![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony doskonałe PM2008
Cytat:
![]()
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
wlasnie wrocilam z pracy i coo widze..niespodzianka nowy watek ![]() Anusia bo wlasnie doczytalam ale nie wiem jakie czekoladki mi przeslalas?? Edytowane przez kotekk81 Czas edycji: 2009-03-28 o 17:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
Agusiu moge tylko powiedziec jak moja suczka sie zachowuje gdy ma cieczke, jest troche bardziej drazliwa ale takze bardziej potrzebuje pieszczot i kochania
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kotek takie czekoladki jak pokazala Anusia sa do kupienia w Lidlu. Czeko21 no ale zareczyny to powod do radosci czyz nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ad. 2 pewnie niektórzy powiedzą, że cały czas teraz to ja dziękuję za komplementa ![]() żałuj, że nie widziałaś mnie jak na początku haftowałam do kibla - na pewno nie wyglądałam promieniście ![]() ostatnio jak byłam u siebie w pracy to wszyscy tylko: ale przytyłaś, ile już ważysz ![]() ![]() świetną pamiątkę będziecie mieli ![]() zapisany ![]() Cytat:
![]() ad. 2 a pochwalisz się ![]() ad. 3 ![]() ![]()
![]() |
#36 |
Rozeznanie
|
ooooj ale naskrobalyscie!!!
melduje sie i ja- zona doskonla ![]() sorencja ale nie mam kiedy za bardzo nadrabiac...u ans budowa ciagle trwa, mezul biedny od samego rana do wieczora na dzialce a ja dobra zona w domu zrobilam muffinki z budyniem i czekolada ![]() ![]() zmykam nacieszyc sie troche mezulem ![]()
...obmyśliłam dla nas dobry plan, razem zestarzejmy się, wciąż tak mało jest dobranych par. Nie ma sensu szukać już, z nikim wcześniej nam nie było tak. Szansę mógł nam dać sam Bóg... 16.08.2008 ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Wtajemniczenie
|
Hej słoneczka. Jestem wyrąbana na maksa. Od godziny 11 działałam wraz z mężem przy remoncie:sprzątałąm kuchnię, łazienkę, szpachlowałam sufit, gotowałam obiad malowałam i takie tam. Jestem wycieńczona-zarówno psychicznie jak i fizycznie. Tak sobie myślę-szkoda że nie miałam szkoły...
A co do szkoły to trzymajcie kciuki bo napisałąm do jednego profesora by mnie wziął na dyplom do siebie ![]() ![]() Zazdroszczę Dageciku że się poznacie na żywo z Madziczkiem. Ale ja też w ten weekend poznam kolejne dwie super dziołchy ![]() No i powiem Wam w sekrecie że chyba jak przyjadę 4 kwietnia nad morze to wrócę dopiero po świętach-ot taki wypad wiosenny do Międzyzdrojów
![]() |
#38 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() dzięki za radę ![]() ![]() fajnie restauracja mmm... też bym się odchamiła w jakiejś restauracji, ale chodzimy tylko do pizzerii. A wczoraj byliśmy na koncercie ![]() A u Was są jakieś tradycje z prezentami świątecznymi? u nas nic takiego nie ma ![]() a co do pieska to popieram Twoje zdanie - miałam dwie suczki to może jestem i stronnicza ;p ale znajomi różni mieli i psy - to dla mnie pies - samiec ma wady takie jak: bardziej śmierdzi (nawet mniejszy), ma zboczone zachowania (ma tego siusiaka na brzuchu i się liże ciągle itp ;p i gwałci nogi) cały czas a nie tylko 2 razy w roku problem jak z cieczką u suczki, no i mam wrażenie że nie jest taki "uczuciowy" samiec jak suczka ;p ale pewnie przesadzam ![]() Generalnie to trzeba się zastanowić zanim się weźmie pieska - jedna rasa lepiej się czuje w domu inna w mieszkaniu, jamniki nie mogą wchodzić po schodach np, a duże psy potrzebują dużo ruchu - każdy pies potrzebuje spacerów a duży pies jeszcze więcej. No może oprócz doga. No i te rasowe jak się poczyta, to mają też różne choroby powiązane ze swoją rasą - czasami lepiej kupić bez rodowodu, mieszańca niż rodowodowego - np bernardyny chorują strasznie na stawy biodrowe.Ja bym chciała mieć strasznie labradorka, albo husky ale kompletnie nie mamy warunków - męczył by się sam w domku biedulek po tyle godzin dziennie... kiedyś na pewno będę mieć warunki na pieska ![]() ![]() katey ale pyszności nagotowałaś mężowi ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#39 | |
Zadomowienie
|
![]() ![]() No to przyleciała jedna do mnie... ![]() Cytat:
![]() Uciekam dziewuszki ..lecimy na spotkanko ze znajomymi... ![]() były plany na basen...ale tylko do 22... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Zadomowienie
|
Katey ale mi smaka narobilas
![]() ![]() ![]() ![]() Izazusia ale pracus z Ciebie, chociaz ja dzis tez nie najgorzej sie prezentuje ale i szkole mialam.... ![]() ![]() Monai mam nadzieje ze zakazanymi rzeczami jej nie karmisz podczas tego rozpuszczania ![]() ![]() ![]() Malutka Kupilismy: teściowi - Orhan Pamuk "Dom ciszy"; teściowej - Leila Aboulela "Minaret"; mężusiowi - "Polskie góry" wyd. Carta Blanca Moja mama dostanie kostium kąpielowy a tata książkę: "Partyzanci Stalina" Tak jakoś nam książki spasowały oczywiscie kupowane pod gust obdarowywanego ![]() Edytowane przez soffera Czas edycji: 2009-03-28 o 19:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
witajcie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Wtajemniczenie
|
Hehe Sofferko widać że my z jednego regionu bo u nas też przychodzi zajączek obdarowywać
![]() Narazie prezentów nie mamy ale będą skromne bo nie mamy za dużo pieniędzy. Co do profesora-facet mnie na oczy nie widzial, ani ja jego. Zatem powiedzmy że to totolotek i to w dodatku chybił-trafił ![]() Sofko gdzieś ty takich cudów nauczyłaś się gotować? sama wymyslasz potrawy czy czerpiesz inspiracje z jakiejś książki- bo widzę że raczej nie gotujesz tradycyjnych dań ![]()
#43 | |||||
Wtajemniczenie
|
Witam wieczorowa porą
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() No po prostu fuul romantik ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A ja właśnie sączę drineczka - brendy z colą - któraś chętna ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
nie mam nawet sily dzis z Wami pisac
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Wtajemniczenie
|
Kotek powiem tak po cichu żebyście nie uznały mnie za wariatkę : mi na ból zęba pomagało stanie na rękach-naprawdę- nie wiem jak to działało ale działało
Właśnie dostałam mailika od p. prof. Hapanowicza- zgadza się mnie wziąć na dyplomantkę tyle, że w Opolu nie mają sprzętu do badania ciał stałych dlatego proponuje mi temat zastępczy, który jednak ma coś wspólnego z polimerami. Hehe idę na żywioł- te jego tematy są mi naprawdę bliższe niż to, czym zajmują się koledzy ![]() Kicia ja na zajęciach będę dopiero 25 kwietnia (w sobotę) i wiem że mam wtedy jakieś okienko 1,5 h ![]()
#46 |
Zadomowienie
|
Golgie witaj
![]() ![]() Izusia zajaczek gorą ![]() ![]() Co do gotowania to nowe smaki pokazywala mi mama (przez gotowanie i podrozowanie), ona sama nie gotowala tradycyjnych dan typu golabki czy pierogi - to jadałam u babci. Zawsze mowie ze nie lubie gotowac ale to wlasnie sie odnosi do dan pracochlonnych wiec wybieram takie, ktore moge przezyc w kuchni ![]() ![]() Kotek ![]() Lece spac bo dzis przesuwamy czas wiec wypada ze wstaje jutro o 5 ![]() EDIT: Izusia super ze sie zgodził ![]() Anusia ale kusisz a tu trzeba isc spac ![]() Edytowane przez soffera Czas edycji: 2009-03-28 o 20:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#47 | ||
Wtajemniczenie
|
Izuś
no to gratulacje ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#48 |
Wtajemniczenie
|
Sofko super. Ja też jestem kuchenny kombinator ale nijak się mam do Ciebie. Mam książki kucharskie, zbieram czasem wycinki z gazetek, kupuję nawet co miesiąć "Przyślij przepis"(całe 80 groszy a czasem znajdą sie fajne przepisy)internet też przeszukuję ale Twoja wyobraźnia kulinarna jest naprawdę imponująca
![]() A mam pytanko czy do spagetii carbonara dodajecie śmietanę bo na różnych stronach różnie jest napisane-jedni traktują śmietanę jako coś nie do przyjęcia w tym daniu. Ja sama mam ochote spróbować jak to smakuje ![]() Sofka- specjalnie dla Ciebie: http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis30425.html ![]()
![]() ![]() Edytowane przez izazusia Czas edycji: 2009-03-28 o 21:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#49 | |||
Zakorzenienie
|
soffka za rady dziękuje
![]() ![]() Cytat:
![]() co do wyboru- pies czy suka, to powiem tak- ufam tej mojej koleżance, bo ona ma styczność z psiakami już od dzieciństwa, miała swoją hodowlę już, mieszkała w hodowli, udzielała się w schronisku, wiedzę na temat psiaków mam ogromną. I jakoś tak jak mi ona mówi, że piesek mniej kłopotliwy, to jej wierzę (chociaż jeszcze się odrobinę waham). Każda rasa w sumie jest inna, a jeśli chodzi o owczarki szwajcarskie, to tutaj w sumie w charakterze nie ma większych różnic między psem a suką. Ba! Pieski potrafią być bardziej uczuciowe od suczek a suczki bardziej zadziorne od piesków. W pełni się podpisuję pod tym, że taki zakup trzeba przemyśleć. Za mną chodzi to już od dawna, teraz dopiero mamy warunki. Decyzja o zakupie psiaka zapadła jeszcze w listopadzie, bardzo starannie wybieraliśmy rasę. I hodowcę też, bo to nie mniej ważne. A co do tych chorób u rasowców, to prawda jest taka, że są na nie narażone w równym stopnie psy rodowodowe jak i bez papierków. Jedynie kundelki, te w sensie mieszańce totalne, nie mają takich problemów genetycznych. I szczerze, jakbym nie chciała rasowca, to bym wzięła psa ze schroniska po prostu, ale na pewno nie kupowała żadnego mieszańca, czy psa w typie rasy bez papierów. Wystarczy poczytać, jak się je hoduje, a raczej często po prostu produkuje. Jak się naczytałam o sukach dopuszczanych co cieczkę, które po 4 latach padają z wyczerpania, to szok przeżyłam. My mieliśmy bardzo sprecyzowane to, jaki piesek powienien byc z charakteru, i nie łatwo było znaleźć rasę, która by te wymogi spełniała. Można się naczytać dużo o dysplazjach u rasowców, ale i dużo u tych bez rodowodów. Właściwie to każdy duży pies jest na to narażony. Ja biorę psa z rodowodem też dlatego, żeby zminimalizować to ryzyko, bo wiem, że suka miała (bo musiała mieć) robione prześwietlenie stawów, że inne pieski z tych miotów nie miały problemów, to samo ze strony tatusia przyszłego. To jednak bardzo minimalizuje ryzyko (chociaż wykluczyć nic nie można, ryzyko zawsze istnieje). Ale przy kupowaniu psa z niewiadomego źródła, to nie dość, że tego nie wiemy, to jeszcze mamy losowość co do charakteru (często dopuszcza się agresywne psy) i brak socjalizacji, a tych zaniedbań na początku nie da się już później nadrobić. To, zwłaszcza przy większych psach, może być mieszanką wybuchową niestety (najwięcej pogryzień w Polsce jest przez te mieszańce bez rodowowód, co inni często nazywają rasowy- nierodowodowy). Nie mówiąc już o tym, że jak będą z psem problemy, to znikąd pomocy. A nie wiem czy wiecie, ale jeśli kupi się pieska od hodowcy (ale takiego prawdziwego hodowcy, który jest członkiem związku kynologicznego), to najczęściej w umowie jest zapis, że w przypadku występienia wad genetycznych, jak właśnie te problemy ze stawami, hodowca ma obowiązek zwrócić koszty leczenia. A jak ktoś myśli, że kupienie mieszańca z tych większych ras uchroni go przed takimi chorobami, to niestety, ale muszę rozczarować. Wow, to żem esej zrobiła... no dobra, to teraz co kupiłam- butki ![]() ![]() eeee, na pewno tak ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edit: dodaję zdjątka, butki i bluzka którą kupiłam ze 2 tyg temu ale się nie chwaliłam ![]()
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2009-03-28 o 22:39 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Zadomowienie
|
No witam serdecznie w nowym wątku jako PRAWIE doskonała żona
![]() U mnie właśnie trwa impra n górze .... to już kolejny raz wrrrrrrr.......i tak się zastanawiam czy dzwonić na policję. Podczytywałam Was na bieżąco ale nie byłam w stanie odpisywać bo na rehabilitacji mi dali w kość a w pracy jeszcze bardziej dokopali. Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Udało mi się nareszcie porozmawiać z mamą i jak się okazuje problem wydaje się bardziej złożony niż mój braciszek mi przedstawiał ..... wczoraj mój tatko z tych nerw zasłabł przy krajzedze, dobrze że mama poszła go o coś zapytać (mój brat nie raczy pomagać przy gromadzeniu opału i zajmowaniu się piecem) a bratowa też taka święta nie jest jakby się wydawało bo groziła rodzicom, że jak tylko urodzi to im - cytat ..... "nawpie....ala". Tak to wygląda życie pod jednym dachem dwóch rodzin ..... mój brat ma się wyprowadzić a rodzice chcą sprzedać ten cholerny dom i kupić mieszkanie w mieście ...... zgłupiałam ![]() Ale ok że mama się odezwała. No i dostałam awans w pracy i podwyżkę - w obliczu zwolnień i oszczędności w mojej firmie czuję się mega wyróżniona. Tak czytałam o zaręczynach czekoladki21 i kasieńki i tak sobie pomyślałam abyśmy wszystkie się pochwaliły naszymi zaręczynami ...... no to kto następny ????
|
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
czekoladko no rzeczywiście problem głębszy... może jednak spróbuj z mamą szczerze porozmawiać, jakoś na spokojnie ją podejść?
A co do zaręczyn, to hmmmm. Mój mąż jest bardzo praktyczny i takie też były zaręczyny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co by nie było nigdy nie zapomnę jego wzroku w tamtej chwili, pełnego miłości i wzruszenia ![]()
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2009-03-28 o 22:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
Ja się tylko melduję i znikam.
Do poniedziałku ![]()
#53 | ||||
Zakorzenienie
|
wiesz ja na poczatku to lachalam z tż ze taki romantic, dopiero potem do mnie dotarlo ze to oswiadczyny byly i tylko mialam juz radoche
![]() dzieki koledze ktory pomyslal zeby fotki zrobic ![]() oj dzialo sie dzialo...... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a jesli chodzi o opisy zareczyn to zgadzam sie z toba!! no zoncie dawac dawac!!! Cytat:
![]() ja dzisiaj ide na imprezke do babci.....musze isc cos z wlosami zrobic zeby wygladac jak czlowiek, a nie jak z okna na plac ![]()
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A mężowi jeszcze spodnie kupiliśmy ![]() ![]() ![]() Ad.2 oj potrafi być romantykiem, ale ostatnio tak jakby mu się o tym zapomniało... Pamiętam, jak jeszcze na studiach, ja wynajmowałam mieszkanie a on mieszkał z rodzicami, kończył się rok akademicki i miałam jechać nast dnia do domu, ten załatwił klucze od naszego mieszkania, rano przyszedł, z kwiatkami, zrobił śniadanko, położył mi na łożku, i siedział i czytał książkę czekając aż się obudzę. Nie wiem tylko dlaczego facecii tak łatwo zapominają, że wiedzą jak rozpieszczać kobietę ![]()
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2009-03-29 o 09:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#55 | ||||
Wtajemniczenie
|
Witam niedzielnie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ad. 1 ![]() ![]() ad. 2 ja już swoje zaręczyny też opisałam ![]() Cytat:
![]() ad. 2 ja też nie lubię takich trunków ![]() ![]() ad. 3 miłego imprezowania u babci ![]()
![]() |
#56 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ad2. hihi... fajnie ![]() ad3. pycha ![]() Cytat:
![]() ad2. pewnie tak ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() witaj ![]() oj tam, każda wizazowa żona jest doskonała ![]() Cytat:
![]() ad2. superancko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ad2. ![]() ![]() ![]() udanej niedzieli ![]() prezenty na zajączka - my kupujemy drobiazgi tylko dzieciom (naszym chrześniakom) a "struchom" (rodzice i rodzeństwo) po czekoladowym zającu ![]() ![]() pooglądałam na necie firanki panelowe i muszę przyznać, że coraz bardziej mi się podobają ![]() miłej niedzieli dziwoje moje ![]()
Edytowane przez dzasta110 Czas edycji: 2009-03-29 o 12:03 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry niedzielnie
![]() tez swego czasu kupowalam "Przeslij przepis" ale niestety juz go nie sprowadzaja ![]() uciekam na zakupy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#58 | ||
Rozeznanie
|
Hejloł
![]() melduję się i dzisiaj - Kubica obejrzany (abuuu ![]() -Kościół "zaliczony" -obiad ugotowany i zjedzony -"kinomaniak" - kolejne dwa filmy dopisane do listy... i "dekoratornia" obejrzane ![]() -mąż wyszedł do pracy a ja znowu na wizaż mogę zajrzeć ![]() sofferka super kostium dla mamy ![]() Też lubię poeksperymentować w kuchni, jak z rodzicami mieszkałam to nie było jak się wyżyć, no bo jak rodzina 5-osobowa - każdy ma inne zachcianki to się nie gotuje już nic fajnego tylko gotuje się tak żeby ktoś to zjadł. A na szczęście mąż nie wybrzydza i mogę się wsłuchać w swoje zachciewajki - przeszukuję później internet jak Ty i z przepisów wybieram to co mi się podoba i powstaje coś mojego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Witaj ![]() ![]() Czeko ![]() ![]() agunia82 co do pieska to na pewno jak już będzie Wasz to nie ważne czy sunia czy piesek się rozkochacie i tyle ![]() Co do różnych przypadłości u rasowych psiaków to niestety skutek tego że jest za mały napływ "nowych genów" jest pewna ograniczona grupa psiaków, pula genów w związku z tym i one są ze sobą spokrewnione wszystkie w jakiś sposób - z tego powodu takie wady wychodzą. Ale z drugiej strony jak u rasy wiadomo na co może zachorować, to można jakoś przeciwdziałać, pilnować. Faaajnie Wam z tym pieskiem... A na jakim filmie byliście? Ja ostatnio widziałam w kinie zapowiedzi komedii z Jenifer Aniston, w tym filmie labradorek występuje - już się napaliłam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#59 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() to pochwal się potem zdobyczami ![]() u mnie dzisiaj na obiadek fryteczki, udka z kurczaka i mizeria: ogórki z rzodkiewką ![]() ![]()
![]() |
#60 | ||||
Wtajemniczenie
|
Hej Kobiałki
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ad 2 fajna bluzeczka ![]() ![]() Cytat:
![]() Ad 2 To rzeczywiście bardzo złożona sprawa z twoją mamą - widać że się dwa mocne charaktery spotkały w jednym domu - twoja mama razem z bratową - i żadna nie chce odpuścić, a w dodatku obu buzują hormony . Twój brat też tu jest w nieciekawej sytuacji ale nie powinien tak reagować tylko starac się w każdym momencie łagodzić sytuację i hamować swoją żonę. A pomysł ze sprzedażą rodzinnego domu to trochę jak dla mnie głupi pomysł. Mam nadzieje że jakoś się to poukłada bez większych już niepotrzebnych nerwów ![]() Ad 3 Gratuluję awansu ![]() Ad 4 No ja juz się chwaliłam ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.