![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zmiana stylu zycia ...walka o lepszą siebie
co do nabiału, wiem ze to na razie malo popularny poglad. powiem tak, mi osobiscie szkodzi wiec ja sie wystrzegam.
przy mojej grupie krwi 0 rh+ jest mi on w zasadzie zbedny. a to, co jest faktem a nie mitem w zwiazku z dzialaniem nabialu- jest śluzotworczy, idealne srodowisko dla rozwoju bakterii i drozdzy; dla osob cierpiacych np. na czeste infekcje drog oddechowych- zalecane wyeliminowanie z diety. generalnie jak ja to nazywam ![]() cale lata cierpialam na nawracajace zapalenia gardla, krtani, zatok, oskrzeli, wiecznie mi cos zalegalo, kaszle notoryczne, katary niewiadomo skad, bo to nie alergia. faszerowalam sie antybiotykami, chodzilam co chwile jakas chora, zasmarkana. i trafilam do lekarki, normalnej medycyny tradycyjnej ![]() no i powiem Wam, ze odeszlo jak reka odjął. nie po 3 dniach ![]() co wiecej, jak zdarza mi sie np. wypic koktajl na mleku/ jogurcie; popic troche kawy z mlekiem to zwykle bardzo krotko musze czekac na pojawienie sie kaszlu, uczucia zalegania wydzieliny w gardle, kataru a wtornie jakies male zapalonko ![]() takze nic nie narzucam, ale sporo na ten temat czytalam, na sobie przerobilam i wiem na pewno ze nabial MI bardziej szkodzi niz pomaga. tyle ode mnie, ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=xavFb4WH7o0 Bardziej niż cokolwiek innego - przygotowywanie się jest sekretem do sukcesu. h. ford Geniusz to wynik 1 procenta natchnienia i 99 procent wypocenia. t. edison Twój los zależy od Twoich nawyków. b. tracy just do it ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
ja ostatnio bez problemu radze sobie z dietą i ćwiczeniami
![]() ![]() jedna dobra książka i mam energię na 2 tygodnie....tylko 2 niestety więc potem znów coś musze znaleść bo czasem szybko gasnę. ostatnio pojawiły się 2 audiobooki nikodema marszałka na torrenty,org które gorąco polecam ![]() w moim podpisie jest parę książek jeżeli ktoś lubi inwestować w swój rozwój ![]()
![]() |
#33 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślę, że wszystko zależy od organizmu...np. z tym nabiałem...Tobie szkodzi pod każdą postacią, mi kompletnie nie, a moja mama pożera biały serek kilogramami a nie może pić mleka (też kakao i pochodnych) bo od razu dostaje rewolucji żołądkowych. podobne zdanie, o niekorzystnym wpływie na organizm, jest z mięsem...ja właśnie dlatego wykreśliłam je prawie całkowicie (czasami jedynie rybka) z mojej diety...no i też dlatego, że nigdy za nim nie przepadałam ![]() ![]() każdemu szkodzi co innego...i co innego pomaga ![]() ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Cytat:
![]() chętnie skorzystam z Twoich propozycji ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Można się przyłączyć? Mi na kg nie zależy tylko na wyrzeźbieniu ciała, bo wagę mam dobrą. Po moich męczarniach od 21 marca dochodzę do wniosku, że łatwiej się zrzuca kg niż rzeźbi ciało. Oczywiście też chcę zmienić złe nawyki żywieniowe i udaje mi się na razie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
a mi dzis nie wyszło...ech poddałam sie kanapka pieczeni (uuufff) i bułce duużej,,,,ech od jutra znowu:P będzie lepiej
![]()
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
Dokladnie robi sie calkiem spora gromadka ciesze sie bardzo
![]() A mi dzis naszczescie wyszlo, 5 posilkow w miare zdrowych i o rozsadnych porach dzieki czemu nie jestem teraz juz glodna i nie zalicze napadu jedzeniowego ![]() Ksiazki motywujace to naprawde dobry sposob, kiedys czytalam b fajna "Zyj z pasja" - Bozena Figarska bodajze moge goraco polecic ![]() Dziewczyny a moze zrobimy jakis spis nas wszystkich? Wage i cele i zeby to ciagle bylo w 1 poscie co jakis czas uaktualniane? Co wy na to? No nie wiem chcialabym gdzies nas wszystkie jakos spisac ![]() Odezwe sie jutro wieczorem, mam nadzieje ze pojdzie jutro tak samo ladnie jak dzis ![]() 3mam kciuki za was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem za takim spisem
![]() Gratuluje, że Ci się udało. U mnie żywieniowo nie wyszło (znowu byle jakie pory, brak śniadania etc) ale 2. dzień z rzędu ćwiczę ![]() Niestety o bieganiu mogę chwilowo zapomnieć, bo już 2 dni pada i nie zapowiada się by miało przestać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Nindżopesz
|
Hej, mogę dołączyć?
