![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gdybym wróciła do PL brakowałoby mi......
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
o i zapomniałam
![]() z racji tego, ze jestem raczej wysoka, to brakowało by mi mozliwości kupna długich, fajnych spodni, no i fajnych butów w rozmiarze 40 - 41. w Polsce zawsze był problem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Wróciłam i brakuje mi- miłej i szybkiej obsługi w urzędach, bankach, promocji w Bootsie-kup 2 weź 3
![]() ![]() Ale jednak decyzja o powrocie była jedną z najlepszych decyzji w moim życiu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla pocieszenia donoszę że coraz więcej kamiennic we Wrocku jest pieknie wyremontowanych, np ostatnio oddane na Pomorskiej. A z czystością nie jest tak źle, pewnie że mogłoby być dużo lepiej ale nie ma tez jakiejś tragedii. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Brakowałby mi uprzejmości ze strony obcych ludzi, znajomych, szkoły i wszystkiego co znia związane, różnorodności w sklepach, ogólnej atmosfery...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
BAN stały
|
Uprzejmości
Swobody Kultury Ciuchów Uśmiechu ... Tylko że ja wracam już za 20 dni niecałe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#40 |
Zadomowienie
|
Brakowaloby mi Uprzejmosci anglikow i jednych angielskich chipsow
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
Brakowaloby mi:
- slonca - przepieknej kostarykanskiej natury (plaze, dzungle, wulkany, egzotycznej fauny i flory) - usmiechu na twarzach ludzi - rodziny mojego kostarykanskiego meza.
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Pieknych okolic, porzadnych drog, Alp w poblizu, pewnych sklepow, tolerancji... i pewnie jeszcze wielu rzeczy.
![]() |
#45 |
Zadomowienie
|
poziomu zycia tutaj
tanich ciuchow tolerancji
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Gdybym wróciła do PL brakowałoby mi......
fajny watek...
ja odwiedzilamPolske 2 tyg temu,wiec na swiezo moge powiedziec,ze brakowaloby mi: - wygody zycia, niezaleznosci finansowej - o wiele wiekszych mozliwosci rozwoju =>wiary w potencjal jednostki i ogolny szacunek szefow do swoich pracownikow - zakupow, latwego dostepu do wielu sklepow, stron internetowych itd - swietnych polaczen lotniczych z reszta swiata i ogolnej dobrej komunikacji dookola (szybkie pociagi - darmowe autobusy w centrach miast) - multikulturowosci (ludzie,jedzenie, produkty w sklapach...) - mody, - tego ze tutaj jestes na czasie ze wszystkim a nie tak jak w PL do tylu o min pol roku (tyczy sie to mody ale tez premier filmowych, koncertow znanych artystow) - uprzejmosci obcych ludzi, usmiechu na codzien - swietnych salonow fryzjerkich ![]() ***edit: aaa, i zapomnialam! angielskich chipsow (czyli frytek zeby bylo jasne ![]() Wow, nie wiedzialam,ze az tyle tego bedzie! Wspomne tez,ze jest kilka rzeczy,ktore mi przeszkadzaja i ktorych bardzo ale to bardzo mi brakuje w UK, a ktore sa w PL (i nie,nie chodzi o jedzenie :P) Ale to juz na inny watek...
Como se porta la vida cuando vales lo que tienes... Edytowane przez Beekeeper Czas edycji: 2008-11-02 o 14:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Dot.: Gdybym wróciła do PL brakowałoby mi......
Cytat:
![]() ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Re: Dot.: Gdybym wróciła do PL brakowałoby mi......
lol, tak oczywiscie, chodzilo mi o wszystko zwiazane z zakupami, wybaczcie, ze tak uproscilam mojego posta. I nie chodzi tylko o wysylanie do UK a brak do PL, ale tez o sklepy internetowe takie jak Amazon, outlety kosmetyczne, niesamowicie tanie CD/DVD na ebayu, ciekawe sklepy z ubraniami, butami (Irregular Choice), takze niezle przeceny i promocje, Boots(zbieranie punktow, swietne, zawsze obecne okazje, promocje), no i oczywiscie last but not least... car boot sales!!!
![]()
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Dot.: Re: Dot.: Gdybym wróciła do PL brakowałoby mi......
Cytat:
Jakie outlety kosmetyczne polecisz bee??
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
stosunkowo niskich cen ciuchów, perfum, jedzenia
![]() wygody i standardu zycia tego, że tutaj wszystko możan łatwiej załatwic - prawo jazdy, założenie firmy itp... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Re: Dot.: Re: Dot.: Gdybym wróciła do PL brakowałoby mi......
Cytat:
http://www.beautycounterdirect.co.uk/ http://www.blushcosmetics.com/index.php http://www.halfpriceperfumes.co.uk/ to te ktore pierwsze mi sie nasuwaja na mysl. Byl jeszcze jeden, gdzie byl spory wybor (do czasu) kosmetykow pout, ale nie moge go teraz znalezc...
![]() |
![]() |
#52 |
Przyczajenie
|
Dot.: Re: Dot.: Re: Dot.: Re: Dot.: Gdybym wróciła do PL brakowałoby mi......
Hmmm...
Tego,ze pracujac w fabryce albo jakims magazynie, za najnizsza stawke krajowa, stac Cie na utrzymanie tzw. kawalerki + na dodatek wygodne zycie ! To jest po prostu... wow... ![]() Aha,i tego, ze po roku pobytu w Anglii przysluguja Ci benefity!! I zapomnialabym o najwazniejszym... CEN PERFUMOW oczywiscie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Zadomowienie
|
Pozwole sobie porzyczyc i edytowac wypowiedz beekeeper, poniewaz zgadzam sie z duza czescia tego co napisala
Cytat:
Dodam jeszcze od siebie: -slonecznej pogody, braku "prawdziwej" zimy -mozliwosc seperacji kosciola od zycia codziennego (o ile sobie ktos tak zyczy) -ludzi dla ktorzych narzekanie nie jest glownym sposobem komunikowania sie(nawet gdy cos nie wychodzi) -wiekszej rownosci kobiet w spoleczenstwie -w miare niskich cen bezyny, ktore umozliwiaja mi posiadanie auta typu suv -tego ze moge sobie wybrac jedna z trzech swietnych restauracji sushi lub thai, nie opuszczajac swoje sasiedztwo -sklep whole foods, gdzie moge latwo kupic bezglutenowe ciasteczka -duzego wyboru damskich butow w roz. 42 ![]() -duzego ilosc studiow pilates z pelnym asortymentem sprzetu, w kazdym miescie- o ile sie nie myle w polsce jest tylko jedne studio ktore sie do tego zbliza
Tell from my attitiude that I'm most definitely Nakarm zwierzeta w schroniskach ZA DARMO Edytowane przez CaliDreamin Czas edycji: 2008-11-06 o 04:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Przyczajenie
|
Chyba najbardziej brakowałoby mi TOLERANCJI i wzajemnej życzliwości, uśmiechów od nieznajomych i chęci do pomocy, kiedy masz problem.
- CEN !!! (tutaj mogę sobie pozwolić na większość rzeczy, no to co w PL) - zieleni i pięknych widoków (mieszkam blisko morza w zacisznej okolicy otoczonej naturą) - ogromnego wyboru ciuszków i wyprzedarzy ![]() - szybkiego załatwiania spraw urzędowych (czasami nawet bez wychodzenia z domu) - cidera ![]() - ogólnie lepszych warunków życia, nie ma się co oszukiwać - i dodatkowo tego, jak wygląda tu poruszanie się po mieście autobusami; kierowcy życzliwi, pasażerowie zamiast pchać się na siebie, przepuszczają się nawzajem (dużo jeżdżę autobusem ze względu na pracę i zwracam uwagę na takie rzeczy) edit: CaliDreamin, gdzie mieszkasz, że masz słoneczną pogodę? ;] U mnie pogoda to ostatnia rzecz, za jaką mogłabym tęsknić ![]() Edytowane przez harpoonka Czas edycji: 2008-11-10 o 16:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zadomowienie
|
w los angeles
![]()
![]() |
#56 |
Zadomowienie
|
Dot.: Re: Dot.: Gdybym wróciła do PL brakowałoby mi......
tak jak wiekszosci z Was brakowaloby mi customer service, tego ze na wiele rzeczy moge sobie pozwolic
a co najwazniejsze chyba, ze idac ulica-szczegolnie rano ludzie usmiechnieci w drodze do pracy mowia mi dzien dobry wcale mnie nie znajac ![]()
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
Jestem dopiero drugi miesiac za granica i jak narazie to brakuje mi Polski
![]() Jednak juz po tak krotkim czasie i malym rozeznaniu wiem,ze po powrocie brakowaloby mi: -niezaleznosci finansowej -duzych promocji w sklepach heh -poznanych tu znajomych -ogolnej atmosfery miasta
Jestem przeciez wirtualna.Jak anioł.Anioly też sa wirtualne.Zawsze takie były.Nawet na tysiac lat przed Internetem.Ale w moim przypadku to kłamstwo.Ja TYLKO jestem wirtualna. Nic nie mam wspólnego z aniołem... https://wizaz.pl/akcje/luksja/active...uid=399431&k=a |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Rozeznanie
|
mi napewno brakowaloby poczucia anonimowosci a takze podejscia pracodowacy z pelnym szacunkiem do mojej pracy i moich potrzeb-np gdy chce wziazc urlop-biore..., zycia bez napiecia, bycia naturalna, nie martwienia sie o stroj i spojrzenia innych......nie martwienia sie o pieniazki na urlop,...to wszystko niby takie male a jednak takie duze....zmienia kompletnie sposob myslenia i swobode planowania przyszlych krokow....inne podejscie do ludzi, do zycia, do pieniedzy priorytetow...swiat polski jest taki inny....
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
Spokoju:P
A także serdeczności ludzi,wielokulturowości i kilku znajomych... I zapewne wielu innych rzeczy.
![]() |
![]() |
#60 |
Wtajemniczenie
|
Chipsow o smaku soli i octu.
![]() Dlaczego je tak lubie, nie wiem..... ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:56.