![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: promotorka potwór
Cytat:
Za to uwazam, ze na szacunek trzeba zasluzyc i z tego co autorka pisze, to ona na nieco niezbyt zapracowala jak dotad i to jest jej wlasna wina. A na koniec - uwazam, ze osoba aspirujaca do wyzszego wyksztalcenia powinna byc w stanie napisac samodzielnie prace dyplomowa i tyle.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Nam promotorka sugerowala, ze mozna by sie przyjrzec takiemu czy innemu artykulowi czasami pozyczla ksiazki z wlasnej biblioteczki (w przypadku egzemplarzy trudno dostepnych). Nikt nikomu nie podrzucal literatury, a po prostu uzupelnial. tak samo po to sa grupowe seminaria, zeby mowic o swojej pacy, o problemach pojawiajacych sie w czaise pisania, jakis watpliwosciach ale nie po to, zeby ktos komuś bibliografie podrzucal ![]() Cytat:
Cytat:
![]() mi promotorka podpowiadala tylko, ze tego mam za duzo, co moznaby wlozyc do przypisow, ktory watek rozwinac. Reszta pracy nalezala do mnie.
jeśli kochasz to wybacz jeśli wybaczysz to nie wypominaj jeśli nie masz sił to odejdź od niego jeśli odejdziesz to już nie wracaj jeśli chcesz być z nim mimo wszystko to przeczekaj zestarzeje się i już nie będzie zdradzał lecz swoje najpiękniejsze lata stracisz na czekaniu na jego starość |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Konto usunięte
|
Tytuł wątku i ton Twoich postów świadczy o tym, że kobieta Ci nieźle zalazła za skórę. Tylko, czy zalazła dlatego, że ma wredny charakter, czy dlatego że sama sobie zapracowałaś na taką opinię u niej i zdenerwowałaś ją nieco infantylnym podejściem do pisania pracy i do nauki, albo prawda leży gdzieś pośrodku. Możliwe, że ona ma Cię już powoli dosyć, widzi że z Twojej pracy niewiele będzie i chce Cię zmusić do rezygnacji.
Sorry, ale nie wierzę, że nie obroniłaś się w terminie głównie przez kogoś tam. Jeśli promotor jest kiepski, mało go interesuje temat, czy po cichu nie lubi danego studenta (zdarza się), to się go szybko zmienia. Przecież ona jest Twoją promotorką już długi czas, w czerwcu 2008 miałaś się bronić - to już 8 miesięcy po terminie. Było zmieniać promotorkę chociażby przed obroną pracy, jak czułaś że ona Ci w czymś przeszkadza, utrudnia. Trochę dziwne, że dopiero teraz się budzisz. Przeczytałaś dwie książki, kilka przejrzałaś po łebkach, po wielu miesiącach nadal robisz błędy - może to są na tyle podstawowe błędy, że kobieta nie wytrzymuje przy Tobie nerwowo. Nie mówię, że tak jest na pewno, tylko przypuszczam, sama wiesz najlepiej, jak jest, sama wiesz na ile się postarałaś, ile godzin, dni, tygodni spędziłaś na solidnej pracy - wiesz na ile masz czyste studenckie sumienie. Postaraj się spojrzeć na sprawę nieco obiektywniej - naprawdę wypruwasz sobie żyły, a ktoś tego nie docenia, czy to takie przynoszenie promotorce jakichś niedopracowanych tekstów z nadzieją, że może się uda i przymknie oko? I uprzedzając: pisałam pracę mgr, również nieco przedłużyłam termin (przez własne śmierdzące lenistwo i przez brak weny twórczej w pewnym momencie), ale ostatecznie obroniłam na "6" (oczywiście wpisane mam "5" z odpowiednią adnotacją). Miałam bardzo miłą, fajną, pomocną promotorkę, ale nieraz od niej słyszałam, że to, czy tamto powinnam wiedzieć z wykładów, z zajęć i miała rację. Wiele rzeczy musiałam sobie przypomnieć, przeczytać, znaleźć sama. Ona tylko pomagała odrzucić zbędne wątki pracy, pokazywała co powinnam wydłużyć, co skrócić, którym tropem iść, a którym nie. Kilka książek mi podpowiedziała, ale dodatkowych, które mogły wzbogacić pracę, podstawową literaturę musiałam znać. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2009-03-13 o 08:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie Ty pierwsza nie ostatnia...
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
ja tylko powiem że Cię naprawdę rozmumiem i życzę powodzenia, daj znać jak Ci się ułożą stosunki z nią
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
dzięki za miłe posty
![]() co do reszty - ja napisałam pracę już raz, babka powiedziała że lepiej jak zmienię temat, chociaż wcześniej go zatwierdziła... więc się zdenerwowałam bo to był czerwiec i wyjechałam na kilka miesięcy za granicę. W międzyczasie przedłużyłam termin i wróciłam z nowym zapałem do pracy, znalazłam nowy temat i teraz współpracuję z nią od początku, wszystko miałam zatwierdzone - temat i plan, więc znowu napisałam teorię i metodologię, zostały mi tylko badania. A wczoraj po prostu rzuciła tą pracą i powiedziała że wszystko od nowa. Zapytałam jakie są jej sugestie, a ona powiedziała "do widzenia" Możecie jechać na milion sposobów że książki są aż czy tylko dwie, napisałam tą pracę w całości sama, bez żadnej pomocy, a skoro robię coś nie tak to jej obowiązkiem jest pokazać palcem co. A nie rzucać pracą jak szmatą i mówić do widzenia. Skąd mam wiedzieć jak zmieniać? Dwie książki były wiodące, w innych korzystałam częściowo, bo częściowo były na temat, to chyba normalne Z resztą czuję się dzisiaj milion razy lepiej, a czy te osoby które mnie atakują nie są po zawodówce czasem? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Raczej nie...
![]() |
![]() |
#39 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jelsi ty faktycznie prowadzisz w ten sposob dyskusje to przepraszam cie bardzo, ale jak ty chcesz zeby z ta rozmawiac nie inaczej jak lekcewazaco? zauwaz, ze jako jedna z niewielu bronilam twojego zdania, zreszta nadal jestem zdanie ze promotor jest od tego zeby pomagac i jego psim obowiazkiem jest zainteresowanie sie tematem ale : jaka prace piszesz? referat sie pisze z dwoch ksiazek. chyba ze chcesz powiedziec ze dwie ksiazki przepisalac w calosci do pracy a reszte po lebkach? nie obrazaj ludzi ktorzy wyrazaja swoje zdanie, zreszta jak ktos jest po zawodowce to nie znaczy ze od razu masz go rownac do blota. zastanow sie nad swoim temepramentem, bo zmiana promotora moze nie przyniesc w efekcie zadnej zmiany |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
no bo nie wiem czemu tak usilnie co niektórzy starają się mi dokuczyć, może mają niespełnione ambicje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | ||||
Zakorzenienie
|
Promotor jest od pomagania studentowi i korygowania bledow, a nie od robienia czegos za studenta.
Cytat:
Cytat:
Im wiecej piszesz, tym bardziej krytyka pod Twoim adresem wydaje sie byc uzasadniona ![]() Cytat:
![]() Promotor ma sterowac praca, a nie tworzyc ja za studenta ![]() - oczekuje zeby wszystko jej podac jak na tacy - nie umie przyjmowac krytyki Moze kwestia podejscia, ale osobiscie uwazam, ze nie wlozyla w prace dyplomowa tyle sil ile powinna. ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Cytat:
Dotad uwazalem, ze babka jest faktycznie oschla i niemila, ale jesli posty ktore dotad sa w temacie oceniasz jako obrzucanie Ciebie blotem, to sie powaznie zastanawiam, na ile Twoj opis jest zgodny z rzeczywistoscia.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. Edytowane przez Wyrak Czas edycji: 2009-03-13 o 12:25 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
jeśli kochasz to wybacz jeśli wybaczysz to nie wypominaj jeśli nie masz sił to odejdź od niego jeśli odejdziesz to już nie wracaj jeśli chcesz być z nim mimo wszystko to przeczekaj zestarzeje się i już nie będzie zdradzał lecz swoje najpiękniejsze lata stracisz na czekaniu na jego starość |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zadomowienie
|
Mojego promotora w najgorętszych miesiącach pisania pracy w ogóle nie było W KRAJU i w żaden sposób nie mogliśmy się z nim skontaktować
![]() ![]() ![]()
![]() |
#46 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Przyczajenie
|
Od razu przypomniał mi się mój promotor ( o mały włos nie zrezygnowałam na piątym roku ze studiów) . Nie pomagał a traktował jak głupszych wszystko żle i nie na temat, po półtora roku nie wytrzymałam i przepisałam się do innego promotora na pierwszym seminarium oddałam mu to co pisałam a na drugim seminarium usłyszłam :" to co obronimy się w czerwcu bezstersowo" . Minę musiałam mieć niesamowitą bo spytał się czy wszystko ok
![]() Za wszystkich piszących i broniących się ściskam mocno kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Ręce opadają,kiedy czytam posty uatorki wątku...Wiesz-2lata temu się broniłam,miałam promotora,który nawet na moją obronę nie przeczytał mojej pracy...ale zawzięłam się,pisałąm,starałam się przyjmować jego sugestie(te rzeczowe),a resztę pisałam sama.Dziwi mnie Twoje podejście:"mam w pracy błędy i wiem o tym"-jak wiesz,że są błędy to je popraw,na co czekasz?Ja liczyłam tylko,że mój promotor łaskawie mi przeczyta i zaakceptuje rozdział,nawet nie czekałam,aż mi poda z łaski jeden tytuł jakiejś książki.Można?Można.
