|
|
#31 |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Dot.: Koty
Śliczne!!!Uwielbiam oglądać zdjęcia zwierząt na zielonej trawce
|
#32 |
|
Zadomowienie
|
Lain , nimfa20 - śliczne koteczki
![]() Takiee , taaakie ślodziutkiee Obejrzałam wszystkie fott . ![]() Jejuu , jaa już nie mogę się doczekać mojego koteczkaa !!! ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Zachęcam także inne czytelniczki , abyy pochwaliły się swoimi kociakaami Z chęcią pooglądam słodziutkie foteczkii
|
|
|
|
#33 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Piekne macie kotki, az by sie chcialo miziac i miziac
|
|
#34 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jaki śliczny ma kolor, tak mi się podobają szare kotki!!! Ja niedługo będę mieć moją Rysię wreszcie, białą, w rude łatki, jak zardzewiała ![]() Jak przybędzie to ofotkuję
|
|
#35 |
|
Raczkowanie
|
the kamm wybrałaś imię dla kotka? Jeden z wolno żyjących kotków, które dokarmiam został ochrzczony przeze mnie Kotletem, inny Marianem, a mała koteczka miała na imię Ziuta (znalazła domek).
Hm, mam nadzieję, że pochwalisz się nam zdjęciami i wrażeniami, gdy kotek zamieszka już z tobą
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
ta Pusia jest przesmieszna, jak tylko zmienie mieszkanie to sprawie sobie podobnego kociaka
A co do akcesoriow o ktore pyta zalozycielka watku - wychowalam w swoim zyciu chyba z 15 kotow i uwierz,ze przyda Ci sie jeszcze worek suchej karmy pod reka, w razie gdybys nie miala czasu przygotowac kociakowi jedzonka. Poza tym ja uwielbiam kotki w obrozach dla ozdoby - jezeli zalozysz ja malemu kotkowi to zdazy sie przyzwyczaic zwykle zaopatruje sie tutaj http://www.zoomania.pl/index.php/cPa...sort/2a/page/1w osiedlowym zoologicznym ceny powalaja:/ |
|
|
|
#37 |
|
Rozeznanie
|
Oto moja Rysiula
![]() Przepraszam za jakość- robione telefonem No i za tło Do tej kosmetyczki lubi mi wchodzić
Wymianka kosmetyczna https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=753130 http://koleandra.blogspot.com/ Edytowane przez Gosiu Czas edycji: 2009-06-25 o 20:32 |
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
Z obróżkami dla ozdobry radzę uważać, kicia może o coś nią zahaczyć i się udusić.
|
|
|
|
#39 |
|
Rozeznanie
|
Hmm a ja mam takie pytanie... Kupiłam kici obróżkę na pchły i... kiedy ona zacznie działać?
Bo założyłam dzisiaj i nadal widzę te paskudy małe... Próbowałam szukać takiej informacji, ale bez rezultatu... A jestem niezbyt doświadczona w te klocki
|
#40 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem jak to się dzieje, ale ostatnio brakuje mi na wszystko czasu.. Chyba muszę się lepiej zorganizować![]() ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#41 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najlepsze sa kropelki na kark: Frontline, Fiprex, Advocate, Stronghold etc
|
|
|
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
Ja odnośnie pasty odkłaczającej.
Mam pastę Gimpet - koty ją uwielbiają ![]() Ale jakoś tak się zdarzyło, że nie kupiłam pasty przez internet i koty około 2 miesięcy jej nie dostawały, a mam jednego norwega a drugiego dachowca i żaden ani razu nie zwymiotował kłaczka od 2 lat. Do dobrych karm dodawane są substancje odkłaczające, koty cały czas jadły Royala dla kotów wybrednych a teraz dostają Acanę . Są też specjalne karmy odkłaczające. W lineczku są karmy i pasty na kłaczek ![]() http://www.allegro.pl/search.php?str...&change_view=1 A teraz moje Kłoty Czesław i Eryk
|
#43 | |
|
|
Cytat:
Ja tak robiłam z moimi psami.Dopóki miały pchły, to obroża nic nie dawała, ale jak " wyczyściłam" ich z pcheł, to mam spokój do dzisiaj ( oczywiście co 3 m-ce zmieniam im obroże).
|
|
#44 |
|
Raczkowanie
|
nastraszylyscie mnie z ta obroza,nie pomyslalam o tym;P
a co do obrozy przeciwpchelnej - zabiegi w.w. Wizazanki sa chyba trafne, bo u mojego kota sama obroza nie pomogla:/ Natomiast krople owszem,sa troche lepsze. Dla tych, ktorzy nie znaja ych specyfikow przesylam link http://www.zoomania.pl/index.php/cPath/2_24_117 |
|
|
|
#45 |
|
Rozeznanie
|
Hmm u mnie zadziałała, przez noc chyba wszystkie pouciekały albo wyzdychały, przynajmniej żadnej nie widziałam już rano
![]() A Czesława i Eryka chyba uprowadzę
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
Kropelki na pchły i kleszcze Frontline są dobre i godne polecenia. Kiedyś miałam kocurka, który lubił się włóczyć i przynosił ze sobą pchełki, te krople były niezawodne
|
|
|
|
#47 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale jeszcze jest taaki malutki że jeszcze niezbyt słodki może się wydawać, ale dla mnie to i tak najśliczniejszy kotek na świecie !! ![]() Niee , nie wybrałam . Hahaha , ten Kotlet mnie rozwalił ![]() -------------------------- śliczne koteczki dziewczyny ![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
![]() Byłam w tym sklepie , i ... - mama zrozpaczona , okazało się , że na podstawowe wyposażenie trzeba poświęcić min. 150 zł - ja uradowana , bo nie sądziłam że wszystkie rzeczy będą tylko nie było kuwety zadaszonej , to zamówiłyśmy , a tak pozatym to git myślałam , że będę musiała jeździć do Białego po wyposażenie a tu miła niespodzianka ![]() ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Słuchajcie . Mam jeszcze takie pytanie : Jak byłam w zoologicznym i zapytłam o obcinaczkę do pazurków sprzedawczyni powiedziała mi że to trzeba robić bardzo ostrożnie , itepe itede . Eee , no ja wiedziałam , że nie można przeciąć rdzenia , ale myślałam że i tak będę obcinać , delikatnie , ale będę . No a teraz nie wiem . MAma mówi żebym kupiła szelki i smycz i chodziła z kiciem na spacery . No ale ja nie chcę go przyzwyczajać do spacerów , nie będę z nim przecież wychodzić co tydzień !!! Kupię drapak z łóżeczkiem . Ale no pytanie : Czy jeżeli będę miała drapak i nie będę chodzić z kotem na spacery , to nie będę musiała mu obcinać pazurków ????????????????????????? ????? Edytowane przez the kamm Czas edycji: 2009-06-28 o 13:02 |
||
|
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
Nie kupuj smyczki i obróżki, koty naprawdę niechętnie w tym wychodzą, nienawidzą uwiązania, więc lepiej dać spokój z wyjściami, bo pazurki tak i tak by trzeba obcinać, moje koty je ciągle piłują na drapaku, a i tak raz w tygodniu muszę obcinać im te szpilki
![]() A pazurki spokojnie możesz obcinać ludzką obcinarką, ja teraz mam specjalne nożyczki i nie widzę różnicy w ich cięciu, tylko wiadomo, że trzeba ciąć przed różowym ![]() Gosiu zabieraj te moje kocury choć i na kilka dni, bo wciąż chodzimy niewyspani
|
#49 |
|
Rozeznanie
|
hej
co do drapaka i pazurów to muszę powiedzieć że drapak nie gwarantuje że koty sobie na nim pazury stępią. Moim rosną jak szalone mimo że drapią drapak i przycinam im pazurki 1-2 razy w miesiącu bo czasami potrafią drapnąć mocno, zwłaszcza Ruska jak wskakuje nam na plecy także sama musisz po prostu zaobserwować jak to będzie. Jesli kotek pobędzie u Ciebie i zauważysz ze pazurki ma zbyt ostre to przytnij. Nie trzeba byc jakims super mega ostroznym, po prostu trzeba uważać zeby nie zrobić krzywdy zwierzęciu. Ale to przecież wiesz ![]() Co do specjalnych obcinaczek - mam jedną i jest fajna bo wygodnie się nią manipuluje przy pazurkach ale ma wadę - szybko się stępiła i ostatnio rozdwoiła pazurki moim kotom. Teraz kupiłam drugą i jest lepsza. Ale samo obcięcie się właściwie nie różni. |
|
|
|
#50 |
|
|
Drapaki służą do ostrzenia pazurów, a nie do ich skracania.
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
Z pazurkami trzeba ostrożnie. Ja podcinam same końcówki - kiedy już mi się uda to zrobić
|
|
|
|
#52 |
|
Rozeznanie
|
Zdjęcie roku mojego kota, który okazał się chłopcem... wczoraj
![]() (to jego tylna noga...)
Wymianka kosmetyczna https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=753130 http://koleandra.blogspot.com/ Edytowane przez Gosiu Czas edycji: 2009-06-29 o 22:14 |
|
|
|
#53 |
|
Copyraptor
|
Ja mojej też co jakiś czas pazurki podcinam, jakiś czas temu używałam zwykłej, "ludzkiej" obcinaczki, ale potem jej szpony urosły, i zaczęły rozdwajać przy takich zabiegach
kupiłam specjalną gilotynkę, i jest ok.Z pazurkami wiąże się też historia jej imienia, bo jak była mała i do nas przybyła miała je nieobcięte, i wciąż ją trzeba było odczepiać od dywanu, kapy na łóżko czy koca więc nazwaliśmy ją Agrafka teraz wołamy na nią Afka. Albo "kocie"
|
|
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
kilka fotek mojej Misi
![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- coś się nie wkleiło... ciekawych zapraszam do mojego albumu a ja będę dalej próbować |
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
tu była malutka
|
|
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
Tu już dorosła
|
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
i tu
|
|
|
|
#58 |
|
Zadomowienie
|
OO , jaka dostojna , ładna , niespotykane umaszczenie
|
|
|
|
#59 |
|
Zadomowienie
|
mój kot to kicia po prostu- mała czarna kuleczka. nie chce się bawić żadnymi zabawkami, więc już staram się nie kupować, tylko mój mąż nigdy się nie może oprzeć ciągle jej coś kupuje. Najbardziej lubi się bawić sreberkami po cukierkach
![]() pazurków kotek może się bać obcinania (mój tak ma) więc można obcinać u lekarza, jeśli się boi. mój też nie chce wychodzić na dwór, tzn. chce, ale nie umie chodzić w szelkach, więc jest to dla mnie duży problem. Nie może też chodzić bez szelek bo jest trochę zwariowany i myślę, że mógłby mi gdzieś zwiać. jeśli chodzi o żarełko to długo jadł tylko whiskas, ale ostatnio hitem jest Miamor, Schmusy i Royal Canin. Nie wiem czy w Polsce jest już whiskas BIO ale mój kotek go nie lubi bo ma mało sosu. A mój jest typowym sosożłopaczem ![]() jedzenie i żwirek (silikonowy) kupujemy w takim sklepie internetowym i mają tam różne promocje co jakiś czas, muszę zapytać małżonka a adres tego sklepu bo nie pamiętam. Futrzaki górą!! |
|
|
|
#60 |
|
Zadomowienie
|
A wiecie jaką dziś miałam przygodę ...
No muszę to napisać ! ![]() A więc tak : Na domofon zadzwoniła moja ciocia , któa mieszka w pobliskiej wsi . Powiedziała , że ma dla mnie niespodziankę , tylko nie wie , czy będę chciała . Ok , wpuściłam ją , i podbiegłam do okna.Patrze , a ona niesie kota na rękach ![]() ... Jak kot był w domu strraaasznie miaauczał przerażony ![]() I wogle taki dziki był jakiś ;/ No ale go nie wzięłyśmy , powiedziałąm cioci , że będę miała od rodziny ,, ale ok. 3o sierpnia , bo cały prawie sierpień będziemy na wakacjach poza domem , poza tym n ie miałyśmy podstawowego wyposażenia dla kota , nicc ..., No to go zabrała i pojechała dalej szukać domu... Ufff...emocjonujący poranek
Edytowane przez the kamm Czas edycji: 2009-06-30 o 10:13 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:56.

Ja też 

także sama musisz po prostu zaobserwować jak to będzie. Jesli kotek pobędzie u Ciebie i zauważysz ze pazurki ma zbyt ostre to przytnij. Nie trzeba byc jakims super mega ostroznym, po prostu trzeba uważać zeby nie zrobić krzywdy zwierzęciu. Ale to przecież wiesz