Matura-angielski :)) - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-05-05, 17:59   #31
FALLinLOVE
Realistka

Dot.: Matura-angielski :))

polecam repetytorium longmana jeslin chodzi o ilosc plytek z sluchaniem;D
Stary 2009-05-05, 19:18   #32
illuvies
Wtajemniczenie

Sprawdziłam odpowiedzi z angola, poszło mi tak jak podejrzewałam. Czytanie i słuchanie mam 100%, w słowotwórstwie poszło się kochać 1,5pkt, w transformacjach 2. 7%, jakoś przeżyję. Ciekawe za to jak rozprawka..
illuvies jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-05, 19:46   #33
lm77
Raczkowanie

GG do lm77

co do cwiczen z gramatyki do angielskiego to polecam ksiazke z Express Publishing, Matura Companion, swietnie zrobiona ^^

co dmnie, pisałam rozszerzenie, zrobiłam jeden błąd w transformacjach i prawdopodobnie jeden w słowotorstwie, nie pamietam czy dobrze napisałam słówko. Reszta dobrze Pisałam opowiadanie, mam nadzieje, że nie strace więcej niż 1 punkt za drobne błędy. Ogólnie uwazam, ze arkusz był prosty..
lm77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-05, 20:08   #34
Fame
Zakorzenienie

hmm a dziewczyny wiecie moze czy kazda szkola ma inne zestawy do egzaminu ustnego z ang??
Fame jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-05, 20:24   #35
lm77
Raczkowanie

GG do lm77

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
hmm a dziewczyny wiecie moze czy kazda szkola ma inne zestawy do egzaminu ustnego z ang??
z tego co mi wiadomo, to sa wszedzie te same ;D
Stary 2009-05-05, 20:27   #36
paula007
Zakorzenienie

Cytat:
No co Ty, kto by tyle tego naprodukował

Ale każde OKE ma inne zestawy.

paula007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-05, 20:52   #37
Fame
Zakorzenienie

hehe dzieki, nie wiedzialam nobo zastanawiam sie czy nie mozna by tu pisac w skrocie co bylo na egzaminie jakby ktoras z nas juz go miala. bo u mnie w szkole to robi sie tak ze na zmiane chodzi sie do szkoly i pyta sie wszystkich co wyszli z egzaminu co bylo.. i potem wymienia sie zestawami i w ten sposob kazdy cos juz wie co bedzie..

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-05, 21:17   #38
lapie_gwiazdy
Raczkowanie

Fame, fajny pomysł. Kiedy macie ustny z angola? Ja niestety już pojutrze. Trochę się stresuję..
Póki co powinnam właśnie siedzieć nad wosem. Eh. Matura potrafi wykończyć człowieka.
Stary 2009-05-05, 21:30   #39
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lapie_gwiazdy Pokaż wiadomość
Fame, fajny pomysł. Kiedy macie ustny z angola? Ja niestety już pojutrze. Trochę się stresuję..
Póki co powinnam właśnie siedzieć nad wosem. Eh. Matura potrafi wykończyć człowieka.
u nas zaczynaja sie jutro juz. ale ja mam dopiero w poniedzialek wiec mam szanse zdobyc jakies info
Stary 2009-05-05, 22:57   #40
mary_alice_young
Wtajemniczenie

ja mam ustny dopieero 21
a z dzisiejszego mam chyba wszystko dobrze
Stary 2009-05-06, 06:45   #41
lapie_gwiazdy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mary_alice_young Pokaż wiadomość
ja mam ustny dopieero 21
a z dzisiejszego mam chyba wszystko dobrze
Wow. Gratuluję! U mnie niestety będzie trochę gorzej, ale poniżej 85% chyba nie zejdę..

Zaraz idę na wos, czuję że będzie kiepsko. xD Trzymajcie kciuki!
Stary 2009-05-06, 07:11   #42
paula007
Zakorzenienie

Na tym forum w ubiegłym roku wpisywali swoje tematy http://www.tematymatura.fora.pl/
Myślę, że teraz tak samo będzie, tym bardziej, że są już założone tegoroczne wątki.

paula007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-06, 08:58   #43
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula007 Pokaż wiadomość
Na tym forum w ubiegłym roku wpisywali swoje tematy http://www.tematymatura.fora.pl/
Myślę, że teraz tak samo będzie, tym bardziej, że są już założone tegoroczne wątki.
Paula dzieki.. przyda sie
Stary 2009-05-06, 18:08   #44
kwiat-jabloni
Raczkowanie

Ja już jestem po angielskim ustnym - chociaż myślałam, że mam go dopiero jutro Jak dobrze, że z domu do szkoły mam 10 minut bo bym chyba nie zdążyła
Scenki są bardzo proste i wszyscy dostawali między 17-20. Ja już byłam tak zestresowana i nie wiedziałam momentami co mówić, ale dostałam 19/20. Więc naprawdę, nie ma co się martwić
kwiat-jabloni jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-06, 18:31   #45
martusieńka
Raczkowanie

ja pisałam rozszerzenie i według mnie było proste, a na bank dużo łatwiejsze od tych z poprzednich dwóch lat, temat rozprawki banalny na wszytskich częściach poza pisaniem straciłam 0,5/1 pkt ( nie pamiętam jak napisałam jedno słówko), za rozprawke nie poleci mi więcej niż 3pkt, zazwyczaj tracę jeden także 90% jest jak się patrzy
martusieńka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-07, 17:00   #46
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwiat-jabloni Pokaż wiadomość
Ja już jestem po angielskim ustnym - chociaż myślałam, że mam go dopiero jutro Jak dobrze, że z domu do szkoły mam 10 minut bo bym chyba nie zdążyła
Scenki są bardzo proste i wszyscy dostawali między 17-20. Ja już byłam tak zestresowana i nie wiedziałam momentami co mówić, ale dostałam 19/20. Więc naprawdę, nie ma co się martwić
a jestes z OKE Kraków? mozesz napisac co bylo dokladniej?
Stary 2009-05-07, 22:06   #47
kwiat-jabloni
Raczkowanie

Cytat:
a jestes z OKE Kraków? mozesz napisac co bylo dokladniej?
Tak o OKE Kraków
Ja miałam scenki:
1. zapisywanie się na kurs jeżyka (podać jaki poziom mnie interesuje, cena kursu, dodatkowe zajęcia)
2. relacja z konkursu piosenki (organizator, przebieg, nagrody dla zwycięzców)
3. negocjowanie gdzie wyjechać ze znajomym: nad morze lub w góry
5. obrazek: pani sprzątaczka przeszkadza panu w pracy

Jak popytam kilka osób z mojej klasy co mieli to napiszę
Stary 2009-05-07, 22:10   #48
Jeanne90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwiat-jabloni Pokaż wiadomość
1. zapisywanie się na kurs jeżyka (podać jaki poziom mnie interesuje, cena kursu, dodatkowe zajęcia)
Przepraszam, nie powinnam czepiać się literówki, ale tu wyszło tam zabawnie Kurs jeżyka
Stary 2009-05-08, 12:09   #49
kwiat-jabloni
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jeanne90 Pokaż wiadomość
Przepraszam, nie powinnam czepiać się literówki, ale tu wyszło tam zabawnie Kurs jeżyka
No tak. Wyszło zabawnie, ale każdy chyba się domyślił o co chodzi

Mam kolejne informacje z matur moich znajomych. Trochę są niedokładne, ale może komuś pomoże to. Więc tak:

1. protesty przeciwko niszczeniu środowiska (co robią ludzie, co ja zrobiłam); poznałam nową osobę (opisać ją, zaproponować komisji czy chcą ją poznać); ja chcę jechać do Angli, komisja do Szkocji, argumenty, kompromis)

2. aby lokator utrzymywał porządek w mieszkaniu; jestem chora w wakacje; jestem w Londynie (co mogę zwiedzać i czym jeździć); na obrazku kobieta i facet siedzą na trawce przed Big Benem
Stary 2009-05-08, 13:33   #50
Fame
Zakorzenienie

oo fajnie dzieki za wpisanie. ja tez jak bede cos wiedziala to dodam napewno pozdrawiam
Stary 2009-05-10, 11:08   #51
somebody1666
Rozeznanie

GG do somebody1666

ja maturke zdaje za rok i jestem juz zdecydowana na rozszezenie... ale strasznie sie boje
zauwazylam ze wiekszosc z was, drogie wizazanki, zdaje tez wos...tez myslalam nad matura z wosu...
co planujecie studiowac? ja myslalam o filologii ale jeszcze nie zdecydowalam.
czy znacie jakies fajne kierunki zwiazane z angielskim?
somebody1666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-10, 11:19   #52
lm77
Raczkowanie

GG do lm77

Cytat:
Napisane przez somebody1666 Pokaż wiadomość
ja maturke zdaje za rok i jestem juz zdecydowana na rozszezenie... ale strasznie sie boje
zauwazylam ze wiekszosc z was, drogie wizazanki, zdaje tez wos...tez myslalam nad matura z wosu...
co planujecie studiowac? ja myslalam o filologii ale jeszcze nie zdecydowalam.
czy znacie jakies fajne kierunki zwiazane z angielskim?
lingwistyka, filologia.. sama wybieram sie na filologie angielska, potem mam zamiar zrobic specjalizacje tlumacza, tylko sie jeszcze nie zdecydowalam jakiego ;D do tego oczywiscie 2 jezyk, mysle o rosyjskim lub arabskim. sama chcialam isc z poczatku na lingwistyke ale ja i matura z drugiego jezyka (niemiecki) to by byla porazka ;/ jezeli powaznie myslisz o filologii to najlepsze uczelnie pod tym wgledem to Uniwersytet Warszawski, UAM w Poznaniu i Uniwersytet w Opolu i oddział UŚ w Sosnowcu Polecam sie trzymać z dala od UJ w tej kwestii. No i jezeli filologia na dobrym uniwersytecie to tez wymagaja rozszerzonego polskiego.. znaczy UW wymaga byle czego na obojetnie jakim poziome, ale wiadomo, ze na tak dobra uczelnie z podstawa to raczej nie ma co.. tym bardziej ze tam w zeslzym roku bylo 16 osob na miejsce *strzal w potylice*.
Stary 2009-05-13, 15:36   #53
somebody1666
Rozeznanie

GG do somebody1666

Cytat:
Napisane przez lm77 Pokaż wiadomość
lingwistyka, filologia.. sama wybieram sie na filologie angielska, potem mam zamiar zrobic specjalizacje tlumacza, tylko sie jeszcze nie zdecydowalam jakiego ;D do tego oczywiscie 2 jezyk, mysle o rosyjskim lub arabskim. sama chcialam isc z poczatku na lingwistyke ale ja i matura z drugiego jezyka (niemiecki) to by byla porazka ;/ jezeli powaznie myslisz o filologii to najlepsze uczelnie pod tym wgledem to Uniwersytet Warszawski, UAM w Poznaniu i Uniwersytet w Opolu i oddział UŚ w Sosnowcu Polecam sie trzymać z dala od UJ w tej kwestii. No i jezeli filologia na dobrym uniwersytecie to tez wymagaja rozszerzonego polskiego.. znaczy UW wymaga byle czego na obojetnie jakim poziome, ale wiadomo, ze na tak dobra uczelnie z podstawa to raczej nie ma co.. tym bardziej ze tam w zeslzym roku bylo 16 osob na miejsce *strzal w potylice*.

dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz. do rozszerzonego polskiego tez sie przymierzam ale zobaczymy jeszcze... tez ucze sie niemieckiego i niby mam 4 ale matury w zyciu bym sie nie podjela zdawac... ten jezyk jest straszny
somebody1666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości