![]() |
#31 | |
BAN stały
|
Dot.: Psy
Cytat:
![]() Mój wujek miał dobermana-samca,ostry pies,warczał,szczekał na obcych czy nawet rodzine.Zawsze się go bałam,jak kuzynka urodziła synka on słysząc płacz dziecka dostawał wścieklizny,więc go musieli uśpic,tak czy siak chorował,miał raka. Zaś moja przyjaciółka ma suczke,ta to istna wariatka.Wychowana od maleńkości z dziećmi.Jak na dobermana płochliwa,ale smieszna skora do zabawy. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Uzależnienie
|
Jeśli będziesz brać psa ze schroniska to się zastanów, bo taki pies potrzebuje BARDZO dużo uwagi. Mój tż ma psa który był jako szczeniak zabrany ze schroniska a i tak ma to odbite na psychice. Panicznie boi się obcych i nawet jak bierzemy go do babci tż to świruje ze strachu i chce natychmiast wracać do domu mimo, że zna to miejsce bo mieszkał tam przez ponad pół roku. Gdy widzi, że wychodzimy robi oczka niczym kot ze Shreka, że wychodzimy, że on sam taki biedny niekochany i jak my tak możemy
![]() No ale z drugiej strony to bardzo kochany pies, odkąd się do mnie przyzwyczaił to ciagle się przytula i cieszy jak tylko na niego spojrzę ![]()
![]() |
#33 |
BAN stały
|
Wyrak to znam pewną rodzine,która trzyma w mieszkaniu w bloku bernardyna.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
Hmmm... co do psów dużych w blokowiskach, jestem za, ale tylko wtedy, gdy jest możliwość wyjścia z psem na dłuższy spacer na jakąś łąkę, czy do parku
![]() Jeśli chcesz psa ze schroniska, nie musisz brać dorosłego, jest tam zawsze sporo szczeniaków. Samo pójście do schroniska i patrzenie na te biedne zwierzaki wymaga dużo siły... A propo psów porzuconych: Mój TŻ znalazł dwie porzucone suki (ale nie jednocześnie), jedną podrzucił mamie, drugą wzięliśmy my.... obie już były dorosłe, gdy je znalazł i nie wiem, co wcześniej przeżywały, ale teraz nie mają żadnego syndromu porzuconych... Za to wierne niesamowicie i wpatrzone w TŻ, jak w obrazek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chcoiaż bałabym się reakcji sąsiadów na ciągle szczekającego szczeniaka ![]()
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Wiesz, trzymac mozna, ale wg mnie to jest nie fair wobec psa.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 |
Konto usunięte
|
Jest bardziej fair, niż trzymanie psa w ogrodzie i nie wyprowadzanie go nigdy na spacer. Pies nie potrzebuje dużo przestrzeni, tym bardziej jeżeli po spacerach pada ze zmęczenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:28.