|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czym pachnie "lato" 2009
Cytat:
Swoją drogą, nie podusiłyście się tam przy takiej temperaturze w oparach Angela? Ja 3 raz podchodziłam do tego zapachu i nie mogę się przełamać...
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zadomowienie
|
Najczęściej wyczuwam Euphorię (nauczyłam się rozpoznawać). Wyczuwam jeszcze kilka innych zapachów, którymi często pachnie wiele kobiet, ale ich nie rozpoznaję. Części z nich pewnie dlatego, że nie są to perfumy z mojej kategorii zapachowej, więc nie mając ochoty na testy w perfumerii pozostaję w niewiedzy.
Pewnie będę odosobniona w moich odczuciach, a może nawet narażę się na zbacikowanie... Hmmm... Nie mogę zdzierżyć żadnych perfum przy temperaturze powyżej 25 stopni C, tak u siebie, jak i u innych. Mdli mnie niemiłosiernie. Każdy intensywny zapach odbieram jako inwazyjny (perfumy, jedzenie, rozgrzany asfalt...że już nie wspomnę o brzydkich zapachach). Kiedy słońce przypieka to nawet nie sięgam po ulubione Eau des Marveilles, które uważam za idealne letnie perfumy.
Edytowane przez danaida Czas edycji: 2009-06-25 o 17:22 |
|
|
|
|
#33 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, tak i pozazdrościć i pogratulować Angela nie mogę znieść ani na sobie ani na innych, dusi, mdli... a Innocenta uwielbiam. Bo Angel byłby ładny, piękny i cudowny, gdyby... był o 60% słabszy (no.. ale nie byłby to już angel).Na mnie lato pachnie gucci II, w deszczowe dni Pleasures EL, w słoneczne Zen.. próbowałam light blue, którego kiedyś szukałam, ale najładniej pachnie na mojej koleżance, na mnie nie ma tego uroku. W tramwaju czułam ostatnio Słonia, wychodząc z poczty poczułam... słonia. W kawiarni kelnerka pachniała.... Słoniem ) Wyczułam też light blue u jednej nauczycielki typu "z tyłu liceum z przodu muzeum" (powiedzenie mi się nie podoba, ale do niej pasuje idealnie), kojarzę tą kobietę, ponieważ cały rok jeździ tym samym autobusem i chyba kąpie się w light blue![]() O! Ostatnio na przystanku wiatr przywial delikatnie babydoll na szczęście be delicous mnie omija
|
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zauważyłam silną korelacje między "zapachem ulicy" a promocjami w SP. ..albo może powtórnie lansowane Hypnotic Poison? Wszędzie go pełno ostatnio.
|
|
|
#35 | |
|
DobraRada-NieGłaszczGada.
|
Cytat:
![]() U mnie w pracy dzisiaj wlazła do gabinetu nuta Insolence. I nie chciała za bardzo wyjść.... agresywna, w obfitej ilości, męcząca. Tak jak matrona, która była właścielką tejże woni.Równie obfita, jakoś wszędzie jej pełno było więc ona + owa woń raczej do lata nie pasowały. Matrona wyszła, zapach pozostał rozkokoszony w pomieszczeniu, dopiero za dobre 15 minut przypomniał sobie, że zgubił swoją panią. I nastąpiła ulewa, po ulewie do pokoju weszła dziewczyna, która pachniała......deszczem! Co to? Wiatr, ozon + zapach świeżo zdeszczonej trawy. Bardzo ładny i świeży....bardzo letnio-rosisty
Bądź dobry! Każdy, kogo spotykasz, prowadzi ciężki bój... Fragrantica Mój wątek wymiankowy : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1260976 Edytowane przez itaka Czas edycji: 2009-06-25 o 20:36 |
|
|
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
a dziś echo davidoffa na koleżance w pracy
promocje w naturze robią chyba swoje... |
|
|
|
|
#37 |
|
To ja :)
|
Zaskoczyla mnie dzis w autobusie Princessa Marina de Bourbon
Ale zaraz potem wsiadlo Be Delicious i czar prysl...
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wczoraj wszędzie czułam 5th Avenue...
|
|
|
|
|
#39 |
|
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj i w tramwaju i w autobusie - Be delicious.
Sympatyczny prosty zapach, ale się "oklepał"...
|
|
#40 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś rano w pekaesie (właśnie w pekaesie najczęściej coś wyniucham ) usiadła koło mnie dwudziestokilkuletnia dziewczyna pachnąća Miracle
|
|
|
#41 | |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj wyczułam "L"LL, przed kilkoma dniami "Pradę" Prady
Cytat:
może ma to związek z super promocją Sephory? Weszłam, błądzę wzrokiem po półkach, żeby potestować nieznane i... widzę ofertę >2 flakony 30ml "Be Delicious" w cenie 170zł< |
|
|
|
|
|
#42 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dziś: - addict 2 (nie tylko na mnie) - wish nachalnie |
|
