![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
wklej coś Mongannnn... nudzi mi się...
![]()
![]() |
#32 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
a tam, P są zawsze najciekawsze!
![]() Iza, dziękuję ![]() ![]() ![]() no i zazdroszczę rodziny ze Szwecji! tzn. mój wujek ma szwedzkie obywatelstwo i często tam bywa (=przywozi mi różne smakołyki), ale to nie to samo. kooocham te ich cynamonowe bułeczki posypane cukrem ![]() ![]() ![]()
![]() |
#34 |
Rozeznanie
|
ooo,znalazłam was ;d
moje dzisiejsze U: śniadanko: 7 łyżek płatków owsianych, łyżka maku wymieszane z danio jagodowym, pomarańcza, kawa z trochę mleka II: grahamka ( pewnie z 80-90 g) z dużym plastrem szynki z indyka , z papryką i ogórkiem, jabłko obiad: 1,5, filiżanki krupniku z ziemniakami( wiecie, zupy... ![]() ![]() deser: trochę lodów burbonowa wanilia, jabłko, kawa z mlekiem( to bylo w takich odstępstwach czasowych :p) podwieczorek( u koleżanki): orzeszki pogryzałam: migdały, makadamia, nerkowce, tak nie wiem ile tego, nie liczyłam, ale tak pewnie ponad garść kolacja: dwie kromy razowca z polędwica i ogóraskami kiszonymi i jak?
#35 |
Raczkowanie
|
dobra, ale Ty też :P
moje dzisiejsze P sponsorowane odsypianiem i pobudka o 11, wiec trudno bylo mi skomponowac 5 prawdziwych posilkooow 4 naleśniki: jeden z konfitura brzoskwiniowa, jeden z bananem i nutella, dwa z masą makową ![]() princessa kokosowa (że tez wczesniej tego nie jadlam, pycha ![]() pstrąg pieczony w sosie cytrynowym, chrupiace ziemniaczki opiekane z czosnkiem, rozmarynem i maselkiem, brokuły i kalafior gotowane, kupna surowka coleslaw, dwie delicje szampańskie z advocatem, herbata z cukrem przed chwilka: 3 ogromne kromy świezego, wiejskiego chleba - jedna z almette, pomidorem i oregano, jedna z salatą, spocka i rzodkiewka, i jedna (UWAGA ![]() ![]() i chyba znowu zaraz wpadną te delicje bo tak mnie kuszą... ale ten nalesnik z masą makową to rewelacja ![]() ![]() ![]()
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() no niech Ci będzie ![]() ![]() I - duża żytnia bułka z masłem, serem żółtym, szynką, keczupem, jajko na twardo, prince polo quatro, cappuccino orzechowe, banan, potem szklanka herbaty z cytryną i miodem II - jogurt naturalny 200gr z ok60gr musli morelowego i dżemem brzoskiwiniowym, dwie kromki duże żytniego z masłem orzechowym (duuużo) i dżemem , pomarańcz III - pomidorowa zabielana etc. z ryżem, ziemniaczki (DUŻO), pierś z kurczaka panierowana rozmiar naprawdę "huge" ![]() d; kinder bueno, pasek milki z orzechami IV - grahamka znów - z gruba warstwa masla orzechowego z dzemem (1polowa), a druga z mieszanką masło orzechowe-nutella, dwa paski orzechowej milki ![]() V - i znów grahamka xDDD z masłem, szynką drobiową i żółtym serem, parówka (więc tez keczup i musztarda), kromka żytniego z twarogiem po; biszkopty, dwa duże jabłka ach wiem, że mało warzyw i w ogóle... i jestem uzależniona od masła orzechowego... ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Jestem wśród Was nowa, ale postanowiłam się przyłączyć, ponieważ ogromnie spodobał mi się pomysł wzajemnego oceniania się i wspierania w prawidłowej diecie ;-) Od dawna śledzę Wasze wątki, ale do niedawna nie miałam problemu z żywieniem, bo wychodziłam z założenia, że im mniej tym lepiej... Dużo ćwiczyłam i mało jadłam. Schudłam, owszem. Ale tylko w wadze. W wymiarach też była różnica, ale nie taka jakiej oczekiwałam. Potem nadszedł kryzys i wszystko wróciło do normy, a nawet ponad normę. Jestem o 5 kg cięższa i czuję się tragicznie. Sama ze sobą... Dlatego też chciałabym się do Was przyłączyć ![]() ![]() Aha... i gratuluję Wam sukcesów które dotychczas osiągnęłyście, bo z tego co zauważyłam każdej z Was idzie rewelacyjnie! Pozdrawiam cieplutko :-* |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
W
sniadanie: duza bulka wieloziarnista posmarowana (dosc grubo) bieluchem z warzywami + poledwica sopocka + ogorek kiszony 2 sniadanie: serek wiejski, lyzka mieszanki stdenckiej, marchewa obiad: zapiekanka ( ryz, papryka, kurczak, ser zolty) + ketchup kolacja; tunczyk wsw + kromka chleba graham z pomidorem i ketchupem 1300 kcal i jak?
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
dziękuję
![]() ![]() ![]() i moje wczorajsze R: Śn: kromka razowca z masłem,ogórkiem,szczypior kiem,rzodkiewką ,2 jaja na twardo, jabłko,mandarynka II śn: jogurt naturalny(200g) z 2 łyżkami rodzynek,łyżką musli,paroma śliwkami suszonymi; mandarynka O: gotowana pierś z kurczaka, pół woreczka ryżu(niestety biały ![]() P: talerzyk sałatki jarzynowej z majonezem ![]() K: filet z mintaja pieczony,ogórki kiszone, papryka
I'm delighting in the air but I'm hungry .. for you Edytowane przez ElleEstJolieeeee Czas edycji: 2009-01-18 o 07:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#40 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
to ja wkleję moje wczorajsze U:
I. 3 kromki razowca kazda z plasterkiem szynki, zoltego sera i z pomidorem, herbata z cytryną, mandarynka II. serek homo waniliowy 150 g, banan III. 4 naleśniki: 2 z białym serem, 1 z dżemem truskawkowym niskoslodzonym ![]() po obiedzie: 4 mandarynki ( nałóg ![]() IV. jogurt jagodowy 150g, marchewka, potem kilka migdalów V. grahamka z łyżką twarożku, jajkiem na twardo, szczypiorkiem i rzodkiewą, herbata zielona VI. serek wiejski lekki ( tuż przed snem)
#42 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#43 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() btw. jak tam rozpoczęta terapia? moze napiszesz na pw ![]()
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
czy moge prosic o rzetelna occene mojego wczorajszego R:
sniadanie 8:00 2x kromka chleba zytniego ze sloneczkiem oblozone jedna z dzemem niskoslodzonym, druga z bialym serkiem i ogorkiem plus pol kanapki z razowym 2sniadanie 11.30 jablko i mala mandarynka obiad 14: ok 150-200 fileta smazonego na teflonie z pieczarkami, 30g makaronu pelnoziarnistego i niecale 100g warzyw na patelnie z hortexu 17. podiweczorek activia jagodowa i doslownie malenki kawalek sernika (niecaly cm na cm musialam go poczuc ![]() 18.30 kolacja 1 parowka berlinka z odrobinka ketchupu plus 1 kromka chleb zytniego ze slonecznikiem oblozona plsterkiem serka zoltego odtluszczonego ale moja waga od kilku dni stoi w miejscu ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Rozeznanie
|
to tak:
śniadanie: zamiast tej nesvity proponuję normalne płatki owsiane, bo z tego co wiem, to nesvita ma duuużo cukru, danio ok, mogę zrozumieć skoro to twoja taka zachcianka, każdy ma jakieś odstępstwa od diety ![]() drugie: tu mi się podoba chociaż możesz wrzucać też inne warzywka , bo ogórek to mało ma wartośći odżywczych , może papryczka jakaś? ![]() obiad: ziemniaki to sama wiesz, nie? i z warzyw to chyba ta gotowana marchewka odpada, ale kazdy ma inny organizm i po prostu trzeba obserwowac ![]() podwieczorek : mi się nie podoba, co to ma byc za posiłek: kawa? wrzuć homo naturalny z orzeszkami, bo nie widzę NNKT , a to ważne ![]() kolacja: do twarogu wrzuć warzywa i może być go spokojnie ze 150-200 g ![]()
#47 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#48 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Papryki nienawidzę:/ ale wymyślę jakieś inne warzywko ![]() Czy zamiast orzechów mogę do naturalnego homo wrzucać odrobine maku czy na R to raczej nie? A i jeszcze jedno czy w ramach białkowej kolacji mogę wypić trochę mleka 0% lub 0,5%? Jeszcze raz dzięki za uwagi i poświęcony czas ![]() Edytowane przez chrzescijanka Czas edycji: 2009-01-18 o 10:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mongan, czy urosłam wzwyż - nie wiem, ale jak będę miała okazję sprawdzę ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#50 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() chrzescijanka- mleko to węglowodany ![]()
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
W/U
sniadanie: duza bulka wieloziarnista: pol z maslem i dzemem truskawkowym, pol z bieluchem szynka sopcka (2 plastry) i pomidorem 2 sniadanie: wiejski z mieszanka studencka + jablko obiad: 50 g makaronu rzowego, sos z piersi z indyka, kukurydzy, papryki z odrobina smietany i ketchupu lizak chupa chups kolacja: jogurt truskawkowy z 3 lyzkami otrebow granulowanych i marchewka 1300 kcal prosze o ocene
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
R - poproszę o ocenę!!
ŚI: dwie kromki razowca z homo naturalnym, szynką, połową pomidora, cebulą, połową papryki, ziołami. Kawa z mlekiem i łyżeczką cukru. ŚII: pół banana, dwie mandarynki, słonecznik, orzechy włoskie, płatki migdałów (wszystko po łyżce) zalane ok 300ml maślanki. Mniamm ![]() O: wołowina z pieprzem i ziołami z teflonu (bez tłuszczu), średniej wielkości brokuł i duża marchew na parze. P: kefir, sałatka pół pomidora z cebulą i pieprzem O: lekki wieśniak z ogórkiem kiszonym Poza tym woda i herbata bez cukru z cytryną albo limonką ![]()
![]() |
#53 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Zastanawiałam się nad tą wołowiną, ale ile można kurczaka jeść. Sama zaczne zaraz KoKokooo jak robić
![]() Wydaje mi się ze wołowina to chude mięso. ![]() Drugie sniadanie zmodyfikuje. Dziękuję ![]()
![]() |
#55 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() ![]() P: Iśn- 6 tostów z chlebka tostowego wieloziarnisteg: 2 z serem, szynką i pomidorem, 2 z dżemem jabłkowym własnej roboty tzn domowej, 2 z nutellą, duży jogurt owocowy z kawałkiem babki piaskowej jabłko IIśn- bułka słodka z serem i makiem-ok 135gr, kubek kakao, 3 okienka czekolady, kilka paluszków banan, kilka paluszków O- zupa "kapuściana" z ogromną ilością kapusty i ziemniaczków, gotowana na golonce, ziemniaczki z golonką i musztardą--->nietypowo, ale nawet smacznie, jadlam to pierwszy raz w życiu ![]() prawdziwa gorąca czekolada, kawałek babki piaskowej, mars P- grahamka z masełkiem, serem, szynką, warzywami, 2 jaja na twardo z majonezem, herbata jabłko K- ziemniaczki odsmażane z jajkiem sadzonym, kubek mleka--->ogromna ilośc tych ziemniaczków była, ale uwieeeeelllbiammmmm ![]() po doszły biszkopty z kakao i 3 toffifiee ![]() btw to nie przesadzam teraz z jajkami? ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
gorzkakawa dziekuje za odpowiedz
![]() ![]() ![]() moje dzisiejsze R sama nie moge uwierzyc jak udalo mi sie z pustki w lodowce zrobic pyszny obiad ;p sniadanie 10.30 pol szklanki fitness z mlekiem 0,5%, 2kromki zytniego , jedna z pomidorkiem i ogorkiem a druga z twarogiem i ogoreczkiem obiad 14 podsmazane na teflonie bez tluszczu pieczarki ok 150, ddwa troszke grubsze plastry poledwicy pokroilam w kosteczke i tez smazylam (nie mialam kurczaka ani rybki-nadrobie jutro)garsc warzyw mrozonych z hortexu, 50g makaronu pelnoziarnistego to wszystko wymieszalam na patelni i dodalam z twarozkiem, do tego przyprawy ostra papryka, ziola prowansalskie i przyprawa orientalna wiecie co ze przepyszne ![]() planuje o 16:30 activie ![]() kolo 18 2kromki zytniego z serkiem bialym i ogoreczkiem czarnakawa moze jakies rady, jestes niezawodna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#57 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ale mi smaku narobilas o kurcze:P tez bym chciala tak sobie moc jesc jak ty a ja niestety na R ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Zadomowienie
|
niedzielne U:
śn. 2 kromki zytniego chleba z twarogiem poltlustym, salata i szczypiorkiem, mango IIśn. 2 kromki zytniego z maslem i dzemem 7 ciastek ![]() O. miseczka rosołu na bulionie z lanymi kluskami 4 ziemniaki, kotlet z soczewiczy, duszona kapusta z marchewka, 5 ugotowanych pieczarek kawałek ciasta drożdzowego planowane P. satatka (s. lodowa, pomidor, papryka, kukurydza, rzodkiewka, słonecznik) polane jogurtem nat. K. ??? możliwe ze jajecznica z 2 jajek z cebulka, kromka chleba zytniego Jak to wygląda?
![]() |
#59 |
Zadomowienie
|
wołowinka i cielęcina odpowiednio przygotowane, czyli pieczone bez tluszczu, albo gotowane(najlepiej w zupce) to chude mięsa. Gorzej z wieprzowiną.
![]() |
#60 |
Rozeznanie
|
Moje dzisiejsze naukowe P:
Ś: 6 czekoladowych pancakes, polanych miodem i obsypanych rodzynkami i orzechami ![]() IIŚ: 2 kawałki murzynka, kakao naturalne O: rosół z makaronem kotlet schabowy, ziemniaki, kapusta kiszona, gotowana z zasmażką D: kawałek murzynka, cappuccino Nauka---> miska płatków crunchy fruit z mlekiem 3,2% jabłko, 3 kostki gorzkiej czekolady (magnez ![]() kromka chleba z masłem, żółtym serem i dżemem truskawkowym (oczywiście wszystko w pewnych odstępach czasu) P: 10 szprotek wędzonych, keczup, 2 kromki chleba, szklanka soku pomidorowego---> przed chwilą K: albo kanapki albo tosty, się zobaczy ![]() Proszę o ocenkę ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:26.