![]() |
#31 |
Rozeznanie
|
Re: To ja Ci pomogę....
a wracając do YSL mmm imir tak
![]() ![]() jednak cały czas czuję cygaro, które kolega przywiózł z Kuby... intensywne, aromatyczne, zapach powoduje lekki zawrót głowy ![]() ![]() niestety a raczej stety zapach tylko dla wybranych ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Gość
|
Re: No cóż! Nie jestem gejem ale....
kreska napisał(a):
> hm, wszędobylskie formy meskie (uchodzace za 'neutralne') nie musza chyba wystepowac i tutaj - na 'najwiekszzym polskim sajcie kobiecym' ![]() ![]() Jestem tego samego zdania ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za piekne przywitanie...
Agnieszka Zembrzycka napisał(a):
> Witaj Roqfort ![]() > Bardzo się cieszę, że chcesz zabierac głos i poruszasz tak ciekawe tematy na naszym forum. ![]() > A Zło na pewno poprawi z przyjemnością te niedopatrzenia, zebyś mógł się poczuć jak u siebie w domu ![]() > >Już się tak czuję! Służę radą i z góry przepraszam za moje często kontrowersyjne i złosliwe poglądy i osądy ale cóż - tak zostałem widać skonstruowany. Pozdrawiam Mariusz Kiszelka vel Roqfort... PS. Tak lubię piękne zapachy, a czu ktoś wąchał Roqforta? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
Re: No cóż! Nie jestem gejem ale....
zlosliwiec napisał(a):
> widzac formy zenskie rzeczownikow kierowanych do mnie nie uwazam, ze ktos probuje mi wmowic homoseksualizm. Do tego sluza inne formy jezykowe, zaczynajace sie od "Ty pedale!" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
No Maleńka........
Malenka napisał(a):
> mmmm myślę, że przy takich zapachach będzie czego zazdrościć ![]() ![]() > > mam pytanie: a myślisz o starym, wiecznym Polo??? > ![]() Mam starego zielonego Polo i uważam go za kwintesencję klasyki w najlepszym wydaniu. Dziwne że wymyślili go Amerykanie a nie Francuzi........... Dla młodych to pewnie pachnie naftaliną ale nic tak nie poprawia nastroju jak wieczorne wwąchiwanie się w moją mocno owłosiona reke skropiona delikatnie Polo.... PS. Jak dodajecie te ikonki? Mariusz vel Roqfort |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
D&G - Roqfort
A co mój drogi koneserze sądzisz na temat klasycznego Dolce i Gabbana, tego w tym aksamitnym granatowym opakowaniu ? Jest oklepany, czy nie ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
Re: No Maleńka........
nie obraz sie roqfort ale wydaje mi sie ze chcesz byc "indywidualny" za wszelka cene. Skoro nie uzywasz tego co lubisz i masz "na polce" tylko dlatego ze inni to robia to raczej nie masz swojego zdania a na tym wlasnie ma chyba polegac indywidualnosc czyz nie?
sorki za zgryliwa uwage, jestem na "syndromie dnia drugiego" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
Re: D&G - Roqfort
Z przykrością muszę powiedzieć że - tak...
Choć zapach jest niezły. Jeśli chcesz zobaczyc czy Twój faworyt jest oklepany, wejdź na Allegro i zobacz co tam dominuje. Tam znajdziesz odpowiedź |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Re: Polacy i zapachy..... Tragedia
ja się nie zgodzę z tezą:
firma która wypuszcza zapach raz na 20 lat wprowadza mozolnie tworzony zapach, firma która wypuszcza co roku nową wodę - nie. czy wiesz ile jest w tym mozolności ![]()
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
ja jestem ciekawa jak Roqfort się ubiera. bardzo ciekawa..
Ciekawska Sarna.
![]() |
#41 |
Gość
|
Re: To Ty jesteś facetem?!?!?!?!?
roqfort napisał(a):
> To tak jak w Seksmisji! Babski portal a rządzi nim...... No to tez jest mocno podejrzane ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
Wiem Sarenko.....
> czy wiesz ile jest w tym mozolności ![]() Wiem że niewiele firm perfumeryjnych zajmuje się tylko sztuką kompozycji zapachu. Firma Guerlain która istnieje już od 18... roku i nadal jest prowadzona przez prawnuka. To firma z tradycjami i na temat kompzycji zapachu wie najwięcej. Ich wody wprowadzane "mozolnie" jak to nazywasz to wyszukane, wysmakowane i przede wszystkim przemyślane zapachy skomponowane wyłącznie na naturalnych wyciągach itp. Nie twierdzę że Tobie muszą się podobać, ale prawdziwi koneserzy do których chciałbym (ale to chyba niemożliwe) należeć traktują je z atencją przynależną najlepszym dziełom sztuki. Natomiast firma która wypuszcza na rynek majtki, koszuli, torebki, czapki a przy okazji wody, to dla mnie tzw. "Cienki Bolek". I tu dotykamy polityki marketingowej! Sukces danej wody bez agresywnej kampanii reklamowej takiego Bossa czy CK jest żaden! Dla przykładu: Kiedy CK wypuścił słynne CK One i CK Be sprzedaż szła jak po maśle kiedy wydawano miliony dolarów na agresywną kampanię. Kiedy przestano je reklamować, sprzedaż na Świecie spadła o 90 procent!!!! Oni sprzedają kolorowe powietrze i wmawiają młodzieży że to jest "The Best". A młodzież to łyka bo jak Oni mówią że to jest Cool, to pewnie jest. Gdyby utrzymywali się wyłącznie ze sprzedaży perfum - już dawno by nie istnieli... A Guerlain - trwa i nie zanosi się żeby miał pożyczać do pierwszego od Hugo Bossa. Pa! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Gość
|
orz napisał(a):
> sorki za zgryliwa uwage, jestem na "syndromie dnia drugiego" ![]() Znowuzescie, szeregowy Orzeuek, zachlali i czepiacie sie przechodniow? Postawie do raportu... ![]() I nie wypijcie mi tam calej wody z basenu, pewnie was suszy jak jasna anielka... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
A ja chciałam tylko dodać, że nie to indywidualne co drogie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Re: D&G - Roqfort
Trochę szkoda, bo zasadzamy się z moim facetem na kupno właśnie tego zapachu dla niego. Mnie się osobiście on niesamowicie podoba, zaraziłam chłopaka swoim entuzjazmem. Trudno, będzie nosił oklepany zapach, ale za to jaki piekny !
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
No to Ci powiem...
Chyba tradycyjnie....
Tzn. buty tzw. wsówki, białe skarpety frotte, koszula w kwiaty tzw. zwiewka, spodnie takie wąskie na dole i szerokie w biodrach w kolorze buraczkowym, no wiesz... jak normalny polski facet... Żartowałem. Koszula flanelowa Wólczanka, smoking od Kenzo i dżinsy Lee! Pa! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Re: Polacy i zapachy..... Tragedia
roqfort napisał(a):
> Pokaż mi inne miejsce gdzie można zaznaczyć swoją indywidualność! indywidualność mozna zaznaczyć każdym gestem ![]() ![]() > Kobiety ubierają się w coraz to droższych butikach żeby nie wyglądać jak inne, a jednocześnie kupują np. Coco Mademoiselle (piękny zapach tak w ogóle)tylko dlatego że w "Twoim Stylu" lub innym piśmie wybrano go kosmetykiem roku i wszystko szlag trafia. co trafia? z tego to nic nie rozumiem ![]() > Czasem trzeba sobie odmówić smacznych kąsków za cenę bycia "sobą". Ja też lubię "Le Male" i mam na niego chrapkę ale poczekam 10 lat jak się już znudzi różnym "dresiarzom". Na mojej półce kurzy się Fahrenheit i Dune z podobnych powodów. > Natomiast największą frajdę sprawia mi odkrywanie nowych (zapomnianych i nieznanych tłuszczy) zapachów. To juz, wybacz, ale pachnie typowym snobizmem. Chrzanić to że ktos używa takiego czy innego zapachu, skoro on MI tego dnia pasuje do nastroju. > Ostatnio sprawiłem sobie Zanzibar Van Cleef and Arpels i Vetiver Guerlaina. Tę ostanią skomponował wprowadził do obrotu w 1957 roku ale przecież to zapach się liczy a nie rocznik. A mnie ostatnio jakis facet pytal czym ja tak pięknie pachnę - jakie to perfumy. Nie wiedzialam jak mu powiedzieć że akurat tego dnia nic na siebie (jak to określasz) nie "wlożylam" - bo po prostu nie mialam ochoty. Wniosek? Czasami wystarcza własna produkcja feromonów ![]() ![]() ![]() > A poza tym, nie porównujmy się do innych narodów tylko chociaż RAZ! JEDEN RAZ W CAŁEJ HISTORII pokażmy że to oni są głupsi i banalni. o - zapach a sprawa polska? a ja myslalm że takie hasła to domena poprzedniego ustroju. A poza tym pokazanie komus ze jest od kogos innego glupszy z miejsca wyklucza brak porownania > Uff... Wygląda na to że to ja jestem Złośliwcem hehe.... nie zauważylam ![]() Może dlatego, ze dla mnie ochrzczenie ludzi jako "tluszczy" czy "gawiedzi" tylko dlatego że używaja bardziej znanych zapachow to jak juz wspomnialam wczesniej zwykly snobizm ![]() otwarcia sie na gusta innych życzę - także tej "gawiedzi" pozdrawiam ![]()
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Re: Wiem Sarenko.....
