![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziwna 'kulka' NA skórze psa
Pchły akurat moim zdaniem częściej występują niż kleszcze dlatego ich profilaktyka jest bardziej potrzebna. Wiadomo, że pchła może przejść na psa przez kontakt z innym psem a to jest nieuniknione jak na dworze lata tyle piesków. I takie preparaty przeciw pchłom stosuję regularnie i dzięki temu ani razu jeszcze tego nie złapał
![]() ![]()
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powtarzam jeszcze raz: - kleszcz nie jest chorobą!!! Kleszcze przenoszą różne choroby, a to jest różnica. Czytanie ze zrozumieniem się kłania.
![]() |
![]() |
#33 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A dokładnie ,,kleszcz nie jest (jakąś arcyważną) chorobą" spróbuj przeczytać bez nawiasu ![]() Na resztę postów nie chce mi się odpowiadać, bo po prostu łapiecie za słówka. Ja przytaczam przykład, żeby było łatwiej przyswoić, to nie znaczy, ze nie odróżniam pasożytów od wirusów. Ja mam takie zdanie, a wy inne. Nie uważam, ze niestosowanie preparatów ochronnych na kleszcze jest oszczędzaniem na psu. Tym bardziej, że wiele psów chciałoby chociaż mieć pełną miskę i dach nad głową. Gdyby każdy myślał, ze lepiej nie mieć psa niż mieć i nie kupować preparatów ochronnych na kleszcze to większą powierzchnię zajmowałyby schroniska niż osiedla mieszkalne.
![]() |
![]() |
#34 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Przykłady były z ... kosmosu wzięte. Pozdrawiam ! |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#36 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Ja przed chwila znalazlam u mojego psiaka na karku kleszcza,na szczescie byl w jasnych wlosach wiec z daleka go zobaczylam.I wychodzi na to ze obroza na kleszcze dziala,bo nie byl wbity ale taki jakby nawachany tym swinstwem,wiec latwo bylo go wyjac.Wiec chyba cos jest w tych obrozach ze dzialaja,mysle ze bez niej juz by wysysal mojego psiaka. Pozdrawiam i oby kleszcze nie dopadaly naszych pupili i nas oczywiscie ![]()
13.01.2012 -oficjalny kierowca- ![]() ![]() ![]() Edytowane przez bierka83 Czas edycji: 2009-05-16 o 10:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
Ja mojej suce sama wyrywam kleszcze, teraz jeszcze dodatkowo nauczylam siostre gdyby mnie w domu nie bylo
![]() w swoim 9letnim życiu suczka miala przynajmniej 50 kleszczy wyciaganych (mieszkam na wsi i mimo stosowania roznych preparatow profilaktycznych zawsze cos musiala zlapac). Rekord? 14 wyciagnietych po jednym dluzszym spacerze po łakach (ja w sumie tez wtedy kolo 4 załapałam mimo dlugich ciuchow ![]() ![]()
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
ojej to naprawde duzo:/
Niestety tych paskud szedzie pelno,ja chodze z moim na laki niedaleko dmou,nawet nie mysle ile tam tego moze byc bllleeee Zycze powodzenia i zeby pomogly preparaty ![]()
![]() |
#39 |
Zadomowienie
|
kleszcze sa okropne ...
Moj piesek ma je bardzo rzadko, w takich wypadkach zawsze ktos z domownikow go wyciaga. Pomyslec ze taki kleszcz bez jedzenia moze zyc do dwoch lat.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:15.