![]() |
#31 |
Rozeznanie
|
Dot.: Znowu się nie udało :( a moze by tak własna firma..?
Rossi, wszystko zaczyna sie od malych krokow w kierunku realizacji marzen, od pomyslow i planow. Najwazniejsze, zeby "kombinowac" i nie siedziec bezczynnie. Jesli jestes osoba przedsiebiorcza i jestes gotowa wlozyc w swoj biznes mnostwo energii to na pewno ci sie uda. Glowa do gory i powodzenia!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Znowu się nie udało :( a moze by tak własna firma..?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
własna działalność
Witam serdecznie!!
Pisze do Was, poniewaz mam pewnien problem i mysle, ze mi dziewczyny pomożecie. Jestem absolwentka szkoly sredniej i chciałabym otworzyc u siebie w miescie wlasna dzialalnosc gospodarcza a konkretnie sklep z odzieża. Jak sie zalatwia wszystkie formalnosci to wiem bo uczylam sie tego w szkole. Chciałabym sie tylko dowiedziec czy w Urzedzie Pracy istanieja jakies kredyty dla absolwentow. Slyszalam ze sa takie unijne, polega to na tym ze jesli w ciagu roku firma nie splantuje to nie musisz splacac kredytu. Czy ktoras z was ma swoja dzialalnosc i napisalaby mi co nie co na ten temat??! Z gory dziekuje za odpowiedzi. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
BAN stały
|
Dot.: własna działalność
witaj,
szczerze mowiac nic nieslyszalam o takim kredycie ale to dosyc interesujace bo sama myslalam o czyms takich, jesli jednak chodzi o pomoc fonansowa ze strony Panstwa to jest cos takiego ze jezeli bedziesz na zasilku dla bezrobotnych przedstawisz dosc dobry biznes plan to masz szase uzyskac dotacje w wysokosci 10.000 zl bezwrotny, warunek jest jedynie taki ze mosisz swoja dzialalnosc prowadzic conajmniej rok. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
i taz istniej kredyt w urzedzie pracy na 30 tys w tym ze jesli regularnie spłacasz to połowe umarzaja podobno!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Fascynatka ♥
|
ja też myślałam o założeniu własnej działalności, zasięgałam nawet na ten teamt porad i wiadomości, a właściwie to wszystko przypadkiem wpadało mi w ręce i dlatego zaczęłam się nad tym zastanawiać, bo w efekcie sporo na ten temat wiem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Pytanie nie jest ogłoszeniem, więc przenoszę na Plotkowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Fascynatka ♥
|
i jak tam, planujesz cos?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
Poczatek roku to najlepszy moment na zaciagniece takiego kredytu ponieważ wówczas urzedy pracy dysponuja funduszami i jest tak jak powiedziala kalamela Ok 12 tysiecy bezzwrotnie -warunek rok prowadzic dzialalnośc pieniązki mozna rowniez przeznaczyc na oplacenie czynszu za miejsce dzialalności nawet za rok a coo;-P Jednak jezeli chce sie skorzystac ze zmniejszonej opłaty za ZUS nalezy prowadzić dzialalność 2 lata ale i tak warto dla odważnych
Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Rozeznanie
|
jesli chodzi o fundusze unijne to istnieje dzialnie 2.5 w ZPORR ,najlepiej zasiegnij infromacji w regionalnej agencji rozwoju regionalnego.
Polega to na tym ,że najpierw odbywasz szkolenie , po nim zakładasz firme i wtedy możesz otrzymać 700 z l co miesiąc przez 6 m-cy i dotację do 5000 euro stanowiąca 75 % poniesionych wydatków. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
![]()
witam ponownie i to bardzo serdecznie. Mam problem mianowicie chciałabym otworzyć swój sklep ale nie mam na tyle gotówki czy ktoś orientuje się jak wygląda sprawa z dotacjami z UE? albo w jaki inny sposób mogę zdobyć środki na ten biznesik? Batrdzo proszę pomóżcie mi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Rozeznanie
|
Dot.: własny biznes
Może PUP - dotacja / pożyczka ??? Znajomy starał się i otrzymał chyba jako pożyczke czy coś takiego ...
Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
z tego co wiem to bodajże z urzędu pracy mozna otrzymać 10 tyś bezzwrotnej pozyczki na rozpoczęcie własnego biznesu.Konkretów nie znam,wiem że trzeba im przedstawić dokładny biznesplan
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Wtajemniczenie
|
Udaj się do Urzędu Miasta tam powinni udzielić Ci dokładnych informacji.
Z tego co mi wiadomo dofinansowują kwotą 12 tyś, musisz przdstawic szczegółowy biznesplan no i płacic przez pierwszy rok 200zł miesięcznie ZUS-u. Takie info otrzymałam od znajomego, który skorzystał z tej możliwości, szczegółów niestety nie znam, ale on jest super zadowolony. Też mam zamiar się za to brać, otworzyc biuro tłumaczeń.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
bardzo wam mocno dziękuje wiem juz od czego zacząć moje działania jesteście super jeszcze raz dziękuję
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Wtajemniczenie
|
najwiecej mozna otrzymac 12 tys bezzwrotnej pozyczki, bezzwrotnej pod warunkiem ze firma bedzie funkcjonowala nie mniej niz 12 m-cy. trzeba isc do urzedu pracy, wziac formularz, wypelnic go tzn wpisac na co konkretnie chce sie pieniadze, ile i jaki ma sie wkad wlasny, przedewszystkim wpisac branze oraz najblizsze konkurencje. wazne w kolejnosci przyznawania dotacji jest to ze wieksza szanse maja ci ktorzy maja zamiar zainwestowac w branza ktorej nie ma zbyt duzo w ich miescie. na decyzje czeka sie okolo 30 dni, pozniej jak juz zostana pieniadze przyznane sa prowadzone krotkie szkolenia. po przelaniu pieniedzy na wasze konto macie okreslony czas na ich wydanie i dostarczenie faktur na co wydalo sie pieniadze. oczywiscie trzeba placic ZUS, teraz jest nowa ustawa z pomniejszonym zusem na nowych przedsiebiorstw to jest okolo 300 zl.
watek kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post16332141 Miłość nie polega na wzajemnym wpatrywaniu się w siebie, ale wspólnym patrzeniu w tym samym kierunku. /Antoine de Saint-Exupéry/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zadomowienie
|
Opłacalny biznes na rynku polskim !! Pomocy :)
Dziewczyny!!
Potrzebuję Waszej pomocy.Postanowiłam otworzyć jakiś własny biznesik i chciałam Was podpytac co według Was jest obecnie opłacalne na polskim rynku??Będę wdzięczna za Wasze odpowiedzi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zadomowienie
|
Dot.: Opłacalny biznes na rynku polskim !! Pomocy :)
hmm a to na poczatku nie powinnas spojrzec na czym sie znasz, co lubisz sama, jakiego typu ma to byc biznes- uslugowy?? sprawdz dokladnie jakie masz otoczenie konkurencyjne w plocku i okolicy. i dopiero wtedy jeszcze raz porzadnie sie zastanow...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zadomowienie
|
myślę że otwierając własny biznesik powinnaś się raczej kierować tym co TY najlepiej potrafisz robić , bo co z tego jeśli bedzie np zapotrzebowanie na salon kosmetyczny jak ty nie masz o tym zielonego pojęcia??! lub np na zakład masarski jak nie masz bladego pojęcia o rozbiórce mięsa??
A wierz mi ze na początku bedzie bardzo ciężko i raczej niewielu młodych przedsiębiorców jest stać na zatrudnianie pracowników. Zastanów się w czym jesteś najlepsza i co potrafisz dobrze robić - a pózniej dopiero rozglądaj się za mozliwością wcielenia tego we własny biznesik.
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
zarobic mozna na wszytskim najwazniejsze to wstrzelic sie w odpowiedni czas
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zadomowienie
|
Wiecie co ja mam taki pomysł...otóz w odleglości około 10 km od mojego miasta jest miejscowość nie typowa wieś ale coś większego. jest szkoła dużo dzieciaków...Pomyślałabym , że bardzo dobrze poszedł by mi tam biznes hehe papierniczy
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zadomowienie
|
hmm... tylko wyprawek za czesto sie nie robi. chyba ze miejsce w ktorym ma byc ten sklep to twoj lokal. wtedy bym sprobwala odeszlyby mi koszty wynajmu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Musisz zrobic bardzo szczególowy biznes plan ,wyszczegolnic oplaty z alokal,oplaty zusy ,itp,placenie za towar.
pozatym sa 2 miesiace wakacji w szkolach,czy jest juz tam taki sklep. po wyprawki wiekszos crodziców woli pojechac do miasta ,do amrketu i kupic w wielkich promocjach kg zeszytów ,itp rzeczy. w twoim sklepiku szly by rzeczy nie hurtowe ale taki zapomniana linijka,itp czy da sie z tego wyżyc? najwiekszy koszt to oplacenie rachunkow za lokal,i sprawy urzędowe. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zadomowienie
|
Niom takiego sklepu tam nie ma... Jeśli chodzi o to, że rodzice wolą jechać do miasta to też nie do końca się w tym zgodze, bo autobus w jedna strone kosztuje 8 zł w obie to juz 16, a jeszcze dzieci. Ludzie tez sobie przeliczają...Fakt, wyprawkę nie robi się codzinennie, ale wydaje mi się , że braki się uzupełnia...wiem wiem musze zrobic ten szczegółowy biznes plan...to dopiero zawrót głowy ehhh
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
Mysle że to dobry pomysł tylko dziewczyny maja racje z tymi wakacjami a i warto zaznaczyc że potencjalny klient który kupi niejeden długopis tylko 10szt ma samochód i woli zabrać rodzine na spacer do jakiegoś centrum.Pomyśl o wstawieniu ksero do sklepiku i kilka plecaków i dupereli które lubia dzieciaki
![]() Ja bym sie zastanowiła nad jakimś barem dla dzieciaków nap. barem mlecznym. Państwo dotuje bary mleczne w wysokości 40procent miesięcznie. Do tego drożdrzówka kanapka i stały klient. No ale w szkole jest przecierz stołówka i tu tez pojawia sie problem Sama prowadze działalnośc gospodarcza ii wiem że to nie łatwy chleb mimo to zachęcam- powodzenia!!!
![]() |
#57 |
Wtajemniczenie
|
Może lumpeks z prawdziwego zdarzenia?
![]() ![]()
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Skoro Twoje miasteczko jest male to pomysl czego brakuje i co jest stale potrzebne. Spozywczy? Jesli jest daleko jakis to czemu nie. Fryzjerka? Jesli nie masz zdolnosci to odpada. Zrob rozeznanie w swojej miejscowosci.
Ja w niedalekiej przyszlosci mam zamiar otworzyc knajpke badz pizzerie bo brakuje u mnie takiej 'dobrej'.
![]() |
#59 |
BAN stały
|
opłaca się import z Chin
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Konto usunięte
|
Import czego? Zeszytów? TTenisówek? Taniej siły roboczej...? Może rozwiń myśl?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:39.