Duża różnica wiekowa. - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-11-29, 19:27   #31
kama1188
Przyczajenie

Dot.: Duża różnica wiekowa.

Cytat:
Napisane przez lasoa Pokaż wiadomość
Miedzy mna a moim TZ - 15 lat roznicy.

Staz: 3 lata

wniosek? Nie ma zasad w milosci
I szanujecie się tak?
kama1188 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-29, 19:30   #32
bess
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kama1188 Pokaż wiadomość
Ona naprawde jest w nim zakochana, i naprawde się rozumieją i to bardzo dobrze, to dokładnie jest tak: Ona jest dobrze dojrzałą dziewczyną wiesz o co chodzi, jak się poznali powiedziała mu że ma 25 lat bo na tyle wygląda, on też się w niej zakochał, ale jak się dowiedział że ona ma 16 lat oczywiście skończone to był w szoku ale nie chce jej teraz zostawić bo też ją kocha.
ona czy ty?
Ile sa razem? czy on czasem nie ma zony gdzies w ukryciu??
nie sa dla sexu tylko milosci czyli sexu w ogole nie uprawiaja???
Jak dla mnie na tym etapie roznica jest oooogromna.Niech ona sobie bedzie dojrzala ale chyba nie jest az tak przejrzala zeby miala umysl osoby 20paro letniej?Juz predzej uwierze,ze on ma osobowosc nastolatka
A co na to jej rodzice??pewnie sa zadowoleni ,ze córka ma dojrzalego odpowiedzialnego

Cytat:
a jeżeli chodzi o pedofilizm to zaskocze Cię bo między nimi do niczego nie doszło są z miłości a nie dla seksu.
nie wiem jak sie zaglebilas w to zjawisko ale pedofile sa rozni,sa tacy ktorzy nie krzywdza (w ich mniemaniu) i nie daza do zblizen.
Kochaja dzieci,chca sie nimi opiekowac itd itp niekoniecznie gwalca
Cokolwiek bys nie napisala to i tak bedzie wygladalo dziwnie,bo np napiszesz ze sa ze soba krótko to znaczy ,ze zblizenia wkrotce moga nastapic wiec moze to byc zwiazek oparty na sexie,napiszesz ze sa ponad 2 lata to znaczy ze poznal ja jak miala 14 ,czyli to juz podpadaloby pod ustawe
Dziwny facet wg mnie

Edytowane przez bess
Czas edycji: 2008-11-29 o 19:35
bess jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-29, 19:40   #33
eres
Rozeznanie

16 lat to dziecko i koniec. Moze jej sie wydawac, ze jest niewiadomo jak dojrzala i sam fakt, ze "daje sobie" 25lat swiadczy o jej niedojrzalosci. Dolaczam sie do pytania o rodzicow dziewczyny - co oni na to?
Stary 2008-11-29, 19:41   #34
eres
Rozeznanie

Cytat:
I szanujecie się tak?
Tak tzn jak ?!?!
Stary 2008-11-30, 01:00   #35
Taverney
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eres Pokaż wiadomość
16 lat to dziecko i koniec. Moze jej sie wydawac, ze jest niewiadomo jak dojrzala i sam fakt, ze "daje sobie" 25lat swiadczy o jej niedojrzalosci. Dolaczam sie do pytania o rodzicow dziewczyny - co oni na to?
dokładnie
z wiekiem uczy się pokory co do swojej dojrzałości...
a tej dziewczynie wydaje się że jest dojrzała, w tym wieku człowiek jest dzieckiem, a dojrzałość buduje się z wiekiem, rozwojem emocjonalnym i psychicznym (nie tylko fizycznym) i bagażem doświadczeń. 16 lat miałam dekadę temu i mogę Ci zaręczyć, że chociaż wtedy uważałam siebie za bardzo dojrzałą, z perspektywy czasu mogę stwierdzić, że byłam dzieciakiem, który tylko "uważał" się za dorosłego.
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-30, 07:45   #36
halinka1410
Raczkowanie

Hmmm, tez uwazam, ze to za duza roznica wieku, ale poznalam ostatnio dziewczyne, ktora w wieku 16 lat zwiazala sie z facetem 30-letnim. Zamieszkali wtedy ze soba, bo on byl z duzego miasta, do ktorego ona przyjechala do liceum. Az mi szczena opadla gdy sie dowiedzialam. Ale sa juz ponad 6 lat ze soba, w te wakacje wzieli slub...
Zdarzaja sie i takie przypadki, ale dla mnie to brzmi nierealnie...
halinka1410 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-30, 08:56   #37
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Nie znam, na czele ze sobą iks lat temu, żadnej 16tki, która byłąby dojrzała emocjonalnie na równi z osobą 32 letnią. To jest nierealne i tyle. Fizycznie niemożliwe - to tak, jakby pisać, że 10 letni dzieciak jest dojrzały i może świetnie rozumieć sie z 20 latkiem.

Ergo - nie jest dla mnie normalny związek 16 + 32 na poziomie psychicznym. Na sexualnym - jak najbardziej możliwy, zwłaszcza dla 32, co oczywiście nie znaczy, że popieram. Technicznie możiwe, rzekłabym.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-30, 09:10   #38
paulakrk
BAN stały

GG do paulakrk

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;9912690]
Ergo - nie jest dla mnie normalny związek 16 + 32 na poziomie psychicznym. Na sexualnym - jak najbardziej możliwy, zwłaszcza dla 32[/quote]

Popieram jak najbardziej.

Choć wyjątki potwierdzają regułę i nie ma co z tego powodu szat rozdzierać.
Skoro na razie im dobrze, niech się spotykają.
Ostatnią rzeczą na jaką powinni zwracać uwagę jest "co ludzie powiedzą".
paulakrk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-30, 13:26   #39
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Z tym facetem jest coś nie tak...dziewczyna mu wmawia,że ma 25lat-ok,wiem z autopsji,że zdarzają się takie "wizualnie"dojrzałe.. .ale dlaczego nnie przerwał tego chorego układu,kiedy dowiedział się prawdy?Jak pisały dziewczyny,32latek to dorosły mężczyzna,a 16latak to dziecko...nie wierzę,że łączy ich prawdziwa miłość,szacunek i że wszystko jest cudownie i wspaniale...Jeśli ona miałaby 19-20lat,to niech spotyka się nawet z mężczyzną starszym o 20lat,ale w chwili obecnej taki układ jest nienormalny.
Aninek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-30, 15:06   #40
kama1188
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Aninek Pokaż wiadomość
Z tym facetem jest coś nie tak...dziewczyna mu wmawia,że ma 25lat-ok,wiem z autopsji,że zdarzają się takie "wizualnie"dojrzałe.. .ale dlaczego nnie przerwał tego chorego układu,kiedy dowiedział się prawdy?Jak pisały dziewczyny,32latek to dorosły mężczyzna,a 16latak to dziecko...nie wierzę,że łączy ich prawdziwa miłość,szacunek i że wszystko jest cudownie i wspaniale...Jeśli ona miałaby 19-20lat,to niech spotyka się nawet z mężczyzną starszym o 20lat,ale w chwili obecnej taki układ jest nienormalny.
Bo się kochają i nie przerwali tego zresztą co ja mam tu pisać do was i tak nie dociera że oni się kochają.
Stary 2008-11-30, 15:11   #41
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Bo się kochają i nie przerwali tego zresztą co ja mam tu pisać do was i tak nie dociera że oni się kochają.
to ile juz sa razem, ze sa tak pewni tego ze sie kochaja?

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-30, 15:32   #42
bess
Zakorzenienie

biorac pod uwage zwiazek od ponad 3 lat z innego watku ona 17 on 38 do tego psycholog w pudle to tu bardziej jestem na tak

koniec swiata
bess jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-30, 15:37   #43
eres
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bess Pokaż wiadomość
biorac pod uwage zwiazek od ponad 3 lat z innego watku ona 17 on 38 do tego psycholog w pudle to tu bardziej jestem na tak

koniec swiata
Bess, brzmi fascynujaco , zapodaj linka
Stary 2008-11-30, 15:41   #44
Hajja Hawwa
Wtajemniczenie

Według mnie tak. Miłość pokona wszystko
nasącz lawą żaru
,
przeniknij płomieniem wyzwalającym
energię z rozgrzanego ciała,
przygrzej mocniej jeszcze,
pustkę wypalaj,
wypełniaj wszystko istotą siebie..."
Hajja Hawwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-01, 00:41   #45
Madaaa
Zakorzenienie

Kochac sie to nie wszystko. Do wspolnego zycia to nie wystarczy.

16 lat to niewiele. Mlodzi ludzie drastaja, dojrzewaja, a wraz tym zmieniaja swoje gusta i wartosci. Teraz go kocha, ale za 5 lat kiedy on bedzie juz prawie 40stolatkiem i bedzie mazyl o spokojnym rodzinnym zyciu ona zechce sie bawic...i co wtedy?
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-01, 11:54   #46
qathe
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja koleżanka ma 16 lat poznała faceta starszego dużo od siebie, o n ma 32 lata, czy mogą być ze sobą jeśli się kochają?
rok w tamtą i już prokorator trzyma na nim łape

qathe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-01, 13:07   #47
lasoa
Zakorzenienie

Cytat:
I szanujecie się tak?
co mam przez to rozumiec?
lasoa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-01, 13:09   #48
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Duża różnica wiekowa.

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Relacja 16 latki z facetem 30lat i wzwyz normalna nie jest i nic mnie do tego nie przekona.
W pełni się zgadzam. O ile naiwność tej dziewczyny ze względu na wiek jest zrozumiała, o tyle wyrachowanie tego gnojka już mniej.
Stary 2008-12-01, 17:14   #49
aneta,...
Raczkowanie

Są różne rodzaje miłości.
I jestem pewna, że ona go kocha inna, a on ją inną.
Aż mi się słabo zrobiło jak to przeczytałam, wyraziłam opinie w miarę sensowna (tak mi się wydaje), a teraz pozwolicie, że pjde ochłonąć.
Stary 2008-12-02, 11:16   #50
Miśka84
BAN stały

Cytat:
Moja koleżanka ma 16 lat poznała faceta starszego dużo od siebie, o n ma 32 lata, czy mogą być ze sobą jeśli się kochają?
Sczerze mówiąc wątpie, aby się kochali. "Normalny" 32 letni facet nie zakochuje się w szesnastolatce. Szkoda mi jej, bo widać, ze ją oczarował sobą niestety. Może postaraj sie jej to delikatnie wytłumaczyć, że raczej ten zwiazek nie zakończy sie szczęśliwie...
Moja siostra, też dokładnie w tym wieku, poznała rónież 32 latka ( co z tym 32-latkami nie tak), któremu jak sie okazało chodziło tylko o to, aby zaciągnąć ją do motelu.
Mężczyna w tym wieku nie powinien zwracać uwagi na tak młode dziewczyny, bo podchodzi to po pedofilię.... Co innego gdyby ona miała np. 22 lata, a on 48, może niefajnie, ale byłby to świadomy ich wybór.

Edytowane przez Miśka84
Czas edycji: 2008-12-02 o 11:20
Miśka84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-02, 11:25   #51
Miśka84
BAN stały

Cytat:
Ona naprawde jest w nim zakochana, i naprawde się rozumieją i to bardzo dobrze, to dokładnie jest tak: Ona jest dobrze dojrzałą dziewczyną wiesz o co chodzi, jak się poznali powiedziała mu że ma 25 lat bo na tyle wygląda, on też się w niej zakochał, ale jak się dowiedział że ona ma 16 lat oczywiście skończone to był w szoku ale nie chce jej teraz zostawić bo też ją kocha.
Skoro to takie "piękne" to chyba on z wilekiej miłości do niej poczeka, aż skończy te 18 lat i stanie sie pełnoletnia?

Halinka1410 :
Tylko, czy ta dziewczyna nie jest od niego cakowicie uzależniona? Nie piszać już, ze finansowo(bo pewie tak), ale przede wszystkim psychicznie?

Edytowane przez Miśka84
Czas edycji: 2008-12-02 o 11:31
Stary 2008-12-02, 11:29   #52
paulakrk
BAN stały

GG do paulakrk

Poczeka na co?

I jak za dotknięciem magicznej różdzki, w dniu osiągnięcia jej pełnoletności, zmieni się....co? Będą mogli uprawiać seks? Chodzić legalnie do kina? Iść na obiad ?
paulakrk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-02, 11:39   #53
halinka1410
Raczkowanie

Misko - pewnie na poczatku byla, bo mieszkala u niego, sama w duzym, obcym miescie, ich znajomi to byli jego znajomi.
A teraz... chyba minelo juz wystarczajaco duzo czasi jesli miala przejrzec na oczy to juz by to dawno zrobila. Wiem, ze jest bardzo szczesliwa mezatka...
halinka1410 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-02, 11:53   #54
Miśka84
BAN stały

Cytat:
Napisane przez halinka1410 Pokaż wiadomość
Misko - pewnie na poczatku byla, bo mieszkala u niego, sama w duzym, obcym miescie, ich znajomi to byli jego znajomi.
A teraz... chyba minelo juz wystarczajaco duzo czasi jesli miala przejrzec na oczy to juz by to dawno zrobila. Wiem, ze jest bardzo szczesliwa mezatka...
Wiesz, ale mi chodzi o uzleżnienie psychiczne, którego nie widac "gołym okiem". Spotkała go bedąc tak młodą, ze jeżeli nie miała dość słabą psychikę mógł ja tak urobić i wychować jak tylko chciał. Moim zdaniem w tym tkwi główne zagrożenie.
Stary 2008-12-02, 11:55   #55
Miśka84
BAN stały

Cytat:
Napisane przez paulakrk Pokaż wiadomość
Poczeka na co?

I jak za dotknięciem magicznej różdzki, w dniu osiągnięcia jej pełnoletności, zmieni się....co? Będą mogli uprawiać seks? Chodzić legalnie do kina? Iść na obiad ?
Wiesz, jeżeli 2 lata poczeka na nią będzie to znaczyło, ze jednak coś do niej czuje. A ona bardziej pozna życie i świat wokół siebie i będzie potrafiła podjąć bardziej świadomą decyzję, nie będąc już całkowicie zaślepioną przez niego.
Stary 2008-12-02, 15:26   #56
evil minded
BAN stały

32 letni facet spotykający sie z 16 letnią dziewczyną, musi być skrajnie niedowartościowaną osobą, którego prawdopodobnie nie chce żadna dojrzała już kobieta w zbliżonym do niego wieku, dlatego zabiera się za niedoświadczone jeszcze małolaty.
Dla mnie to zawsze było po prostu wstrętne i żałosne.
evil minded jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-02, 22:56   #57
Miśka84
BAN stały

Moim zdaniem - tak brutalnie - facet lubi po prostu swierze mięsko
Stary 2008-12-04, 12:17   #58
aneta,...
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Miśka84 Pokaż wiadomość
Wiesz, ale mi chodzi o uzleżnienie psychiczne, którego nie widac "gołym okiem". Spotkała go bedąc tak młodą, ze jeżeli nie miała dość słabą psychikę mógł ja tak urobić i wychować jak tylko chciał. Moim zdaniem w tym tkwi główne zagrożenie.

Tak, to najprawdziwsza prawda.
Stary 2008-12-04, 14:15   #59
kama1188
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Miśka84 Pokaż wiadomość
Moim zdaniem - tak brutalnie - facet lubi po prostu swierze mięsko
Wy ludzie umiecie tylko kogoś krytykować ale to że się kochają to nie szanujecie wiecie co nawet ciesze się ze są razem, miała niedawno młodszego od tego miał 18 lat co jej zrobił wykorzystał i zostawił była zrozpaczona a ten 32 letni jest z nią pół roku i jakoś tego nie zrobił ona ma ukończone 16 lat i nie jest raczej już dzieckiem, a co do miąska to raczej zwierzaki uwielbiają.
Stary 2008-12-04, 14:20   #60
kama1188
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
W pełni się zgadzam. O ile naiwność tej dziewczyny ze względu na wiek jest zrozumiała, o tyle wyrachowanie tego gnojka już mniej.
Przepraszam bardzo gnojek to jest ten 18 latek co ją wykorzystał i zostawił, wybacz ale nie oceniaj ludzi jak nie znasz. Ja znimi obcuje prawie codziennie i jakoś na gnojka nie wygląda, a ty nie masz za grosz kultury!!!
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości