|
|
#31 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Koralikowo
Cudny wisior! A i kolczyki są przeurocze. Masz fajne pomysły.
|
|
|
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: zmagań ciąg dalszy
Bardzo dziękuje za odwiedziny, słowa otuchy i wszystkie wpisy. Powoli przemierzam zawiły świat Wire Wrapping zmagając się z trudną sztuką ujarzmienia niesfornego drutu. Raz on wygrywa i na blacie ląduje zmasakrowana jego część, innym razem i ja i te zmagania prezentuje. W roli głównej mój ukochany agat z wyjątkiem ostatniej pracy - onyks. Wszystkie elementy to srebro.
Mam wrażenie, że tutaj ostrość zdjęć uległa rozmydleniu. Na komputerze wyglądają zdecydowanie lepiej. Edytowane przez Niesiula Czas edycji: 2009-06-11 o 19:38 |
|
|
|
|
#33 |
|
Zadomowienie
|
Ostatnie fajne tylko zdjęcie mi nie leży. Te małe zdjęcia wklejone na duże trochę mi zawadzają.
|
|
|
|
|
#34 |
|
Rozeznanie
|
Mnie też jakoś rozpraszają te miniaturki...
No ale!Okrągłe agaty mi się bardzo fajnie prezentują,a to pierwsze to co to jest,broszka ?Fajny zamysł
|
|
|
|
|
#35 |
|
Rozeznanie
|
wszystko śliczne bo czarne
a naj jak dla mnie komplecik!!!
|
|
|
|
|
#36 |
|
www.dulcedo.pl
|
Tak zdecydowanie komplecik mi się podoba.
|
|
#37 |
|
Wtajemniczenie
|
Komplecik taki akuratny. Fajnie wyszedł. Ostatnie kolczyki też ładne, tylko faktycznie- ta miniaturka przysłoniła trochę główną fotkę. A fotki już całkiem ładne
|
|
#38 |
|
Raczkowanie
|
Moje zmagania
W tym miesiącu mogłam trochę poszaleć i zaopatrzyłam się w "niezbędnik" do pielęgnacji i lutowania srebra. Pierwsza próba lutowania odbyła się nad kuchenką gazową bo niestety palnik jeszcze nie dotarł, a oksydowanie w łazience. Same oceńcie co wyszło z tych moich zmagań. Wszystkie sugestie, uwagi, porady będą mile widziane.
1) efekt mojego lutowania - trochę niezgrabny ale cieszy mnie jak nie wiem co 2 i 3 ) wisior - srebro oksydowane, ręcznie polerowane z prawie czarnym agatem i swarovskim Roundelles Crystal 4) właściwie to zdjęcie powinno być jako pierwsze, bo to moja pierwsza poważna próba stworzenia czegoś nowego ( lutowanie, oksydowanie i fikuśne wywijanie) Jakość zdjęć pozostawia wiele do życzenia ale mój aparat tylko stać na takie. Czy przy okazji może mi ktoś poradzić jak zmienić nazwę wątku? Zakładając swój chyba mnie pomroczność jasna ogarnęła
Edytowane przez Niesiula Czas edycji: 2009-06-27 o 22:29 Powód: Małe pytanie |
|
|
|
|
#39 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Moje zmagania
Podoba mi się środkowy wisior, tylko neico mi te kwiatki nie pasują
Ale ładny jest.
|
|
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
Środkowy wisior jest fajny. Tylko tak jak Szaja - usunęłabym te kwiatki... łańcuszek również..... wygląda jak uśmiechnięta gęba - o tak
Poza tym, coraz lepiej z tego co widzę
|
|
|
|
|
#41 |
|
Raczkowanie
|
Jak tak teraz na niego patrzę to faktycznie skubaniec się do mnie śmieje
Przerobię go ale jeszcze nie mam pomysłu jak ech...
|
|
|
|
|
#42 |
|
Raczkowanie
|
Moje zmagania
Mogę eksperymentować bo zrobiłam go dla siebie
nie jestem tylko pewna czy na tej mojej poprawce skorzystał.
|
|
|
|
|
#43 |
|
Raczkowanie
|
Niesiulo, wg mnie po poprawce jest znacznie lepiej, wisior był przekombinowany, a z kwiatkami trzeba uważać.
|
|
|
|
|
#44 |
|
Rozeznanie
|
Faktycznie bez kwiatków mu lepiej. Jest teraz bardzo ładny
|
|
|
|
|
#45 |
|