|
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
Szefowa w pracy przed wyjściem spryskała się hojnie Rushem... całkiem fajnie pachnie na niej ten plastik.
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
Wyczułam Green Tea. Ładne
|
|
|
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
Na korporacyjnej wilczycy (a raczej hienie, jeśli wierzyć opowieściom) - Miracle. W jednej ze stołówek w kompleksie biurowców Buma - Envy Me w dużych ilościach. sama nie wiem, czy to od pani obsługującej, czy tez od jakiejś innej korporacyjnej wilczycy.
Koleżanka w pracy - Coco Mademoiselle. |
|
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
dziś na ryneczku Angel mi zajechał okrutnie
|
|
|
|
|
#47 |
|
Zadomowienie
|
Szczęściara! W busie, którym jechałam roznosił się zapach niemytego ciała
Brrr... to są ewidentne minusy lata i mojej nadwrażliwości na zapachy. Przesuwałam się w różne miejsca tego busa aż w końcu poległam. Wysiadłam i zaczekałam na następny. W drugim busie stałam obok dziewczyny pachnącej Light Blue Dolce & Gabbana.
|
|
|
|
|
#48 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj w autobusie ogromna ilość Słonia na nastolatce - przeszłam na drugi koniec, bo inaczej chybabym się udusiła
|
|
|
|
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
Słoń pachniał w całym sklepie ....
|
|
#51 |
|
BAN stały
|
wszędzie zielone jabłuszko DKNY, mówię Wam to dzień zagłady!
|
|
|
|
|
#52 |
|
|
Oj zgadzam sie!! Na dodatek moja ulubiona sasiadka do mnie przyszla z pytaniem, ze ja to z pewnoscia bede wiedziala, co to i gdzie mozna kupic, takie piekne, zielone i 4 literki w nazwie mialo...
A dzis na ulicy dopadlo mnie Delices Cartiera
|
|
#53 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#54 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#55 |
|
|
Dzizas!! Ja to jednak typowa blondynka jestem!! Moglam tak zrobic!
|
|
#56 |
|
Zadomowienie
|
W ten week end wyczułam kilka razy Naturelle YR, Innocenta w sklepie Pull&Bear
, co mnie raczej uradowało oraz kilka razy Coco Mademoiselle.
|
|
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
Nie lubieć
Pyszności ![]() Szkoda,że tak popularne
|
|
|
|
|
#58 | |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj She Wood.
Cytat:
Akurat ja lubię i to bardzo, ale rozumiem, że może się nie podobać. No tak to już z zapachami bywa .
|
|
|
|
|
|
#59 |
|
Guerlain Lover
|
U mnie rzadko kto się perfumuje: czuć tylko pot i niemyte ciała :/ bleee... a jak już coś czuć, to jakieś kwiatki-sratki lub Amor amor, którego nienawidzę, w dodatku pewnie podróby
Dlatego zazdroszczę wam, nawet jak wyczujecie tylko Be delicious (ja go nawet trawię, pod warunkiem że nie czuć ogórków) lub Green Tea (tego lubie ). Ale ostatnio, jak siedziałam u fryzjera, przyszła pewna pani i wyczułam od niej Angela - na początku okropnie, a potem zrobił się piękny, czyli chyba był to oryginał
|
|
|
|
|
#60 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Podchodzi do mnie pewna kupela i mówi: "Czuje gdzies Euphorie, to Ty?" Ja na to:"o nieee.... ja nie trawie Euphorii, nie podoba mi się" a ona do mnie z oburzeniem : "ale to oryginał! czuje oryginał, nie podróbę! "zatkało mnie, nie zdążyłam nic powiedziec a ona odeszła... później się dowiedziałam że ta kupela ma samiutke podróby i myśli że każdy takich używa, z małymi wyjątkami
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:00.

Swoją drogą, nie podusiłyście się tam przy takiej temperaturze w oparach Angela? Ja 3 raz podchodziłam do tego zapachu i nie mogę się przełamać...

Hmmm... Nie mogę zdzierżyć żadnych perfum przy temperaturze powyżej 25 stopni C, tak u siebie, jak i u innych. Mdli mnie niemiłosiernie. Każdy intensywny zapach odbieram jako inwazyjny (perfumy, jedzenie, rozgrzany asfalt...że już nie wspomnę o brzydkich zapachach). Kiedy słońce przypieka to nawet nie sięgam po ulubione Eau des Marveilles, które uważam za idealne letnie perfumy.
Angela nie mogę znieść ani na sobie ani na innych, dusi, mdli... a Innocenta uwielbiam. Bo Angel byłby ładny, piękny i cudowny, gdyby... był o 60% słabszy 

Brrr... to są ewidentne minusy lata i mojej nadwrażliwości na zapachy. Przesuwałam się w różne miejsca tego busa aż w końcu poległam. Wysiadłam i zaczekałam na następny. W drugim busie stałam obok dziewczyny pachnącej Light Blue Dolce & Gabbana.