafka jest wycofana, nie lubi obcych ludzi, boi się ich, ale dla mojej mamy jest cudownym uroczym miziakiem (niestety tylko dla niej ![]() a jeśli chodzi o kwestie przywiązywania się kocurów do Pań a kotek do Panów - mam w domu tego zaprzeczenie - kocica jest moją kotą i ja jestem jej (w tym bardziej metafizycznym znaczeniu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
Kiedyś miałam dwie kotki, teraz mam kocura i powiem wam, że niezależnie od płci każdego kociaka kocha się tak samo. Tak samo martwię się o Borysa jak nie wraca wieczorem do domu jak o moje wcześniejsze kotki. Mam dobrze, bo mój kocur wbrew obiegowej opinii nie obsikuje swojego terytorium. Jest jedynie bardziej ruchliwy niż kotki. Futerko ma tak samo mięciutkie.
Edytowane przez klatka Czas edycji: 2009-07-29 o 14:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:59.