![]() |
#31 |
Zadomowienie
|
Dot.: Samodzielne szycie!
Widzę, że wątek się rozkręca... xD ostatnio na zajęciach szyłam maskotkę - kota, niestety nie jest jeszcze skończona, a w weekend się chyba wezmę za szycie bluzki ;> .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Ja narazie się boję szyć bluzkę
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do rady: Rewelka ![]() Ja od dawna sobie przeszywam rozne rzeczy, tzn typu zwezic, zmniejszyc cos.. i takim sposobem mam cos czego inny nikt nie bedzie mial ![]() Moja mama jest krawcową i ja sie przy niej uczylam bo to bardzo cenne.. Podeszlam do tego wszystkiego bardzo ciekawsko, ponieważ nigdy na siebie nie moglam dostac ubran, np. spodni bo byly za szerokie np w biodrach a ja jestem jak kolek i mama mi przerabiala.. no i pozniej sama sie uczylam, bo to BARDZO PRZYDATNA RZECZ ![]() Udalo mi sie uszyc pare rzeczy. Dwie sukienki.. jedną z pomocą mamy bo byla cholernie trudna a i tak zle lezy wiec musze ja przerobic znow.. No i drugą rok temu uszylam, ale brzydko lezy, tzn dziwnie.. mialo byc sexownie a wyszlo.. smiesznie :| Jak znajde zdjecie to wkleje... Materiałów mam duzo tzn miałam.. bo zaczelam szyc, eksperymentowac itd.. Wklejam zas zdjecie plaszcza ktory dzis nabylam w lumpie i jaki chce uzyskac po przerobce ![]() aha PS! Od zawsze tylko na burdach szyjemy z mamą, bo burda ma najlepsze wzory itd. Wyszstko jest super opisane ![]() --------------------- edit: znalazlam fotki sukienek ![]() ![]() fotka numer 3: sukienka ktora pomagala mi szyc mama i to bylo 4 lata temu lub 5 bo to miala byc na studniowke, ale nie poszlam bo bylam chora.. Gora miala inaczej wygladac i teraz wlasnie gore bede przerabiac na normalna i dol na krotszy ![]() Na linni bioder wisi taka falda, ale to tylko dlatego ze podpinalam ta sukienke bo ona dluzsza jest i sprawdzalam jak bedzie wygladac krocej ![]() fotka 4: sukienka uszyta tylko przeze mnie rok temu.. (na sylwka no i tez nigdzie nie poszlam bo lezalam w szpitalu) chyba troche za nisko doszylam ta cala "spodnice" no cos mi w niej nie pasi.. :| W ogole to to byla bluzka ktora szylam, ale ze pozniej nie mialam gdzie jej zalozyc to pomyslalam ze doszyje "dol" i bede meic sukienke :P
28.05 - dokument do odbioru ![]() Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2008-11-04 o 17:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Przyłączę się jeśli można ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mam jeszcze jedno pytanie do specjalistek: Czy możliwe jest równe zszycie w ręku wykończeń np. przy rękawach, które trzeba troszkę podwinąć? Bo przyznam, że z tym mam największy problem. Konieczna jest maszyna do szycia?
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zszycie wykonczen w reku - JAK NAJBARDZIEJ! Z reszta ja z mama tylko recznie wykanczamy bo nie dosc ze ladniej to wyglada (jak nie chcemy zeby bylo widac nitki) i jest mocniejsze ![]()
![]() |
![]() |
#36 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja chyba nie umiem ładnie zszyć wykończeń w ręku, zawsze mi jakoś krzywo wyjdzie ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Taaak.. Rada była bardzo przydatna i pomocna ![]() ![]() Sukienki całkiem fajne ![]() ![]() ![]() Pewnie, że można ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak tą czarna przerobie to wkleje fotki.. a dzis juz zrobilam w 50% plaszcz.. no idzie tak srednio na jeza, kroj rekawow byl kiepski i musialam troche sztukwoac pod pachami zeby zrobic wezszy rekaw.. no zobaczymy co z tego wyjdzie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
Skończyłam w tym roku naukę jako krawcowa xD
zaczęło się od ubranek dla lalek. W sumie babka co nas uczyła nic nas nie nauczyła :/ Ale się nie chwaląc mam do tego talent :P no i uwielbiam to ![]() Mogę wytłumaczyć ten krzyżykowy do podwijania choć nie gwarantuje że ktoś to zrozumie xD |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
To by było jak na rysunku tam gdzie zółte tam nitka idzie po spodem.
Na początku warto poćwiczyć a ptem starać się robić to jaknajbliżej brzegu a miejsca gdzei nitka wybijać na wierzch robic jak najdelikatniejsze i niewidoczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale na w razie czego, mogę jeszcze pytać? ![]()
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
No to ja też się pochwalę
![]() ![]() Bardzo lubię szyć (wykroje biorę oczwiście z burdy ![]() Link do zdjęć: http://picasaweb.google.com/pszklarska/Ciuchy# |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Rozeznanie
|
Postanowiłam napisać w tym wątku bo mam problem a wy znacie sie na szyciu, moze mi cos podpowiecie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez pocz Czas edycji: 2008-11-06 o 12:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
U mnie było wiele prób szycia. Początkowo szyłam ręcznie, ale z powodu braku umiejętności manualnych kiepskie były dzieła w sumie... A z maszyną... Boję się. To brzmi śmiesznie xD ale czasem trza porządnie złapać materiał a chodząca maszyna do szycia sprawia ze mam przed oczami oszukać przeznaczenie wersja domowa... ^^"
Jednak mimo tego chciałabym powrócić do prób. Może zacznę od przerabiania? Bardzo chciałabym uszyć spódnico-spodnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Kurczę mam mnóstwo pomysłów, tylko materiałów brak! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Przerabianie to pikus ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#49 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dołączam wam kilka linków- moje ulubione strony, zazwyczaj z wykrojami: http://www.showstudio.com/projects/d.../download.html http://www.showstudio.com/projects/unf/unf_start.html http://www.showstudio.com/projects/d.../download.html http://www.showstudio.com/projects/d...iela/info.html http://www.showstudio.com/projects/d...down/download/ tu linki do strojów najbardziej znanych projektantów ![]() http://www.amybutlerdesign.com/produ...e_patterns.php różne dodatki, torebki http://www.burdastyle.com/pattern genialna strona, mnóstwo wykrojów http://www.freewebs.com/strawberry_l...Tutorials.html tu zdarzają się fajne perełki ![]() http://wiredminds.ca/mari/urbn/urban.html świetne wzory- jak przerobić tshirty ![]() Na razie tyle, niech wam służą ;p |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesteś wielka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ta ostatnia strona jest boska ![]() Ja zawsze z burdy korzystam ![]()
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
A ja będę upierdliwa i polecę raz jeszcze Burdę, zwłaszcza wydanie "Szycie krok po kroku" - tam raz, że wykroje są dobre, a dwa - opisy dość dokładne i w miarę można samemu zakumać. No i brać się najpierw za wykroje z jedną kropką - czyli te najłatwiejsze
![]() ![]() Grunt, żeby od razu robić coś w miarę dokładnie i nie "na odwal się", bo jak się nie wyrobi dobrych nawyków to nigdy nie będzie idealny efekt końcowy. Ja to przerabiałam z mamą, ile mi za przeproszeniem d.. natruła ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Raczkowanie
|
Ależ proszę
![]() Cytat:
Sama uczyłam się na Burdzie Szycie krok po kroku, warto zainwestować w taką gazetkę i robić dokładnie co tam każą ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
BAN stały
|
ja wlasnie zaczelam sobie chapsy szyc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
A jest jakaś internetowa wersja burdy po polsku?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
Hmm ja bym jednak zainwestowała tą dychę
![]() "Szycie ..." jest lepsze na początek, bo ma każdy wykrój gotowy do wycięcia, w Burdzie trzeba sobie przekalkować - no albo pociąć i stracić inne - no i przy kalkowaniu łatwo przeoczyć istotne znaczki a jest ich trochę ![]() Acha, żeby nie było - też coś pokażę: Sukienka uszyta na wieczór przed imprezą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Możesz wkleić coś konkretnego, zawsze ktoś pomoże z tłumaczeniem (swoją drogą też jestem w liceum ;p). A szycie krok po kroku jest wydawane chyba co pół roku, może dlatego nie ma... Łał, MardexuS, zdolna jesteś ![]() Edytowane przez pocz Czas edycji: 2008-11-06 o 18:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Trochę starsza sukienka, z tą się namęczyłam, bo sobie wymyśliłam taki ogon i musiałam przerabiać gotowy wykrój, ładnych kilka wieczorów z głowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
Mhm no to kisiel
![]() ![]() MarudexuS śliczna sukienka ![]() Jeszcze jak jutro znajdę trochę wolnego czasu, to przejdę się do innego Empiku i jak nie będzie, to zapytam kogoś z obsługi ![]() Edytowane przez Maggie93 Czas edycji: 2008-11-06 o 18:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
I coś z grubszej rury:
Niestety wisi w szafie, wyszłam w nim ze 2 razy i raz złapał mnie deszcz. Zrobiły się zacieki i jakoś nie wymyśliłam co z tym zrobić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:36.