![]() Może pokrótce coś o mnie... Marzy mi się szczupła ale umięśniona sylwetka, od marca codziennie ćwiczyłam siłowo, robiłam interwały i starałam się trzymać dietę opartą na białku. Taki plan dożywotni. W efekcie paradoksalnie zwiększył mi się obwód ud (czyżby mięśnie pod tłuszczem?) ale na ramionach i brzuchu widziałam już ładny, lekki zarys mięśni. Na początku maja niefortunnie się połamałam i do połowy czerwca jestem uziemiona - zero ćwiczeń, głównie leżę/siedzę (zresztą teraz i tak wystarczą schody żeby mnie wykończyć, pod sztangielkami chyba bym się złamała), gorset ortopedyczny, siedzenie w domu, i nuda, nuda, NUDA. Nawet nie powinnam masować cellulitu bo mam pełno wielkich siniaków na nogach ![]() Moje cele są więc takie: - pisać tu żeby nie umrzeć z nudów! ![]() - nie utyć (obecnie 170/52) a nawet zrzucić ze 2 cm z ud (żeby się nie stykały) - dieta w stylu SB + dużo białka - 5 niedużych posiłków - kaloryczność koło 1200 skoro praktycznie się nie ruszam - i postaram się popełzać po pobliskim parku żeby się chociaż odrobinę opalić... - a od czerwca ponownie: ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
spis to bardzo dobry pomysł...szczególnie, że jest nas coraz więcej
![]() u mnie dziś nie było najgorzej bo zdrowo i rozważnie, jednak tylko 3 posiłki w ciągu dnia....ciężko mi wprowadzić te dodatkowe dwa...no i skakanka była ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Nindżopesz
|
South Beach tylko odrobinę przerobiona na okoliczność mojego połamania
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Hm, ja już od dawna codziennie zaczynam dietę albo wręcz zaczynam ją "od jutra". Zdarza się, że zacznę, ale po max. 2 tygodniach się poddaję. Za każdym razem mówię sobie "tym razem to jest to, uda się, dam radę", ale nic z tego nie wychodzi :P.
Mój najbliższy plan to jakoś niedługo zacząć dietę "odchudzanie na zawołanie", a raczej wersję turbo i po 10 dniach tej diety (bo tyle ona trwa ![]() ![]() Trzymajcie kciuki, ja Wam życzę powodzenia i liczę, że niedługo się tu będziemy chwalić efektami ![]()
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nigdy wcześniej o tym nie słyszałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam .Heh,tak sobie poczytałam ten wątek i od razu chce się coś ze sobą zrobić
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
melduje się:P
dzis mam nadzieje juz wytrzymam zaraz siadam na rower i do szkoły:P a swoja historie odchudzania powiedziałam juz praktycznie w pierwszym poście...teraz walcze o taki zdecydowany powrót do diety tylko zastanawiam się bo codziennie biegam ze dwa km może troszke wiecej (czasowo ok 20 - 25 min) jeżdże rowerem do szkoły średnio dziennie godzine ( po pół godz w obie strony) to jest ok 16 km dziennie plus 8 min abs i sto brzuszków i nie wiem jaką granicę kalorii sobie ustalić a te kalkulatory same wiecie ![]() narazie nie mam określonej granicy i tak mi to wychodzi dlatego wolała bym ja ustalic jekoś i sie tego trzymac
![]() |
#47 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzis drugi dzien ![]() Zaraz wstaje i zbieram sie do pracy. Alez mi sie nie chce .. Dziewczyny co do spisu. Te ktore chca i maja ochote to niech napisza swoj nic wage i cele do mnie na pw.... Zrobie liste i umieszcze ja w 1 poscie zeby kazdy wiedzial o naszych postepach.... Postanowilam wazyc sie w srody, i mierzyc sie takze i co srode bede mowila o swoich postepach. Wy dziewczyny (te ktore mimo wszystko cos chca schudnac) robcie to kiedy chcecie i podawajcie mi swoje wyniki to bede uaktualniala liste ![]() Bede wieczorkiem milego dnia zycze ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
oo to może ustalmy, idąc za śladem itrusty, że w każdą środę będziemy się ważyć i mierzyć...taki środowy raport z naszych postępów
![]() co Wy na to? ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- zaczęłam dziś dzień od ciemnej bułeczki z serkiem, ogórkiem i pomidorkiem. mam nadzieję, że do wieczora będzie zdrowo...a przede mną kilka wyzwań - chociażby wizyta przyjaciółki, która na pewno przyniesie ze sobą jakieś dobre ciasteczka ![]() tak więc wytrwałości Wam i sobie na ten dzień (i kolejne) życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
Chciałabym się do Was przyłączyć - mam nadzieję, żę grupa jest jeszcze otwarta? Bardzo mi się podoba ten wątek, bo nie jest skupiony tylko i wyłącznie na odchudzaniu, ale przede wszystkim na poprawie samopoczucia. Dieta jak najbardziej by mi się przydała, bo jestem osobą z widoczną nadwagą, ale dobre samopoczucie zdziała więcej niż spadające kilogramy. Ostatnio jest u mnie nie najlepiej z humorem. Rano budzę się zmęczona, wieczorem nie mam siły na nic, więc od razu idę spać, w ciągu dnia czuję się jakaś taka totalnie zamulona. No i oczywiście nic mi się nie chce. Ale nie jest to taki typowy leń, że nie mam ochoty brać się za obowiązki, ale po prostu NIC mi się nie chce. Wiem, że to brzmi jak opis depresji, ale to na pewno nie to, bo nie jestem smutna, tylko właśnie taka zobojętniała. A wiele się w moim życiu dzieje i powinnam się cieszyć i być naprawdę nakręcona... a tu co?
![]() Niestety na dawkę ruchu będę mogła sobie pozwolić dopiero pod koniec czerwca (teraz sesja :/), ale małe zmiany planuję zacząć wprowadzać już teraz. Jak choćby dłuższe spacery z psem, może relaksik przy jakiejś muzyczce wieczorem. No i dieta. Z tym najtrudniej. Staram się, że często wieczorem kończę zajadając jakieś niedozwolone produkty. Bu. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Nasza grupa jest w trakcie tworzenia, no i myślę, że będzie zawsze otwarta
![]() Tak więc ustalone - ważymy się we środy! (choć wątpię, żeby w tydzień coś się ruszyło ![]() A co do spisu, nie wiem czy wypisywanie celów każdej z osobna nie sprawi, że spis będzie mniej czytelny... Myślę, że lepiej będzie jak wypiszesz nasze wspólne, podstawowe cele ![]() A potem coś jak tutaj... http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=311062 Ja swoje dane prześlę Ci wieczorkiem, teraz spadam na zajęcia ![]() Powodzenia dziś wszystkim! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Nindżopesz
|
Około 49,5 cm, tuż przed wypadkiem po tych wszystkich ćwiczeniach siłowych było 51 ale ostatnio nie mam apetytu i poleciało w dół. A 48 cm to moje raczej niespełnione marzenie
![]() ![]() Moje cele możecie więc opisać jako: nie utyć, zrzucić 2 cm z ud ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zadomowienie
|
Cześć, słuchajcie może nie na temat, ale chcę sie Was sie poradzić, mój chłopak waży ode mnie kg więcej mówi, że mnie kocha i ze ja to ja czli miłosć jego życia. Lecz nie rozumiem jednego, dlaczego jak mówię, ze jestem na diecie to nie powie, ze wygladam super, ze mi to niepotrzebne. Tylko pyta co to za dieta i takie tam
![]()
![]() |
![]() |
#53 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Widać chce Cię wesprzeć, wykazać zainteresowanie tym co robisz zamiast słodzić. Może uznał że sama wiesz lepiej czy Ci to potrzebne czy nie, a może nie chce mówić rzeczy w stylu "ależ kochanie, nie potrzebujesz żadnych diet" bo wtedy Ty się zaczniesz z nim sprzeczać i mówić "a właśnie że potrzebuję, zobacz jakie tu mam boczki, a tu taki wałeczek"... Nie czepiaj się chłopaka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Przyczajenie
|
Hej tez sie chetnie dolacze i zaczne walczyc. Jestem osoba szybko poddajacaj sie niestety
![]() Waga: 62kg Wzrost: 161cm Cel: 53kg START: 62;/......61:/......58 ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#56 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Szukam inspiracji po prostu ;] . I przyłącze się jeśli wolno ![]()
![]() |
![]() |
#57 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Nic lece cwiczyc zaraz, wrocilam z pracy, dzien minal calkiem niezle, zadnej wpadki jedzeniowej jak narazie nie bylo...Humor calkiem niezly. Kupilam sobie ciekawa ksiazke "Od jutra bedzie inaczej - jak konsekwentnie realizowac postanowienia". Przeczytalam juz wstep i narazie wciagnela. Pocwicze a potem wezne sie za lekture ![]() Napisze wieczorkiem swoje wymiary, nawet nie zdawalam sobie sprawy jak bardzo przytylam... ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- No i pocwiczona, wybalsamowana siedze i nadrabiam wizaz ![]() Dzis ladnie. Dietka ok, 5 posilkow, w miare zdrowo, i cwiczenia 20 minut orbitrek i 10 minut trucht w miejscu czyli 30 minut aeroby i rozciaganie lekkie. Waga dzis rano pokazala 63,7 kg Wymiary: Biust 97 talia 77 oponka 92 udo 60 łydka 38 pupa 100 Przerazilam sie troszke... Ale coz uda sie. Tym razem sie uda !! ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() ![]() A ja narzekam bo wszystko oprócz ud już mi pasuje, ech, tylko one zostały nieproporcjonalne... Dziś zjadłam bardzo mało białka, czas to zmienić :/ Ma któraś z Was doświadczenia z Leg Magic? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zadomowienie
|
tak tez sobie to tlumacze :P
schudne i bedzie ok, raczej chudne rownomiernie wiec mam nadzieje ze efekt bedzie dobry ![]() a wam dziewczyny jak dzis idzie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja też cierpię na za duże uda ![]() co ćwiczysz na tą ciężko gubiącą centymetry część ciała ? ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:41.