potrzebuje pomocy. - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-06-05, 14:56   #31
Kasiamaja
Zadomowienie

GG do Kasiamaja
Dot.: potrzebuje pomocy.

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
Po pierwsze dziecko musi miec paszport a do tego potrzebna jest zgoda ojca.
czy dziecko jest uznane przez ojca ?

jesli masz paszport to mozesz wyjechac i nikt nie bedzie robil problemow i nie bedzie oskarżał cie o uprowadzenie.

dziecko potrzebuje poczucia bezpieczenstwa i stabilizacji a nie wiecznych zmian i nowych twarzy wiec dobrze sie zastanów na kazda decyzją.

ojciec dziecka ma takie samo prawo i obowiazek zajmowac sie dzieckiem i wielu mężczyzn radzi sobie tak samo dorbze jak kobiety wiec nie wiem dlaczego nie mozesz zotsawic dziecka zojcem i jechac ?

Jeśli macie poukladane w glowie to zadne z was nie bedzie robilo problemów z opieką i kontaktami.
Raczej dziecko ma paszport bo inaczej by nie wrocili z Irlandii ,ale mysle ,że jest to paszport tymczasowy więc nie bedzie lekko bo ten jest jedynie na rok . Ojciec dziecka małym sie nie zajmuje jedynie chwilke z nim pobawi moj tz to samo ,praca i sen ,ale jednak sie kochamy .
Kaylee Jeżeli tż tak stawia sprawe i jestes tego na 100% pewna to jedz ,chociaz ja bym na Twoim miejscu z nim porozmawiała o Twoich planach ... Powiem Ci ,że nie ma nic gorszego dla dziecka niż wiecznie smutna mama i kłóotnie rodziców. Sama pamietam jak na Majuni się odbijały nasze sprzeczki Dlatego jeśli tż nie zamierza walczyc o Was ,powiedz mu po prostu adieu ,wyrob paszport dla dziecka 5 letni i leć ... ,może facet się opamięta i do Was przyleci

70,60...68,2.....66....64.....62....6 0
Kasiamaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-05, 15:32   #32
coff3ina
Zadomowienie

Ty Wyrak swoje ja swoje. Bezsensowną dyskusję zamykam bo i tak nie pomaga Kay lee. Pozdrawiam.

https://www.facebook.com/thefeelgoodplace1
coff3ina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-05, 15:53   #33
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coff3ina Pokaż wiadomość
Ty Wyrak swoje ja swoje. Bezsensowną dyskusję zamykam bo i tak nie pomaga Kay lee. Pozdrawiam.
No spoko

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-05, 16:08   #34
eloi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kay lee Pokaż wiadomość

gdyby On tylko chcial rozmawiac to zrobilabym to juz ,za raz na miejscu ,kazda moja proba nawiazania rozmowy konczy sie fiaskiem,mowi mi ,ze jestem idiotka i On nie ma ochoty teraz rozmawiac lub w ogole.Probowalam wszystkiego na spokojnie,bylam mila,grozilam,prosilam,pr obowalam nawet powiedziec jego tacie ,zeby jakos na niego wplynal.Rozmowa jest nam bardzo potrzebna ,ale On twierdzi inaczej.

My mieszkamy juz w mieszkaniu wlasnym (tzn w mieszkaniu Tz) ale nam sie nie uklada
Tz powiedzial mi ,ze o slubie to moge tylko pomarzyc (z reszta przypomina mi to przy okazji niemal kazdej klotni).Nie chce rozmawiac ,nie chce nic zmieniac,widzi problemy,ale potrafi z nimi zyc (po prostu mnie olewa),najchetniej chcialby sobie w spokoju pograc,pobawic z synem i isc spac i tak co dzien acha ,a w przerwach spotkania z kumplami.

Czy gdybym zdecydowala zostac w Polsce,i po rozstaniu nie mialabym gdzie mieszkac,przy zlozeniu pozwu o alimenty mozna tez zlozyc wniosek o to bym mogla mieszkac z synem w mieszkaniu jego ojca? (bez niego tzn zeby Tz sie wyprowadzil?) wiem ze w Anglii jest takie prawo,a jak to jest w polsce?
Cóż, to rzeczywiście zmienia postać rzeczy , ale ,co gorsza ,będzie trudniej działać zgodnie z prawem .Skoro Wasz związek praktycznie nie istnieje , to może jednak warto , by sytuacja prawna Twoja i synka stała się jasna - to niestety oznacza konieczność wystąpienia do sądu o jasne określenie praw i obowiązków ( np. wakacje, ferie i weekendy dla ojca ).
Prawnie ( z uwagi na dziecko) Wasz dotychczasowy związek można określić jako konkubinat, a to niestety raczej trochę mniej Twoich praw do tego , co stanowi własność TŻ-ta. Masz prawo wystąpić o alimenty (po stwierdzeniu , że nie stanowicie związku w rozumieniu prawa ), ale to , jak szybko zostaną przyznane przez sąd to już inna sprawa. Inną sprawą jest również to , czy TŻ będzie się wywiązywał z płatności ( chociaż jeśli nie będzie chciał dawać Ci powodu do wystąpienia o znaczne ograniczenie praw rodzicielskich , to będzie płacił ).
Najprościej i najpewnie udać się po poradę prawną do prawnika ( najlepiej specjalizującego się w prawie rodzinnym )
eloi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości