Samodzielne szycie! - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-11-03, 16:51   #31
Kloe
Zadomowienie

Dot.: Samodzielne szycie!

Widzę, że wątek się rozkręca... xD ostatnio na zajęciach szyłam maskotkę - kota, niestety nie jest jeszcze skończona, a w weekend się chyba wezmę za szycie bluzki ;> .
Kloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-04, 16:47   #32
Maggie93
Zakorzenienie

GG do Maggie93

Ja narazie się boję szyć bluzkę Jutro przejdę się do centrum i poszukam jakichś dobrych sklepów z materiałami tymczasem jedna bluzka do kosza xD Ale to nic Będzie lepiej prawda?
Stary 2008-11-04, 16:52   #33
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maggie93 Pokaż wiadomość
Ja też się przyłączam, ja też!
Właśnie wczoraj poszperałam w domu i znalazłam maszynę do szycia Moja mama dała mi cenną radę, cytuję: "Wystarczy, że nie przyszyjesz sobie palców do tych koszulek, to już będzie skuces" hehe
Jeżeli dojdę do jakichś sensownych wniosków, to oczywiście się nimi z wami podzielę
Oj, albo masz tak duzy dom, albo maszyna byla mikroskopijnych rozmiarów

Co do rady: Rewelka

Ja od dawna sobie przeszywam rozne rzeczy, tzn typu zwezic, zmniejszyc cos.. i takim sposobem mam cos czego inny nikt nie bedzie mial
Moja mama jest krawcową i ja sie przy niej uczylam bo to bardzo cenne.. Podeszlam do tego wszystkiego bardzo ciekawsko, ponieważ nigdy na siebie nie moglam dostac ubran, np. spodni bo byly za szerokie np w biodrach a ja jestem jak kolek i mama mi przerabiala.. no i pozniej sama sie uczylam, bo to BARDZO PRZYDATNA RZECZ

Udalo mi sie uszyc pare rzeczy. Dwie sukienki.. jedną z pomocą mamy bo byla cholernie trudna a i tak zle lezy wiec musze ja przerobic znow..
No i drugą rok temu uszylam, ale brzydko lezy, tzn dziwnie.. mialo byc sexownie a wyszlo.. smiesznie :|
Jak znajde zdjecie to wkleje...
Materiałów mam duzo tzn miałam.. bo zaczelam szyc, eksperymentowac itd..

Wklejam zas zdjecie plaszcza ktory dzis nabylam w lumpie i jaki chce uzyskac po przerobce Oczywiscie bez stojjki

aha PS! Od zawsze tylko na burdach szyjemy z mamą, bo burda ma najlepsze wzory itd. Wyszstko jest super opisane
---------------------

edit: znalazlam fotki sukienek tylko sie nie smiac
fotka numer 3: sukienka ktora pomagala mi szyc mama i to bylo 4 lata temu lub 5 bo to miala byc na studniowke, ale nie poszlam bo bylam chora..
Gora miala inaczej wygladac i teraz wlasnie gore bede przerabiac na normalna i dol na krotszy
Na linni bioder wisi taka falda, ale to tylko dlatego ze podpinalam ta sukienke bo ona dluzsza jest i sprawdzalam jak bedzie wygladac krocej

fotka 4: sukienka uszyta tylko przeze mnie rok temu.. (na sylwka no i tez nigdzie nie poszlam bo lezalam w szpitalu) chyba troche za nisko doszylam ta cala "spodnice" no cos mi w niej nie pasi.. :|
W ogole to to byla bluzka ktora szylam, ale ze pozniej nie mialam gdzie jej zalozyc to pomyslalam ze doszyje "dol" i bede meic sukienke :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1070994.jpg (91,9 KB, 548 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg plaszcz.jpg (58,7 KB, 502 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg przeobka.jpg (51,5 KB, 875 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg przerobkaa.jpg (40,6 KB, 952 załadowań)

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012

Edytowane przez Anecka
Czas edycji: 2008-11-04 o 17:09
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-05, 09:36   #34
nebya
Wtajemniczenie

