|
|
#31 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Duża różnica wiekowa.
|
|
|
|
|
#32 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ile sa razem? czy on czasem nie ma zony gdzies w ukryciu?? nie sa dla sexu tylko milosci czyli sexu w ogole nie uprawiaja??? Jak dla mnie na tym etapie roznica jest oooogromna.Niech ona sobie bedzie dojrzala ale chyba nie jest az tak przejrzala zeby miala umysl osoby 20paro letniej?Juz predzej uwierze,ze on ma osobowosc nastolatka A co na to jej rodzice??pewnie sa zadowoleni ,ze córka ma dojrzalego odpowiedzialnego Cytat:
Kochaja dzieci,chca sie nimi opiekowac itd itp niekoniecznie gwalca Cokolwiek bys nie napisala to i tak bedzie wygladalo dziwnie,bo np napiszesz ze sa ze soba krótko to znaczy ,ze zblizenia wkrotce moga nastapic wiec moze to byc zwiazek oparty na sexie,napiszesz ze sa ponad 2 lata to znaczy ze poznal ja jak miala 14 ,czyli to juz podpadaloby pod ustawe Dziwny facet wg mnie Edytowane przez bess Czas edycji: 2008-11-29 o 19:35 |
||
|
|
|
|
#33 |
|
Rozeznanie
|
16 lat to dziecko i koniec. Moze jej sie wydawac, ze jest niewiadomo jak dojrzala i sam fakt, ze "daje sobie" 25lat swiadczy o jej niedojrzalosci. Dolaczam sie do pytania o rodzicow dziewczyny - co oni na to?
|
|
#34 |
|
Rozeznanie
|
|
|
#35 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z wiekiem uczy się pokory co do swojej dojrzałości... a tej dziewczynie wydaje się że jest dojrzała, w tym wieku człowiek jest dzieckiem, a dojrzałość buduje się z wiekiem, rozwojem emocjonalnym i psychicznym (nie tylko fizycznym) i bagażem doświadczeń. 16 lat miałam dekadę temu i mogę Ci zaręczyć, że chociaż wtedy uważałam siebie za bardzo dojrzałą, z perspektywy czasu mogę stwierdzić, że byłam dzieciakiem, który tylko "uważał" się za dorosłego. |
|
|
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
Hmmm, tez uwazam, ze to za duza roznica wieku, ale poznalam ostatnio dziewczyne, ktora w wieku 16 lat zwiazala sie z facetem 30-letnim. Zamieszkali wtedy ze soba, bo on byl z duzego miasta, do ktorego ona przyjechala do liceum. Az mi szczena opadla gdy sie dowiedzialam. Ale sa juz ponad 6 lat ze soba, w te wakacje wzieli slub...
Zdarzaja sie i takie przypadki, ale dla mnie to brzmi nierealnie... |
|
|
|
|
#37 |
|
Konto usunięte
|
Nie znam, na czele ze sobą iks lat temu, żadnej 16tki, która byłąby dojrzała emocjonalnie na równi z osobą 32 letnią. To jest nierealne i tyle. Fizycznie niemożliwe - to tak, jakby pisać, że 10 letni dzieciak jest dojrzały i może świetnie rozumieć sie z 20 latkiem.
Ergo - nie jest dla mnie normalny związek 16 + 32 na poziomie psychicznym. Na sexualnym - jak najbardziej możliwy, zwłaszcza dla 32, co oczywiście nie znaczy, że popieram. Technicznie możiwe, rzekłabym. |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 |
|
BAN stały
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;9912690]
Ergo - nie jest dla mnie normalny związek 16 + 32 na poziomie psychicznym. Na sexualnym - jak najbardziej możliwy, zwłaszcza dla 32[/quote] Popieram jak najbardziej. Choć wyjątki potwierdzają regułę i nie ma co z tego powodu szat rozdzierać. Skoro na razie im dobrze, niech się spotykają. Ostatnią rzeczą na jaką powinni zwracać uwagę jest "co ludzie powiedzą". |
|
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
Z tym facetem jest coś nie tak...dziewczyna mu wmawia,że ma 25lat-ok,wiem z autopsji,że zdarzają się takie "wizualnie"dojrzałe.. .ale dlaczego nnie przerwał tego chorego układu,kiedy dowiedział się prawdy?Jak pisały dziewczyny,32latek to dorosły mężczyzna,a 16latak to dziecko...nie wierzę,że łączy ich prawdziwa miłość,szacunek i że wszystko jest cudownie i wspaniale...Jeśli ona miałaby 19-20lat,to niech spotyka się nawet z mężczyzną starszym o 20lat,ale w chwili obecnej taki układ jest nienormalny.
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#41 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
biorac pod uwage zwiazek od ponad 3 lat z innego watku ona 17 on 38 do tego psycholog w pudle to tu bardziej jestem na tak
koniec swiata |
|
|
|
|
#43 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, zapodaj linka
|
|
|
#44 |
|
Wtajemniczenie
|
Według mnie tak. Miłość pokona wszystko
"Płoń blisko mnie, zmysły przypalaj, poparz mnie sobą, nasącz lawą żaru, przeniknij płomieniem wyzwalającym energię z rozgrzanego ciała, przygrzej mocniej jeszcze, pustkę wypalaj, wypełniaj wszystko istotą siebie..." |
|
|
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
Kochac sie to nie wszystko. Do wspolnego zycia to nie wystarczy.
16 lat to niewiele. Mlodzi ludzie drastaja, dojrzewaja, a wraz tym zmieniaja swoje gusta i wartosci. Teraz go kocha, ale za 5 lat kiedy on bedzie juz prawie 40stolatkiem i bedzie mazyl o spokojnym rodzinnym zyciu ona zechce sie bawic...i co wtedy?
|
|
#46 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
W pełni się zgadzam. O ile naiwność tej dziewczyny ze względu na wiek jest zrozumiała, o tyle wyrachowanie tego gnojka już mniej.
|
|
#49 |
|
Raczkowanie
|
Są różne rodzaje miłości.
I jestem pewna, że ona go kocha inna, a on ją inną. Aż mi się słabo zrobiło jak to przeczytałam, wyraziłam opinie w miarę sensowna (tak mi się wydaje), a teraz pozwolicie, że pjde ochłonąć.
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#50 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
. Może postaraj sie jej to delikatnie wytłumaczyć, że raczej ten zwiazek nie zakończy sie szczęśliwie...Moja siostra, też dokładnie w tym wieku, poznała rónież 32 latka ( co z tym 32-latkami nie tak ), któremu jak sie okazało chodziło tylko o to, aby zaciągnąć ją do motelu.Mężczyna w tym wieku nie powinien zwracać uwagi na tak młode dziewczyny, bo podchodzi to po pedofilię.... Co innego gdyby ona miała np. 22 lata, a on 48, może niefajnie, ale byłby to świadomy ich wybór. Edytowane przez Miśka84 Czas edycji: 2008-12-02 o 11:20 |
|
|
|
|
|
#51 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Halinka1410 : Tylko, czy ta dziewczyna nie jest od niego cakowicie uzależniona? Nie piszać już, ze finansowo(bo pewie tak), ale przede wszystkim psychicznie? Edytowane przez Miśka84 Czas edycji: 2008-12-02 o 11:31 |
|
|
|
|
|
#52 |
|
BAN stały
|
Poczeka na co?
I jak za dotknięciem magicznej różdzki, w dniu osiągnięcia jej pełnoletności, zmieni się....co? Będą mogli uprawiać seks? Chodzić legalnie do kina? Iść na obiad ? |
|
|
|
|
#53 |
|
Raczkowanie
|
Misko - pewnie na poczatku byla, bo mieszkala u niego, sama w duzym, obcym miescie, ich znajomi to byli jego znajomi.
A teraz... chyba minelo juz wystarczajaco duzo czasi jesli miala przejrzec na oczy to juz by to dawno zrobila. Wiem, ze jest bardzo szczesliwa mezatka... |
|
|
|
|
#54 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#55 |
|
BAN stały
|
Wiesz, jeżeli 2 lata poczeka na nią będzie to znaczyło, ze jednak coś do niej czuje. A ona bardziej pozna życie i świat wokół siebie i będzie potrafiła podjąć bardziej świadomą decyzję, nie będąc już całkowicie zaślepioną przez niego.
|
|
|
|
|
#56 |
|
BAN stały
|
32 letni facet spotykający sie z 16 letnią dziewczyną, musi być skrajnie niedowartościowaną osobą, którego prawdopodobnie nie chce żadna dojrzała już kobieta w zbliżonym do niego wieku, dlatego zabiera się za niedoświadczone jeszcze małolaty.
Dla mnie to zawsze było po prostu wstrętne i żałosne. |
|
|
|
|
#57 |
|
BAN stały
|
Moim zdaniem - tak brutalnie - facet lubi po prostu swierze mięsko
|
|
|
|
|
#58 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak, to najprawdziwsza prawda.
|
|
|
|
#59 |
|
Przyczajenie
|
Wy ludzie umiecie tylko kogoś krytykować ale to że się kochają to nie szanujecie wiecie co nawet ciesze się ze są razem, miała niedawno młodszego od tego miał 18 lat co jej zrobił wykorzystał i zostawił była zrozpaczona a ten 32 letni jest z nią pół roku i jakoś tego nie zrobił ona ma ukończone 16 lat i nie jest raczej już dzieckiem, a co do miąska to raczej zwierzaki uwielbiają.
|
|
|
|
|
#60 |
|
Przyczajenie
|
Przepraszam bardzo gnojek to jest ten 18 latek co ją wykorzystał i zostawił, wybacz ale nie oceniaj ludzi jak nie znasz. Ja znimi obcuje prawie codziennie i jakoś na gnojka nie wygląda, a ty nie masz za grosz kultury!!!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:47.

Tak tzn jak ?!?!

, zapodaj linka

. Może postaraj sie jej to delikatnie wytłumaczyć, że raczej ten zwiazek nie zakończy sie szczęśliwie...