![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: zakupy na Coastal Scents
Cytat:
Co do bazy UD to sie nie ekscytuj, mnie ona doprowadza do furii (opisalam jej mankamenty w watku o Urban Decay). Sa inne bazy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Organizatorka
|
Cytat:
![]() Co do baz- do tej pory używałam Artdeco (dłubanie troszkę dłuższymi paznokciami doprowadza mnie do szału, poza tym ciężko się cieniuje na tej bazie, a ja i tak mam z tym problem, więc niekoniecznie lubię sobie życie jeszcze dodatkowo utrudniać) oraz Lumene (jak dla mnie nie robiła kompletnie nic) i Kryolan (to już totalna porażka na moich powiekach). Wciąż szukam tej jedynej i myślałam, że znalazłam swój ideał. Cóż, nieco ostudziłaś mój zapał ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
OK< DZIS ZIELEN:
Krytyki nalozenia cieni/rostarcia/cieniowania nie przyjmuje, bo makijaz zostal wykonany na szybko w pare minut. Poza tym, wiekszosc fotek robilam po powrocie z 1,5 intensywnego fitnessu wiec mogl mi makijaz splynac. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
cd
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Rozeznanie
|
łoooo, ekstra żywe kolory! super
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Organizatorka
|
o, właśnie o takie żywe kolorki mi chodziło
![]() i jak na makijaż po 1,5 godz. fitnessu to całkiem przyzwoicie się trzyma. Ja juz właściwie jestem przekonana całkiem do tej palety. Teraz mam pretekst, żeby w końcu wyrobić sobie kartę ![]() ![]() A co do bazy BeneFit, to ostatnio nawet licytowałam ją na allegro, ale ktoś mnie przebił, bo specjalnie nie byłam do niej przekonana.Teraz jestem zła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze o pedzlach -
im dluzej ich uzywam, tym jestem mniej z nich zadowolona. Podwojny jeszcze ujdzie, ale jasna strona to drapak. Badgery sa niby ok - nie drapia, ale z drygiej strony wydaja mi sie za miekkie. Maly pedzelem tez drapie troche. Takze cienie - ![]() ![]() Ponizej zdjecie pedzli. W srodku pedzle CS. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Organizatorka
|
hej dziewczyny, mam pytanie...
Właśnie się dowiedziałam, że ciemnota straszna ze mnie ![]() Do rzeczy- okazuje się, że na coastal scents można płacić poprzez paypala, a do tego wcale nie jest potrzebna karta kredytowa . I teraz liczę na Waszą pomoc i doświadczenie w zakupach- czy jak zamówię, zapłacę z kosztem przesyłki, to jeszcze coś mi przy odbiorze naliczą (jakieś cła i inne cuda?) Chciałabym wiedzieć, czego mam się spodziewać, bo to, że zamawiać będę, to już postanowione ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Dolicza ci clo, oczywiscie, bo to jest import z zagranicy innej niz UE, ktory z natury rzeczy podlega ocleniu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Organizatorka
|
dziękuję Ci bardzo. Podejrzewałam, że nie obejdzie się bez dodatkowych kosztów, ale może ktoś wie, ile taki koszt wynosi ? Nie chcialabym się dowiedzieć, ze za oclenie zapłacę więcej niż za moje zakupy (zamierzam kupić paletę 78 piece Makeup Pallette Version 2, 2 żelowe linery i 2 sypkie cienie )
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Cathy - czy mozemy zamowic wspolnie? Bo ja i jeszcze jedna wizazanka tez wlasnie chcemy zamawiac. Ja chce zamowic te palete cieni w kolorach neutralnych i jakiś cień i liner, a druga wizażanka tę paletę 88 kolorów. O ile to nie byłby kłopot
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Organizatorka
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale oczywiście- jeżeli to będą rozsądne pieniądze i będę składać zamowienie, to jak najbardziej mozecie się podpiąć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
O ile wiem, musicie zaplacic VAT. Czyli 22 % (?) czyli ok 33 zl przy 150 zl zamowienia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Organizatorka
|
Kurczę, człowiek uczy się całe zycie. To nie dość, że cło, to jeszcze podatek mi naliczą? To pewnie ze 100 zł wyjdzie jak znam polskie realia
![]() ![]() Chociaż z drugiej strony- może sobie zrobić jednak prezent na... nie wiem, Gwiazdkę? A ja w przyszłym tygodniu mam w planach MAC- owe zakupy w Złotych Tarasach.. (prezent imieniowy sobie robię i 400 zł sobie odłożyłam ![]() ![]() ![]() ![]() Podsumowując- trzeba się dokładnie zorientować co i jak i ja niestety, ale dopiero wtedy podejmę decyzję o ewentualnym zakupie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zadomowienie
|
Cathy, z tego co wiem to na kosmetyki nie ma już cła, mogą (ale nie muszą, paczki sprawdzają wyrywkowo) jedynie doliczyć 22% vat. Co prawda nie zamawiałam wcześniej kosmetyków, ale miałam parę innych przesyłek z Azji i USA i jak do tej pory nie miałam żadnych opłat (*odpukać* może to tez zależy od urzędu celnego
![]() Wracając do kosmetyków CS to mam w planach zamówić paletę Ultra Shimmer. Po obejrzeniu tej recenzji mam jeszcze większą ochotę :P http://www.youtube.com/watch?v=-l7Tw7OiV3s Planuje tez zamówić żelowy liner, jakieś sypkie cienie i z 2-3 pędzle do przetestowania, czekam tylko az dolar troche osłabnie (pamiętam że jakis czas temu był po 2 złote z groszami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Organizatorka
|
ja w tym miesiącu już niestety odpadam
![]() ![]() Ale wielkie dzięki za info, bo my właśnie zamawiając z CC kombinowałyśmy dzięki uprzejmości jednej z Wizazanek majacej wujka w Stanach, jak tu ominąć cło i takie tam inne, a okazuje się, że może wcale niepotrzebnie ![]() Ale z drugiej strony- dobrze wiedzieć ![]() ![]() Jeżeli ktoś będzie organizował jakieś zakupy z Coastal Scents na poczatku grudnia, to chętnie się podepnę, albo pewnie w końcu skuszę się sama ![]() Chyba, że Ty się skusisz na paletkę, to może bym mogła się podpiąć? Tylko błagam, oszczędź moją kieszeń i wstrzymaj się do grudnia ![]() ![]() Edytowane przez cathy Czas edycji: 2008-11-19 o 00:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zadomowienie
|
Na dzień dzisiejszy czekam jeszcze na 120 cieni z ebay, więc tym bardziej powinnam się wstrzymać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Organizatorka
|
Cytat:
![]() Czekając, aż dolar spadnie, dostanę chyba delirki odwykowej i będzie mnie telepać jak alkoholika na odwyku ![]() ![]() Swoją drogą, są kluby AA, a czy jest klub Anonimowych Kosmetykoholiczek? ![]() ![]() Ale zanim pójdę na odwyk, to podtrzymuję to, co napisałam- gdyby ktoś, kiedyś, coś zamawiał- to ja się chętnie dopiszę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
mnie wpadły w oko te palety
http://www.coastalscents.com/cfwebst...ow-palette.cfm http://www.coastalscents.com/cfwebst...al-palette.cfm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
ja wlasnie chce te z brazami i mozliwe ze ta duza z rozami;]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Organizatorka
|
A ja chcę wszystkie trzy :
brązy - http://www.coastalscents.com/cfwebst...al-palette.cfm ultra błyszczącą - http://www.coastalscents.com/cfwebst...ow-palette.cfm i tą mniej błyszczącą z różami i rozświetlaczami http://www.coastalscents.com/cfwebst...up-palette.cfm ![]() I jeszcze te żelowe linery... I gdybym miała wybrać tylko jedną, to miałabym spory problem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz Aga, zastanow sie, czy nie lepiej te matowa. Ja sie skusilam na shimmer bo niby wole polyskujace cienie, a teraz zaluje ze nie kupilam matowej. W tej matowej tez sa cienie perlowe i lekko polyskujace, a poza tym polysk zawsze mozna nadac matowym cieniom - wystarczy pociagnac je jakims rozswietlaczem czy jasmym perlowym cieniem.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Kurcze, dlaczego te wszystkie fajne palety muszą być z USA???
ja bym chciała tą: http://www.coastalscents.com/cfwebst...sh-palette.cfm jak by ktoś zamawiał niech da znać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
Właśnie, gdyby ktoś organizował wspólne zamówienie, to ja też jestem chętna.
![]() ![]()
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Rozeznanie
|
ja tez bym chetnie kupila, gdyby ktos zamawial
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
To na razie sporo chętnych do kupowania a nie ma tej jednej co by chciała kupić :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:23.