Witam
Przyłączę się jeśli można Od jakiegoś czasu chcę się nauczyć szyć, mam w rodzinie dwie krawcowe, więc mam się od kogo uczyć Mam w domu maszynę do szycia jeszcze po mamie, ale maszyna jest niekompletna. tzn. brakuje jej takiego pedała czy nie wiem jak to się nazywa Muszę go dokupić, ale na razie próbuję troszkę szyć w ręku, choć jest to naprawdę męczące. Ale co tam Czy któraś z Was szyje w ręku? Jeśli tak to czy później chodzicie w ubraniach, które uszyjecie czy nie? Bo szczerze, ja się trochę boję, że te moje ręczne szwy rozprują się w najmniej oczekiwanym momencie Co prawda, nie szyję spodni, więc nie ma możliwości, że zostanę z dziurą na tyłku, ale jakoś nie widzi mi się możliwość, że zrobi mi się dziura np. w bluzce. Staram się dokładnie zszywać materiał, ale wiadomo, że za pomocą maszyny jest to nie tylko szybsze, ale i dokładniejsze i mocniejsze.

Mam jeszcze jedno pytanie do specjalistek: Czy możliwe jest równe zszycie w ręku wykończeń np. przy rękawach, które trzeba troszkę podwinąć? Bo przyznam, że z tym mam największy problem. Konieczna jest maszyna do szycia?

nebya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-05, 11:27   #35
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nebya Pokaż wiadomość
Witam
Czy któraś z Was szyje w ręku? Jeśli tak to czy później chodzicie w ubraniach, które uszyjecie czy nie? Bo szczerze, ja się trochę boję, że te moje ręczne szwy rozprują się w najmniej oczekiwanym momencie

Mam jeszcze jedno pytanie do specjalistek: Czy możliwe jest równe zszycie w ręku wykończeń np. przy rękawach, które trzeba troszkę podwinąć? Bo przyznam, że z tym mam największy problem. Konieczna jest maszyna do szycia?
Mnie mama mówila jak i znajome, które szyją, że szwy ręczne są duzo mocniejsze i duzo lepsze od maszynowych i ja to potwierdzam

Zszycie wykonczen w reku - JAK NAJBARDZIEJ! Z reszta ja z mama tylko recznie wykanczamy bo nie dosc ze ladniej to wyglada (jak nie chcemy zeby bylo widac nitki) i jest mocniejsze

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2008-11-05, 14:08   #36
nebya
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Mnie mama mówila jak i znajome, które szyją, że szwy ręczne są duzo mocniejsze i duzo lepsze od maszynowych i ja to potwierdzam

Zszycie wykonczen w reku - JAK NAJBARDZIEJ! Z reszta ja z mama tylko recznie wykanczamy bo nie dosc ze ladniej to wyglada (jak nie chcemy zeby bylo widac nitki) i jest mocniejsze
To mnie zaskoczyłaś A ja zawsze myślałam, że te spod maszyny są mocniejsze
Ja chyba nie umiem ładnie zszyć wykończeń w ręku, zawsze mi jakoś krzywo wyjdzie Ale to może kwestia wprawy. Poćwiczę trochę Chyba lepiej będzie jak najpierw będę robiła fastrygi, zawsze to jakiś wyznacznik. W ogóle dzięki za odpowiedź

Stary 2008-11-05, 16:25   #37
Maggie93
Zakorzenienie

GG do Maggie93

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Oj, albo masz tak duzy dom, albo maszyna byla mikroskopijnych rozmiarów

Co do rady: Rewelka

Dwie sukienki.. jedną z pomocą mamy bo byla cholernie trudna a i tak zle lezy wiec musze ja przerobic znow..
No i drugą rok temu uszylam, ale brzydko lezy, tzn dziwnie.. mialo byc sexownie a wyszlo.. smiesznie :|

Wklejam zas zdjecie plaszcza ktory dzis nabylam w lumpie i jaki chce uzyskac po przerobce Oczywiscie bez stojjki
Dom może nie duży, ale za to bardzo zagracony
Taaak.. Rada była bardzo przydatna i pomocna

Sukienki całkiem fajne Chociaż wydaje mi się, że ta fioletowa lepiej leży Może jakbyś się opaliła, to by kolor lepiej pasował?

Cytat:
Witam
Przyłączę się jeśli można
Pewnie, że można Im nas więcej, tym lepiej Grupa wsparcia musi być

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-11-05, 16:45   #38
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Sukienki całkiem fajne Chociaż wydaje mi się, że ta fioletowa lepiej leży Może jakbyś się opaliła, to by kolor lepiej pasował?
Nie opalam sie bo nie lubie slonca itd, po za tym taka sie urodzilam i nie chcialabym tego zmieniac

Jak tą czarna przerobie to wkleje fotki.. a dzis juz zrobilam w 50% plaszcz.. no idzie tak srednio na jeza, kroj rekawow byl kiepski i musialam troche sztukwoac pod pachami zeby zrobic wezszy rekaw.. no zobaczymy co z tego wyjdzie W koncu plaszcz kosztowal tylko 5zl, wiec zadna strata a przyjemnosc przeraiania ogromna

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2008-11-05, 19:23   #39
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:

Ależ oczywiście a nawet czasem wręcz wskazane ja w ten sposób wykańczam co bardziej eleganckie ciuszki, np dół spódnicy, ale to się robi specjalnym ściegiem, który my z mamą nazywamy "kozioł" nie wiem dlaczego tak, i nie wiem jak to się nazywa fachowo robi się to tak, że po prawej stronie nic nie widać, a po lewej są takie jakby krzyżyki. Ciężko to wytłumaczyć, trzaby to jakoś na fotach pokazać, może w necie są jakieś poradniki? szukałyście?
MarudexuS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-05, 19:35   #40
Dejiko
Raczkowanie

GG do Dejiko

Skończyłam w tym roku naukę jako krawcowa xD
zaczęło się od ubranek dla lalek.
W sumie babka co nas uczyła nic nas nie nauczyła :/
Ale się nie chwaląc mam do tego talent :P
no i uwielbiam to
Mogę wytłumaczyć ten krzyżykowy do podwijania choć nie gwarantuje że ktoś to zrozumie xD
Dejiko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-05, 19:51   #41
Dejiko
Raczkowanie

GG do Dejiko

To by było jak na rysunku tam gdzie zółte tam nitka idzie po spodem.
Na początku warto poćwiczyć a ptem starać się robić to jaknajbliżej brzegu a miejsca gdzei nitka wybijać na wierzch robic jak najdelikatniejsze i niewidoczne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Untitled 3.jpg (9,9 KB, 353 załadowań)
Dejiko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-06, 08:07   #42
nebya
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Ależ oczywiście a nawet czasem wręcz wskazane ja w ten sposób wykańczam co bardziej eleganckie ciuszki, np dół spódnicy, ale to się robi specjalnym ściegiem, który my z mamą nazywamy "kozioł" nie wiem dlaczego tak, i nie wiem jak to się nazywa fachowo robi się to tak, że po prawej stronie nic nie widać, a po lewej są takie jakby krzyżyki. Ciężko to wytłumaczyć, trzaby to jakoś na fotach pokazać, może w necie są jakieś poradniki? szukałyście?
Cytat:
Napisane przez Dejiko Pokaż wiadomość
To by było jak na rysunku tam gdzie zółte tam nitka idzie po spodem.
Na początku warto poćwiczyć a ptem starać się robić to jaknajbliżej brzegu a miejsca gdzei nitka wybijać na wierzch robic jak najdelikatniejsze i niewidoczne
Jejku, Dziewczyny dziękuję bardzo Naprawdę mi pomogłyście Dzisiaj to sobie poćwiczę

Ale na w razie czego, mogę jeszcze pytać?

Stary 2008-11-06, 09:41   #43
pocz
Raczkowanie

GG do pocz

No to ja też się pochwalę Rurki i tunika które dawno kiedyś uszyłam
Bardzo lubię szyć (wykroje biorę oczwiście z burdy ) bo sklepowe ciuchy nie zawsze na mnie leżą. Poza tym to wychodzi zawsze troche taniej, no i wszystko w ubraniu mam tak jak chcę.

Link do zdjęć: http://picasaweb.google.com/pszklarska/Ciuchy#
pocz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-06, 11:27   #44
Zadumana
Rozeznanie

Postanowiłam napisać w tym wątku bo mam problem a wy znacie sie na szyciu, moze mi cos podpowiecie W załaczniku jest bluzka Nicole Richie, chcialabym uszyc podobna ale nie wiem co to za material i gdzie ewentualnie moglabym go zakupic????
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg nicole_richie_300x400.jpg (33,9 KB, 515 załadowań)
Zadumana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-06, 12:27   #45
pocz
Raczkowanie

GG do pocz

Cytat:
Napisane przez Zadumana Pokaż wiadomość
Postanowiłam napisać w tym wątku bo mam problem a wy znacie sie na szyciu, moze mi cos podpowiecie W załaczniku jest bluzka Nicole Richie, chcialabym uszyc podobna ale nie wiem co to za material i gdzie ewentualnie moglabym go zakupic????
To wygląda jak cienki szyfon albo batyst obszyte koronką Powinnaś dostać w każdym sklepie z tkaninami.

Edytowane przez pocz
Czas edycji: 2008-11-06 o 12:29

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-06, 12:33   #46
Nerchie
Zakorzenienie

U mnie było wiele prób szycia. Początkowo szyłam ręcznie, ale z powodu braku umiejętności manualnych kiepskie były dzieła w sumie... A z maszyną... Boję się. To brzmi śmiesznie xD ale czasem trza porządnie złapać materiał a chodząca maszyna do szycia sprawia ze mam przed oczami oszukać przeznaczenie wersja domowa... ^^"
Jednak mimo tego chciałabym powrócić do prób. Może zacznę od przerabiania?
Bardzo chciałabym uszyć spódnico-spodnie.

„Prawdopodobnie nie powiedziałbym wszystkiego, o czym myślę, ale na pewno przemyślałbym wszystko, co powiedziałem.”
Nerchie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-06, 15:13   #47
Maggie93
Zakorzenienie

GG do Maggie93

Cytat:
Napisane przez pocz Pokaż wiadomość

WOW odebrało mi mowę świetne te rurki Tunika też chociaż ja bym jej dorobiła cienkie ramiączka i nosiła w cieplejsze dni bez koszulki pod spodem Zazdroszczę talentu

Cytat:
Napisane przez Anecka
Nie opalam sie bo nie lubie slonca itd, po za tym taka sie urodzilam i nie chcialabym tego zmieniac
Też mam baardzo jasną karnację, ale ja lubię słoneczko i staram się w lecie nabrać trochę kolorku Btw gratuluję podejścia do siebie Ja mam parę kompleksów, więc staram się zmieniać w sobie niektóre rzeczy

Kurczę mam mnóstwo pomysłów, tylko materiałów brak! Chociaż właśnie zabieram się do przerabiania jednej koszulki na w-f, żeby była bardziej dopasowana, z trochę większym dekoltem (nie znoszę dekoltów tuż przy szyi ) i krótszymi rękawkami zobaczymy co z tego wyjdzie
Stary 2008-11-06, 15:26   #48
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo lubię szyć (wykroje biorę oczwiście z burdy ) bo sklepowe ciuchy nie zawsze na mnie leżą. Poza tym to wychodzi zawsze troche taniej, no i wszystko w ubraniu mam tak jak chcę.

Niezle

Cytat:
Napisane przez Zadumana Pokaż wiadomość
Mnie sie wydaje ze to szyfon Najlepiej jak pojdziesz do sklepu z materiałami i sobie podotykasz :p materiały oczywiscie

Cytat:

Kurczę mam mnóstwo pomysłów, tylko materiałów brak! Chociaż właśnie zabieram się do przerabiania jednej koszulki na w-f, żeby była bardziej dopasowana, z trochę większym dekoltem (nie znoszę dekoltów tuż przy szyi ) i krótszymi rękawkami zobaczymy co z tego wyjdzie
Wlasnie ja tez ostatnio cierpie na brak materiałów. Chociaz zostały mi jakies koronki z lycra i 10metrów takiego przeźroczystego, zielono - czarnego materiału, niestety nie wiem co to Myslalam zeby sobie zaslonki z tego uszyc na okno..

Przerabianie to pikus Dasz rade. Ja moze jutro skoncze plaszcz. Dzis zwezilam bluzke, no ale to jak maly pryszcz

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2008-11-06, 15:45   #49
pocz
Raczkowanie

GG do pocz

Cytat:
WOW odebrało mi mowę świetne te rurki Tunika też chociaż ja bym jej dorobiła cienkie ramiączka i nosiła w cieplejsze dni bez koszulki pod spodem Zazdroszczę talentu
Dziękuję Zastanowię się nad tuniką, kto wie...

Dołączam wam kilka linków- moje ulubione strony, zazwyczaj z wykrojami:

http://www.showstudio.com/projects/d.../download.html
http://www.showstudio.com/projects/unf/unf_start.html
http://www.showstudio.com/projects/d...iela/info.html
http://www.showstudio.com/projects/d...down/download/

tu linki do strojów najbardziej znanych projektantów

http://www.amybutlerdesign.com/produ...e_patterns.php
różne dodatki, torebki

http://www.burdastyle.com/pattern
genialna strona, mnóstwo wykrojów

http://www.freewebs.com/strawberry_l...Tutorials.html
tu zdarzają się fajne perełki

http://wiredminds.ca/mari/urbn/urban.html
świetne wzory- jak przerobić tshirty

Na razie tyle, niech wam służą ;p
Stary 2008-11-06, 16:01   #50
Maggie93
Zakorzenienie

GG do Maggie93

Cytat:

różne dodatki, torebki

Jesteś wielka A ta ostatnia stronka z pomysłami na przerobienie T-shirtu.. cudo! Zwłaszcza trzy pierwsze przykłady Oj zamierzam wykorzystać i to jak!
Stary 2008-11-06, 16:42   #51
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:

różne dodatki, torebki

WOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOW

Ta ostatnia strona jest boska Normalnie zabieram sie za ogladanie i moze zaczne cos kombinowac jak plaszcz skoncze

Ja zawsze z burdy korzystam

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2008-11-06, 18:07   #52
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

A ja będę upierdliwa i polecę raz jeszcze Burdę, zwłaszcza wydanie "Szycie krok po kroku" - tam raz, że wykroje są dobre, a dwa - opisy dość dokładne i w miarę można samemu zakumać. No i brać się najpierw za wykroje z jedną kropką - czyli te najłatwiejsze ja na Burdzie się wychowałam można powiedzieć - z pomocą Mamy oczywiście - i teraz szyję sobie wszystko co chcę
Grunt, żeby od razu robić coś w miarę dokładnie i nie "na odwal się", bo jak się nie wyrobi dobrych nawyków to nigdy nie będzie idealny efekt końcowy.
Ja to przerabiałam z mamą, ile mi za przeproszeniem d.. natruła żebym się bardziej starała, ale opłaciło się
Stary 2008-11-06, 18:20   #53
pocz
Raczkowanie

GG do pocz

Ależ proszę

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
A ja będę upierdliwa i polecę raz jeszcze Burdę, zwłaszcza wydanie "Szycie krok po kroku" - tam raz, że wykroje są dobre, a dwa - opisy dość dokładne i w miarę można samemu zakumać. No i brać się najpierw za wykroje z jedną kropką - czyli te najłatwiejsze ja na Burdzie się wychowałam można powiedzieć - z pomocą Mamy oczywiście - i teraz szyję sobie wszystko co chcę
Grunt, żeby od razu robić coś w miarę dokładnie i nie "na odwal się", bo jak się nie wyrobi dobrych nawyków to nigdy nie będzie idealny efekt końcowy.
Ja to przerabiałam z mamą, ile mi za przeproszeniem d.. natruła żebym się bardziej starała, ale opłaciło się
Wszystko prawda!
Sama uczyłam się na Burdzie Szycie krok po kroku, warto zainwestować w taką gazetkę i robić dokładnie co tam każą Co do nawyków- to samo. Trzeba wszystko robić już na początku. Ja tak nie robiłam (leciałam po łepkach ) i teraz to nadrabiam
Stary 2008-11-06, 18:22   #54
DJADKJGU
BAN stały

ja wlasnie zaczelam sobie chapsy szyc mialam akurat fajny skoropodobny material (znaczy sie PVC matowy z nadrukiem a la skora) to pomyslalam ze trzeba by z nim cos zrobic :P podpowiedzcie mi tylko jak jest zrobiony takie szew jak jest od wewnatrz ud w klasycznych jeansach?
DJADKJGU jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-06, 18:25   #55
Maggie93
Zakorzenienie

GG do Maggie93

A jest jakaś internetowa wersja burdy po polsku? WKłopotów z angielskim nie mam, ale zawsze to lepiej, łatwiej i szybciej, jeżeli mam tekst po polsku, który rozumiem bez minimalnego wysiłku Zresztą na tej stronce, co wcześniej podałaś, pocz, są czasami zwroty, których nie bardzo rozumiem (jestem dopiero w liceum ) Empik i Kolporter niedawno odwiedziłam i burdy nie znalazłam może już wykupili? Dlatego polska wersja internetowa by mi bardzo pasowała
Stary 2008-11-06, 18:40   #56
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Hmm ja bym jednak zainwestowała tą dychę zwykła Burda jest miesięcznikiem i jest w każdym kiosku, "Szycie ..." wychodzi raz na pół roku, zwykle dostępna w Empikach.
"Szycie ..." jest lepsze na początek, bo ma każdy wykrój gotowy do wycięcia, w Burdzie trzeba sobie przekalkować - no albo pociąć i stracić inne - no i przy kalkowaniu łatwo przeoczyć istotne znaczki a jest ich trochę

Acha, żeby nie było - też coś pokażę:

Sukienka uszyta na wieczór przed imprezą miałam dosłownie kilka godzin
Stary 2008-11-06, 18:40   #57
pocz
Raczkowanie

GG do pocz

Cytat:
A jest jakaś internetowa wersja burdy po polsku? WKłopotów z angielskim nie mam, ale zawsze to lepiej, łatwiej i szybciej, jeżeli mam tekst po polsku, który rozumiem bez minimalnego wysiłku Zresztą na tej stronce, co wcześniej podałaś, pocz, są czasami zwroty, których nie bardzo rozumiem (jestem dopiero w liceum ) Empik i Kolporter niedawno odwiedziłam i burdy nie znalazłam może już wykupili? Dlatego polska wersja internetowa by mi bardzo pasowała
Niestety, po polsku bardzo ciężko coś spotkać Wiem, że są takie rzeczy w książkach, ale zazwyczaj są to stare modele, mało teraz modne
Możesz wkleić coś konkretnego, zawsze ktoś pomoże z tłumaczeniem (swoją drogą też jestem w liceum ;p).
A szycie krok po kroku jest wydawane chyba co pół roku, może dlatego nie ma...

Łał, MardexuS, zdolna jesteś

Edytowane przez pocz
Czas edycji: 2008-11-06 o 18:42

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-06, 18:53   #58
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Trochę starsza sukienka, z tą się namęczyłam, bo sobie wymyśliłam taki ogon i musiałam przerabiać gotowy wykrój, ładnych kilka wieczorów z głowy
Stary 2008-11-06, 18:56   #59
Maggie93
Zakorzenienie

GG do Maggie93

Mhm no to kisiel Okay jak coś, to na pewno poproszę Was o pomoc
MarudexuS śliczna sukienka
Jeszcze jak jutro znajdę trochę wolnego czasu, to przejdę się do innego Empiku i jak nie będzie, to zapytam kogoś z obsługi

Edytowane przez Maggie93
Czas edycji: 2008-11-06 o 18:57
Maggie93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-06, 19:06   #60
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

I coś z grubszej rury:

Niestety wisi w szafie, wyszłam w nim ze 2 razy i raz złapał mnie deszcz. Zrobiły się zacieki i jakoś nie wymyśliłam co z tym zrobić
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości