![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak malujemy się do szkoły?
Ja nie widzę nic złego w pudrze, nawet jak ma sie 14 lat. Osobiście zaczęłam używać jak miałam chyba 15, i nie, cera mi sie nie pogorszyła. Jest ponoć transparentny ale zakrywa troche zaczerwienienia i małe syfki. No i matuje.
Nie wiem jak pudry za 5 złotych, może niszczą skóre, ja mam inglota i świetnie mi służy ![]()
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Jeszcze jedno: malowanie się sprawia radochę? W moim przypadku nie bardzo. Radochę sprawiają mi spotkania z przyjaciółmi, książki, dobre wino, kawa, długie rozmowy przez telefon, gorąca kąpiel. Szkoda cery.
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
w gim-czasami tusz i błyszczyk
to samo początki liceum ![]() dopiero od połowy 2 liceum zaczęłam używać też korektora podkładu i cieni (delikatnych oczywiście)
![]() |
#34 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
zreszta Tż-ety tez nie będa chcialy spojrzeć na tak zniszczone twarze.. po cholere dzieciom kolorowe kosmetyki..? rozumiem krem czy błyszczyk ale reszta.?!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Obecnie studiuje i w gre na codzień wchodzi korektor, puder, tusz, kredka/tusz do kresek, cienie, brązer/róz, błyszczyk/balsam.
Już od gimnazjum nakładałam dość pełny makijaż, właściwie malowałam się jak teraz z tym że bardziej nieudolnie ![]()
![]() |
![]() |
#36 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Ja najczęściej używam tylko tuszu do rzęs i czegoś na usta. Pudru to bardzo rzadko używam, a podkładu jeszcze rzadziej. Nie chcę sobie psuć skóry i rozumiem, że jeżeli będę kładła tonę podkładu na buzię codziennie, to mi się cera zniszczy. Dlatego staram się stosować jak najmniej podkładu i pudru, jeżeli w ogóle je stosuję. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o mnie to tylko korektor, odrobina czarnej kredki - nawet nie robię kresek tylko punktowo używam jej na dolną powiekę na lini rzęs - i tusz lub bezbarwna odżywka do rzęs. Edit: aha, tylko ja już nie "do szkoły" tylko zaraz "na uczelnię" ![]() Edytowane przez Katarynka1 Czas edycji: 2009-05-12 o 10:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Do tematu...
Skonczylm własnie liceum. Podkład,korektor pod oczy, tusz. Czasem kredka/ cien ale to zalezy czy mam rano czas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#41 |
Przyczajenie
|
zasypiam zawsze i mam malo czasu na malowanie sie to tylko puder tusz i szminka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
A ja i tak jestem piękna, nawet z moimi syfkami więc nie maluję się zbyt
![]() ![]() Na co dzień tylko rzesy maluję zeby nie było tak widać ze dopiero wstałam ![]() Tylko na jakies wieksze wyjscia typu studniówka, wesele itp robię pełny makijaż żeby twarz była jednolita i nie swieciła się na zdjęciach. Wtedy też nakładam cienie róż puder itp. W gimnazjum nie malowałam się w ogóle. W liceum miałam momenty że używałam podkładu i tuszu do rzęs ale z czasem zrezygnowałam z podkładu na rzecz transparentnego pudru, teraz nawet puder odstawiłam.
![]() |
#43 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Skąd więc pomysł ze przed malowaniem nie wygladamy jak ludzie? Myślę że nie ma sensu się przejmować aż w takim stopniu swoim wygladem, są ważniejsze sprawy, owszem popieram to że czasem fajnie się "odstrzelić" dla np chłopaka lub na jakąs okazję ale idąc do sklepu czy do szkoły bez makijazu wcale nie ujmiemy sobie ani urody ani osobowosci ani tym bardziej człowieczeństwa. Ja wolę dbać o siebie w inny sposób: być czysta, pachnaca, fajnie ubrana i naturalna.
![]() |
![]() |
#45 |
Rozeznanie
|
A ja używam tylko fluidu antybakteryjnego (może to dziwnie zabrzmi, ale naprawdę pomaga mi leczyć cerę) i korektora na syfki. Latem, gdy cera mi się ładnie wygładza, zwykle nie używam już niczego. Od wieeelkiego dzwonu (typu występ na apelu, rozpoczęcie/zakończenie roku) zdarza mi się malować rzęsy. Kredki ani cienia nie używam w ogóle, nawet błyszczyków nie lubię, denerwują mnie na ustach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Rozeznanie
|
Nie uważacie, ze trochę za dużo agresji w niektórych postach? Pamiętajcie, że niektóre słowa typu "nie chciałabym was widzieć za 25 lat" mogą kogoś troszkę zaboleć. Oczywiście bez urazy nikogo, ale proszę o miłe zwracanie się do innych
![]() Osobiście uważam, że jak się nastolatka czasem pomaluje to nic jej się nie stanie, oczywiście kiedy tylko ma odpowiednio dobrane kosmetyki (nie do cery dojrzałej). No i nie należy przesadzać, bo "tapeta" wcale nie jest ładna i nie wolno zapominać o de-makijażu. Trzeba też pielęgnować cerę (toniki, kremy, żele do mycia, maseczki itp.). Ja zazwyczaj mam na sobie tusz, błyszczyk, rzadko cienie. A i tak nie codziennie się maluję. Myślę, że dziewczyny, które mają na twarzy "wszystkie kosmetyki jakie tylko w domu znalazły" przesadzają. Po pierwsze niszczą cerę ( a wręcz uniemożliwiają jej swobodne oddychanie!), a po drugie wyglądają bardzo sztucznie. Edytowane przez DreamQueen Czas edycji: 2009-05-12 o 14:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zadomowienie
|
Obecnie jestem w 2 klasie liceum. Mój makijaż ogranicza się do korektora i kredki do oczu brązowej lub zielonej, ale to też nie zawsze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
A mnie dziwią dziewczyny które wolą Tża okłamać, że się źle czują czy coś zamiast spotkać się z nim bez makijażu. Jak dla mnie to Tż to też człowiek i też ma krostki czy piegi czy coś i on się nie pudruje nie ma takiego parcia na bycie "idealnym" nie udaje kogoś innego. Nie ma szans żeby utrzymać Tża przez kilka lat że jesteśmy zawsze śliczne,uśmiechnięte i nigdy nie zmęczone aniołki.
Edit: I żeby było na temat ja wolałam zawsze zrobić trochę więcej zadań z łaciny czy greki zamiast tracić czas na malowanie, którym nikomu nie zaimponuję w szkole. Edytowane przez SOCKI Czas edycji: 2009-05-12 o 15:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Rozeznanie
|
Moim zdaniem okłamywanie kogoś, że jest się śliczną, bez skazy itp. to już przesada.
Edytowane przez DreamQueen Czas edycji: 2009-05-12 o 15:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Oczywiscie pewnie nieco przesadzam ale nie rozumiem jak mozna byc tak skupionym tylko i wylacznie na tym jak wyglada nasza twarz ![]() I żeby nie było że jestem niemiłą to ja oczywiscie nikomu nie ubliżam ja po prostu z ciekawosci pytam. bo dla mnie są ważniejsze sprawy niż umalowana czy nieumalowana twarz
Edytowane przez *piękna Czas edycji: 2009-05-12 o 15:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Rozeznanie
|
Ja tam na ulice, do sklepu, czy do szkoły, ogólnie wszędzie, mogę wyjść bez niczego na buzi
![]() Edytowane przez DreamQueen Czas edycji: 2009-05-12 o 15:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Rozeznanie
|
Ja używam trochę korektora na moje okropne cienie pod oczami. Czasami jeśli się śpieszę i zapomnę go użyć, ludzie w szkole dziwnie się patrzą i czasami palną jakiś głupi tekst.. Taka już moja uroda, nie ważne czy śpię 8 czy 10 godzin ^^. Na świecący się nos używam lekkiego pudru transparentnego. Do tego na usta pomadka ochronna i tyle mi wystarczy. Zdecydowanie wolę poprawiać stan swojej cery kremami, żelami itd. niż kolorowymi kosmetykami - te już w ostateczności.
Jestem w gimnazjum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Rozeznanie
|
do tematu... Chodzę do gimnazjum. Mam ciemne włosy i prostą grzywkę, gęste brwi i długie czarne rzęsy więc mazne się raz na jakiś czas tuszem do rzęs i tyle;] i tak pewnie go nie widać bo mam jak wspomnaiałam naturalne długie czarne rzęsy i długą grzywkę która przykrywa mi prawie całe oczy... ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Używanie dobrych kosmetyków i odpowiedni demakijaż nie szkodzą. Wręcz przeciwnie nieraz makijaż chroni cerę przed zanieczyszczeniami i chłodnym wiatrem. Ja do szkoły maluję się codziennie (krem nawilżający, lekki fluid, puder w kamieniu, puder brązujący, cienie-różowe, tusz do rzęs, pomadka-carmex). Maluję się bo sprawia mi to przyjemność, ale wyjście bez makijażu nie stanowi dla mnie problemu, bez makijażu nadal czuję się atrakcyjna. Zapomniałam dodać- jestem w 2 klasie liceum. Edytowane przez iminka Czas edycji: 2009-05-12 o 16:07 Powód: . |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zadomowienie
|
Maluję się, bo w makijażu czuję się pewniejsza siebie, uwydatniam zalety, przykrywam mankamenty.
Podkład, tusz, kredka. Nie chcecie oglądać za kilkadziesiąt lat? Nikt Was do tego nie zmusza, moja cera i moja sprawa co na nią nakładam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i nic nie działa lepiej niż usmiech i pewne spojrzenie
Edytowane przez *piękna Czas edycji: 2009-05-12 o 16:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
Mam pytanie: a po kiego grzyba sie malujecie? Ani to zdrowe na cere, ani zwykle podlotki makijazu zrobic nie umieja, ani makijaz zwykle fajnie wyglada na takich nastolatkach...
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:40.