Tatuaż - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-12-27, 04:59   #31
Lena_20
Zakorzenienie

Dot.: Tatuaż

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Nie wiem czy nielegalne (tj. czy podpada pod kradziez wlasnosci intelektualnej), ale dziwne z pewnoscia - mi by nie przyszlo sygnowanie swoim nickiem cudzych dziel. Stad sie pytam
a mało to osób podpisuje swoim nickiem znalezione w necie avy,czy to przerabia je po swojemu czy inne cuda z nimi robi? ja akurat lubię miec avatar podpisany,a zrobienie takiej animacji to nic trudnego,niekoniecznie trzeba "przywłaszczyc" sobie cudze dzieło,wystarczy program do animacji,film,tniemy i "włala"

Lena_20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-27, 05:46   #32
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lena_20 Pokaż wiadomość
a mało to osób podpisuje swoim nickiem znalezione w necie avy,czy to przerabia je po swojemu czy inne cuda z nimi robi?
Nie, nie malo, ale o nich mam identyczne zdanie.

W ogole to nie przekonuje mnie takie wyjasnienie - gdyby duzo ludzi kradlo, czy to usprawiedliwialo kradziez dokonana przez jednostke?

Cytat:
ja akurat lubię miec avatar podpisany,a zrobienie takiej animacji to nic trudnego,niekoniecznie trzeba "przywłaszczyc" sobie cudze dzieło,wystarczy program do animacji,film,tniemy i "włala"
A Ty cielas, czy mialas gotowa animacje?

Nie chce meczyc tematu, ale dziwnie to wyglada, gdy widze a) czyjas wartosc intelektualna b) czyis wizerunek opatrzony nie zwiazanym z ta osoba nickiem.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-27, 07:01   #33
Lena_20
Zakorzenienie

aleś się "uczepił"

kradzież według mnie jest wtedy gdy ktoś kradnie czyjeś fotki,konkretnej osoby i wlepia jako swoje itp. To,ze ktoś znajdzie w necie obrazek (latajacy po necie bez wzmianki o prawach autorskich czy zakazie kopiowania) i oznakuje go sobie na danym forum swoim nickiem to nic złego.. Nie rozumiem czemu Cie to tak porusza? Widać według Ciebie jest to "kradzież" na skale światową... Zauważ też,ze jakiego by obrazka nie wkleić na tym forum jest on automatycznie oznakowywany przez system wizażu,czyli takze zawiera nick osoby wklejajacej dany obrazek,czy to na konkretnym wątku czy do avatara. To nic,ze robi to za nia system. Logo jest,wiec czy zrobi sie to samemu czy zrobi to za ciebie system,nie ma dla mnie znaczenia.. Kradzieży nie widzę. Uważasz może ,ze wizaż w ten sposób przywłaszcza sobie czyjś wizerunek lub dzieło? Bo obrazek nie mój a jednak moj nick i logo wizażu na nim widnieje czy tego chce czy nie..

dobra,gadam jak potłuczona,20 godzin na nogach.. nie chce tu robić wiekszego offtopu wiec jesli chcesz drążyć temat to zapraszam na PW, a właściwie to nad czym sie tutaj rozwodzić. Z mojej strony to tyle,nie chce załapać któregos z kolei punkta.

Lena_20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-27, 15:05   #34
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
aleś się "uczepił"

kradzież według mnie jest wtedy gdy ktoś kradnie czyjeś fotki,konkretnej osoby i wlepia jako swoje itp. To,ze ktoś znajdzie w necie obrazek (latajacy po necie bez wzmianki o prawach autorskich czy zakazie kopiowania) i oznakuje go sobie na danym forum swoim nickiem to nic złego.. Nie rozumiem czemu Cie to tak porusza? Widać według Ciebie jest to "kradzież" na skale światową... Zauważ też,ze jakiego by obrazka nie wkleić na tym forum jest on automatycznie oznakowywany przez system wizażu,czyli takze zawiera nick osoby wklejajacej dany obrazek,czy to na konkretnym wątku czy do avatara. To nic,ze robi to za nia system. Logo jest,wiec czy zrobi sie to samemu czy zrobi to za ciebie system,nie ma dla mnie znaczenia.. Kradzieży nie widzę. Uważasz może ,ze wizaż w ten sposób przywłaszcza sobie czyjś wizerunek lub dzieło? Bo obrazek nie mój a jednak moj nick i logo wizażu na nim widnieje czy tego chce czy nie..

dobra,gadam jak potłuczona,20 godzin na nogach.. nie chce tu robić wiekszego offtopu wiec jesli chcesz drążyć temat to zapraszam na PW, a właściwie to nad czym sie tutaj rozwodzić. Z mojej strony to tyle,nie chce załapać któregos z kolei punkta.
Dla mnie oznaczenie nickiem fotki jest wlasnie wklejanie jako swojej. Dziewczyny z MM na to sie skarzyly, a w druga strone proceder ma sie dobrze. Nie chce sie czepiac, naprawde, ot taka uwaga, tez juz koncza, pozdrawiam.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości