![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dwa kółka i rurka
Wiem,wiem,ale jak już kupuję i wiele jest z koszykiem,to biorę z koszykiem za jedną cenę
![]()
![]() |
#32 |
Wtajemniczenie
|
ta damka holenderska co w linku jest, ejst porpostu ncudna
![]() ![]()
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Ciągle nas mało.
A mam przeczucie, że Roweromaniaczek a la Agacior może być znacznie więcej. ![]() W każdym razie czuję się zmotywowana, do kolejnej przygody z rowerem. Part 2 - majsterkowanie. ![]()
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
ooo a co bedziemy majsterkować?
![]()
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
haha- u mnie z licznikiem to była sprawa prosta: miałam taki najtańszy z gosport, montowany na samozaciskające się paski.
Poważny minus: nie da się go zdjąć już potem (to znaczy sam "komputerek" da się, ot, żeby nie ukradli albo żeby nie zmókł, ale nie da się całego licznika zdemontować). Ok, podstawowe skillsy powoli opanowuję- wiem którym kluczem co rozmontować, jak regulować hamulce, wymieniać klocki hamulcowe, ustawić kąt siodełka, no i nareszcie doszłam do tego jak sie zmienia dętkę i oponę- nie taki diabeł straszny ![]()
![]() |
#38 |
Rozeznanie
|
Kółkowo-rurkowa maniaczka się zgłasza.W zeszłym roku kupiłam sobie bardzo profesjonalny model męski (tylko takie mnie pociągają
![]() Na rowerze pomykam zwykle w pobliskiej puszczy i bardzo lubie te klimaty , wiatr we włosach, muchy w zębach, z resztą kto jeździ ten wie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#39 |
Wtajemniczenie
|
ja tez mam licznik ;D a od majsterkowania mam tatę
![]() jutro wyrpawa do rossmana - mam nadzieje na rowerach ![]() ![]()
![]() |
#40 |
Zadomowienie
|
mam. jeżdżę. lubię.
![]()
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
W rower wkręciłam się na dobre w tym roku. Ach, jaka to satysfakcja jak się spotyka znajomych czekających pół godziny na autobus pełen przepoconych ludzi w godzinach szczytu wlokący się do celu okrężną drogą.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | ||
Zakorzenienie
|
Kasiula, jaki model masz? Pochwal się
![]() Cytat:
ee tam, tata jest dla bab a my jesteśmy baby z jajami! Och AryaxD, roweromania z rossmannomanią- ostrzegam, to niebezpieczne ![]() Dzisiaj robię obchód po decathlonach i Gosport'ach.. Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Ja sobie też podróżuje na rowerze. Potem padam na pysk, bo z moją formą jest ostatnimi czasy kiepsciutko
![]() ![]() Denerwuje mnie tylko, że nie wszędzie można zostawić swój pojazd, bo mogą go zwinąć (czyt. nigdzie nie można) ![]() Dwa dni temu wybrałam się w odległe tereny mojego miasta przez polne drogi przecinane co jakiś czas ulicami. Było ok 28 stopni, ale jechałam aż się kurzyło i dotarłam do rezerwatu przyrody. Widziałam nawet muchomory. ![]() Dziś wybieram się za to z moim tż, którego powoli zarażam jak on to określa "obsesją cykliczną", na drugi koniec mojego miasta. Już raz tam byliśmy schowani w krzaczkach, delektowaliśmy się truskawkami i fascynującym rozkwitem przyrody. Teraz pewnie wymoczymy w jakimś stawie nogi ![]() Reasumując- UWIELBIAM ![]() ________________ Ja mam dwa rowery do użytku: jeden mój 8letni, ale jakoś się trzyma, zwykły góral. Drugi, też góral- mojego brata, troszkę bardziej zbajerowany, ale przynajmniej wszystko w nim działa. Bo w swoim mam problemy z przerzutkami od jakiegoś czasu ![]()
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Co do zabezpieczenia:
http://www.rowery.org.pl/kradzieze.html ja mam U-locka TRELOCK (w decathlonie chyba w promocji- 60 zł mały 90 zł duży) linkę każdą da się przeciąć, do takiego trzeba co najmniej dwóch narzędzi. Zostawiałam z nim rower po kilka godzin na Warszawskiej pradze- i nic! Nice, podziel się zdjęciami ![]()
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Jak tylko aparat wróci do moich rąk to z chęcią ![]()
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Zgłasza się kolejna posiadająca i jeżdżąca
![]() niestety ciągle bez zabezpieczenia do pozostawienia więc albo tylko jezdze albo biore kogoś ze sobą i zostawiam rower z tym kims jesli gdzies musze podskoczyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie mam zapinacza, głównie dlatego że i tak bałabym się okropnie gdzieś go zostawić ![]() Wczoraj wieczorem 20km, w tym droga żużlowa z wybojami po ciągnikach (moja pupaaaaaaaaa) ![]()
![]() |
![]() |
#49 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja tam trzymam w piwnicy, inaczej musiałby stać na środku mojego pokoju ![]() Cytat:
Ja za to wczoraj wybrałam się na przejażdżkę drogą, której nie znałam właściwie. I przejeżdżałam przez lasek, w którym były same pokrzywy. Stękałam chyba z 4 godziny. Ręce, nogi, plecy- wszystko w bąblach. Ale warto było ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Wtajemniczenie
|
Ja tez trzymam w piwnicy.
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na całe szczęście mieszkam na niewielkim osiedlu, pełno emerytów, nawet zostawiony w klatce nic bo nie ruszy (no chyba że "niechcący" zejdzie powietrze przez te głupie bachory ![]()
![]() |
![]() |
#52 |
Wtajemniczenie
|
Ja też lubie sobie pojezdzić rowerkiem
![]() Robie to dość rzadko i tylko po pare km, ale zawsze to coś :p Poza tym nie mam z kim jeździć. Ja na szczęście mieszkam na wsi i moje maleństwo trzymam w garażu, ale jak jestem w mieście to też boje się go zostawiać.
wiatrem łagodnym włosy jak kwiaty rozwiej, zacałuj ty mnie ukołysz i uśpij, snem muzykalnym zasyp, otumań we śnie na wyspach szczęśliwych nie przebudź ze snu. (...) Konstanty Ildefons Gałczyński Prośba o wyspy szczęśliwe |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Patrzcie, na co trafiłam:
http://rowery.onet.pl/2607,1500442,artykuly.htm l
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Zrobiła mi się dziurka w kole
![]()
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() |
#57 |
AGA :)
|
Ja też bardzo lubię jezdzić na rowerze
![]() Niedawno zrobili u mnie ścieżkę rowerową to w ogóle super ![]() Bardzo wygodnie jezdzi mi się na składaku albo jakieś starej damce (dziadka i babci). Ostatnio mój tato przytachał ze strychu składaka i zapragnęłam żeby był mój ![]() Został odmalowany, trochę nietypowo, ale kolorowo ![]() i ujeżdżam nim po okolicy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
Zgłasza sie kolejna fanka rowerów
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziś właśnie wróciłam z Lech Bike Festiwal, który odbywał się w Szklarskiej Porębie i powiem wam że to była najlepsza impreza na jakiej dotychczas byłam ![]() ![]() ![]() ![]() A to lubie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie, fajnie, ale ja preferuje spokojniejszą wersję jazdy na rowerze, tzn. nie-latającą ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
http://images.google.pl/images?um=1&...l+torpedo+bike
Mój nowy torpedo ! Pierwszy z lewej,niestety fotki nie da się powiększyć. Mam używany,więc będę go troszkę odnawiać.Jestem zachwycona ![]() Kolor taki sam jak na fotce - biskupi jak to moja babcia określiła ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:37.