Psy - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-09-04, 15:09   #31
madmuazelle
BAN stały

Dot.: Psy

Cytat:
Napisane przez DariaKom Pokaż wiadomość
Hehee... no to już. Mieliśmy kiedyś 2 dobermany, sukę i samca...Sprawa miała się tak:

suka- była straszna, nieufna i ciągle szczerzyła tylko kły... zawsze szła za tobą parę kroków z tyłu i robiła takie wrażenie, że nigdy nie wiedziałaś czy z całym tyłkiem do domu dojdziesz... Jak urodziła szczeniaczki, to się dopiero zaczęło.. jedzenie do kojca na kiju od miotły jej wsuwaliśmy bo chyba by zagryzła..
samiec- drugiej takiej ciapy nie znajdziesz.. potulny, spolegliwy, taki prawdziwy pies kanapowy... przychodził, łasił się..a tej suki to się tak bał biedak...

śmieszny to był duet, nie da się ukryć. Jak zależy Ci na piesku do głaskania to ten samiec co mieliśmy byłby jak ulał, a jak zależy Ci na psie obronnym, to suka..
Moje obserwacje poczynione na 2 totalnie innych pod względem charakteru psach przyniosły jednak jeden wspólny punkt: wg. dobermany to wyjątkowo głupie psy..
To znam dwa przypadki odwrotne.

Mój wujek miał dobermana-samca,ostry pies,warczał,szczekał na obcych czy nawet rodzine.Zawsze się go bałam,jak kuzynka urodziła synka on słysząc płacz dziecka dostawał wścieklizny,więc go musieli uśpic,tak czy siak chorował,miał raka.

Zaś moja przyjaciółka ma suczke,ta to istna wariatka.Wychowana od maleńkości z dziećmi.Jak na dobermana płochliwa,ale smieszna skora do zabawy.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-04, 15:11   #32
Antilia
Uzależnienie

Jeśli będziesz brać psa ze schroniska to się zastanów, bo taki pies potrzebuje BARDZO dużo uwagi. Mój tż ma psa który był jako szczeniak zabrany ze schroniska a i tak ma to odbite na psychice. Panicznie boi się obcych i nawet jak bierzemy go do babci tż to świruje ze strachu i chce natychmiast wracać do domu mimo, że zna to miejsce bo mieszkał tam przez ponad pół roku. Gdy widzi, że wychodzimy robi oczka niczym kot ze Shreka, że wychodzimy, że on sam taki biedny niekochany i jak my tak możemy

No ale z drugiej strony to bardzo kochany pies, odkąd się do mnie przyzwyczaił to ciagle się przytula i cieszy jak tylko na niego spojrzę

Ćwiczę z Ewką, bo nic się samo nie wydarzy!
Skalpel: 48 + 17
Skalpel II: 3

Bridezilla
Antilia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-04, 15:13   #33
madmuazelle
BAN stały

Wyrak to znam pewną rodzine,która trzyma w mieszkaniu w bloku bernardyna. :yyy: Nie wiem czy to nie aby lekka przesada.Znam takich którzy trzymają rotwailera,wilczura jak i również Husky.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-04, 15:22   #34
whyata
Raczkowanie

GG do whyata

Hmmm... co do psów dużych w blokowiskach, jestem za, ale tylko wtedy, gdy jest możliwość wyjścia z psem na dłuższy spacer na jakąś łąkę, czy do parku .

Jeśli chcesz psa ze schroniska, nie musisz brać dorosłego, jest tam zawsze sporo szczeniaków. Samo pójście do schroniska i patrzenie na te biedne zwierzaki wymaga dużo siły... A propo psów porzuconych: Mój TŻ znalazł dwie porzucone suki (ale nie jednocześnie), jedną podrzucił mamie, drugą wzięliśmy my.... obie już były dorosłe, gdy je znalazł i nie wiem, co wcześniej przeżywały, ale teraz nie mają żadnego syndromu porzuconych... Za to wierne niesamowicie i wpatrzone w TŻ, jak w obrazek .
whyata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-04, 18:47   #35
Kiya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kr0pka Pokaż wiadomość

Miałaś w tym doświadczenie?
owszem mam

mój pies (dużej rasy) ma na codzień wiecej ruchu i widział więcej świata niż niejeden mieszkający w domu i wypuszczany tylko do ogrodu,niestety część społeczeństwa ma chore przekonanie że skoro ma ogród to w zupełności wystarczy
Kiya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-04, 18:48   #36
kr0pka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kiya Pokaż wiadomość
owszem mam

mój pies (dużej rasy) ma na codzień wiecej ruchu i widział więcej świata niż niejeden mieszkający w domu i wypuszczany tylko do ogrodu,niestety część społeczeństwa ma chore przekonanie że skoro ma ogród to w zupełności wystarczy
Z tym się zgadzam
Chcoiaż bałabym się reakcji sąsiadów na ciągle szczekającego szczeniaka

Lewy pas, gaz i płynę..
kr0pka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-04, 19:45   #37
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
Wyrak to znam pewną rodzine,która trzyma w mieszkaniu w bloku bernardyna. :yyy: Nie wiem czy to nie aby lekka przesada.Znam takich którzy trzymają rotwailera,wilczura jak i również Husky.
Wiesz, trzymac mozna, ale wg mnie to jest nie fair wobec psa.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-09-05, 05:39   #38
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc
Konto usunięte

Jest bardziej fair, niż trzymanie psa w ogrodzie i nie wyprowadzanie go nigdy na spacer. Pies nie potrzebuje dużo przestrzeni, tym bardziej jeżeli po spacerach pada ze zmęczenia.
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości