Pomysły na niesamowite kolczyki, wisiorki itp. - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-06-25, 19:28   #31
Darkling
Wtajemniczenie

GG do Darkling
Dot.: Pomysły na niesamowite kolczyki, wisiorki itp.

Cytat:
Napisane przez LadyArgerich Pokaż wiadomość
Hehe, pozwolę sobie zacytować wypowiedź Darkling z innego równie genialnego wątku: "oł ryllli" ::))

widzicie jak Was małolata zdopingowała do kreatywnosci?

FORZA FERRARI!
Darkling jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-25, 20:47   #32
orangecountry
Zadomowienie

GG do orangecountry

a ja napiszę tak. jak jestem kreatywna i mam przebłyski genniuszu to zamiast trąbic o tym na prawo i lewo biorę drut i szczypce, kartkę i ołówek, płótno i pędzle i wyciskam ile się da. i swoimi pomysłami się nie dzielę z obcymi - omawiam je tylko z najbliższymi a nie z konkurencją - może to wygląda egoistycznie ale ja bardzo sobie cenię swoją pracę i innych też - dlatego uważam ze to nieładnie wyciągać z innych gotowe pomysły co innego oglądanie prac już gotowych - inspiracja to coś innego - ale pokazać model i jeszcze napisać może jeszcze od podstaw gdzie jak drucić zagiąć..? hm to raczej tak łatwo nie ma...
dlatego małolatą należy potrząsnąć i powiedzieć że to troszeczkę ingeruje w prywatność drugiej osoby że do czyjegoś warsztatu się pcha - nie wszyscy to lubieją więc lepiej tego nie robić bo dostanie klapsa w d.. znaczy się w pupę

my world , my love, my wire [czyli mój wąteczek z biżuterią.]-

wymienię:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post30284685

Edytowane przez orangecountry
Czas edycji: 2009-07-17 o 10:41
orangecountry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-25, 20:58   #33
viktorej
Wtajemniczenie

A według mnie właśnie oglądanie prac innych uskrzydla. Nie mówię o ściąganiu pomysłów. Na mnie bardzo pozytywnie działa oglądanie waszych prac, przychodzą mi różne pomysły do głowy, zaczynam eksperymentować. Pokazujemy tu swoje prace i jednocześnie decydujemy się na ryzyko, że ktoś coś podpatrzy, zrobi i sprzeda jako swoje. Ale takie są uroki internetu.

Dlatego też wątek rozpoczęłam grzecznie i uprzejmie, bo nie widzę nic złego w tym, że możemy sobie popatrzeć na nasze prace i podzielić się doświadczeniami. W ten sposób jedni się uczą, inni dowartościowują, jeszcze inni uświadamiają sobie, że nic z tego nie będzie.
viktorej jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-25, 21:01   #34
FK
przyczajona tygrysica

GG do FK

Lubię oglądać prace w internecie, rzeczywiście czasem mogą zainspirować, ale prośba, a właściwie to chyba żądanie, żeby w czyimś wątku umieszczać zdjęcia prac, na których dziewczyna miałaby się wzorować to "lekka" przesada... Przecież nie musi szukać daleko, niech wejdzie na tym forum na wątek którejś z biżuteryjek albo zajrzy do jakiejś galerii artystycznej.

Ludzie, no błagam, nie można wszystkiego dostawać na tacy...
FK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-25, 21:03   #35
klejnotki
Rozeznanie

no i znowu caly wizaz bedzie wiedzial ze bizuteryjki sa podle, wredne, zlosliwe w ogole beee
tepicie (tepimy) mlode talenty zamiast te niewinne kurczatka przygarnac pod swoje opiekuncze skrzydla, nauczyc techniki, wyposazyc w pakiet odkrywczych pomyslow i najlepiej zapisac do dobrze prosperujacej galerii dodajac przy okazji grono klientek
podlosc podlosc i raz jeszcze podlosc (ciekawe dlaczego mi sie to tak podoba )
Stary 2009-06-25, 21:07   #36
viktorej
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez FK Pokaż wiadomość
Przecież nie musi szukać daleko, niech wejdzie na tym forum na wątek którejś z biżuteryjek albo zajrzy do jakiejś galerii artystycznej.
No i właśnie tak ją pokierowałam .
Stary 2009-06-25, 21:52   #37
clementinne
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez FK Pokaż wiadomość
ale prośba, a właściwie to chyba żądanie
W tym nie było ani promila prośby. Było stwierdzenie, że "będzie dużo pomysłów" Takie oczywiste
clementinne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-25, 22:07   #38
viktorej
Wtajemniczenie

A według mnie nie chodziło o wzory i formy, tylko o materiały, z których można by robić kolczyki. Stąd też pojawiły się odchody jako jeden z wariantów . Tak więc o zamieszczaniu zdjęć nie było mowy.

Wcale nie bronię tego wątku. Wręcz przeciwnie, uważam, że jest beznadziejny i nie na miejscu (zresztą jest wiele takich ), ale chyba trochę się zagalopowałyśmy w stwierdzeniach, że ktoś chce kraść nasze pomysły. Temat zabrzmiał raczej jak wątek zbiorczy o materiałach do wyrobu biżuterii, co, jeszcze raz podkreślam, jest do bani .
Stary 2009-06-26, 10:15   #39
Yori
Rozeznanie

GG do Yori

Mnie oglądanie cudzych prac dopinguje by bardziej się starać. Na swój sposób też wyciągam z tego naukę dla siebie, np. zaczynam coraz więcej kamieni rozpoznawać, niektóre wpadają mi w oko a ja zapamiętuję by bliższej lub dalszej przyszłości zaopatrzyć się w ten czy tamten.

Mój wątek
Yori jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-29, 23:22   #40
agdar
BAN stały

rada
W biżuterii juz wszystko wymyslono
A pomysłow jest mnóstwo ,gorzej z oplacalnoscia produkcji.\
Mozna np pokryc srebrem liscie koniczyny itp czy malutkie szyszki.
Większosc jubilerów nie korzysta juz z usłog projektantów ,gdyz to dlugo trwa .Wiec albo kupuja jakis tani sztuczny pierscinek z Chin i daja do odlewni. albo poprostu sciagaja wzory.Najłatwiej jest przeglądac strony .Nie popieram sciagania bo sam jestem jubilerem i mam z tym problemy ale dla poczatkujacych polecam obejrzec kilka stron dla wykrycia swoich mozliwosci.Ostatnio robilem kolczyki ze srebra w kształcie małego widelca wbitego w kawałek miesa TO KOBIETA ZAMÓWIŁA Więc juz mnie nic nie zdziwi.pozdrawiam
agdar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-01, 17:25   #41
maggdik
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez agdar Pokaż wiadomość
Ostatnio robilem kolczyki ze srebra w kształcie małego widelca wbitego w kawałek miesa TO KOBIETA ZAMÓWIŁA Więc juz mnie nic nie zdziwi.pozdrawiam
!!!DOSKONAŁE!!! temat do śmiechostek biżuteryjnych,
Może to była jakaś koneserka krwistego steku lub kierowniczka w masarni. A swoją drogą ciekawa jestem jak Ci wyszły te kolczyki
maggdik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-03, 07:47   #42
Killa Ree
Wtajemniczenie

Cytat:
Yori
Cytat:
: Mnie oglądanie cudzych prac dopinguje by bardziej się starać.
FK: Lubię oglądać prace w internecie, rzeczywiście czasem mogą zainspirować
viktorej: A według mnie właśnie oglądanie prac innych uskrzydla. Nie mówię o ściąganiu pomysłów. Na mnie bardzo pozytywnie działa oglądanie waszych prac, przychodzą mi różne pomysły do głowy, zaczynam eksperymentować.
orangecountry: a ja napiszę tak. jak jestem kreatywna i mam przebłyski genniuszu to zamiast trąbic o tym na prawo i lewo biorę drut i szczypce, kartkę i ołówek, płótno i pędzle i wyciskam ile się da. i swoimi pomysłami się nie dzielę z obcymi - omawiam je tylko z najbliższymi a nie z konkurencją - może to wygląda egoistycznie ale ja bardzo sobie cenię swoją pracę i innych też.
Myśli zebrane - nic dodać nic ująć.
Wiele już razy, oglądając na necie jakieś kolczyki, czy naszyjnik, czy wisiorek, poznawałam nową technikę, albo pomysł na wykorzystanie jakiegoś elementu, czy zastosowanie jakiejś metody łączenia elementów - nie znaczy to, że bezmyślnie powtarzam wzory. Nikt tego nie powinien robić!
Mogę się natomiast założyć, że każda rzecz, którą teraz robimy, ma swój pierwowzór, gdzieś kiedyś ktoś już coś takiego zrobił - no może niekoniecznie tą samą techniką, ale jest na tyle podobne, że przy dokładnych oględzinach można by posądzić o plagiat.

To tak jak w muzyce - plagiatem jest utwór, w którym cztery kolejne takty są identyczne z innym wcześniej istniejącym.

Swoją drogą - świetny pomysł z tymi woreczkami z kremem, dla łasuchów polecam wypełnić na przykład z kremem czekoladowym i można wtedy mieć zawsze przy sobie szybką przekąskę

Killa Ree jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-16, 23:58   #43
naila
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basiulek Pokaż wiadomość
A tam od razu zło : D
Oczywiście, że mamy dużo pomysłów. A poniżej popis mojej kreatywności:
1. Przygotuj 2 foliowe torebki śniadaniowe, 2 spinacze,sznureczek i krem do stóp.
2. Obie torebeczki napełnij kremem według własnego uznania a na końcu zwiąż mocno sznurkiem.
3. Odegnij spinacze i zahacz o sznureczki.
I voila- kolczyki oryginalne i w dodatku pachnące. A spinacze zamiast bigli fantastycznie dopełnią dzieło i nadadzą mu niepowtarzalny charakter.
Jejku, że też po dłuuugiej przerwie od biużtematów trafiłam akurat na ten wątek... czytam, czytam i się zastanawiam, Basiulek, dlaczego krem do stóp??

A Ty, Sylunio95 posłuchaj: nie ma nic w życiu, że ktoś poda Ci wszystko na tacy. Trzeba się samemu postarać. Na tym forum jest również wiele 14latek i 14latków i naprawdę nie czekają na gotowe, ale sami starają się wymyślić coś, co zaskoczy innych i nawet bogaci stażem biżuteryjnym będą się zachwycać Więc do dzieła! Pamiętaj, że własny pomysł i jego realizacja daje więcej satysfakcji i jest więcej warta niż coś podpatrzonego u kogoś. Polecam samej to sprawdzić

Moje Impresje jestem również Zakosmetykowana

Edytowane przez naila
Czas edycji: 2009-07-17 o 00:04
naila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-17, 13:22   #44
Karneolka
Przyczajenie

Dużo tego jadu się nazbirało. To fakt, że przesadziła, ale z drugiej strony, czy warto się aż tak szarpać, może lepiej to zignorować? Sama robię biżuterię od niedawna i najpierw z braku umiejętności, techniki robiłam prace krok po kroku z książek, apotem to pomysły same przychodzą!
Karneolka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-17, 15:18   #45
substytut
Zakorzenienie

jest roznica miedzy robieniem z ksiazek gdzie ktos SPRZEDAJE swoje pomysly (bo ksiazki za darmo raczej nikt nie napisal) a wykorzystywaniem pomyslow innych osob.
substytut jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-17, 21:40   #46
Basiulek
Zakorzenienie

GG do Basiulek

Krem do stóp, bo akurat stał na półce jak pisałam ten post i to mnie zainspirowało : D
Basiulek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości