|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 397
|
Dot.: wp³yw znaku zodiaku a charakter cz³owieka... czy wierzycie w to?
Ja tam w to wierzê, ogólnie wierzê w ca³e te opisy zodiaków, mi siê sprawdza wszysto co do s³owa z horoskopu (tego ogólnego). Jednak nie mogê nigdzie znale¼æ wrogich znaków dla skorpiona w internecie
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzie¶ kiedy¶ czyta³am o eksperymencie, w którym grupie ludzi pokazano dok³adnie ten sam zestaw cech charakteru i powiedziano im, ¿e odpowiada on ich znakom zodiaku. Wiêkszo¶æ osób potwierdzi³a, ¿e wiêkszo¶æ siê zgadza
![]() Tak jak ju¿ kto¶ wcze¶niej napisa³, czytaj±c takie rzeczy, rzucaj± nam siê w oczy nasze cechy, a te które nie pasuj±, w pewien sposób s± pomijane i nie oddzia³uj± zbyt mocno na ogólny odbiór. W rezultacie ca³kiem sporo osób twierdzi, ¿e wiêkszo¶æ w takich opisach to prawda
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 836
|
Jestem zodiakalnym Lwem i mam co¶ z niego
|
|
|
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 126
|
Ja jestem Wodnikiem i w 100% zawsze opisy tego znaku do mnie pasuj±. Jestem ci±g³ym marzycielem z du¿ymi umiejêtno¶ciami intuicyjnymi
Mówi siê na przyk³ad, ¿e wodnik z bykiem to jak ogieñ i woda. Na d³u¿sz± metê nie potrafi± byæ razem w zwi±zku. Jednak z do¶wiadczenia wiem i czyta³am ostatnio badania na temat relacji miêdzy znakami ,¿e bardzo ich do siebie ci±gnie ,a ich zwi±zki s± d³ugie mimo wielu bardzo burzliwych okresów. Moim zdaniem co¶ w opisach znaków jest magicznego co b.czêsto siê sprawdza
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 177
|
W ksi±¿ce po¶wiêconej astrologii jest opis mojego znaku- wypisz wymaluj ja. Kiedy by³am w zwi±zku z ciekawo¶ci sprawdzi³am sobie jak nasze znaki siê "komponuj±". Wysz³o,¿e tragicznie,ale ja- za¶lepiona nie dostrzega³am,¿e to równie¿ by³ opis mojego umieraj±cego zwi±zku, wypisz wymaluj !
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 49
|
Kiedys nie wierzy³am.. Teraz wierze.
Z w³asnego doswiadczenia niecierpie bli¼niaków- pozna³am kilkoro ludzi- posiadaj± 2 twarze, oszukuj±, krêca i k³ami±, wpêdzaja w poczucie winy itp. Aha no i Baran czyli ja, zgadza sie wiêkszo¶c przypisywanych cech, ale nie ufam "idealnym po³aczeniom" znaków zodiaku, to bzdura. Np.dla barana- lew, a prawda jest taka, ¿e baran z lwem zawsze bedzie rywalizowa³.. Nie da¿e tez sympatia ryb, osoby spod tego znaku, które znam s± flegmatyczne, a mê¿czy¼ni to najwiêksi hipochondrycy na ¶wiecie, nie mo¿na siê z nimi nie zgadzaæ bo cz³owiek staje siê wrogiem publicznym nr 1. Skoropni lubie i to bardzo tak samo raki, cudowne osobowo¶ci.
|
|
|
#37 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 523
|
Ja w to szczerze mówi±c wierzê.
Wystarczy spojrzeæ tu: Cytat:
My¶la³am, ¿e mo¿e podkre¶lê, które cechy siê zgadzaj±, ale to bez sensu, bo zgadza siê wszystko. Ponadto jestem bardzo humorzasta i zmienna, nie cierpiê przedwczesnych deklaracji w zwi±zkach, lubiê podró¿e i mam zdolno¶ci do manipulowania lud¼mi, jak to jest wymienione w innych charakterystykach mojego znaku. My¶lê, ¿e jest jaki¶ zwi±zek pomiêdzy naszymi cechami osobowo¶ci a znakiem zodiaku, ale jak wiêkszo¶æ nie wierzê w horoskopy z gazet, bo o wiêkszy stek bzdur, to naprawdê nie³atwo. ;p
Jak czytam zdanie: 'W tym tygodniu na pewno spotkasz mi³o¶æ swojego ¿ycia', to ju¿ nawet nie mam ochoty czytaæ dalej. ;p
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e
|
|
#38 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 3
|
Witam.
Ja wierzê.Znak zodiaku przypisuje nam data urodzin.Nie wierzê w ¿adne gazetowe horoskopy,ale by³am raz u "wró¿ki" ,która "postawi³a" mi tarota i do dzisiaj nie mogê wyj¶æ ze zdumienia.Bardzo du¿o siê sprawdzi³o i sprawdza nadal,a zasób wiedzy na temat mojego ¿ycia zdumiewaj±cy.Sceptyków uprzedzam,kobieta by³a przejazdem w moim mie¶cie,a ja do niej trafi³am z marszu i absolutnie przypadkowo
|
|
#39 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 686
|
Ja wierzê
|
|
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 326
|
Nie wierzê w horoskop bo horoskop zachodni opiera siê na zodiaku zwrotnikowym czyli sta³ym a wiadomo,¿e gwiazdozbiory zmieniaj± po³o¿enie w wyniku wirowego ruchu ziemi, zjawiska precesji czy jako¶ tak.. tak wiêc je¶li w horoskopie mi wychodzi,¿e jestem ze znaku bli¼ni±t to guzik prawda bo 3 czerwa na niebie górowa³ inny gwiazdozbiór a nie bli¼niêta.
Bardziej sk³onna jestem uwierzyæ w horoskop wedyjski bo tam uwzglêdniaj± zjawisko precesji... ale mimo wszystko, nie traktujê horoskopów powa¿nie.. chocia¿ cechy typowego bli¼niaka mam: podwójna natura,krasomówstwo, s³omiany zapa³,twórcza natura itp...no ale jak siê chce co¶ widzieæ to siê widzi....
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 25 017
|
Ja osobi¶cie s±dzê, ¿e znak zodiaku wp³ywa jako¶ tam na charakter cz³owieka. Za³o¿my, ¿e wezmê na przyk³ad grupkê moich znajomych spod tego smaego znaku. I co? Rzeczywi¶cie znajdzie siê pare cech/ zachowan w danej syt. podobnych, wrêcz identycznych... Ale wiadomo, ¿e ka¿dy cz³owiek jest odrêbno¶ci±, ma swoje jakie¶ tam inne ni¿ pozosta³e osoby usposobienie. Wiêc nie mo¿emy z góry zak³adaæ, ¿e 'Kasia' urodzona 11 listopada jest taka sama jak 'Marek' urodzony 15 listopada- bo przecie¿ oboje s± skorpionami
![]()
Okazje i pomys³y na prezent
|
|
#42 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo ciekawy w±tek! Ja od zawsze chyba prowadzê swoje obserwacje pod tym k±tem - jaki ma kto¶ znak i jak siê zachowuje oraz jak to wp³ywa na relacje moje z t± osob±. Jestem zdania, ¿e znakom przypisane s± zespo³y cech i osoby spod tych znaków maj± te cechy mniej lub bardziej rozwiniête. Ja to widzê w takich sytuacjach, gdy nie mogê znale¼æ logicznego wyt³umaczenia na czyje¶ postêpowanie i pasuje to do opisu znaku tej osoby ;P
Ja jestem wag± i nigdy jeszcze nie dogada³am siê tak na dobre z rakiem lub rybami. Rak w sumie jako tako, ale ryba...tylko i wy³±cznie na dystans. Aha, i jeszcze zauwa¿y³am, w przypadku mojego znaku ¿e kobiecie wadze nie przypadaj± te same cechy co facetowi wadze - facet waga to dla mnie beznadzieja, znam kilku i to s± nudziarze, czasem cwaniaki przy tym ¶lamazarni jacy¶ ;> Ogólnie jakie¶ takie niezdecydowanie ciep³e kluchy Do mnie jako wagi nie pasuje zupe³nie niezdecydowanie - zawsze wiem czego chcê (choæ wyczyta³am w którym¶ opisie tego znaku, ¿e niezdecydowanie nie jest flagow± cech±, wa¿ne jest te¿ poczucie sprawiedliwo¶ci i równowagi - to akurat moja cecha :P). Tak wiêc, wierzê w to jednak
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
mam pytanie do dziewczyn, które interesuj± siê astrologi±
co mozecie powiedziec o kobiecie kozioro¿ec? zobaczymy, czy zgadza siê to w moim przypadku ![]() [taki ma³y offtopic.. ![]() ]
|
|
#44 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 447
|
Cytat:
jakie¿ by³o moje zdziwienie kiedy po raz pierwszy czyta³am charakterystykê swojego znaku zodiaku, no wypisz wymaluj ja
|
|
|
|
|
|
#45 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
-uporz±dkowana -uparta -z "wierzchu" zimna i wstydliwa - oszczêdna i ¶wietny organizator - lubi byæ mimo wszystko gwiazd± (³adnie wygl±daæ i mieæ rzeczy z najwy¿szej pó³ki) - zazdrosna? Takie moje obserwacje
|
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 140
|
Ja te¿ nie wierze w jakie¶ tak "horoskopki" w Internecie czy gazetach, ale ogólnie to co¶ w tym musi byæ. W moim mie¶cie jest wró¿ka. Wcze¶niej mówi³am ¿e taka z niej pewnie wró¿ka jak ze mnie matka teresa, ale s³ysza³am wiele opinii. . Ale np. moja kole¿anka (z innego miasta!) posz³a do niej i dowiedzia³a siê ¿e kto¶ z najbli¿szej rodziny bêdzie mia³ dziecko a tydzieñ pó¼niej zadzwoni³a ¿e jej siostra jest w ci±¿y ; )
Edytowane przez tysiaa02 Czas edycji: 2009-02-22 o 13:25 |
|
|
|
|
#47 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#48 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 852
|
Zobaczmy co pisz± o byczkach
![]() Cytat:
Cytat:
Mo¿e jakie¶ inne wiza¿anki-byczki wypowiedz± siê, co do prawdziwo¶ci opisu? |
||
|
|
|
|
#49 |
|
Zadomowienie
|
Anethka - czy to Ty brownsweet z innego forum?
![]() Ja byki (z ca³± sympati± do nich) zawsze podsumowujê : uparte kombinatory Ale bardzo mi³e osoby, towarzyskie (lubi± brylowaæ)
|
|
#50 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 880
|
Nie wierzê w horoskopy itp. rzeczy.
(To, jacy jeste¶my, zale¿y od sposobu w jaki zostali¶my wychowani, od ¶rodowiska które nas otacza(³o), od rzeczy które nas w ¿yciu spotka³y, itd. Charakter cz³owieka mo¿e siê zmieniæ, znak zodiaku nie. ).
Z³y postêpek czasem okazuje siê jedynym s³usznym. Edytowane przez lilijkowa Czas edycji: 2009-02-22 o 13:52 Powód: b³±d i dopisek |
|
|
|
|
#51 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 852
|
Cytat:
![]() Uparte kombinatory? ![]() ... Co¶ w tym jest
|
|
|
|
|
|
#52 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 57
|
Ja w tym temacie nie siedzê, ale wiem, ¿e na nasz charakter i sposób bycia wp³yw ma znak zodiaku oraz jego ascendent. Dziêki temu Kozioro¿ec Kozioro¿cowi nierówny itp. Nie w±tpliwie co¶ nas odró¿nia, nie wiem czy to kwestia znaku zodiaku czy raczej pory roku i wielko¶ci nas³onecznienia itp.
Poza tym zna³am kiedy¶ cz³owieka, który strasznie wierzy³ w znaki zodiaku, gwiazdy itp. i sprawdzi³ mój znak zodiaku, ascendent i jeszcze inne "magiczne" rzeczy... pamiêtam tylko jedn± kwestiê z tego "wró¿enia" - umrê m³odo jako alkoholiczka! Mo¿e i umrê m³odo, bo nic nigdy nie wiadomo, ale ten alkoholizm raczej odpada, bo ja w zasadzie w ogóle nie pijê... Z ka¿dym horoskopem, wró¿b± itp. trzeba rozs±dnie postêpowaæ. Nigdy nie traktujê tego powa¿nie. Owszem czytam, czasem siê po¶miejê.... ale nie uzale¿nia³abym swego ¿ycia, szczê¶cia czy nawet humoru i zachowania od tego.
|
|
#53 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i jak zgadza siê? Ja jak czytam opis panny, to w wiêkszo¶ci pasuje do mnie Parê razy dla eksperymentu przeczyta³am sobie inne znaki, w³a¶nie tak pod moim k±tem i wiele rzeczy faktycznie pasowa³o do mnie, ale w najwiêkszym procencie najbardziej trafny jest jednak opis panny a tu moja analiza (¶ci±gniête z pierwszej lepszej strony. Na zielono pasuje, na czerwono nie: Cytat:
|
|
|
#54 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 454
|
Cytat:
Byki to materiali¶ci, lubi±cy dobrze zje¶æ i ogólnie lubujacy sie w przyjemnosciach ¿ycia. Z tymi podkre¶lonymi zdaniami te¿ sie nie zgodzê, a¿ tak pazerne to nie jeste¶my Poza tym to oczywi¶cie upór, czasem a¿ chorobliwy. Byki uwielbiaj± mieæ racjê i strasznie ciê¿ko przyznaæ im siê do b³êdu. W innym opisie czyta³am, ¿e byki wogóle nie s± zazdrosne o swoich partnerów, co w moim przypadku siê nie sprawdza, bo zazdrosna i zaborcza jestem strasznie
|
|
|
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 10 182
|
Ja nie wierzê.
Kto¶ sobie okre¶la cechy lwa, wodnika itp. na podstawie poznanych osób mo¿e. Wiele cech mo¿e siê zgadzaæ, ale i wiele siê nie zgadza. Czasem gdy czytam takie opisy dopiero u¶wiadamiam sobie, ¿e np. mam czasem zachowania arystokratyczne, bo podczas czytania przypominam sobie ró¿ne sytuacje w ¿yciu, w których siê tak zachowa³am itp. A wcze¶niej, gdyby kto¶ kaza³ mi siebie opisaæ, to w ¿yciu nie napisa³abym o sobie, ¿e mam w sobie jakie¶ arystokratyczne "wynios³o¶ci" :P Ot si³a sugestii. |
|
|
|
|
#56 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 19 865
|
a baran i wodnik ?
![]() ja wiele osob znam z roznych znakow i opisy co do ich charakteru bardzo czesto sie pokrywaja! |
|
|
|
|
#57 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem Lwem a chlopak Wag±. W niektorych horoskopach, opisach pisze ze nigdy sie nie dogadamy, ze nie pasujemy. W innych znowu ze sie dogadamy i Waga dla mnie to przyjaciel. Wiec pod tym wzgledem nie wierze, w horoskopy jako tako rowniez, a opis Lwa zgadza sie z moja osobowo¶cia. Przed chwila czytalam i znalazlam ze boja sie dentysty! U mnie sie zgadza, dentysta to moj wrog nr. 1. ![]() Z innego horoskopu.: "Lew uwielbia byæ w ¶rodku zainteresowania i denerwuje siê gdy, odnosi wra¿enie, ¿e nie po¶wiêca mu siê wystarczaj±co du¿o uwagi. W rozmowach nie przypadkowo powraca do tematu, w którym to on jest najlepszy. Sprawia wra¿enie niezno¶nego i wynios³ego. W³adza czêsto " uderza mu do g³owy", ma tendencjê do dyktatury. Nie zadowala siê w ¿yciu ma³ymi sukcesami, ma wysokie aspiracje, do ich osi±gniêcia d±¿y za wszelk± cenê. Pragnie zaszczytów, w³adzy, podziwu dla swoich talentów, lubi otaczaæ siê wp³ywowymi lud¼mi, jest ³asy na komplementy. W d±¿eniach do celu jest egoistyczny, dumny, zarozumia³y. Wys³uguje siê innymi lud¼mi, lubi pouczaæ i wym±drzaæ siê. Przy swoim ognistym temperamencie ³atwo wpada w z³o¶æ, w swoich dzia³aniach jest gwa³towny i porywczy. Jest bardzo kochliwy, dlatego te¿ mo¿e mieæ wiêcej ni¿ jeden zwi±zek ma³¿eñski i z ka¿dego potomstwo. Jego szaleñcza mi³o¶æ szybko wygasa, zamieniaj±c siê w obojêtno¶æ i ch³ód. Czêsto zawiera zwi±zki dla presti¿u i osi±gniêcia lepszej pozycji spo³ecznej." 1. Czasami sie zdarza. 2.Nie zgadza sie kompletnie. 3.Komplementy lubie , a jak ![]() 4.W zlosc wpadam jak ktos mnie zdenerwuje ale to fakt dosc szybko 5.Z tym kompletnie sie nie zgadzam, nie jestem kochliwa, wole miec jednego me¿czyzne na dluzej niz kilku na boku ![]() 6.Milosc nie wygasa szybko Kolejnosc wedlug pogrubienia i podkreslenia. Znow z innego. : "Osoby urodzone w znaku Lwa sa wrecz stworzone do przywództwa. Ma mnóstwo cech, które mu w tym pomagaja. Lwy nie lubia leniuchowac. Czuje sie bardzo dobrze, kiedy wszystko jest zapiete na ostatni guzik, a dzien wypelniony od rana do wieczora. " Leniuchowac lubie i caly dzien moglabym przesiedziec w domu i nic nie robic wiec sie nie zgadza. "Lwy sa bardzo sprytne. Potrafia wybrnac prawie z kazdej sytuacji. Swoja przebieglosc stosuja przewaznie do dobrych celów. " To fakt , powiadaja ze sprytna jestem ![]() "Lwy powinny unikac Barana i Byka. Dobre stosunki moze nawiazac z Ryba lub Koziorozcem. Wspólpraca ze Strzelcem moze zaowocowac doskonalym interesem. Panie Lwice doskonale wiedza, ze kto tanio kupuje, ten dwa razy kupuje, uwielbiaja zloto i szlachetne kamienie. " Z Baranem i Bykiem by³am kiedys i nie wyszlo Z koziorozcem nie umialam na dluzsza mete sie dogadac, choc znalismy sie przez telefon. Nienawidze z³ota. Wiec i nawet w te opisy nie wierze, bo wiekszosc sie nie zgadza. Chyba ze moj charakter podpasowac tez pod Panne bo jestem z 21 sierpnia a 22 konczy sie Lew. Niewiem..
|
|
|
#58 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 876
|
Cytat:
Ja jestem kozioro¿cem, i niestety bardzo du¿o z takich horoskopów opisowych we mnie trafia... Jednak muszê przyznaæ, ¿e znam kozioro¿ce, które dawniej by³y takie w³a¶nie jak siê je opisuje, ale pó¼niej siê zmieni³y na zupe³ne przeciwnieñstwo...w ¿adnym horoskopie nie widzia³am informacji o takiej "zmianie osobowo¶ci" dla kozioro¿ców...
|
|
|
#59 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 686
|
Cytat:
To ja chyba wolê nie wierzyæ A czemu tylko przyjació³mi? Skoro s± tak bardzo podobni to powinni byæ zgran± par±
|
|
|
|
|
|
#60 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 966
|
Ja powiem tak - nie wierzê we wp³yw JEDNEGO znaku zodiaku na osobowo¶æ, gdy¿ ka¿dy z nas ma w horoskopie mieszaninê
Nie ma co siê sugerowaæ opisami w gazetach czy na wielu stronach internetowych, które uwzglêdniaj± tylko po³o¿enie S³oñca w horoskopie (np. 22 czerwca - 21 lipca - S³oñce w Raku, czyli to, co siê potocznie okre¶la jako urodzenie pod znakiem Raka). Osób naprawdê typowych jest niewiele, bo musia³yby mieæ oprócz S³oñca tak¿e jeszcze kilka innych elementów horoskopu w tym samym znaku, co nie zdarza siê tak czêsto. St±d co¶ jest w argumentach "ja jestem Bli¼niak i ona jest Bli¼niak, a siê ró¿nimy", tylko wcale nie podwa¿a to wiarygodno¶ci astrologii Ja np. jestem Rakiem, ale mam w sobie du¿o z Bli¼ni±t, Lwa i Wagi. Prawdziwa, profesjonalna astrologia (nie gazetowa) zak³ada, ¿e nie ma dwóch takich samych osób, gdy¿ nie ma dwóch takich samych horoskopów urodzeniowych. Poza tym bierze siê pod uwagê nie tylko same znaki, ale i aspekty (odleg³o¶ci k±towe), domy lub inaczej sektory oraz ca³e mnóstwo innych elementów. Jeszcze kto¶ tu wspomnia³ o precesji - to by siê zgadza³o, gdyby astrologia opiera³a siê na gwiazdozbiorach. Tymczasem znaki zodiaku i gwiazdozbiory to dwie rózne rzeczy, a astrologia (zachodnia, nie wedyjska, o której mam niewielkie pojêcie) korzysta z tych pierwszych.
Nie korzystam z tego konta. Urlop od Wiza¿u - byæ mo¿e na zawsze. Edytowane przez stargazer Czas edycji: 2009-02-22 o 21:20 |
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:51.

Poza tym to oczywi¶cie upór, czasem a¿ chorobliwy. Byki uwielbiaj± mieæ racjê i strasznie ciê¿ko przyznaæ im siê do b³êdu. W innym opisie czyta³am, ¿e byki wogóle nie s± zazdrosne o swoich partnerów, co w moim przypadku siê nie sprawdza, bo zazdrosna i zaborcza jestem strasznie