|
|
#31 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rzeczywistość w związku.
Cytat:
Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2009-06-03 o 12:42 |
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
To bardzo proste, ale jak chcesz to tkwij w tym dalej.
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
jemu zmarł ojciec, dziadek.
wiec zawsze gdy ja probuje odejsc, on bierze mnie z tych powodów na litość. mówi, ze wychodzi gdzies i nigdy nie wroci.. wiem ze manipulant z niego ale nie jestem wystarczajaco silna zeby go zostawic.. musze faktycznie isc do psychologa
|
|
|
|
#34 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja bym na Twoim miejscu jeszcze pomogła się spakowac i nawet zniosła ze schodów, byleby fakt poszedł i nie wrocił.
|
|
|
#35 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Takze pamietaj, nie jestes sama |
|
|
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
To po co Ci ten wyjazd na wakacje, te zaręczyny, po co Ci w ogóle ten związek?
Nie będzie łatwiej to skończyć,będzie coraz trudniej. Masz 17 lat, powinnaś korzystać z życia, spotykać się z ludźmi, przed Tobą pierwsze imprezy a tym czasem żyjesz jak w klasztorze. Nie szkoda Ci tego jak widzisz,że kumpela kupuje jakiś ekstra ciuch,a Ty możesz tylko o takim pomarzyć bo pan i władca zabronił dekoltów? Ty chcesz spędzić z tym człowiekiem resztę życia? Jesteś świadoma tego,że po ślubie już całkiem może mu odbić i nawet do sklepu sama nie wyjdziesz? Nie jestem przeciwniczką związków w tym wieku,ale normalnych związków. Takich w których jest uczucie,zaufanie, szczerość, oparcie. Przemyśl to sobie i bierz nogi za pas! |
|
|
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
Oczywiscie, ze żal mi gdy widze, jak inne dziewczyny chodzą SAME na zakupy, ja tego nie mogę robić, muszę chodzić z nim. Obraził się ostatnio, bo sprzedawca się na mnie spojrzał. Było wiele takich sytuacji.
Każdy tutaj ma rację. Zwierzałam się szwagrowi, też kazał mi się bawic w życiu bo jestem młoda i mam czas na bycie w związku. A póki co jestem niewolnicą. A jak się nie widzimy to muszę mu ciągle na smsy odpisywać. będzie pisał tego samego smsa tyle razy, dopoki nie dostanie na niego odpowiedzi. To takie chore...
|
|
|
|
#38 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
Raczkowanie
|
Nie warto. Gdy to czytam to widzę w jakiej jestem sytuacji i Wy wszystkie macie tu rację. Nie mogę się pozbierać po śmierci dziadka.. Jest mi ciężko.. Gdyby nie te tabletki uspokajające, to chyba bym nie wytrzymała.
Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2009-06-03 o 12:43 |
|
|
|
|
#40 |
|
Raczkowanie
|
Też uważam,że ten związek nie ma przyszłości !
Skoro się meczysz, to odpuść go sobie ! Lepiej teraz, niż później ! Dziewczyno masz TYLKO 17 lat ! Całe życie przed sobą ! Znajdziesz kogoś, kto zasługuje na Ciebie. A te zakazy są po prostu śmieszne. Wybacz, ale on Tobą rządzi, bawi się jak jakąś zabawką. Ja rozumiem,że można sobie czegoś zabronić (ja zabroniłam swojemu TŻ jazdy na motorze i nurkowania - to jest przecież niebezpieczne- i on to bardzo dobrze rozumie) . Ale zakaz delikatnego makijażu ? To już o to są kłótnie ? Kochana, daj sobie z nim spokój. Ten związek nie ma szans. Będzie jeszcze gorzej. Mam koleżankę,która ma podobną sytuację ! Wiesz do czego nawet dochodzi ? Dzwoni do niej co 5 min, jak dłużej nie odbierze, to zarzuca jej,że pewnie go zdradza ;| ZNAJDZIESZ KOGOŚ KTO BĘDZIE CIĘ SZANOWAŁ ! Daj sobie z nim siana !
|
|
#41 |
|
Konto usunięte
|
Po co on z Tobą jest, skoro chce Cię cały czas zmieniać? Albo jest się z kims i akceptuje jego wady i zalety, albo nie i koniec związku.