<font color=8A2BE2>
![]() ![]() ![]() Jeżeli np. Guerlain wprowadza do obrotu wodę raz na 10- 20 lat, to oznacza że ktoś długo i mozolnie stworzył coś co jest najwyższej próby a nie "coś niertwałego mokrego pachnącego znudzonym melonem". ja niestety melomanką nie jestem [ani tez magalomanką ![]() ![]() przekładając to na inną płaszczyznę: co z tego, że Harry Potter to wieeelka komercja [filmy, plakaty, zabawki, gry..]. uwielbiam przygody tego małego czarodzieja i będę czytać następne księgi z wypiekami na twarzy. co z tego, że Matrix to wieeelki hit - niecierpię tego filmu i uważam, że Kenau to kiepski aktor. nie dajmy się zwariować i nie przesadzajmy ani w jedną ani w drugą stronę ![]()
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
Wiem...
mamsonka napisał(a):
> A ja chciałam tylko dodać, że nie to indywidualne co drogie... Tylko że te które uważam za chłam kosztują tyle samo co te drogie ale dobre.... I to mnie wpienia! Te wymienione wody powinni sprzedawać w kioskach a nie w perfumerii bo uważam toto za zwykłe oszukiwanie ludzi! Pa! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Re: Wiem...
Każdy lubi co innego.
Gusta nie podlegają dyskusjii. W takich sprawach nie powinno sie uogólniać. Powiedziałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Gość
|
lejka napisał(a):
> Powiedziałam ![]() ![]() Jak to kazdy Hiszpan - dorszem ![]() I nie tesknij tak, znajdz sobie jakis zastepczy, krajowy jezyk, bo wyjdziesz na snobke kolekcjonujaca tylko takie carlosowane el jezykos. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
Do Roqforta - CK i inne
CK ma moim zdaniem kilka niezłych zapachów, zarówno dla kobiet jak i dla facetów, ale tych uniseksowych po prostu nie trawię. Zaznaczyc tu jednak muszę, że nie noszę obecnie żadnego zapachu CK. Kiedyś nosiłam Eternity i hospody pomyłuj ! Kapnełam się po fakcie (czyli po kupnie), iż co druga kobieta wonieje Wiecznością (mimo że to żadna nowość).
Cos mnie zastanowiło jednak w Twojej wypowiedzi początkowej, tzw. otwierającej. Mianowicie to, że masz aż 40 flakonów z różnymi zapachami. Nie za dużo trochę ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
A kto powiedział, że to Hiszpan.
![]() ![]() ![]() Ale już ma zapowiedziane, że lecę na ładne zapachy. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
gorzej jeśli pachnie tequilą
![]()
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
A wiesz że?
Że jest już woda Harry Potter? Nie u nas ale w Douglasie na Zachodzie. To musi być hicior!
Widziałem opakowanie - oczywiście kolorowe z Harrym w roli głównej. Pytanko - czym ona pachnie i czy kupiłabyś? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Gość
|
lejka napisał(a):
> Ale już ma zapowiedziane, że lecę na ładne zapachy. ![]() ![]() Tia... zapachy... hue hue hue... |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
Pożądaniem...
lejka napisał(a):
> Każdy lubi co innego. > > Gusta nie podlegają dyskusjii. > > W takich sprawach nie powinno sie uogólniać. > > Powiedziałam ![]() ![]() Pożąadaniem pachnie...... To pewne! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Gość
|
sarenka napisał(a):
> gorzej jeśli pachnie tequilą ![]() Ale rownie dobrze moze smierdziec ka$a ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Gość
|
Re: Pożądaniem...
16letnie dziewoje nie pozadaja, one wachaja jezyki
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
zlosliwiec napisał(a):
> Tia... zapachy... hue hue hue... No nie wierzy mi, no. ![]() ![]() Miałam chyba iść? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:36.