![]() |
#31 |
Zadomowienie
|
Dot.: Biżuteria na własny ślub!!!
heh.... ja tak samo jak Senanque ....prawie 4 lata temu - gdy nie wiedziałam co to loopik
![]() - do ślubu poszłam w krótkim sznurku szklanych kremowych perełek na szyji, takim samym omotanym na nadgarstku i kolczykach wkrętkach= oczywiście perełkach - za całe 5 zł ![]() gdybym teraz miała iść... to bym sobie zamówiła tak jak Kamyk wypasioną biżu - ale właśnie taką - którą mogłabym jeszcze czasem nosić - niekoniecznie w śnieżnej bieli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Ja moje kolczyki z kompletu często noszę, naszyjnik niekoniecznie.
Ale ja generalnie zazwyczaj tylko kolczyki noszę, a od niedawna obrączkę i trochę dłużej pierścionek zaręczynowy.
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
Oglądałam ostatnio dvd z moim weselem sprzed 5 i pół roku
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
Chce nawiązać do początku wątku. Od zawsze coś "robiłam". A to decoupage, a to rysowałam sangwią (ew. sangwiną), a to papierowe wariacje no a teraz cosik mi się biżuterii zachciało. Podjęłam więc decyzję rok temu, że sama wykonam wszystkie zaproszenia, zawiadomienia i winiety ślubne na nasz ślub. Wykonałam około 20 projektów i tu... jeszcze była zabawa. Ale im mniej czasu zostaje i im bardziej wykonywanie ww "papierków" jest zabawą a więcej obowiązkiem tym mniej mam frajdy. Dlatego też obawiam się, że gdybym zdecydowała sie robic biżuterię mogłabym nie zdołać i bardzo podziwiam osoby, które maja tyle siły w sobie, żeby ją wykonać.
Z innej beczki... kiedy znalazłam moja sukienkę, myślałam, że bedzie prosta i skromna... przynajmniej tąką wydawała sie byc na zdjęciu... mimo wszystko chciałam bardzo prostej biżuterii, ale z klasą i takiej, którą będę mogła jeszcze kiedyś użyć. Kupiłam więc krótki naszyjnik z pereł, bransoletkę i perły na sztyftach i jestem z nich bardzo zadowolona ![]() Karmazynowy Kamyku - Twoja bizuteria jest przepiękna!
![]() |
#35 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zadomowienie
|
dlugo zastanwaialam sie czy wrzucic tu to zdjecie
![]() ![]() ![]() no wiec planuje cos podobnego w ksztalcie do tego co mi dynda na szyi choc oczywiscie jasniejszego ![]() ![]() gora wyszyta jest bialymi koralikami i krysztalkami - perly odpadaja, swarowskie moga byc zbyt wyraziste - chyba ze jakies drobnitkie splecione... co sadzicie? caffi - a jakie jest Twoje ogolne wyobrazenie o efekcie koncowym? te produkty ktore wybralas fajne, ale z moja wyobraznia przestrzenna jest nie najlepiej ![]() Edytowane przez lookrecya Czas edycji: 2009-01-26 o 10:39 Powód: dodanie zdjecia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Rozeznanie
|
Lookrecja-piękna suknia,zwłaszcza góra mi się podoba
![]() ![]() A co do mojej-nie wiem jak z wielkością poszczególnych elementów,np.czy zawieszki będą pasować do cyrkonii,mniejszych nie mogę wytropić(a wizażanki z "poszukiwanych.." nie wiedzą w niestety... ![]() ![]()
![]() |
#38 |
Rozeznanie
|
Witam!
Jak idą przygotowania?Bo moje zamówienie od Dreambell przyszło i zrobiłam przymiarkę...oczywiście coś nie pasuje ![]() ![]()
![]() |
#39 |
Zadomowienie
|
Kolczyki są bardzo eleganckie i wszystko w nich pasuje. Jeśli tylko pasują do sukni - ja tu widzę raczej nowoczesną, "amerykańską" sukienkę, to będzie pięknie
![]() Podobnie jak dziewczyny poszłam do ślubu w kupionym komplecie biżuterii. Co prawda wersji wykonanych przeze mnie było kilka, ale po prostu nie umiałam zdecydować. Kupiłam sobie po prostu spokój ducha ![]()
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
Ojejku, ślubny wątek, jak fajnie
![]() Po pierwsze: Caffi, śliczna sukienka. Mam nadzieję, że zamieścisz fotkę ze sobą w roli głównej ![]() Do mojego ślubu jeszcze czas, ale nie mam bladego pojęcia jak uda mi się wybrać sukienkę, tyle ich teraz jest ![]() Biżu - zdecydowanie nie będę robić sama. Na razie dopiero zaczynam się tym bawić, raczej nie wyszłoby mi nic tak ładnego jak bym chciała. Z resztą za bardzo bym się bała, że wydam sporo kasy a końcowy efekt mnie rozczaruje. Wolę coś gotowego, najchętniej komplecik, który potem będzie można nosić do innych kreacji. Jakkolwiek podziwiam wszystkie dziewczyny, które tworzą same i trzymam za was kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
Oooo...widze watek na czasie (jak dla mnie)
![]() Moj slub juz za niecale 2 tyg..... I jak wiele przedmowczyn nie zdecydowalam sie na wlasnoreczne wykonanie bizuterii.......Zakupilam od jednej z wizazanek ![]() ![]() Ja tak jak TRESHELLE bawie sie roznym "rekodzielem"...ale....lu bie byc tez troszke rozpieszczana i chcialam moc sobie powybierac, poprzebierac i pomarudzic ![]() Edytowane przez poppppy Czas edycji: 2009-04-28 o 09:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
odgrzebuję wątek bo potrzebuję porady od dobrze wtajemniczonych biżuteryjek
![]() a wiec chciałabym zrobić sobie kolczyki i bransoletkę na ślub z kolczyków tzw żmijek, zamieszczam poniżej fotkę chciałabym na koniuszki pozakładać jakieś przekładki i powiedzmy kwadratowe albo może jakieś owalne kamienie - białe - może kryształ górski... do tego zrobić taka delikatna bransoletkę tego samego typu... ale nie wiem czy to jest dobry pomysł, czy to będzie wyglądać jako tako... czy ja moge wogole poazkładac kuleczki zaciskowe na takie żmijki? to sie bedzie trzymac i nie spadnie? Może doradzicie mi jakąs kompozycję przekładek i kamyczkow w połaczeniu wlaśnie takiego łańcuszka żmijkowego? za wszystkie rady i opinie będe ogromnie wdzięczna ![]() pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Rozeznanie
|
Kuleczki zaciskowe jak najbardziej.Nie wyglądają tragicznie,a trzymają dobrze,zawsze możesz wzmocnić kropelką kleju
![]() Co do kamienia-kryształ górski to bezpieczny wybór-jeden z bardziej ślubnych kamieni moim zdaniem ![]() Ja bym nie zapełniała całej żmijki ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
ayumi88 dziękuje za odpowiedź
![]() fasetowany kamyczek -fajny pomysl, ładny..będe intensywnie sie zastanamiać nad nim, tylko czy jest kryształ gorski w takim kształcie.. planuje zalozyć po 1 max 2 kamyczki na kazdą zmiję, nie więcej.. tylko nie wiem jakie przekładki by do tego pasowały ![]() czyli mówisz ze kuleczki zasickowe beda dobre.. hmm.. musze sprobować widziałam ostatnio takie dlugoe kolczyki tego typu co fotka wyżej tylko potrojne żmijki i majace ok 13 cm.. takie dlugie własnie mi sie marzą z dyndającymi na końcach kamyczkami ![]() a jak zrobic bransoletkę tez z takich żmijek i kamyczków, macie jakieś propozycje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio byłam z przyjaciółką kupić dla niej suknię ślubną
![]() Sukienka w kolorze ecru z bolerkiem ![]() Obiecałam,że zrobię dla niej biżuterię ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Rozeznanie
|
Kryształów fasetowanych pełno-dla przykładu na allegro
![]() Trzeba by było poszukać po sklepach,pewnie jest jeszcze więcej ![]() Przekładki...Ja bym raczej poszukała jakiś takich,które są skromne,niezbyt zdobne.Mam taką minimalistyczną wizję,żeby same kuleczki dać,albo wersja ciekawsza- http://www.allegro.pl/item640850109_...t.html#gallery Co do bransoletki...hmm.Ja bym to widziała tak,że na łańcuszek żmijkę nawlekać kamyczki,po obu stronach kamyczka/kamyczków kuleczka srebrna i w nią kropelka kleju-żeby przytrzymać w odpowiednim miejscu.Chociaż nie wiem,jak to będzie wyglądać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
ayumi88 znalazłam coś takiego
![]() bardzo podoba mi się kryształ górski ale ten popękany, mrożony.. będę musiała poszukać go, właśnie takiego fasetowanego, ale może kosteczki też byłyby ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja bym polecała coś delikatniejszego: http://www.jubilex33.pl/oponki_srebr..._4szt-602.html Te diamentowe, cienkie oponki bardzo ładnie wyglądają w rzeczywistości ![]() A co do samych kryształków fasetowanych, to mi bardzo podobają się takie podłużne owale: http://www.onyks.eu/kamienie_polszla...l_793kp_3_5_cm ale są dość długie, więc nie wiem czy będą ci do wizju pasować. Mi się marzy z nich naszyjnik, bransoletka i kolczyki, takie fasetowane owale poprzekładane srebrem... mmm.... ![]() Ja się nie znam, ale czytałam w wątku o kamieniach, że ten efetk "popękania, mrożenia" jest sztuczny, tzn kamienie gorszej jakości, z naturalnymi pęknięciami, napromieniowywuje się, żeby uzyskać taki efekt, ale jest on nietrwały. Osobiście nie ryzykowałabym z czymś takim na ślub ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, te spękania znikają..... domyślam się,że może nie być z nim tak źle jak założysz tą biżuterię pierwszy raz na ślub... ale samo dotykanie go i trzymanie w łapkach + całe wesele może sprawić,że będzie wyglądał na prawdę nieciekawie już w trakcie imprezy. Nie znam się za dobrze i nie wiem ile trzeba nosić ten kryształ czy kwarc, żeby spękania zniknęły, ale odradzałabym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
dzięki za zainteresowanie tematem
![]() czyli hmm.. odradzacie mi ten lodowy kryształ górski.. to w takim razie polećcie mi coś innego, jakiś inny kamień ![]() doradźcie mi jakiego typu będzie pasować biżuteria do moje sukni, bede mieś raczej rozpuszczone wlosy lub coś delikatnie podpiete tak wiec widzą mi się jedynie długie dyndające kolczyki i delikatna do kompletu bransoletka ![]() oto moja sukienka: ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Raczkowanie
|
Jaka piękna suknia
![]() ![]() Masz odsłonięty cały dekolt, więc moim zdaniem coś na szyję by się przydało, bo będzie "goło", ale wiadomo, że to już Tobie się musi podobać i Tobie musi być w całości dobrze ![]() Ja np osobiście nie zamierzam zakładać bransoletki, bo wiem, że będzie mi przeszkadzać ![]() Suknia sama w sobie jest bardzo strojna, więc na pewno ładnie będzie się komponować z delikatną biżu. Cytat:
http://www.skarbynatury.pl/go/_info/...000245&lang=pl Tylko nie ręczymy jak będzie się zachowywał ten "Spękany": http://www.korallo.pl/index.php?p356...dowy-owal-18mm |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja osobiście bym zaproponowała coś w takim stylu : Kolczyki dłuższe - jakaś mała baza o wydłużonym kształcie ( kształt oczka czy coś takiego ) i doczepione do niej łańcuszki z kamykami - stopniowo w coraz mniejszej ilości u dołu- taki deszczyk ![]() I albo na jakimś drobnym sztyfcie, lub sama baza mogłaby być sztyftem ![]() ![]() Na szyjkę - bym dała łańcuszek. Na nim doczepione - może być podobna baza jak w kolczyku i gronko lub same gronko - od gronka odchodzą łańcuszki i tak jak przy kolczykach - ku dołowi ilość kamyczków się zmniejsza. Tylko nie wiem jaki kolorek Ci doradzić. Pasowałby i przezroczyste kamyczki - np, kryształ górski, lub też... hm... może swarczeki ?? Takie zupełnie przezroczyste, bez powłoki AB ![]() B.Zet -tak, spękania kryształu znikają przy kontakcie ze skórą. Ja zrobiłam sobie kiedyś pierścionek z tego kryształu i nie nacieszyłam się nim długo. Do tego, miałam taką duuużą kulę tego kryształu z której ostatecznie nic nie zrobiłam. Miałam ją zaledwie kilka razy w ręku, i zauważyłam,że od tego brania na chwilę do ręki i oglądania jaka ona ładna - ilość spękań znacznie się zmniejszyła. Właściwie zostało tylko jeszcze 1 duże spękanie . Edytowane przez M0N1K4 Czas edycji: 2009-05-22 o 14:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, pomocy...
Nie mam kompletnie pomysłu na biżuterię do mojej sukni ślubnej - ona w dość nietypowych kolorach jest, bo - nie jest ecru, raczej taki kolor kremowej bieli, ale - kolor, który wychodzi spod spodu to taki kolor jasnego kakao, no wiecie, taki beżowo-różowy. Dekolt nagi, więc wypadałoby go zapełnić. Aplikacje kwiatowe i na nim, i na dole sukni. Na pewno nie chcę czegoś mega błyszczącego, nieładnie to na mnie wygląda. Aha, na dekolcie są maleńkie, drobne perełki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Jakiś fajny kwiatowy ażurek + małe perły / jakiś kremowy swarovski. Lub jedno i drugie razem.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
Ja bym dopasowała do tej sukni szeroki naszyjnik przy samej szyi, najlepiej pleciony, cos w stylu tych co widziałam ostatnio na blogu silverki
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:05.