|
|
#31 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Gdzie sprawiedliwosc na tym świecie ?
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
zachowaj takie glupie uwagi dla siebie
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem jak najbardziej ta argumentacje, po prostu mnie nie przekonuje. Oczywiscie nie zmienia to faktu ze szanuje Twoje inne poglady. Pozdrawiam
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
|
#34 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
Wtajemniczenie
|
Rozumiem że taka sytucaja to tragedia dla rodziców i otoczenia i bardzo im współczuję...
![]() ale: nie wiem dlaczego wielu ludzi w takich sytuacjach zastanawia się gdzie jest Bog, jak on mogl do tego dopuscic itd. Przciez Bog nigdy nie obiecywal ze zycie będzie łatwe i wspaniałe. Wręcz przeciwnie - mowil ze bedzie trudno, bardzo trudno, ale nie mozna wtedy tracic nadziei. Moim zdaniem takie sytuacje są pewnego rodzaju testem. Chyba najtrudniejszym ze wszystkich jakie są mozliwe.. Takim sprawdzianem postawy zyciowej, wiary, priorytetow itd.. Bo łatwo jest wierzyc wtedy kiedy wszystko się cudownie układa, ale co wtedy kiedy cos nie idzie po naszej mysli? Wtedy dopiero widac co dla człowieka jest najwazniejsze w zyciu i jak się zachowa. To jest moja osobista opinia, nie mam zamiaru nikogo do niej przekonywac, chciałam tylko wyrazic swoje zdanie
|
|
#36 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chyba trochę niefortunnie to wszystko sformułowałam... Ale pisałam to pod wpływem emocji ... a myśle, że w takich momentach prawie każdy sobie zadaje pytania "czemu tak? gdzie jest Bóg? " etc. No i ja właśnie zadałam sobie to samo pytanie kiedy dowiedziałam się o tym dzieciaczku... Dla tego założyłam ten wątek . Bo kiedy słyszę o czymś takim to zastanawiam się... 'Skoro Bóg jest taki dobry , to dlaczego ? ' Może to bluźnierstwo.. bo jestem katoliczką... ale w takiej sytuacji chyba uzasadnione.
|
|
|
|
#37 |
|
Konto usunięte
|
Sztandartowe pytanie już przy każdej katastrofie by sie utwierdzic w czymś o czym dawno się jest przekonanym.
A może Bóg jest bo: poczwarka zmienia się w motyla ktoś przygarnia ślepego psa (znam) ktoś budzi się z 10 letniej śpiączki ktoś przeżywa upadek z 6 piętra ....... ....... |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a sprawiedliwosc moga zaprowadzic na ziemi tylko ludzie swoim dobrym, odpowiedzialnym zachowaniem! w przypadku choroby tego dziecka trudno szukac jakiejkolwiek logiki, sprawiedliwosci itp Cytat:
|
||
|
|
|
|
#39 |
|
Raczkowanie
|
A gdzieś w ogolę można jej szukać? Bo chyba zwątpiłam.
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym jej szukałam w postępowaniu dobrych ludzi i sama starała się być sprawiedliwa
Bo Los, Bóg itp?Możemy wierzyc lub nie, ale sprawiedliwosci sie od nich nie doczekamy- bo przeciez życie nie jest sprawiedliwe. Ludzie, ktorzy wierza w reinkarnacje powiedza ze te chore dziecko w tamtym życiu było złym człowiekiem i teraz za to cierpi- ja nigdy nie przyjmę takiej interpretacji choć lubie buddyzm! Dla mnie to dziecko jest niewinna ofiara strasznej choroby- i niczym wiecej Aha, jak chcesz wierzyc w sprawiedliwosc to moze sie jej doczakasz- guz mozgu jest operowany i nie skazuje czlowieka automatycznie na smierc, to nie AIDS. Może wyzdrowieje i to będzie jedyne sprawiedliwe w tym przypadku
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:14.

Rozumiem jak najbardziej ta argumentacje, po prostu mnie nie przekonuje. Oczywiscie nie zmienia to faktu ze szanuje Twoje inne poglady. Pozdrawiam