Masz 17 lat, chłopak jest głupi chcąc się oświadczyć w tym wieku. Za dwa lata ślub a potem co? Ciągłe kłótnie, że nie tak wyglądasz etc. wiesz co, moim zdaniem masz 17 lat i zachowujesz się bardzo dziecinnie. On zresztą też. Dorośnijcie do poważnego związku, a później myślcie o zaręczynach. |
|
|
|
|
#42 |
|
Raczkowanie
|
Ja myślę, że tu już chyba wszystko zostało powiedziane.
I jak najbardziej zgadam się z poprzedniczkami, że ten związek nie ma szans. Uwolnij się póki możesz, bo jak dojdzie do zaręczyn to będzie Ci jeszcze ciężej. A jak zaczniecie planować ślub (mówisz, że za 2 lata ma być) to najwyższa pora żeby rezerwować już sale i terminy. Podejrzewam, że wtedy to już w ogóle nie miałabyś odwagi zerwać. |
|
|
|
|
#43 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pomoc psychologa popieram, jeżeli sama nie jesteś w stanie sobie z tym poradzić. Masz 17 lat, a chcesz planować ślub? Na dodatek z chłopakiem, któremu prawie wszystko w Tobie nie pasuje, ogranicza Cię i chce zamknąć w klatce? Zastanów się, teraz jesteś z nim dopiero rok, co będzie później? Założę się, że czego byś nie zrobiła, i tak niedługo zacznie Ci wmawiać, że specjalnie prowokujesz innych mężczyzn, żeby na Ciebie patrzyli/rozmawiali, zdradzasz go, a on biedny, niewinny, chce dla Ciebie jak najlepiej... A porównanie Ciebie do mieszkania żałosne. Chciał pokazać, że jednak w każdym związku po jakimś czasie zaczynamy na siłę szukać wad i dokonywać ulepszeń w kochanej osobie? Absurd. Zostaw go, to beznadziejny przypadek. Znajdziesz sobie kogoś, kto naprawdę będzie Cię szanował. Trzymam kciuki. |
|
|
|
|
|
#44 |
|
Raczkowanie
|
To proste. NIE PRZYJMIJ ZARECZYN! To bedze dla niego jednoznaczne. Moim zdaniem on cie nawet nie szanuje. A co jezeli ktoregos dnia po prostu Cie uderzy bo nie zrobisz czegos, czego on bedzie chcial?! Bywaja i takie zwiazki, w ktorych psychodeliczny facet po prostu tlucze swoja kobiete, a ta w sumie nie moze nikomu zaufac bo przeciez zrezygnowala ze wszystkiego byle by byc z nim. Nie zmarnuj sobie zycia. Jezeli sama sobie nie pomorzesz, pozniej juz nikt Ci nie pomorze. Bo jezeli sie kogos kocha to razem ze wszystkimi jego zaletami, ale tez i wadami. |
|
|
|
|
#45 |
|
Zadomowienie
|
Patologia. Inaczej tego nazwać nie umiem. Tu nie ma miłości z jego strony. Mogę sobie rękę uciąć że koleś ma coś na sumieniu. Zwykły psychol.
|
|
|
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyno przed Toba cale zycie. Jestes w toksycznym zwiazku, ktory Cie rujnuje. Nie niszcz sobie przyszlosci. jesli jestes nieszczesliwa musisz to zakonczyc... naprawde go kochasz? Zabrania Ci wszytskiego, nie masz zadnych wolnosci. Jak w wiezieniu
|
|
|
|
|
#47 |
|
Zadomowienie
|
Byłaś już w toksycznym związku i nadal nie umiesz wyciągać wniosków? Wg mnie to Tobie jest pilnie potrzebna pomoc psychologa w celu odbudowania poczucia własnej wartości. Pachnie mi to desperackim uzależnieniem od mężczyzn w ogóle,nie tylko od tego jednego.
