![]() |
#31 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kupilibyście dom w którym ktoś się powiesił?
Cytat:
ze szczescia sie raczej nikt nie zabija |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Ja bym sie bala ducha ojojj, balabym sie..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Rozeznanie
|
Nie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
ja bym nie kupiła. Niby nie wierzę w duchy itp. ale jednak bałabym się. Każdy dźwięk, skrzypnięcie podłogi i inne zrzucałabym na jakieś ponadziemskie istoty. Poza tym, chyba bym się bała, tylu historii się już nasłuchałam, naoglądała, że wolałabym nie ryzykować
![]()
![]() |
#35 |
Wtajemniczenie
|
Nie wiem, przypuszczam, że w tym domu by się nic nie działo, ale sama swiadomość tego co sie tam stało zaczęłaby narzucać jakieś dziwne wyobrażenia rpzy każdym skrzypnięciu drzwi. Dlatego chyba bym nie kupiła.
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cierpienie to tylko jedna z przyczyn samobojstwa - czasem ktos sie zabija, bo wlasnie chce uniknac cierpienia, czasem chce kogos innego przed tym uchronic mozliwosci jest wiele. I jeszcze jedno trudno by ktos zupelnie obcy czul sie odpowiedzialny czy mial jakiekolwiek poczucie winy za cudze przezycia. To nie jest lekcewazenie tylko asertywnosc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() to nie ma zwiazku z poczuciem winy czy odpowiedzialnosci. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Sama nie wiem, może i bym kupiła,ale obawiam się że wyobraźnia nie dawałaby mi spokoju. Nie w sensie jakichś duchów, bo tego się nie obawiam... Ale gdybym wiedziała że ktoś się zabił w moim pokoju to wyobrażenia takich scen by mnie prześladowały, zastanawianie się dlaczego itp.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#40 |
Zadomowienie
|
Trudno jest odpowiedziec na to pytanie, poniewaz jezeli sie nie stoi przed podjeciem takiej decyzji to sie tylko gdyba.Siedzac teraz w domu mysle , ze moze bym sie bala, jakies podlogi , ktora zaskrzypi, tu wiatr ktory zaszelesci firanka w oknie itd , ale z drugiej strony gdybym np weszala do tego domu czy mieszkania i widzila bym ze jest ladnie zadbane , wyglada naprawde przytulnie, ladny projekt, wykonczenia , wielkosc idealna , cena atrakcyna itd itd nie zawachalabym sie .Kupila bym.
A to , ze ktos sie powiesil to w cale nie oznacza ze cierpial i meczyl sie w tym domu . Dom mogl miec nic wspolnego z taka decyzja. Ludzie wieszaja sie czasem nawet z glupoty, a to ze wybral akurat dom to sie mu wcale nie dziwie... tez chcac sie powiesic zrobilam bym to w domu.Po pierwsze dlatego zeby czasem nikt mi nie pomogl, bo skoro chce umrzec to trzymam sie zdala od ludzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bałabym się mieszkać w takim domu.
![]() |
![]() |
#42 |
Rozeznanie
|
Nie. Wierzę, że w takich miejscach pozostaje zła energia. Miałam okazję wynajmować mieszkanie, w którym działy się niewiarygodne rzeczy. Wprawdzie nigdy nikt mi nie powiedział co tam się stało, ale dało się wyczuć, że coś strasznego. Swoje tam przeszłam. Pewnego dnia o 5.00 rano po prostu uciekłam. Teraz świadomie na pewno bym się nie zgodziła na zamieszkanie w takim domu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
no w pewnym sensie tak
![]() Cytat:
I w tym miejscu jest punkt styku z Twoim drugim pytaniem. Ktos moze tego zwyczajnie nie przezywac i miec do tego prawo. Na swiecie jest bardzo wiele cierpienia i zwykly czlowiek zwariowalby by chyba gdyby wszystko przezywal co zle. To nie jest nawet znieczulica, ale tez jakas forma walki o przetrwanie. Im lepiej sie czujesz, tym lepiej funkcjonujesz, im lepiej funkcjonujesz, tym wiecej mozesz. Takze wiecej pomozesz tym cierpiacym. Paradoksalnie. Ludzie dziela sie z innymi tym co maja. Szczesliwi szczesciem. A nieszczesliwi chca nieszczesciem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
ćwir ćwir
|
Ja wynajmuję mieszkanie, w którym zamordowano kobietę. Była to matka jednej z publicznych osób, znanego polityka. Zamordowali ją zamiast syna, pod koniec lat 80-tych. Syn ją codziennie odwiedzał, mordercy o tym wiedzieli, włamali się staruszce do mieszkania, czekali na niego, on wyjątkowo tego wieczoru nie przyszedł, więc zemścili się na matce. Na Wikipedii jest nawet wzmianka o tym w notce o nim.
A jak się dowiedziałam? Bo nam w mieszkaniu cyrki zaczęły się dziać. Pewnego wieczoru po prostu uciekliśmy na noc do znajomych. Było nieprzyjemnie, ksiądz nawet był ![]()
Moje książki na wymianę: KLIK! Edytowane przez Ćwirka Czas edycji: 2009-04-12 o 10:54 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Nie kupiłabym
![]() Boję się zostać sama nawet w moim rodzinnym domu. Jsk jestem sama (np 1p) i nikogo nie ma w domu, to nawet jak sąsiedzi się tłuką, pies szczeka, wiart zawieje, to od razu wydaje mi się, że ktoś jest na dole, bądz piętro wyżej ![]() A co dopiero w mieszkaniu, gdzie ktoś się powiesił, bałabym się każdego przypadkowego cienia, że to jakiś duch wisielca. Poza tym, pewnie, chciałabym się dowiedzieć, co tą osobą kierowało, że popełniła samobójstwo. Pewnie dość mocno ("emocjonalnie-myślowo") zaangażowałabym się w sprawę i nie dawałoby mi to spokoju. Już nie mówiąc o tym, że ja raczej nie kupiłabym mieszkania po kimś obcym. Chyba, że całę dokładnie bym weremontowała, wymieniła etc. Już tak mam ![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() Edytowane przez layla_lbn Czas edycji: 2009-04-12 o 11:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Wtajemniczenie
|
no tak, tylko to dalej oznacza ze ktos cierpial, i w ramach mniejszego zla wybiera smierc. Wiec tak czy tak wybor jest tragiczny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym cierpienie czemus sluzy - chocby informacji, ze co je zle. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Sorry za OT |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
10 metrow dalej od bloku jest muzeum, gdzie mozna podziwiac szczatki naszych przodkow... Blok wybudowali wczesniej niz odkryto szczatki ludzi... Nie kupilabym na 100% domu w ktorym ktos popelnil samobojstwo. Nawet gdy nic by sie nie dzialo, bo moj umysl sam by sobie fundowal rozne projekcje i schizy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#53 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() co do tematu - nie kupilabym takiego mieszkania/domu; niby nie wierze w duchy, ale jestem zbyt podatna na sugestie i kazdy szelest, szmer odczytywalabym jako ducha.
![]() |
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() straszna historia, spodziewalam sie jakis skrzypiacych drzwi, odglosow krokow, jakiegos cienia ... ale nie tego , naprawde wspolczuje takich przezyc.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w dodatku po przeczytaniu w/w opowiesci, az znieruchomialam przed kompem.. powinien byc taki watek, o dziwnych opowiesciach. albo juz taki jest ![]() ![]() a Ty autorko watku, rozumiem, ze zastanawiasz sie nad kupnem takiego domu z historia? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Zadomowienie
|
Nie wierzę w duchy, życie po śmierci i takie tam, także jeśli domek byłby fajny, to czemu miałabym nie kupić
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#58 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do osoby w jasnym swetrze... hmmm, to był starszy mężczyzna, koło 55-60 lat. Raczej nie ten młody chłopak. Co najdziwniejsze, kilka miesięcy wcześniej zmarł mój 90 letni dziadek i on właśnie miał taki sweter, ale przecież dziadek by mnie nie straszył. Nie chciałam pytać sąsiadów, bo mi było zwyczajnie wstyd. Nie chciałam aby brano mnie za niestabilną emocjonalnie histeryczkę. Sama nie wiem co się tam działo. I chyba nie chcę wiedzieć. Dlatego nawet za darmo nie chciałabym zamieszkać ponownie w takim domu. ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
Czasem było słychać płacz dzieci w łazience, ale ja słysząc takie rzeczy twardo wierze, że nie umiem tego wytłumaczyć - co za tym idzie - staram się myśleć że tego nie ma. Tak mi łatwiej
![]()
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
Gdybym wiedziala - nie kupilabym.
Balabym sie i tyle. Tej pamieci scian itp. Moj facet kupil dom, niedlugo sie wprowadzimy... A mnie meczy ciagle ta sama mysl... Jak poszlismy go ogladac z miejsca sie zakochalismy i tej nocy mialam sen, ze spalam tam w kompletnych ciemnosciach i bylo tam 'cos'. I ostanio znow sen, ze tam zamieszkalismy i znow bylo tam 'cos'. Moj facet mowi, zebym przestala o tym myslec bo sama sobie fazy wkrecam ale widze, ze podlapal temat bo mowi mi 'ten dom ma TYLKO 100 lat, ilez osob moglo w nim mieszkac?' Zobaczymy wkrotce. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.