![]() |
#31 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Edward Norton
Cytat:
![]() Cytat:
Kurcze no nieźle... Nie wiedziałam, że studiował japonistykę ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#32 |
Rozeznanie
|
mi się podobał w "Czerwonym smoku" no i w "Podziemnym krągu"
![]()
![]() |
#33 |
BAN stały
|
No podobno włada sobie japonskim i m.in. z tego względu pracował w jakims oddziale jakiejs tam firmy w Japonii właśnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
tak gada po japonsku. tak przynajmniej twierdzi filmweb
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Wtajemniczenie
|
mówi po japońsku
![]() jest niesamowicie inteligentny ! ![]()
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
ej laski bez przesady. ciezko powiedziec czy jest taki super ekstra inteligentny
![]() ![]() tak te zdjecia z gazety sa boskie " ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
BAN stały
|
No przecież nie mówię, że się podniecam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ojciec, Edward Norton Senior, prawnik, był prokuratorem federalnym w czasie prezydentury Jimmy'ego Cartera. Matka, Robin, pracowała w szkole. Dziadek Edwarda, architekt James Rouse, zaprojektował m.in. South Seaport w Nowym Jorku; znany jest również jako pomysłodawca shopping malli. Norton studiował astronomię i filologię japońską. W 1991 ukończył Uniwersytet Yale z dyplomem z historii. Rozpoczął pracę w firmie The Enterprise Foundation, którą założył jego dziadek. Edward pracował w filii w Osace, ponieważ płynnie mówi po japońsku. Po powrocie do Nowego Jorku zaczął grywać w teatrach off-broadwayowskich. źródło: wikipedia żeby nie było ![]() na pewno wypada lepiej od tych gwiazdeczek ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
wypada wypada
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Rozeznanie
|
malo filmow z nim widzialam, nawet bardzo malo , z tytulow to przypominaja mi sie tylko dwa
![]() jeszcze malowany welon mi sie przypomnial;p
Chwila która trwa, może być najlepszą z twoich chwil." podczytuje: http://slawek34.blog.onet.pl/ i http://dwojako.blog.onet.pl/ od 15.02.09:bez chipsow,alkoholu(poza piwem),cwicze na stepie,dbam o cere, //bez kawy od 12.03.09 Edytowane przez ona2008 Czas edycji: 2009-02-21 o 18:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Raróg
|
Ja się muszę koniecznie tu dopisać!
![]() Filmy, które widziałam: Fight Club, Zakazany Owoc, Rozgrywka (Norton i De Niro w jednym filmie, polecam!), 25 Godzina, Włoska Robota, Iluzjonista. I najlepszy: American History X. Dla mnie Norton jest trochę następcą innego mojego ulubieńca: Roberta De Niro, nie twierdzę, że naśladowcą, po prostu... to ten sam typ ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Raróg
|
Sam tytuł kojarzę, ale filmu niestety nie, czytałam fabułę i chyba jednak nie widziałam tego jeszcze
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
Według mnie to jeden z najzdolniejszych aktorów.
Każdy film, w którym wystąpił(i było mi dane go zobaczyć) uważam za świetny ![]() Moje dwa tytpy to Podziemny krąg i Pride and Glory.
“Maybe we like the pain. Maybe we're wired that way. Because without it, I don't know; maybe we just wouldn't feel real. What's that saying? Why do I keep hitting myself with a hammer? Because it feels so good when I stop." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Wtajemniczenie
|
Siódme miejsce (obecnie) w Top Ludzie filmwebu o czymś świadczy.
![]() Nie widziałam zbyt wielu filmów z Nortonem, bo jakoś mi nie po drodze, ale doceniam go choćby za Fight Club (z zachwytów nad którym już, że tak powiem wyrosłam, choć wciąż bardzo go lubię). Co do inteligencji/wykształcenia... Nie gloryfikowałabym go aż tak bardzo z racji władania japońskim i iluś tam dyplomów. Widać z cytatu z wiki, że miał, że tak się wyrażę, zaplecze. Po prostu pochodzi z rodziny, w której do wykształcenia przywiązuje się dużą wagę. Aktora oceniam raczej w kategoriach przekonujący/nieprzekonujący na ekranie. Nortonowi wierzę, dlatego szanuję go jako aktora. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Raróg
|
A ja się jeszcze dorzucę do galerii wątku
![]() Bo mi się nudzi po nocach ![]() Tapeta z poprzedniego postu wylądowała u mnie na pulpicie, z takim image i w tym ujęciu - mój ex jak żywy (poza tym raczej niepodobni), miło mi się patrzy ![]() (W ogóle wścieku niedługo dostanę, nagrywarki mi padły, komp nadaje się na śmietnik w zasadzie, nie do magazynowania czegokolwiek, jestem tak filmowo wyposzczona, że utonę w filmach na pół roku, jak już wymienię tego rupiecia ![]() OFF: Anka, gdzieś się podziewała? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Wtajemniczenie
|
A raz tu, raz tam
![]() ![]() Ja właśnie teraz utonęłam w filmach, mam już ok 30 wybranych do obejrzenia w najbliższym czasie. M.in. Slumdog... (aż 8 Oscarów... chyba trza zobaczyć). Wśród tych, które mam zamiar obejrzeć są póki co dwa z Edkiem, AH X właśnie i Painted Veil. Szkoda, że nie da się zatrzymać czasu i oglądać, oglądać... Edytowane przez anka_bzzz Czas edycji: 2009-02-28 o 08:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Co do zaległych filmów...od kilku miesięcy lezy sobie u mnie na biureczku cała seria "Ja,Klaudiusz"...nie mam czasu nawet jednej płyty wyjąć,a co dopiero obejrzeć(bagatela,18płyt: cool
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
ja również uwielbiam Nortona!
![]() właśnie próbowałam sobie przypomnieć, jakie filmy z nim oglądałam ![]() iluzjonista, włoska robota, malowany welon, frida, 25.godzina, czerwony smok, rozgrywka, lęk pierwotny, fight club, american history x, hazardziści, zakazany owoc, skandalista larry flynt zawsze jak słyszę, że wchodzi jakiś film z nim, to muszę go obejrzeć i wiem, że będzie świetny, bo Norton to genialny aktor ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Raróg
|
Dokładnie...
Wysępiłam dziś od kolegi AHX z dostawą specjalną do pracy, i co z tego, jak mi płyty odczytać nie chciało ![]() Fajnego mam Edwarda w podpisie? Natchnęło mnie na jego szacowną osobę przez ten wątek, przekopuję się w wolnych chwilach przez galerie i jutuby ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Taki zniewiescialy troche tak szczerze.
AHX, pomimo momentow "mdli mnie od hollywodzkiej politycznej poprawnosci" (szczegolnie jeden... ble) jest jednym ze zdecydowanie ciekawszych filmow poprzedniej dekady, zarowno dzieki Nortonowi jak i Furlongowi.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Wtajemniczenie
|
Laura Coldplay'a też masz fajnego
![]() Chyba dziś wieczorem sobie coś z Edziem zapuszczę jak dorwę w końcu ![]() Nic ostatnio nie robię tylko oglądam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Raróg
|
Wyrak, czy ja wiem? Na moje to on się sympatycznie tak wygłupia, miłe zdjęcie i pies się udanie wkomponował
![]() Czy on naprawdę z Courtney Love chodził? Jeśli tak, to i ja ruszam na podryw, chociaż Salma zawyżyła poprzeczkę ![]() Anka, Lost! nazywam moim masażem dla ucha, bardzo mnie ten kawałek rozluźnia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ogolnie, to wystarczy spojrzec na Fight Club, American History X, Rounders, the Iliusionist, Italian Job i 25th Hour i widac ze umie grac naprawde roznorodne role.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eee ja to się tam troche podniecam jak na niego patrzę ![]() ![]() Uwielbiam go, juz nie za sam wygląd ( ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Podobał mi się, ale i tak najbardziej jak do tej pory lubię "Fight club" , "Iluzjonistę", "Włoską robotę" i "Malowany welon" ![]() Ogólnie, Edward górą ![]() ![]()
Bartuś 29.08.2009 ![]() "Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota" /S.J.Lec/ Edytowane przez Sweet_21 Czas edycji: 2009-03-01 o 20:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |||
Raróg
|
Cytat:
![]() ![]() Umie pan Edward, umie, jak on mnie wkurzał w Italian Job! ![]() ![]() Cytat:
![]() To szkoda, że AHX nie kupiłaś, byłoby trochę bardziej ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale czy można bardziej? ![]() ![]() Właśnie, co do jego związku z Courtney, to jakoś ich sobie nie wyobrażam. I może to lepiej ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:30.