|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Moja biżu z FIMO+
Najbardziej podoba mi się komplet z żółtymi kwiatuszkami
|
|
|
|
|
#32 |
|
Rozeznanie
|
Ooo, to robi wrażenie! Większość kolorków z ostatniego wrzutu trochę się moim zdaniem "gryzie", więc podobnie jak przedmówczyni uznaję czarno - żółte za najładniejsze.
|
|
|
|
|
#33 |
|
Zadomowienie
|
ojej - dawno tu nie zagladalam, a prosze jakie postepy
jestem pod wrazeniem ![]() z ostatniego wrzutu najladniejsze z zoltymi kwiatami
|
|
|
|
|
#34 |
|
www.dulcedo.pl
|
Tak zdecydowanie złote kwiatki, od pierwszego wrzutu siedmiomilowy krok zrobiłaś biżu naprawdę fajna choc ja nie jestem entuzjaztką fimo.
|
|
#35 |
|
Rozeznanie
|
Nie myślałam, że właśnie ten komplet uznacie za najciekawszy. Wydaje mi się taki bardzo poważny. Mnie bardzo się podoba ze zdjęć od 1-4. 1 i 2-stwierdziłam, że jak nie uda mi się pozbyć to wezmę z chęcią dla siebie.3-4 robiłam specjalnie dla koleżanki, więc kolorki to nie do końca mój pomysł ale zrobiłam tak, żeby i mnie się podobało.
Dziękuję bardzo za opinie. |
|
|
|
|
#36 |
|
Rozeznanie
|
Ostatnio długo nic nowego nie wrzuciłam, bo zepsuły mi się dwie duże kiełbaski. Jedna zamiast zwykłego białego dałam transparentny-teraz czeka na natchnienie, bo przecież nie wyrzucę (zbyt dużo pracy w to włożyłam). Druga seria biżutkowa-biały z brokatem po wypieczeniu nabrał barwy krochmalu i trochę zżółkł (zapomniałam uchylić piecyk i chyba była zbyt wysoka temperatura).W związku z tym opadły mi trochę skrzydełka. Ale powstały dwa małe kompleciki "resztkowe".
Jak na niewielki wkład pracy to chyba wcale nie tal źle wyszło... |
|
|
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
podoba mi się kształt i pomysł, ale wykorzystanie resztek do mnie tutaj nie przemawia, widać, że kolorki są trochę z przypadku itp. moim zdaniem resztki lepiej zużyć na podkład lub jakoś inaczej, żeby nie było ich widać.
czekam na następny wrzut
|
|
#38 |
|
Raczkowanie
|
mi się bardzo podobają. Świetna forma i estetyka. A kolorki takie wiosenne. Fajne.
Co do białego z brokatem to ten typ tak ma, niestety. Niezależnie jak by go nie potraktować temp. to i tak żółknie
|
|
|
|
|
#39 |
|
Raczkowanie
|
boskie te Twoje cudeńka! mam pytanka,bo się nie znam;/ te koraliki wyglądają jakbyś kwiatki itd. na nich namalowała,z wypowiedzi wnioskuję jednak,że są specjalne ozdoby do naklejania,tak? gdzie można takie kupić? i jak robisz takie fajne mieszanki,żeby wyszły ładne wzorki jak na pierwszej pracy z ostatnio wrzuconych?to chyba bardzo trudne? podziwiam i pozdrawiam
|
|
|
|
|
#40 |
|
Rozeznanie
|
qppancegle-nic tu się nie nakleja-tzn żadnych gotowych kupionych dekoracji. Wszystko jest ręcznie robione z modeliny. Dużo by pisać co i jak. Polecam-jeśli oczywiście jesteś zainteresowana robieniem takich rzeczy odwiedzić wątki:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=239240 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=327884 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=77137 Odnośnie drugiego pytania to ciemniejszy kwiatek powstał zupełnie przypadkowo. Po prostu z ciekawości przekroiłam kiełbaskę ze sklejonych resztek modeliny i spodobało mi się to co zobaczyłam na przekroju, postanowiłam to wykorzystać. Drugi też zrobiłam kiełbaskę z resztek ale już celowo dobierałam kolory i układałam je w określony sposób i -efekt jak widać. Dzięki za komentarz, miło czytać. |
|
|
|
|
#41 |
|
Rozeznanie
|
I wrzucam troszkę nowości-łączone ze srebrem.
|
|
|
|
|
#43 |
|
Raczkowanie
|
whitecoffe dziękuję Ci ślicznie za te stronki,są bardzo ciekawe. ja planowałam malować modelinę farbkami,ale chyba się skuszę i kupię kolorową
a z nowych prac najbardziej podoba mi się ostatni łańcuszek i to czerwone cudeńko
|
|
|
|
|
#44 |
|
Przyczajenie
|
Po pierwsze - ogromny postęp
zazdroszcze ze takie regularne ci kuleczki wychodzą, napracowałaś sie też rozpoczęłam przygode z fimo ale czaje się czały czas żeby cos wrzucić na forum, zwłasza jak tu takie piękności pozdrawiam i trzymam kciuki za następne!
|
|
|
|
|
#45 |
|
Rozeznanie
|
Trzymam kciuki za Ciebie. Po pierwsze nie wolno się poddawać, po drugie czerp pomysły ze stronek, których linki Ci podałam-zwłaszcza tej pierwszej i znajdź wątki innych dziewczyn na tym forum, które "bawią" się fimo-zobaczysz różne techniki i pomysły, wciągniesz się. Ja też cały czas się uczę od bardziej doświadczonych na forum, za specjalistę się nie uważam ale wiem, że jestem na dobrej drodze.
Życzę powodzenia, wytrwałości i świetnych pomysłów. Jak coś zrobisz-załóż własny wątek-wstaw zdjęcia prac, pochwal się, chętnie wszyscy zobaczą. Edytowane przez Whitecoffe Czas edycji: 2010-08-27 o 23:29 |
|
|
|
|
#46 |
|
Rozeznanie
|
Cześć! W porównaniu z koleżankami biżuteryjkami dość rzadko coś nowego wrzucam. Grunt to się jednak nie poddawać. Dziś z wielką radością wstawiam fotki swoich ostatnich wypocin. Nawet trochę się uzbierało.
|
|
|
|
|
#47 |
|
Rozeznanie
|
Ponieważ nie wszystko weszło do jednej wiadomości tu załączam resztę.
|
|
|
|
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
ach, tyle ślczych prac, że aż trudno mi się zdecydować. Ale najbardziej różyczki i białe kwiatuszki, bo takie w moim stylu, a potem zielony chyba irys i turkusowy komplet. Tyle. Grauluję mega postępu i coraz lepszych pomysłów
|
|
|
|
|
#49 |
|
Raczkowanie
|
nie wiem jak to się stało ale wyszły mi 2 posty
Edytowane przez cayen1 Czas edycji: 2009-07-13 o 11:49 |
|
|
|
|
#50 |
|
Rozeznanie
|
Bardzo dziękuję
Bardzo lubię modelinować i cieszę się, że jeszcze mnóstwo możliwości przede mną w tej dziedzinie. Jestem zadowolona, że widać postępy ale to ogromna zasługa tego forum-często tu myszkuję i szukam rad i inspiracji. |
|
|
|
|
#51 |
|
Rozeznanie
|
Mam nadzieję, że w mimo lata któraś z Was tu jednak zajrzy. Ja cały czas coś tworzę w swoim tempie ale jednak zawsze coś. Cały czas poszukuję swojego stylu.
To nowości.... |
|
|
|
|
#52 |
|
Przyczajenie
|
Ostatnie są prześliczne i różyczki tez bardzo
coraz lepiej ci to wychodzi jakąś godzine temu skończyłam robić troche podobne, takie rozmazane.. ale mi pękł jeden podczas gotowania i wszystko na marne Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#54 |
|
Rozeznanie
|
Duże loopy, hmmm-a możesz ayumi wskazać dokładnie, w których? One mogą się wydawać duże, bo te serduszka z transparentnymi koralikami i kolczyki do kompletu z niebieskim kwiatkiem są bardzo małe- około 1 cm element modelinowy. Ale na przyszłość będę oczywiście zwracać szczególna uwagę na wielkość loopa.
Kelris-a nie masz możliwości pieczenia koralików? Wydaje mi się, że byłoby lepiej-nie tracą koloru, nie "skaczą" w trakcie, gdy za mocno podkręci się palnik. Może mimo straty jednego koralika da się z reszty coś wykombinować? Życzę powodzenia. Dziękuję za komentarze. Edytowane przez Whitecoffe Czas edycji: 2009-08-06 o 22:33 |
|
|
|
|
#55 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo podoba mi się dobór kolorów w ostatnim wrzucie.
|
|
|
|
|
#56 |
|
Raczkowanie
|
Hm.., mam mieszane odczucia, bo z jednej strony ładnie i starannie wykonane ale z drugiej strony nie wszystkie mozaikowe kolczyki do mnie trafiają. Wydają mi się przypadkowe, tzn nie konkretny wzór tylko na jednym inny a na drugim niby podobny ale inny, jakby były robione z odpadków (w 3,5 i ostatnich). Nie wiem może to było zamierzone. Za to 1 i 2 wyszły super, synchronicznie, z pomysłem
No i pamietaj o lewym i prawym kolczyku i odbiciu lustrzanym, wtedy kolczyki też wyglądają lepiej Przepraszam, że tak tu naględziła ale nie mogłam sie powstrzymać
|
|
|
|
|
#57 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję za komentarz choć troszkę mnie zasmuciłaś cayen, bo 5 zdecydowanie nie jest z końcówek. Może próba wyrównana kształtu w kolczykach spowodowała, że wzór się trochę zniekształcił, często też (zniecierplowiona) nie schładzam kiełbasek przed krojeniem-plastry są spłaszczone, potem trzeba to wyrównać i trci na staranności... Co do pozostałych to zgadzam się z Tobą. Trzeba jednak dbać aby biżuteria od A do Z była dobrze wykonana. A o lustrzanym odbiciu to niestety często zapominam i dopiero po wykończeniu kolczyków zauważam błąd.
Zrobię sobie listę rzeczy, na które muszę zwracać szczególną uwagę i kłaść przed nos w czasie pracy. Pozdrawiam. |
|
|
|
|
#58 |
|
Rozeznanie
|
Ten komplecik już dawno zrobiłam ale jakoś wcześniej go nie sfotografowałam.
Edytowane przez Whitecoffe Czas edycji: 2009-08-30 o 13:15 |
|
|
|
|
#59 |
|
Zadomowienie
|
mi się bardzo podobają wszystkie kwiatkowe twory w Twoim wykonaniu
śliczne
|
|
|
|
|
#60 |
|
Rozeznanie
|
Bardzo mi miło...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:16.

jestem pod wrazeniem