![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wasze perfumy na nadchodzące ciepłe dni
Mam tak, ze jesienia/zima kupuje lzejsze zapachy, a wiosna/latem ciezkie. Po prostu taka jestem niezgrana
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Rozeznanie
|
No właśnie ja tez szukam inspiracji - póki co mam zakitrane na cieplejsze dni:
1. AA Herba Fresca 2. 5th Avenue 3. Acqua di Gio
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Na cieplejsze dni czekaja dwa zapachy, ktorym postanowilam dac laskawa szanse na pachnacy blysk
Penhaligons Malabah Penhaligons Victorian Posy z niecierpliowscia czekam na lato w towarzystwie Corridy i Islands Michaela Korsa no i Beyond Paradise ( ze wzgledu na ten cudownie skrzacy sie puder ) ![]() w miedzyczasie w laski wroci Shaal Nur i Etra |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Kiedy w kąt pójdą słodziuchy typu Flowerbomb, na scenę wejdą: City Glam, Remix, a jak będzie gorąco to Light Blue (tak, tak) oraz Emporio White (zapach świeżego prania, zawsze chciałam mieć i wreszcie mam !). Zakupiłam jeszcze próbki Magnifique, bo całkiem ładnie się ten zapach na mojej skórze układa, mimo koszmarnych recenzji. Rzeczywiście, jest to Tresor light.
Pójdę jeszcze przetestować Be Candy z serii Mojo. Wąchałam przy atomizerze i całkiem fajny mi się wydawał. Edytowane przez Szarada Czas edycji: 2009-02-27 o 10:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
Na ciepłe dni czekają :
Perły i Dianthus. Będę też nadal używać L Lki i chyba Magota. Marzy mi się Osmanthus Interdite, ale strasznie drogie to cudo i na all. nie bywa ![]() Aha, jakżebym mogła zapomnieć : przyleci do mnie Madness ![]()
Edytowane przez Mitsouko Czas edycji: 2009-02-27 o 10:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Rozeznanie
|
Zamierzam używać Coco Mademoiselle i Brit.
A na cieplejsze już dni to Escada. Uwielbiam te slodziaki, a na lato będą wręcz idealne ![]()
![]() |
#37 |
Wtajemniczenie
|
Na naprawdę upalne dni trzymam White Linen Breeze Estee Lauder (ale do tego czasu to jeszcze ho ho).
Na wiosnę pewnie będą jakieś kadzidła, chociaż na wiosenne wieczory to te same zapachy co stosowałam zimą ![]()
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
W mojej kolekcji podział jest wyraźny. Dzielę zapachy nie tyle na letnie i zimowe, ile na wczesnowiosenne, wiosenne, późnowiosenne, letnie, późnoletnie itd. Oraz mgielne, deszczowe, śniegowe, wietrzne, nadmorskie, górskie, na depresje i na radość, na wieczór w ogrodzie itp.
![]() ![]() A lato? To już zupełnie inna figowo-zielona historia... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Serio, nie masz ochoty na dany zapach w innej porze roku? ![]()
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
![]()
Na pewno będzte to Escada Ocean Lounge
![]() A dodatkowo : - Estee Lauder Pleasures Delight - Avon U by Ungaro - Nina Ricci Nina Pretty - Givenchy Very Irresistible Summer Coctail Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
jakoś nie kieruję się porami roku,używam tego co mi się podoba niezależnie od tego jak intensywny jest to zapach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Wtajemniczenie
|
Na wczesną wiosnę Baby Doll, ale tak je lubię, że pasują mi do każdej pory
![]()
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
Na ciepłe dni czekają zapachy, które sprawdziły się u mnie w ubiegłym roku, czyli EdM, NR EDT, Jaipur Saphir, Ogródek Nilowy i Pamplelune. Może uda mi się też wykończyć resztkę Baby Doll (ostatnio prawie wcale jej nie używam), L LL i Króla Słońce. Marzą mi się też Perły (ale muszę ponownie je przetestować), odrobina Dune edt i Birmane, oraz duża butla Mentafolia lub Herba Fresca na upały
![]() Ale myślę, że zanim te ciepłe dni nadejdą, to zdążę jeszcze z pięć razy zmienić zdanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
"Zaczajam " się na Chloe, .Teraz urzekl mnie ten zapach , ale czy dobry bedzie wiosną?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
BAN stały
|
O, może z tego wątku zaczerpnę inspiracji. Bo - już chyba gdzieś o tym pisałam - z wiosenno-letnimi zapachami mam problem
![]() ![]() ![]() Oto moje typy i pomysły: Black Cashmere, Ouarzazate, Kyoto czy Jaisalmer - jak najbardziej ![]() Dolce Vita - mój pomysł na wczesną wiosnę. Promyk słońca w zachlapanym marcu/kwietniu. Ostatnie odkrycie - Kashmina Touch. Mam wrażenie, że będzie strzałem w dziesiątkę na całą wiosnę. Poza tym marzy mi się Etra. ![]() Jestem w posiadaniu letniej Theo i bardzo mi się podoba, ale wymagam trwałości lepszej niż przeciętna... Z tych typowo-nietypowo świeżych, lubię Ogródek Nilowy i Herbę Frescę. Ale nie wiem, czy na tyle, żeby wyposażać się we własną butlę, bo w zielonych zapachach naprawdę nie jest mi do twarzy ![]() Hm. Czy ja pisałam, że mam problem z zapachami na wiosnę i lato? ![]() Chyba z wyborem, bo jak widać jednak jest z czego wybierać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No, i poza tym pewnym nutom zapachowym, służy określona aura. Moim zdaniem, np. całą głębię ambry potrafi wyciągnąć wyłącznie ciepła wilgoć. Acha, moje podziały pogodowo-sytuacyjne zupełnie nie pokrywają się ze schematem "lato-lekkie, zima-ciężkie". Wspomniana przez melkmeisje Dolce Vita jest dla mnie zapachem pełni lata. Pachnie niesamowicie radośnie i wakacyjnie. Edytowane przez rawita Czas edycji: 2009-02-27 o 16:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
przegląd szafki.....
