mój kolega jest gejem.... :( - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-12-15, 12:29   #31
wsiowy_gupek
Zakorzenienie

GG do wsiowy_gupek
Dot.: mój kolega jest gejem.... :(

Nie jest to Twój facet więc nie powinno Cię to boleć.
Gej taki sam jak każdy inny człowiek. Ich syn nie zahcowuje się dziwnie tlyko inaczej ponieważ jest innej orientacji seksualnej.
Skoro jego rodzina i bliscy nie wiedzą o jego oerintacji widocznie nie życzy sobie on by oni wiedzilei i Ty nie powinnąś się wtrącać.

Zapuszczam:
włosy, paznokcie i biust.

Po prostu od urodzenia jestem chora na lenia
Wszystko co robię - robię tak od niechcenia...

Bo wolny czas to jest coś co lubie,
tych co pracują i się uczą nie rozumiem!
wsiowy_gupek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-15, 12:36   #32
nice6irl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miphuhiz Pokaż wiadomość

lepiej poczuj sie zobowiazana zajac swoim zyciem, a nie wsciubiaj nosa w życie innych.
Popieram
I nie rozumiem w czym tkwi problem.
To jest jego życie, jego problemy, jego sprawy, jego orientacja, a nie Twoja!
Jak możesz w ogóle myśleć, żeby rozmawiać na ten temat z jego rodziną? To czysty egoizm, bo chcesz oczyścić siebie, a jemu przyprawić kolejnych problemów, które i tak już ma, bo mieszka w nietolerancyjnym państwie. Czy ty poważnie myślisz, że w ten sposób mu pomożesz? Sama chciałabyś, aby ktoś, jak sama określiłaś bliski, mieszał się w twoje decyzje, informował innych o twoich przypadłościach, ukierunkowaniach, rozterkach życiowych, sprawach i innych?
Wątpie.

I powtórzę za resztą: nie mieszaj się nieproszona.
Stary 2008-12-15, 13:36   #33
Hultaj
BAN stały

Sytuacja, w jaką Cię, jak Ty to nazywasz, wmieszał, nie ma nic wspólnego ;-) z jego orientacją, tak samo mógł się zachować każdy heteroseksulany chłopak, ściemnić coś, o byciu razem, a potem się z tego wycofać i udawać wariata.

Nie masz żadnego powodu, najmniejszej podstawy do tego, by mówić cokolwiek komukolwiek o jego preferencjach, by informować jego rodzinę, w imię dziwnie (bo: źle) pojmowanej w stosunku do kogoś z nich lojalności. Seksualnośc człowieka to jedna z najitnymniejszych płaszczyzn jego działania, nie masz zwyczajnie prawa się do tego mieszać, jeśli słyszysz, że sąsiedzi za ścianą uprawiają seks i im sprężyny w tapczanie skrzypią, to również Ci nic do tego.

Mam nadzieję, że podjełaś już właściwą decyzję i że trochę się uspokoiłaś. W każdym razie, powinnaś, bo nie ma tu miejsca na żadne Twoje rozterki moralne. Pozdrawiam.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-15, 13:47   #34
Arethaf
Wtajemniczenie

To, czy rodzice mają wiedzieć czy nie, powinno zostać w kwestii kolegi
Ma prawo do własnego życia- tak naprawdę, gdyby rodzice się dowiedzieli i tak to by nic nie zmieniło, dalej byłby gejem.

Przewijam się przez palce czasu,
plączę się w zdradzieckie supły.
Czasami pękam, bo mnie przerywa
niecierpliwość życia.
Arethaf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-15, 14:18   #35
Wyrak
Zakorzenienie

Moim zdaniem, tu sa dwa problemy:
- podejscia autorki do tematu
- wciskania nosa w nie swoje sprawy

Innych problemow nie widze.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-15, 15:25   #36
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość

zgadzam się, dodatku mam wrażenie, że autorka tak jakby szuka "zemsty", fajnie jej było gdy ją adorował, że niby mu się podobała (bo dlaczego wcześniej nie wyjaśniła plotek na temat bycia razem ). Nie rozumiem po co miałaby mówić rodzicom o jego preferencjach seksualnych gdy jest to jego sprawa.
Nigdy nie wiadomo jak zareagują rodzice, wydaje mi się, że jej by nie uwierzyli a po drugie to by się odbiło na niej prędzej czy później.

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-15, 15:31   #37
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość

Zgadzam sie. Gej, czlowiek jak kazdy inny, co z tego ze sie lubi przebierac?? To chyba jego sprawa. Czy powie innym o sobie, on powinien zdecydowac, a nie osoba z zwenatrz. Na pewno w kazdym razie nie TY.
Nie rozumiem szoku wywołanego jego orientacja i upodobaniami. Gdyby to był Twoj maz, chlopak, to bym zrozumiała.
Gwiazdeczka1978 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-12-15, 15:45   #38
karolinkamalinka
Zadomowienie

Zgadzam się z opiniami poprzedniczek, a w szczególności hultaja.
Kiedy przeczytałam Twojego pierwszego posta najpierw pomyślałam,że to żart może. Rozumiem,że między Tobą a kolegą wyszła jakaś niefajna sytuacja, z tego co piszesz zachował się nie w porządku, ale zupełnie nie rozumiem jak mogłaś w ogóle pomyśleć , żeby powiedzieć jego rodzinie o tym, że jest gejem i lubi się przebierać w damskie ciuszki. Przecież są to bardzo bardzo intymne sprawy! Wyobraziłam sobie,że przychodzisz do jego rodziców na herbatkę i mówisz: "przykro mi, ale muszę państwu to powiedzieć, państwa syn jest gejem i przebiera się za kobietę..." Brr aż ciarki mi po plecach przeszły! Gdybym była matką Twojego kolegi to w takiej sytuacji wyprosiłabym Cię natychmiast z mojego domu.

Edytowane przez karolinkamalinka
Czas edycji: 2008-12-15 o 15:46
karolinkamalinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-15, 15:50   #39
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

a co w tym zlego ze jest gejem? Ja mam przyjaciela geja i nie uwazam zeby byl jakis gorszy tylko ze wzgledu na to ze sypia z facetami, niech sypia z kim chce, ja mu do sypialni nie zagladam
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-15, 16:52   #40
ulusiaaa
Raczkowanie

ja z kolei nie rozumiem, dlaczego miałaby to być tragedia dla rodziców no ok, zapewne nie są przygotowani na taką informację, przeżyją pewien szok jak się dowiedzą, będą się czuli nieswojo, ale na miłość boską, to nie jest tragedia! chyba rodzice, którzy kochają swoje dziecko zaakceptują to, przecież nie wyrzucą go z domu ani nie powiedzą mu, że ma w tej chwili zmienić orientację, bo im się to nie podoba...

też uważam, że nic ci do tego, to wyłącznie jego sprawa i nie ma żadnego znaczenia to, że znasz jego rodziców. poza tym sam tytuł wątku mnie rozwalił... on jest gejem, to straszne, tragedia i nieszczęście
ulusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-15, 16:56   #41
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ulusiaaa Pokaż wiadomość
ja z kolei nie rozumiem, dlaczego miałaby to być tragedia dla rodziców no ok, zapewne nie są przygotowani na taką informację, przeżyją pewien szok jak się dowiedzą, będą się czuli nieswojo, ale na miłość boską, to nie jest tragedia! chyba rodzice, którzy kochają swoje dziecko zaakceptują to, przecież nie wyrzucą go z domu ani nie powiedzą mu, że ma w tej chwili zmienić orientację, bo im się to nie podoba...

też uważam, że nic ci do tego, to wyłącznie jego sprawa i nie ma żadnego znaczenia to, że znasz jego rodziców. poza tym sam tytuł wątku mnie rozwalił... on jest gejem, to straszne, tragedia i nieszczęście

no cóż, to fajnie, że ty tak sądzisz, ale są całe rzesze ludzi, którzy takie dziecko wyrzuciliby właśnie z domu I dla nich to jest tragedia. Spotkałam się z tym zarówno w telewizji, w Internecie jak i osobiście. Smutne, ale prawdziwe.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-15, 16:57   #42
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:

A ja rozumiem ze to moze byc jak tragedia dla rodzicow, wszystko zalezy od ich pogladow.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Stary 2008-12-15, 17:01   #43
miphuhiz
Zakorzenienie

Cytat:

zyjemy w takim spoleczenstwie w jakim zyjemy.
gdyby moi rodzice dowiedzieli sie ze jestem homo to bylaby dla nich wielka tragedia.
nie wiem czy kiedykolwiek by sie podniesli. i nie wiem czy chcieli by mnie znac wiedzac takie rzeczy...
Stary 2008-12-15, 17:05   #44
Monii07
Wtajemniczenie

GG do Monii07

Ja uważam, że to tylko i wyłącznie JEGO sprawa.
A jak jesteś jego przyjaciółką to nie powinnaś na siłę mu "pomagać" i "informować jego rodziców". Jak będzie gotowy to sam to zrobi. Ty możesz tylko pogorszyć sytuację

A poza tym.. gej najlepszym przyjacielem kobiety
(U mnie ten pogląd się zdecydowanie sprawdza)

if that is tragic… then give me tragedy.
Monii07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-15, 17:27   #45
Ashmira
Rozeznanie

Zgadzam się z Monii to jaką kto ma orientację to tylko i wyłącznie jego sprawa!! Jakoś nie wyobrażam sobie, żebym mogła pójść do rodziców mojego znajomego i powiedzieć : " Słuchaj Krystyna Twój syn jest gejem..co robimy, zeby mu pomóc?"
Niestety u nas ludzie są strasznie nietolerancyjni Mam znajomych z Anglii, którzy są para już kilka lat i czasami to naprawdę można pozazdrościć tego jak bardzo się kochają!
Teraz po prostu autorka musi zadecydować czy ta informacja zmieni między nimi stosunki czy tez nie.

06.07.2013
Ashmira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-15, 17:51   #46
independent99
Raczkowanie

Według mnie absolutnie nie powinnaś w żaden sposób wykorzystywać wiedzy o nim.
Twój kolega, jeżeli będzie chciał, sam powie o wszystkim rodzinie i przyjaciołom.
A jedyne, co ty możesz zrobić, to być przy nim, akceptować i wspierać go...
independent99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-15, 18:38   #47
cherryPrincess69
Raczkowanie

Ja radze sie nie wtracac, to jego zycie i gdy bedzie chcial powiedziec rodzicom to powie, jesli tego nie robi to ok - jego sprawa Ja rowniez nie widze tu nigdzie problemu, chlopak jest jaki jest i tyle, co z tego, ze jest gejem i przebiera sie w damskie ciuszki, przeciez to go nie czyni gorszym...?
Stary 2008-12-15, 18:47   #48
Jazzlyn
Zadomowienie

Po pierwsze nie rób takiej tragedii z tego że jest gejem. Nie jest mordercą, pedofilem, złodziejem, gwałcicielem, czemu z góry zakładasz że jego rodzice tak ciężko to przeżyją? Poza tym nie myśl o sobie i urażonej dumie (bo mam wrażenie że tak właśnie jest), pomyśl o tym co będzie lepsze dla jego rodziców. Sama chciałabyś dowiedzieć się o tym od własnego syna czy od znajomej która usłyszałam że jest gejem? Myślisz że będą Ci wdzięczni za uświadomienie? Nie, będą Cie unikać, może też będą mieli Ci za złe że wtrącałaś się w nie swoje sprawy, możliwe że już wiedzą, albo domyślają się. Postaw się też na miejscu kolegi, na pewno jest mu ciężko to ukrywać i sam prędzej czy później im powie.
Jazzlyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-15, 19:05   #49
wkroplideszczu
Rozeznanie

GG do wkroplideszczu Send a message via Skype™ to wkroplideszczu

Ej no bez przesady... Ja wiem że Polska to państwo homofobów niestety, ale ludzie, nie dajmy się zwariować.

Zanim sie dowiedziałaś to był super kolegą, świetnie się dogadywaliście a teraz nagle zaczął się "dziwnie zachowywać" i stał się złym człowiekiem bo wyszło na jaw że jest gejem? Litości... Robi tym komuś krzywdę? NIE! Więc o co ci chodzi z ta całą paniką? Jakby był pedofilem, gwałcicielem, kryminalistą rozumiem że mogłabys się martwić i próbować pomóc. Ale wbrew powszechnemu sądzeniu homoseksualizm to nie jest choroba, było zawsze i będzie zawsze. Nie rozumiem dlaczego ludzie którzy mają inną orientację seksualną są postrzegani za jakichś nie wiem, wybrakowanych, dziwnych właśnie jak sama to określiłaś. Nie masz żadnych podstaw i żadnego prawa aby o tym KOMUKOLWIEK mówić. Nawet jesli ci się wydaje że to będzie "dla dobra" jego i jego rodziny, olej to, jeśli nie chcesz stracić kumpla.

Ludzie, troche więcej tolerancji i mniej wtykania nosa w cudze sprawy. A przede wszystkim (!!) mniej chęci wzbudzenia sensacji!

69 -> 68 -> 67 -> 66 -> 65 -> 64 -> 63 -> 62 -> 61 -> 60 -> 59 -> 58
wkroplideszczu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-15, 19:16   #50
yaminishi
Zadomowienie

Prawdziwą tragedię rodzice przeżywają wtedy, gdy dowiadują się że ich dziecko jest np.śmiertelnie chore lub ginie w wypadku... Nie nazywajmy homoseksualizmu tragedią, bo w takim przypadku tragiczne mogą być jedynie poglądy i życiowe priorytety. Oczywiście dla niektórych osób byłoby to mniejszym, dla innych większym szokiem i rozczarowaniem ale da się z tym normalnie żyć.
Nie wiem jaka jest prawdziwa motywacja twojej chęci ujawnienia "prawdy". Odpowiadając na twoje pytanie, twoja interwencja jest całkowicie zbędna.
Stary 2008-12-15, 19:19   #51
EmilkaZ
Wtajemniczenie

GG do EmilkaZ

Cytat:
Napisane przez karolinkamalinka Pokaż wiadomość
Zgadzam się z opiniami poprzedniczek, a w szczególności hultaja.
Kiedy przeczytałam Twojego pierwszego posta najpierw pomyślałam,że to żart może. Rozumiem,że między Tobą a kolegą wyszła jakaś niefajna sytuacja, z tego co piszesz zachował się nie w porządku, ale zupełnie nie rozumiem jak mogłaś w ogóle pomyśleć , żeby powiedzieć jego rodzinie o tym, że jest gejem i lubi się przebierać w damskie ciuszki. Przecież są to bardzo bardzo intymne sprawy! Wyobraziłam sobie,że przychodzisz do jego rodziców na herbatkę i mówisz: "przykro mi, ale muszę państwu to powiedzieć, państwa syn jest gejem i przebiera się za kobietę..." Brr aż ciarki mi po plecach przeszły! Gdybym była matką Twojego kolegi to w takiej sytuacji wyprosiłabym Cię natychmiast z mojego domu.
zgadzam sie.

pierwsze co zrobiłam po przeczytaniu posta to spojrzałam na datę...myslalam , ze problem znajomych homoseksualistów zniknał rok czy dwa lata temu
EmilkaZ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-15, 19:20   #52
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wkroplideszczu Pokaż wiadomość
Ej no bez przesady... Ja wiem że Polska to państwo homofobów niestety, ale ludzie, nie dajmy się zwariować.
A skad taki pomysl, Biedrona z Niemcem ktos zaciupcial siekiera czy cos w tym guscie?

Stary 2008-12-15, 19:58   #53
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez weronika866 Pokaż wiadomość
bede pisac zwiezle. tak jak w tytule dowiedzialam sie ze moj kolega jest gejem, w dodatku lubi przebierac sie za kobiete, wiem to na 100%, to sprawdzona informacja, znamy sie od wielu lat, nasi rodzice sie przyjaznią, nie wiem co mam z ta wiedzą zrobic, czuje sie z tym okropnie, wydaje mi sie ze duzo osob to podejrzewa jednak chyba nikt nie wie tego napewno, jego rodzice malo wiedza o tym co on robi na codzien,znajomi widza ze jest cos nie tak ale to tez tylko podejrzenia. czuje sie zobowiazana cos zrobic dlatego ze znam jego rodzine i czuje sie okropnie rozmawiajac z nimi i ukrywajac to, oni sa mi bardzo bliscy wiem ze przezyliby tragedie gdyby sie dowiedzieli a z drugiej strony nie mam sily juz tego ukrywac ze wiem.... czy jest jakis sens wtracac sie, ostrzec ich ze ich syn dziwnie sie zachowuje, czy powinnam ?

Wsadź nos w sos. Nie Twoja sprawa. Nawet jakby chciał być kolejną Miriam, jego prawo.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-15, 20:18   #54
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Ja jednej rzeczy nie rozumiem... Wcześniej wymyślił historyjkę, że coś tam między Wami itp, wtedy tego nie prostowałaś, chociaż z kimś byłaś? Nie przeszkadzało Ci wtedy, że taka historia krąży?
A teraz jak się dowiedziałaś że jest gejem, to to zaczeło przeszkadzać i gnieść?

Też się nad tym zastanawiałam Nieważne,czy gej czy nie,ważne,czy dobrze się dogadujecie...a uświadamianie jego rodziców zostaw jemu samemu.
Aninek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-15, 21:22   #55
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;10095362]Wsadź nos w sos. Nie Twoja sprawa. Nawet jakby chciał być kolejną Miriam, jego prawo.[/quote]
tak jest
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-16, 08:17   #56
L_V
Zakorzenienie

Dobra, koniec tej ekscytacji tematem. Autorka nie zagląda do wątku, nie ma co bic piany.
L_V jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-16, 09:13   #57
lookbook
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez weronika866 Pokaż wiadomość
moze i to jest prawidlowe, moze nie, nie pytam was o opinie na temat homoseksualizmu. mowie o tym co jego rodzice pzrezyja prawdopodobnie niedlugo i nie oszukujmy sie, bedzie to dla nich tragedia. i jak dodalam, to sa bliscy mi ludzie, jak rodzina, znam ich cale zycie wiec to nie jest dokonca tak ze wtracam sie w zycie innych, poprostu mi to ciazy...poza tym jak juz pisalam wmieszal mnie w cala sprawe wiec juz jestem w to zaangazowana i nie uwazam zeby to bylo z jego strony stosowne, wrecz przeciwnie
to, że rozpowiadał znajomym, że jesteście razem - to bardzo brzydko, bo wykorzystać kogoś do "białego związku" bez jego wiedzy/zezwolenia, to BARDZO BRZYDKO! i o tym powinnaś z Nim porozmawiać.

Ale myślę, że niiiiiiiiiiiiiiiiiiic, kompletnie niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiic nie daje Ci prawa do powiedzenia o tym (że koleś jest gejem) jego rodzinie! NICCCCCCCCCC. to że jesteś z nimi blisko? i co z tego? Ja jestem lesbijką i gdyby któryś z moich znajomych mi wyciął taki numer to byłabym bardzo zła!Jeśli On nie czuje potrzeby mówienia o sobie, o tym, że jest gejem, to czemu Ty miałabyś go z tego wyręczać?!?! Na to przychodzi odpowiednia chwila.

Jedyne co możesz zrobić w tej sytuacji, to go ostro ...zje... za to, że rozpowiadał, że byliście razem i że jesteś taka czy siaka, bo "biały związek - białym związkiem", ale bez przesady! aż sie zdenerwowałam ;-)

BTW: no proszę ile tu tolerancyjnych ;-)

Edytowane przez lookbook
Czas edycji: 2008-12-16 o 09:31
lookbook jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-16, 13:35   #58
Karmellita
Raczkowanie

To, że jest gejem to przecież żadna tragedia i nic okropnego. A to, że akurat Ty o tym wiesz świadczy, że ma do Ciebie zaufanie, więc tym bardziej nie powinnać nikomu mówić.. Pozatym to jego sprawa i wtey kiedy będzie chciał powie rodzicom i komu będzie chciał.. Jest innej orientacji, ale to nie znaczy, że jest INNY...
Karmellita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-16, 14:06   #59
Elfir
Zakorzenienie

Nie zrozumiałyście intencji autorki watku. Tu nie chodzi o orientację seksualną znajomych tylko o NEWSA! "O rany, rany, ale mam niusa, az mam mokro w gaciach. Wybuchne jak komus nie powiem. Powiedzcie, moge powiedziec? No bo ja nie moge... Ale nius! Wielka będe świnia jak wszystkim powiem? Za to będę cool, mając takie niusy"

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-16, 14:24   #60
EmilkaZ
Wtajemniczenie

GG do EmilkaZ

Cytat:
Napisane przez Elfir Pokaż wiadomość
Nie zrozumiałyście intencji autorki watku. Tu nie chodzi o orientację seksualną znajomych tylko o NEWSA! "O rany, rany, ale mam niusa, az mam mokro w gaciach. Wybuchne jak komus nie powiem. Powiedzcie, moge powiedziec? No bo ja nie moge... Ale nius! Wielka będe świnia jak wszystkim powiem? Za to będę cool, mając takie niusy"

teraz juz rozumiem....
EmilkaZ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości