![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mixing medium, prasowanie cieni, tworzenie palet- wszystko, co trzeba wiedzieć
jutro spróbuję i podzielę się informacją jak wyszło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Przyczajenie
|
Dot.: Mixing medium, prasowanie cieni, tworzenie palet- wszystko, co trzeba wiedzieć
Podobny efect mixing medium można otrzymać uzywajonc płyn do soczewek
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Organizatorka
|
w takim razie czekamy
![]() Cytat:
![]() Ale pomysł sam w sobie bardzo ciekawy.. Szkoda, że już nie noszę soczewek, bo z moją skłonnością do eksperymentów na pewno bym wypróbowała ![]() Dziewczyny, jeżeli któraś z Was używała płynu do soczewek jako zamiennika mixing medium, niech się podzieli wrażeniami gabs- moje pierwsze próby również nie były udane- tak jak pisałam, kilka cieni wylądowało w koszu.. ale metodą prób i błędów człowiek dochodzi do wprawy.. A ja i tak się chyba niebawem skuszę na EZ Pres z Coastal Scents, chociazby po to, żeby sobie porównać.. Ale to jak będę miała przypływ wolnej gotówki (chociaż przy mojej rozwijającej się wciąż liście zakupowej- nieprędko to pewnie następi ![]() KochamMichasia- a w jaki sposób użyłaś mixing medium? do czego? Edytowane przez cathy Czas edycji: 2009-01-25 o 21:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Przyczajenie
|
Cathy dzienki za strony gdzie sol puste palety, ja je uzywam na ciennie Nars, Mac, Stila
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() hehehe, zaraz dojdzie do tego ze i plyn do mycia naczyn nie bedzie mogl ustac spokojnie w kuchni ;P Edytowane przez lele Czas edycji: 2009-01-25 o 22:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Organizatorka
|
Cytat:
![]() a płynu do mycia naczyń to nawet ja się nie odważę użyć, choć pomysły mam różne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Przyczajenie
|
lele ja próbowałam to z pigmentami maca, i bardzo fajnie to wyglondalo.
Plyn palcen nakladalam na powieke i odrazu na to cień |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
to byloby bardzo syzbkie rozwiazanie z tym plynem.. ale czy to nie dziala na zasadzie tylko mokrego cienia wtedy?
Cathy testy byly tylko na dloni.. i najpierw posmarowana reka mm, raz nalozylam za szybko cien i bylo blotko, za drugim razem wzmocnil sie, ale tylko czarny jakos tak by moze mozna bylo uzyc.. tez probowalam maczac w mm i smarowac i nic |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Przyczajenie
|
lele mozna uzywac z kazdym cieniem, bardzo sybko schnie i tryma sie bardzo dobze na powiecze
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#41 |
Rozeznanie
|
Cathy chodziło mi o zdjęcie które Ty wstawiłaś na początku.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
to tak szybko w ramach odstresowania sie pzed nauka pobawilam sie
testowalam kolor pomaranczowy z wczesniej wspominanej paletki. w maire widoczny, ale i tak za slabo jak na oko. posmarowalam reke plnem do soczewek i usyskalam efekt bardziej lsniacy, bardziej intensywny. nastepnie posmarowalam reke tonikiem ziaji nagietkowym i wyszedl mi ladny, ciemnny pomarancz, ktory rownomiernie pokryl reke. nastepnei sprobowalam mojego mm * robionego z 2 lyzek wody i lyzki gliceryny * mam 86% + jeszcze kilka kropelek gliceryny. efekt wyszedl jeszcze inny. od toniku taki bardziej pomaranczowy. a kreska namalowana na mokro wyszla najbardziej zblizona kolorem do toniku.. najbardziej rozni sie od nich wszystkich kolor namalowany na plynie do soczewek, bo cien z matowego stal sie blyszczacy ot. tyle z dzisiejszych obserwcacji. czas na nauke.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zadomowienie
|
Kupiłam sobie paletkę w Inglocie, faktycznie mała jest po 9 zł, ma magnesowy spód i zmieści się 12 cieni w 26mm pojemniczkach
![]() ![]() Teraz tylko pytanie - a co ja będę prasować żeby włożyć do paletki?
KAT-TUN <- so proud to be HYPHEN!!! /Girigiri de itsumo ikite itai kara.../ /Bo zawsze chciałam żyć na krawędzi.../ <Real Face by KAT-TUN> 1. Oszczędzam 2. Nie wydaję 3. Odkładam 4. I pojadę, zobaczycie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
gabs cienie vollare :p wlasnie sie maluje miedzia i jest piekna
nyx sypki lime po uzyciu mm wygalda jak stare zloto zielonkawe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
KAT-TUN <- so proud to be HYPHEN!!! /Girigiri de itsumo ikite itai kara.../ /Bo zawsze chciałam żyć na krawędzi.../ <Real Face by KAT-TUN> 1. Oszczędzam 2. Nie wydaję 3. Odkładam 4. I pojadę, zobaczycie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
ja wlasnie je nalozylam na powieke wczesniej posmarowana mm i nic sie nie osypalo ( a moze to jzu kwestia wprawy w obchodzeniu sie z sypkimi, ale ani krusyznka nie spadla). wiecej na ten temat wieczorem napisze. tak jak z meidzi jestem zadowolona ( w sumie zlota i miedzi), tak z niebieskiego absolutnie nie, ale moze dam mu sie jeszcze wykazac w spolpracy z mm
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
wrzucam foty palet inglotowych - niestety nie widać różnicy między matową a błyszczącymi. W małej matowej jeden z modeli "wypełniaczy" (niestety nie ma wersji z samymi kółkami).
w małą wchodzi 12 kółek 26mm i tyle samo nyxowych mono w dużą max 39 kółek 26mm i 35 nyxowych mono
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Wtajemniczenie
|
A czy któraś z was orientuje się, czy paleta z okrągłymi okienkami pasuje też na cienie MAC pojedyncze?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
5 powinna pasować - cienie do 5tek mają typowy wymiar: 26mm 3 niekoniecznie [cienie do 3 są odrobinę mniejsze]
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#50 |
Rozeznanie
|
Mam palety 15ki MACa i idealnie do nich pasuja Inglotowe wklady z 5tek, wiec mysle, ze w druga strone bedzie tak samo.
![]() |
#51 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ciesze sie ze przypomina Ci cosik miłego ![]()
![]() |
![]() |
#52 | |
Wtajemniczenie
|
Tak, tak. O inglotową mi chodziło. Przepraszam, że nie zaznaczyłam.
![]() Super, że pasują. Na pewno skorzystam. Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Cathy swietna robota
![]() Moze kogos zainteresuje - mm w uzyciu ![]() http://pl.youtube.com/watch?v=-PvaCiqrmTU |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Absolutnie REWELACYJNY wątek!
W koncu dowiedzialam sie jak uzywac tej gliceryny ![]() Moze sprasuje jakis cień bo akurat mam Ziaje Spa ![]() Te inglotowe paletki do cienie mają te takie "foremki" do cieni? Kurcze nie moge sie doczekac jak zaaplikuje sobie moj kochany kolore jutro na oczko ![]() ![]()
![]() |
#55 |
Wtajemniczenie
|
Kupiłam glicerynę i postanowiłam zrobić mm. Co prawda nie tą 99% tylko 86%, ale efekt jest
![]() ![]() Mam ochotę spróbować prasowania pigmentów Nyx, ale muszę zdobyć jakieś wkłady do palet, bo nie mam w co ich zapakować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |||
Organizatorka
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ziaja Spa na pierwszy ogień do prasowania? ciekawa jestem efektów, bo jak pisałam, każdy cień zachowuje się zupełnie inaczej ![]() inglotowe paletki chyba foremek nie mają, ale niech się raczej wypowie ktoraś z inglotowych fanek, bo ja nią jakoś nie zostałam, bo wiecznie naburmuszone panie w moim Inglocie skutecznie zniechęciły mnie do testów tej marki ![]() Czekamy w takim razie na testy glicerynowe na oku ![]() Cytat:
![]() Co do NYX-ów, to ja osobiście nie znalazłam jeszcze w 100% odpowiadającej mi formuły do ich prasowania. Owszem, udało mi się kilka kolorów sprasować, ale efekt zadowala mnie w 70% (da się używac, nie osypują się, ale czegoś mi jeszcze brakuje- chyba za dużo wzięłam gliceryny, bo nieco twardawe są- następnym razem spróbuję z innymi proporcjami). Jakbyś odkryła przepis na prasowanie NYX-ów ze 100% zadowalającym efektem, koniecznie podziel się ![]() A do testów spokojnie można wypróbować jakieś stare, nieużywane cienie, które na pewno posiadają foremkę- wywalamy cien do kosza i zostaje nam przydatna blaszka (choć ja już się pozbyłam wszystkich- od starych Avonowych i Oriflamowych cieni, poprzez nawet paletkę Lancome, którą kupiłam dawno temu, gdy jeszcze nie wiedzialam, że szarobure fiolety nie są dla mnie ![]() ps. a jak użyłaś glicerynki- na oko bezpośrednio, czy pastę z cieni robiłaś ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Edit: Musiałam edytować. Czy Wasze pędzle po użyciu mm też robią się mniej miękkie? Edytowane przez Kagan Czas edycji: 2009-01-28 o 10:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzis nalozylam cienie z buff'd na MM.. no i efekt o tyle zadowalajacy, że po 3 godzinach nic się nie zrolowalo ![]() Ps. MM nakladalam palcem - roztarlam sobie, poczekalam az wyschnie troszke i zaczelam malowac ![]()
![]() |
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
Pierwsze próby z prasowaniem cieni mam za sobą
![]() Prasowałam przy użyciu Biosilku cień z Lumiere i....wyszło kiepsko, za dużo Biosilku dałam. Przy kolejnym teście nie byłam tak odważna ![]() Jednak boję się jak będzie ten cień z Biosilkiem zachowywał się na dłuższą metę, wolałabym pewnie profesjonalny preparat do prasowania z CS ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |||
Organizatorka
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, doleciała do mnie dzisiaj pusta paletka z starsmakeupheaven... Później ją obfotografuję, ale jestem bardzo zadowolona- mała, zgrabna, estetyczna ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:32.