na pewno wyjmę: Lacoste PF, Addict 2 reszta to marzenia do zrealizowania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
BAN stały
|
na ciepłe dni zostawiam między innymi Alchimie i Tigre- te dwa zapachy zupełnie kłócą mi się z zimnem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Guerlain Lover
|
Ja mam w planach : wykończenie Embrace z Oriflame, Lucię również z Oriflame, potem będzie poraz na Pur blankę blush z Avonu, a w międzyczasie, jak będzie Wielkanoc mam mój najnowszy nabytek z Avonu: In love. Potem, na cieplejszą wiosnę mam Lyrical Avonu. Pod koniec kwietnia pomyślę nad zakupem Euphorii blossom
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
dla mnie wiosna to zapachy bulgari, obecnie pour femme, a w niedalekiej przyszłości, kiedy już zakwitną białe bzy-ametyst
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Escada - Into the blue
![]()
![]() |
![]() |
#52 |
Zadomowienie
|
Ja przede wszystkim planuję na wiosnę nacieszyć się tym co mam
![]() ![]() Tak sobie myślę, że Heliotrope może będzie bardziej wyczuwalne w plusowej temperaturze. La perla Ruby Perlage miała być na wiosnę, ale głowa bolała mnie od niej niemiłosiernie więc poszła precz. Całą resztę planuję używać jak zwykle, żadne killery nie są mi straszne. No może na Etrę sie skuszę, ale to bliżej lata. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Rozeznanie
|
Ja mam chyba problem z dopasowaniem perfum na wiosnę.........Latem Theoremma leggero .ale to wieczorem.....ale co w ciągu dnia.......rankiem...nie wiem.....W Lor de Torrente odkryłam róze, które mnie denerwuja lekko...a sądziłam że one byc może będzie letnim zapachem codziennym....chociaż w ubiegłego lata miałam taką fazę na Jungle że używałam latem i zimą i jesienią./ale coś sie we mnie zmienia....i juz nie mogę
![]()
![]() |
#54 |
Rozeznanie
|
Na pewno AA Herba Fresca
i letni Amor Amior (sunshine). a ostatnio chodzi za mną zielona herbata Arden... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Rozeznanie
|
Mi już w tej chwili nieco znudziły się mocno otulające zapachy toteż aktualnie w użyciu AA angelique lilas oraz noa. Przypuszczam że niedługo do łask wróci też różowy wish, EdM. Na zdecydowanie ciepłe już dni rezerwuje owocki np ananas w Incanto Shine lub owocowy slodziak- amor sunshine, figi l'Artisana, a w totalny ukrop ulge zapachową powinien przyniesć ogródek nilowy.
I begin to see through your eyes All the former mysteries are no surprise ... wymiana kosmetyczna; klik! Edytowane przez ancynamonka Czas edycji: 2009-02-27 o 23:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
Lanvin Eclat d'Arpege
Lanvin Jeanne przymierzam się so zakupu Perles de Lalique ![]() Shiseido Zen Jennifer Lopez Deseo
![]() |
#57 |
grozi wypollizowaniem
|
ja czekam na ociepleniem zeby pouzywac Saffran Troublant co prawda duzo sie nie nauzywam tych moich 3 mililitrów, ale zawsze coś
![]() Poza tym odlewkowe Molecule 01- może zaczna pachnieć ![]() - Wenge jak się zrobi ciepło ponowię testy Kashmina Touch To tyle na wczesną wiosnę, co bedzie z póżną wiosną i latem- nie mam pojęcia ![]() ![]() - musze sobie przypomnieć Etrę i EdM
![]() |
#58 |
BAN stały
|
puma flowing
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
w te dni siegne po
Escade Moon Sparkle ![]() & Escade Sunset Heat ![]() & Paris Hilton Heiress ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Wtajemniczenie
|
Ja będę używała każdego zapachu z mojej kolekcji i fruwać mi będzie że ciężki czy słodki
![]() ![]() ![]() Mam za to zakup po prostu MUSOWY na nadchodzącą wiosnę- Presence d'une femme ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.