![]() |
#31 |
Rozeznanie
|
Dot.: Kobiety w Iraku nie mogą kupować ogórków - i inne bzdury
nie mówię, że tylko osoby niespełnione się masturbują.. tylko, że jezeli mężczyzna ich nie zaspokaja to chętniej sięgają po takie zamienniki. i mimo, ze mężczyzna robi z kobietą co chce, to i tak mogę się założyć ze ukłułoby to każdego mężczyznę, nawet jak kobiety nie szanuje.
![]() |
#32 | |
ForceIsStrongInThisOne...
|
Absurdy dnia codziennego żyją i mają się dobrze...
Polecam fajny artykuł o reklamacjach w turystyce: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...wiadomosc.html ![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Ja mam przyklady absurdu z ``wlasnego``, dunskiego podworka. Jak masz w domu duze uchylne okno to nie wolno go otwierac bo moze komus spasc na glowe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Rozeznanie
|
Dlaczego w Ameryce, nikt nie zrobi nic z tym prawem?! Przecież to jest wręcz groteskowe!
"Żabom nie wolno rechotać po 22" WTF? "Zakaz uprawiania stosunków seksualnych z jeżozwierzem" "Kąpiel można brać tylko w sobotę. W inne dni prysznic" itd. itd. itd. ![]() ![]() ![]() Ja nie wiem, jak oni doszli do tego, że są jednym z najpotężniejszych państw... naprawdę, nie wiem. http://www.kaila.pl/humor/absurdy.htm 4. W Tanzani istnieje limit długości włosów - maksimum 36 cm. 6. W stanie Alabama (USA) zabroniona jest gra w domino w niedzielę. ![]() 10. W miejscowości Fairbanks (Alaska, USA) nie wolno częstować myszy wódka. ![]() 11. W Mikronezji (panstwo w Oceani) mężczyzne noszącego krawat zmusza sie do zakladania specjalnej obroży. ;] Ciekawe, jak ów obroża wygląda... 12. Dziewczęta z Oregonu (USA), które maja poniżej 18 lat, nie moga pić kawy w miejscach publicznych po godzinie 19:00. 13. W Arkanzas (USA) mężczyzna ma prawo bić swoją konkubinę pod warunkiem, że nie robi to częściej niż raz w tygodniu. 14. W Los Angeles (USA) mąż ma prawo bić żonę pasem, o ile szerokość pasa nie przekracza 3,6 cm. No chyba, że małżonka zgodzi się na ustępstwa. ![]() 16. Na Alasce (USA) nie wolno budzić niedźwiedzi ze snu zimowego w celu zrobienia im fotografii. 18. W San Francisco (USA) karalne jest mycie samochodow zużytą bielizną. 27. W Maine (USA) zabronione jest słuchanie w niedziele radiowych audycji rozrykowych. 44. W Tanzanii (Afryka) pan młody składając przysięge.małżeńska, pod groźba kary więzienia musi powtarzać za urzędnikiem następujące słowa:"Niech się wykrwawie, niech mnie piorun roztrzaska, nich mnie zeżre krokodyl, niech ogłuchne i oślepne, niech stanę się żebrakiem, jeśli oszukam lub opuszczę żonę". ![]() 45. Właściciele domów publicznych w Tajlandii zakazali prostytutkom otwierania butelek pochwą. Sztuczka ta coraz częściej kończy się zranieniami. Zwolnienia lekarskie z tego powodu nie są honorowane. ![]() 52. W stanie Illinois (USA) kategorycznie zabronione jest wchodzenie do gmachu opery z pluszowym misiem. ![]() 60. W Cuernee (Illinois, USA) kobieta ważąca ponad 100 kg nie ma prawa jezdzić konno w podkoszulku. ![]() 62. W stanie Indiana (USA) małpom nie wolno palić papierosów. 65. W mieście Gary (Indiana, USA) obowiązuje zakaz chodzenia do teatru przed godziną szesnastą po zjedzeniu czosnku. 73. Na Alasce (USA) prawo zabrania rozmawiania z niedźwiedziem 79. W Oklahomie (USA) obowiązuje zakaz rzucania czarow na nauczycieli przez uczniów. ![]() 80. Psy z New Jersey (USA) nie mogą szczekać od 8 wieczorem do 8 rano. 84. W Pekinie (Chiny) w wielu barach obowiązuje zakaz wstępu brzydkim kobietom. <-- a podobno każda jest piękna... 93. W Polsce nadal obowiązuje zakaz fotografowania dworców kolejowych. ![]() 98. Indianki z plemienia Yanomami (żyją w Wenezueli i Brazylii) od dwóch lat maja zakaz rodzenia dziewczynek. Za urodzenie dziecka płci żenskiej grozi publiczna chłosta. Wiem, że każdy mógł to sobie po prostu przeczytać, ale nie mogłam się powstrzymać, żeby nie wypisać tych "perełek"... To jest chore... A ludzie się dziwią, że ten świat jest nienormalny...
Zielony. Szkło kolorowe... Zapraszam do siebie papierowo --> Wszystko, co kocham https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=598830 Edytowane przez Nicponianka Czas edycji: 2009-07-08 o 11:31 Powód: znalazłam pewną stronę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Dlatego, ze takie prawa sa i tak martwe, wynikaja z pojedycznych precedensow, a cala struktura prawna wyglada tak a nie inaczej z powodu oparcia na zasadach common law i systemie gdzie stany maja pewne progreatywy stanowienia prawa.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
64/88 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=335375 "Jak dalece jesteśmy wszyscy naznaczeni piętnem pani Bovary?Jak głęboko ów bowaryzm,owo marzenie o lepszym życiu,o romantycznej miłości tkwi w naszych duszach?Jak mocno popycha nas ku ruinie obecnego życia w imię ułudnych nadziei?" |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzilo mi o to, ze kraje anglosaskie opieraja sie na common law, w przeciwenstwie do np. Europy kontynentalnej, stosujacej raczej prawodastwo na podstawie kodyfikacji. Z tego wynika to, ze rzadkie precedensy prowadza do wprowadzenia praw i regulacji, ktore sa i tak pozniej martwe. Druga sprawa - jesli kazdy z 50 stanow moze stanowic prawo, to sila rzeczy liczba dziwnych praw bedzie pomnozona. Mam nadzieje, ze teraz strawliwiej.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
|
Cytat:
Wyrak ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Z kolei dla mnie po pogrubionym reszta tekstu to juz tylko jakies literki i znaczki ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
|
Cytat:
z a k o c h a ł a m . . . s i ę . . . ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
|
Kolejny przykład absurdalnego zabójstwa honorowego.
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,tit...wiadomosc.html Ojciec zabił swoją córkę za to, że rozmawiała z kimś obcym przez telefon komórkowy, a nie miała prawa tego robić jako posłuszna żona swojego męża i matka pięciorga dzieci.
![]() |
![]() |
#43 | |
|
Jeśli nie chcesz się nudzić..... pracuj w turystyce....
![]() Cytat:
![]() Bo morze było za słone
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Wtajemniczenie
|
Ja tam tylko słyszałam, że prawnie zabronione jest umrzeć w budynku brytyjskiego parlamentu.
![]() |
#45 | ||
|
Kolejne ciekawostki z najbzdurniejszego państwa na świecie..... Arabii Saudyjskiej
![]() Wezwanie do bojkotu sklepów z bielizną Cytat:
Władze zwalczają popularne święto Cytat:
Edytowane przez Eva ID Czas edycji: 2010-02-14 o 08:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
|
Irański duchowny: kobiety, które noszą skąpe ubrania, są przyczyną trzęsień ziemi.
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | ||
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Bo trzeba studiowac na wydziale prawa/interesować się prawem w USA by zrozumieć. Gdybym nie studiowała pewnie też bym nie wiedziała o co chodzi. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
|
Cytat:
Nie, nie mam Polskich fontow ![]() Nadal w Sharia Law kobieta ZGWALCONA odpowiada za cudzolostwo i wraz z oprawca idzie do wiezienia.... tym wiekszy moj szacunek dla zgwalconych kobiet, ktore pomimo wlasnej kary zadaja kary dla gwalciciela... gwalcicieli.... jakkolwiek Wam w Europie te sytuacje wydaja sie niewiarygodne, to jednak tutaj to jest czysty realizm.
Edytowane przez Eva ID Czas edycji: 2012-04-22 o 22:41 Powód: jst na jest. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
|
Cytat:
Sharia Law narzuca dosc ostre prawo ale zawsze jest Sad i powazna dyskusja nad popelnionym przestepstwem w widzeniu TEGO Prawa bo TU jestesmy, to chyba normalne, prawda?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
|
Gdy wydaje sie, ze ludzka glupota jednak MA granice... to w Saudi nalozyli Fatwe za ulepienia balwana ze sniegu
![]() W Arabii Saudyjskiej snieg jest bardzo rzadko widzany, wiec nie dziwi radosc mieszkancow polnocnej czesci kraju gdy zobaczyli snieg. Z tej radosci, a chyba jest to w pelni zrozumiale, wielu z nich ulepilo sobie balwany w roznych ksztaltach, co spotkalo sie z przeklenciem ich i nalozeniem Fatwy za bycie w sprzecznosci z Islamem. ![]() Saudi fatwa banning snowmen triggers heated debate
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:11.