![]() |
#31 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kosmetyki mineralne Afterglow
Kolor na twarzy wyszedl mi jasny, ale we flattim pewnie zostalo sporo resztek porannego EG (pedzle piore i susze noca), stad moze bledny odbior koloru. Bylam w sklepach, dopiero wrocilam. Nie swiece sie, nic sie nie zwarzylo ani nie starlo - nie kladlam primera ani finisha
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zadomowienie
|
Myślałam, że jestem blada jak ściana a Cameo jest dla mnie bardzo jasny. Czyli jednak się myliłam
![]() pranie koniecznie zdaj relacje, obyś była zadowolona z tego podkładu jak i ja jestem ![]()
![]() |
#33 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#34 |
Wtajemniczenie
|
Zatem: dzisiaj poszly jako primer korektor sunlight zmieszany z translucent matte PL (nie znosze go, ale nie mam chwilowo nic innego), na to Afterglow. Kolor b.dobry choc minimalnie za jasny i malo zolty (jednak azjatka ze mnie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Wtajemniczenie
|
Pranie a masz porównanie do VV lumiere
![]() ![]() ![]()
![]() |
#36 |
Wtajemniczenie
|
Golabku, Lumiere mi sie warzylo i blyszczalo wiec nawet nie pamietam ich dobrze, nakladalam po jednym razie kazda formule. A najlepiej wygladalo na mnie Luminesse tylko swiecilam sie potwornie szybko. Afterglow sie ladnie trzyma i dobrze kryje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Odpowiedzieli mi z UK, rekomendują bisque albo ivory. Nie są zbyt precyzyjni, przecież jeden podobno neutralny, a drugi żółty ...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#39 |
Zadomowienie
|
No i mam shell.Troszkę za ciemny
![]()
![]() |
#40 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
Za radą kuseczki (
![]() Przymierzam się do zakupu Afterglow no i mam problem z doborem odcienia. Obecnie używam Lilylolo. Wybrałam dwa odcienie, chłodne - Candy Cane i Popsicle. W sumie nie wiem, który lepszy dlatego mam oba ![]() Ale jak patrzę na paletę kolorów Afterglow to za żadne skarby nie mogę się zdecydować i wybrać... Wiem, że nie mogę mieć różowych tonów bo kompletnie mi nie pasują. Wysłałam maila do Afterglow - zobaczę co mi odpiszą ale póki co - może od Was dowiem się czegoś ciekawego? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Rozeznanie
|
Dziś dotarł do mnie Bisquit (również dokładnie 10 dni od zamówienia). Przy obecnym świetle niewiele mogę powiedzieć, za to jutro poddam go wnikliwej analizie.
Na razie stwierdzam, że doskonale stapia się ze skórą, kryje bardzo przyzwoicie i wygląda bardzo naturalnie. Co do subtelności odcienia, czy jest neutralny lub czy ma różowe podtony wypowiem się jak go obejrzę w dziennym świetle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Organizatorka
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zadomowienie
|
Margarita koniecznie zdaj relację jak zobaczysz Afterglow w świetle dziennym
![]() Nie mogę wymieszać Cameo z Shell, Cameo mam już bardzo mało a poza tym obiecałam jeszcze próbkę tego koloru odstąpić jednej wizażance. Zrobię kolejne zamówienie ![]()
![]() |
#46 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ciekawa jestem Twojej recenzji. Ja napisałam do nich maila i wybrali mi właśnie ten kolor. Czy kryje lepiej od EDM intensive? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nie wystawiajcie naszej cierpliwości na tak ciężkie próby
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Rozeznanie
|
Mój pierwszy dzień z Afterglow zaliczam do udanych. Zaskoczył mnie tym, że stapia się ze skórą niesamowicie. Po 4 godzinach pozostawał niezmieniony, po 8 nadal wyglądał nieskazitelnie.
Co do krycia w porównaniu z EDM Intensive kryje podobnie, ale daje przy tym znacznie bardziej naturalny look. Kolor bisquit jest rzeczywiście neutralny. Niepotrzebnie zamartwiałam się brakiem różowości - Afterglow potrafi doskonale przystosować się do odcienie skóry. Po zmyciu makijażu buzia jest gładziusieńka, choć tu może większa zasługa tego, co nałożyłam pod podkład czyli proszek perłowy, na to EDM ryżowy wymieszany z proszkiem jedwabnym i dopiero Afterglow. Załączam swatcha z porównaniem Afterglow i EDM (wszystkie w formule intensive). Edytowane przez Margarita Czas edycji: 2009-03-14 o 17:41 Powód: uzupełnienie informacji |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Margarito, linen masz w której formule? Linen to dla mnie dobry punkt odniesienia do oceny bisquit, tylko że on w każdej formule jest tak naprawdę inny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy Wy kupujecie próbki czy od razu całe opakowania?
Bo próbek to ja na ich stronie nie widze. Pomozecie mi je zobaczyc jakby co? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Organizatorka
|
no wlaśnie cały problem polega na tym, że próbek raczej nie ma (raczej, bo znalazłam gdzieś infomację o tym, że niby są, ale nikomu nie udało się ich namierzyć- może kiedyś były
![]() Tych próbek kosmicznie ciemnych odcieni nie liczę, bo to typowe kolory dla osób o ciemnej karnacji... Baaardzo ciemnej ![]() Tak więc dziewczyny kupują w ciemno prawie, sugerując się jedynie opisami i poradami.. Dziewczyny, i co? Żadna nie ma ciotki w Kanadzie? Bo ja w ciemno za taką cenę na pewno nie kupię, bo jak znam swoje szczęście, to na bank nie trafię z odcieniem. Ale za te naście $ to bym się skusiła ![]() Edytowane przez cathy Czas edycji: 2009-03-14 o 19:45 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Organizatorka
|
No ja wysłałam im wacik na który nasypałam mój podkład EDM - i mają mi coś dobrać - dojdzie do nich pewnie w przyszłym tygodniu bo wysłałam w środe w południe.
Mam nadzieje , że dadzą mi znać , w razie czego mam juz odcień Lily Lolo (lepsze jakościowo od EDM ) o dziwo jest to mieszanka Popcornu z Warm Peach czyli najjaśniejszych odcieni z zółtymi tonami więc jakby co napisze do nich jeszcze raz, będe mieć może znajomy dla nich punkt odniesienia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, wielkie sorry ale nie mialam czasu do tej pory zrobic fotek Ivory. Jutro, obiecuje!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
Nie mogę się doczekać!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Wtajemniczenie
|
Wklejam zdjecia - wreszcie!
Porownanie Afterglow Ivory do EDM Linen, Multi-tasking, Light Neutral, Fairly Summer, wszystkie w formule matte. Dla porownania dodalam tez korektor Sunlight z EDM. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
No to dałaś mi do myślenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zadomowienie
|
pranie a jesteś zadowolona z Afterglow
![]() I czy kolor Ivory jest takim jasnym, beżowym kolorem? Na zdjęciu w opakowaniu wygląda dość ciemno ale na ręku już zupełnie inaczej.
![]() |
#60 |
Wtajemniczenie
|
Kamilko, tylko jedna uwaga do tych zdjec: one wyszly dosc ciemne. Ivory w pudeleczku jest jasny, a na buzi jeszcze jasniejszy. Nie mowie o karnacjach typu Frantic, totalnie jasnych, ale dla takich z 2-3 odcienia w kolejnosci z EDM jest w sam raz.
A jaka masz zagwostke? ![]() Kuseczko, jasny bez z lekka zolcia - bardzo ladny i cieply kolorek Edytowane przez pranie Czas edycji: 2009-03-15 o 16:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:45.