![]() |
#31 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pomysły na niesamowite kolczyki, wisiorki itp.
Cytat:
![]() widzicie jak Was małolata zdopingowała do kreatywnosci? ![]()
![]() |
![]() |
#32 |
Zadomowienie
|
a ja napiszę tak. jak jestem kreatywna i mam przebłyski genniuszu to zamiast trąbic o tym na prawo i lewo biorę drut i szczypce, kartkę i ołówek, płótno i pędzle i wyciskam ile się da. i swoimi pomysłami się nie dzielę z obcymi - omawiam je tylko z najbliższymi a nie z konkurencją - może to wygląda egoistycznie ale ja bardzo sobie cenię swoją pracę i innych też - dlatego uważam ze to nieładnie wyciągać z innych gotowe pomysły
![]() dlatego małolatą należy potrząsnąć i powiedzieć że to troszeczkę ingeruje w prywatność drugiej osoby że do czyjegoś warsztatu się pcha - nie wszyscy to lubieją więc lepiej tego nie robić bo dostanie klapsa w d.. znaczy się w pupę ![]() ![]()
------------------------------------------ my world , my love, my wire [czyli mój wąteczek z biżuterią.]- wymienię: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post30284685 Edytowane przez orangecountry Czas edycji: 2009-07-17 o 10:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Wtajemniczenie
|
A według mnie właśnie oglądanie prac innych uskrzydla. Nie mówię o ściąganiu pomysłów. Na mnie bardzo pozytywnie działa oglądanie waszych prac, przychodzą mi różne pomysły do głowy, zaczynam eksperymentować. Pokazujemy tu swoje prace i jednocześnie decydujemy się na ryzyko, że ktoś coś podpatrzy, zrobi i sprzeda jako swoje. Ale takie są uroki internetu.
Dlatego też wątek rozpoczęłam grzecznie i uprzejmie, bo nie widzę nic złego w tym, że możemy sobie popatrzeć na nasze prace i podzielić się doświadczeniami. W ten sposób jedni się uczą, inni dowartościowują, jeszcze inni uświadamiają sobie, że nic z tego nie będzie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
przyczajona tygrysica
|
Lubię oglądać prace w internecie, rzeczywiście czasem mogą zainspirować, ale prośba, a właściwie to chyba żądanie, żeby w czyimś wątku umieszczać zdjęcia prac, na których dziewczyna miałaby się wzorować to "lekka" przesada... Przecież nie musi szukać daleko, niech wejdzie na tym forum na wątek którejś z biżuteryjek albo zajrzy do jakiejś galerii artystycznej.
Ludzie, no błagam, nie można wszystkiego dostawać na tacy... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Rozeznanie
|
no i znowu caly wizaz bedzie wiedzial ze bizuteryjki sa podle, wredne, zlosliwe w ogole beee
tepicie (tepimy) mlode talenty zamiast te niewinne kurczatka przygarnac pod swoje opiekuncze skrzydla, nauczyc techniki, wyposazyc w pakiet odkrywczych pomyslow i najlepiej zapisac do dobrze prosperujacej galerii dodajac przy okazji grono klientek ![]() podlosc podlosc i raz jeszcze podlosc (ciekawe dlaczego mi sie to tak podoba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Wtajemniczenie
|
A według mnie nie chodziło o wzory i formy, tylko o materiały, z których można by robić kolczyki. Stąd też pojawiły się odchody jako jeden z wariantów
![]() Wcale nie bronię tego wątku. Wręcz przeciwnie, uważam, że jest beznadziejny i nie na miejscu (zresztą jest wiele takich ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Rozeznanie
|
Mnie oglądanie cudzych prac dopinguje by bardziej się starać. Na swój sposób też wyciągam z tego naukę dla siebie, np. zaczynam coraz więcej kamieni rozpoznawać, niektóre wpadają mi w oko a ja zapamiętuję by bliższej lub dalszej przyszłości zaopatrzyć się w ten czy tamten.
![]() |
#40 |
BAN stały
|
rada
W biżuterii juz wszystko wymyslono A pomysłow jest mnóstwo ,gorzej z oplacalnoscia produkcji.\ Mozna np pokryc srebrem liscie koniczyny itp czy malutkie szyszki. Większosc jubilerów nie korzysta juz z usłog projektantów ,gdyz to dlugo trwa .Wiec albo kupuja jakis tani sztuczny pierscinek z Chin i daja do odlewni. albo poprostu sciagaja wzory.Najłatwiej jest przeglądac strony .Nie popieram sciagania bo sam jestem jubilerem i mam z tym problemy ale dla poczatkujacych polecam obejrzec kilka stron dla wykrycia swoich mozliwosci.Ostatnio robilem kolczyki ze srebra w kształcie małego widelca wbitego w kawałek miesa TO KOBIETA ZAMÓWIŁA Więc juz mnie nic nie zdziwi.pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Może to była jakaś koneserka krwistego steku lub kierowniczka w masarni. A swoją drogą ciekawa jestem jak Ci wyszły te kolczyki |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wiele już razy, oglądając na necie jakieś kolczyki, czy naszyjnik, czy wisiorek, poznawałam nową technikę, albo pomysł na wykorzystanie jakiegoś elementu, czy zastosowanie jakiejś metody łączenia elementów - nie znaczy to, że bezmyślnie powtarzam wzory. Nikt tego nie powinien robić! Mogę się natomiast założyć, że każda rzecz, którą teraz robimy, ma swój pierwowzór, gdzieś kiedyś ktoś już coś takiego zrobił - no może niekoniecznie tą samą techniką, ale jest na tyle podobne, że przy dokładnych oględzinach można by posądzić o plagiat. ![]() To tak jak w muzyce - plagiatem jest utwór, w którym cztery kolejne takty są identyczne z innym wcześniej istniejącym. ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A Ty, Sylunio95 posłuchaj: nie ma nic w życiu, że ktoś poda Ci wszystko na tacy. Trzeba się samemu postarać. Na tym forum jest również wiele 14latek i 14latków i naprawdę nie czekają na gotowe, ale sami starają się wymyślić coś, co zaskoczy innych i nawet bogaci stażem biżuteryjnym będą się zachwycać ![]() ![]() Edytowane przez naila Czas edycji: 2009-07-17 o 00:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Przyczajenie
|
Dużo tego jadu się nazbirało. To fakt, że przesadziła, ale z drugiej strony, czy warto się aż tak szarpać, może lepiej to zignorować? Sama robię biżuterię od niedawna i najpierw z braku umiejętności, techniki robiłam prace krok po kroku z książek, apotem to pomysły same przychodzą!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
jest roznica miedzy robieniem z ksiazek gdzie ktos SPRZEDAJE swoje pomysly (bo ksiazki za darmo raczej nikt nie napisal) a wykorzystywaniem pomyslow innych osob.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Krem do stóp, bo akurat stał na półce jak pisałam ten post i to mnie zainspirowało : D
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:25.