Wtajemniczenie
|
Muszę przyznać, że bardzo podoba mi sie Twój rozwój
Szybko przechodzisz do bardziej skomplikowanych kompozycji, nie boisz sie eksperymentować, a afekty widać. Oby tak dalej
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
|
Oplatanie bardzo wciąga
Szkoda, że doba ma tylko 24 godziny bo stanowczo za mało czasu zostaje na sen Pokaże moje ostatnie zmagania i mam nadzieje, że fachowym okiem spojrzycie na moje dłubanki i doradzicie co jeszcze mogę poprawić.
|
|
|
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
To moje ostatnie "wyplatanki". Czy znajdą uznanie w Waszych oczach same oceńcie
. 1) 1 i 2 kolczyki - srebro oksydowane - niestety nie są idealnym lustrzanym odbiciem; 2) 3 agat i srebro - młotkowane i oksydowane, 3) turkus (?) i srebro - dziwne zjawisko albo mnie się tylko tak wydaje, że srebro zostawia ślad na kamieniu. |
|
|
|
|
#48 |
|
Zadomowienie
|
Wow, nieźle Ci idzie to wyplatanie, jestem pod wrażeniem
![]() Najbardziej chyba podobają mi się te okrągłe bez kamieni. Może masz rację i mogły by być "idealniejsze" ale i tak są urocze
|
|
#49 |
|
Rozeznanie
|
na moje niefachowe oko bardzo przyzwoite wyplatanki
![]() z tego nowego wrzutu drugi wisior bardzo ladny, taki w moim guscie z poprzedniego ten prostokatny ladny chcialabym tak umiec wyplatac, musze sie wreszcie przemoc |
|
|
|
|
#50 |
|
Zadomowienie
|
Pierwszy wisior z poprzedniego wrzutu bardzo ok. Drugi jak dla mnie za dużo się w nim dzieje, ale ja się na wyplataniu nie znam. Kolczyki śliczne. Podłużny wisiorek jak najbardziej na tak.
|
|
|
|
|
#51 |
|
Wtajemniczenie
|
Owijania wychodzą Ci prościutko, trzeba tylko popracować nad ty lustrzanym odbiciem. W sumie to i tak ładne postępy. Wisiory piękne
|
|
#52 |
|
Raczkowanie
|
A co powiecie na to?
1) muszla z masą akrylową, swarovski i srebro; 2) marmur malinowy, marmur kolorowy, srebro; 3) duży agat palony, oponki onyksu, kulki kwarcu mszystego czarnego, czarny agat srebro; 4) szklane trójkąty z kulkami kwarcu czarnego mszystego, srebro; 5) plecionka z kwarcu mszystego czarnego, elementy metalowe; 6) kryształ górski, swarovski i srebro; 7) serpentynit na żmijkach z ręcznie topionymi kulkami, srebro. Co można tu poprawić, wymienić, zamienić. Wszelkie sugestie mile widziane. |
|
|
|
|
#53 |
|
Rozeznanie
|
Wisior z agatem jest naprawdę super. W 1 i 2 nie przypadła mi do gustu kolorystyka materiałów, ale to Twoje prace, Ty tworzysz, Ty rządzisz (czyli niczego nie zmieniaj
).
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=351036 Chainmaille w moim wykonaniu, będzie mi miło jeśli skomentujesz ![]() Edytowane przez zuteria Czas edycji: 2009-08-18 o 18:01 |
|
|
|
|
#54 |
|
Wtajemniczenie
|
Podoba mi się jak do zwyklaczków, tak jak to zrobiłaś w 2, wpinasz elementy, które nadają pracy Twojego charakteru
A wisiory też mi się bardzo podobają. Masz do nich talent
|
|
#55 |
|
Zadomowienie
|
3 i 6 super
|
|
|
#56 |
|
Wtajemniczenie
|
Ogólnie bardzo ładne prace. Tylko 2 mi się nie podoba. Jakoś ciasno tam. Lepsze by były, gdyby były dłuższe - moje zdanie
.A w ostatnich genialne kuleczki na żmijkach |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:53.

?Fajny zamysł
a naj jak dla mnie komplecik!!!

Poza tym, coraz lepiej z tego co widzę
ech...

Szybko przechodzisz do bardziej skomplikowanych kompozycji, nie boisz sie eksperymentować, a afekty widać. Oby tak dalej