A co do twojego zapytania,czy krytykujący Cię są po zawodówce...to było wyjątkowo niesmaczne i niekulturalne.Jeśli zawsze tak reagujesz na krytykę,to może i Twoja promotorka nie była taka zła,a po prostu osmieliła się Ciebie skrytykować? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Promotor to osoba, która pracą steruje, ale i także podpowiada, coś dorzuca do tematu. Nadaje jej kształt, a nie siedzi i struga łaskę. Autorka wątku nigdzie nie napisała, że oczekuje aby za nią promotor odwalił całą pracę, zatem twój argument-sugestia-przypuszczenie, jest jakby niestosowny. Bądź łaskaw nie bawić się w guru... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
Ja mam teraz takiego promotora... może nie "potwora", ale non stop podważa moją motywację, chęć do napisania dobrej pracy, przynajmniej takie mam wrażenie. Odesłał mnie do babki z innej katedry, kobieta-cud, wszystko mi wyjaśniła, jak mogę uporządkować materiał itp. A on co zajęcia się pyta jaki mam temat
![]() Chyba mało kto liczy, że promotor "odwali" całą robotę, od wymyślenia tematu poprzed ułożenie planu do napisania pracy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
eelmirka daj znać jak spotkasz się ponownie ze swoją promotorką. Może nie będzie tak źle i jakoś dogadacie się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | ||
Zakorzenienie
|
Konkrety prosze.
Twoj argument-sugestia-przypuszczenie jest niestosowne. Cytat:
![]() Cytat:
Autorka watku skarzy sie ze promotorka nie podala jej listy literatury i na tej podstawie buduje twierdzenie, ze oczekuje od promotorki czegos co powinna sama zrobic, nie widze w tym nic niestosownego. Do tego dochodzi niezrozumiale podejscie dla mnie do pracy - pisanie o tak sobie, ze sa w niej bledy, badz tez ile ksiazek przeczytala. A wisienka na torcie jest jej reakcja na krytyke - okreslenie tego obrzucaniem blotem i sugestia, ze jesli ktos ja krytykuje, to jest po zawodowce. Przyganial kociol garnkowi ![]() ![]() Moze faktycznie ta promotorka nie dopelnia swoich obowiazkow i moglaby/powinna zrobic wiecej, ale naprawde moim zdaniem nie w tym lezy problem.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Wtajemniczenie
|
Szczerze mówiąc, nie dopatrzyłam się niestosowności w postach Wyraka i innych krytykujących osób. Także uważam, że wymaganie od promotora podania listy lektur (i paru innych rzeczy) jest, co tu dużo mówić, śmieszne. Możliwe, że promotorka była w stosunku do
autorki niemiła, ale jak studentka (która miała bronić się w zeszłym roku!) może jeszcze nie mieć sprecyzowanej listy lektur?* Dla mnie niepojęte, niepoważne. Zresztą widać po reakcji autorki na krytykę (niestosowność, chamskie odzywki) - obstawiałabym, że to raczej promotorka miała rację. * Tak, wiem, promotorka KAZAŁA zacząć inny temat. Tylko kto pisze pracę, student czy promotor? U mnie na uczelni jak promotorowi nie podoba się tytuł pracy, to ludzie: a) bronią swojego wyboru, bo to w końcu ICH praca b) przychodzą do promotora z własną listą lektur oraz zarysem pracy, są ewentualnie otwarci na sugestie PS: Skoro ktoś tyle czasu użera się z promotorką-potworem, to chyba można było już dawno zwinąć swoje zabawki i przenieść się pod skrzydła tej, która da listę lektur..? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
BAN stały
|
ciekawy wniosek z tą zawodówką i niespełnionymi ambicjami, skoro wypowiedzi osób zawierają opisy własnych doświadczeń z pisaniem prac.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
ośmieszyłaś się autorko wątku (najbardziej chyba tą zawodówką)
powodzenia w dalszym życiu, daj znać jak już uda Ci się zebrać chociaż bibliografię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Swoją drogą, dlaczego nie pochodzić po innych katedrach i nie podpytać się innych wykładowców? na pewno chętnie pomogą, mi pomogła kobieta, która nawet nie uczy na moim kierunku. Wystarczy tylko chcieć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie jest to niewyobrażalne, aby promotor nie udzieliła informacji na temat literatury... i nie chodzi tu o podanie listy , całego wykazu , bo wiadomo to nalezy do nas , studentów zenada zmieniabym te babsko od razu
GALAXIA ![]() Edytowane przez kicia555 Czas edycji: 2009-03-14 o 19:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Wtajemniczenie
|
Żenadą to jest przeczytanie dwóch książek i przejrzenie kilku innych i twierdzenie, że ma się niepomocną promotorkę.
Bez przesady. Solidną bibliografię robi się w tydzień.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.