|
|
|
|
|
#48 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bez jaj. obecnie tez nie jstes w zadnym zwiazku tylko chcesz byc a kochasz wyobrazenie o zwiazku idealnym . masz choc odrobine szacunku i godnosci do samej siebie ? zabierz sie do nauki a nie wiazesz sie z jakimis psychopatami. |
|
|
|
|
|
#49 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I w ferie miałam taką sytuację, że on nie miał prawie w ogóle ochoty na seks. Myślałam, że jestem jedyną osobą w tym związku, która ma jakieś potrzeby. A do domu zamiast o 22.00, to jeździł o 21.30, twierdząc że jest zmęczony, no i.. teraz mi się takie refleksje nasunęły, że może jednak nie był uczciwy? Nie mam pojęcia Teraz zachowuje się, jak "bóg seksu", że czasem sama jestem w szoku.. Nie wiem, co o tej sprawie myśleć.. Powiedziałam o swoich podejrzeniach, to oczywiście wyparł się.
Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2009-06-03 o 12:43 |
|
|
|
|
|
#50 |
|
Zadomowienie
|
Musisz zdać sobie sprawę z podstawowej rzeczy - nikt kto jest uczciwy i godny zaufania nie będzie narzucał ukochanej osobie takiej kontroli bo nie widzi potrzeby. Ludzie oceniają innych według siebie - najświętsza prawda - i wbij ją sobie do głowy.
|
|
|
|
|
#51 |
|
Raczkowanie
|
Gdzieś kiedyś usłyszałam,że kocha się za wady, a nie za zalety...
|
|
#52 |
|
Zadomowienie
|
Bzdura,tak samo jak i to że kocha się za nic. Taka miłość to nie miłość.
|
|
|
|
|
#53 |
|
Raczkowanie
|
Może nie do końca taka bzdura ;]
Zresztą nie powiedziałam,że tak jest na 100 % !!!
|
|
#54 |
|
Zadomowienie
|
Prawdziwa miłość może być tylko wtedy,gdy ludzie są ze sobą naprawdę szczęśliwi i potrafią sprawiać drugiemu radość. Wtedy można próbować nazwać związek opartym na miłości. Tu nie ma żadnej miłości. Słowa to nie wszystko i autorka wątku musi o tym pamiętać.
|
|
|
|
|
#55 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Miłość to nie tylko słowa, lecz czyny Wzajemne zaufanie, oddanie ...
|
|
|
#56 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2009-06-03 o 12:44 |
|
|
|
|
|
#57 |
|
Zadomowienie
|
Chyba się nie dopasowaliście.
|
|
|
#58 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak ostatnio z kolezanka poszlysmy do innego liceum w moim miescie (tak zeby pochodzić po tej szkole), to byla awantura, bo nie wiadomo po co tam poszlam, na pewno po to zeby patrzeć na innych chłopaków i żeby go z nimi zdradzać....
Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2009-06-03 o 12:44 |
|
|
|
|
|
#59 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#60 |
|
Rozeznanie
|
Zgadzam się z koleżankami to nie ma sensu...Im dalej tym będzie gorzej a nie lepiej...a po slubie faceci przewaznie na gorsze się zmieniają...Podoba Ci się taki związek w którym cierpisz??Nie masz wsparcia...same ograniczenia...Dobrze, że Wasz związek się sypie po roku a nie po 5 latach...Boisz się go zostawić bo Go kochsz??A może boisz się samotności...Dzieki niemu straciłaś znajomych...Może czas odświeżyc stare znajomości a chłopaka kopnąć w tyłek i nie rozczulać się nad sobą.Chyba że odpowiada Ci taki chory związek...
Edit Jeszcze jedno skoro nie podoba mu sie jaka jestes to niech idzie do innej...Zmienia Cie podług swoich ideałow...bo widocznie nie jesteś dla niego idealna taka jaka jesteś...Znajdz sobie faceta który pokocha Cie za to wsaśnie jaka jesteś i jak wyglądasz...Tego kwiatu pół światu pamiętaj...
10 LAT Z MOIM SKARBEM ![]() "Dance is a universal language. Dance is freedom and dance is life...Dance4live" Edytowane przez Monisia_1331 Czas edycji: 2009-05-10 o 17:28 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:36.

a tym czasem żyjesz jak w klasztorze. Nie szkoda Ci tego jak widzisz,że kumpela kupuje jakiś ekstra ciuch,a Ty możesz tylko o takim pomarzyć bo pan i władca zabronił dekoltów? 

Wzajemne zaufanie, oddanie ...