ponad 75kg! spójrz prawdzie w oczy- wątek ze zdjęciami i poradami - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-07-06, 20:51   #31
elfik89
Raczkowanie

Dot.: ponad 75kg! spójrz prawdzie w oczy- wątek ze zdjęciami i poradami

Cytat:
Napisane przez nikki999 Pokaż wiadomość
ale tłuszcz w żaden sposób nie zamienia się w mięśnie i raczej niemożliwe jest spektakularne przybranie masy mięśniowej będąc na diecie redukcyjnej
Nikki999 tłuszcz nie w sposób dosłowny zamienia się na mięśnie, to oczywiste... Przy ćwiczeniach spalamy tłuszcz, ale i uzmacniamy/budujemy masę mięśniową... i nikt mi nie powie, że tak nie jest hehe

Oczywiście kobietom to tak szybko nie pójdzie jak facetowi, bo nie mamy skłonności do tego, nie mniej jednak są dziewczyny u których masa mięśniowa buduje się dużo szybciej niż przeciętnie.

Np. a6w... oczywista sprawa, rzeźbi brzuch dlatego robi się płaski, ale nie łudźmy się, że tam mięśni w ogóle nie ma i że budować się dzieki brzuszkom nie będą...
elfik89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-06, 21:09   #32
AniaIAngela
Raczkowanie

Witam , ja takze wage mam zła.. ponad 80 kg , chce wazyc ok 68 pozdrawiam i dodaje zdjecie!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01497.jpg (38,7 KB, 191 załadowań)
AniaIAngela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-06, 21:13   #33
nikki999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Ona nie jest "nie najlepsza", tylko okropna...

A ćwiczyć nie można dlatego, że w tej diecie jest bardzo mało składników odżywczych, więc gdyby marnować je jeszcze na energię potrzebną do ćwiczeń - to organizmowi już nie starczy na normalne prowadzenie funkcji życiowych...

Szczerze mówiąc przeraża mnie ta dieta, padłabym na niej z głodu i nudy, jedzenie w kółko tego samego to nie dla mnie... Odmawianie sobie wszystkich najlepszych owoców (nie wiadomo czemu...) też nie dla mnie. No a poza tym jojo po niej murowane...

Cytat:
Napisane przez elfik89 Pokaż wiadomość
Nikki999 tłuszcz nie w sposób dosłowny zamienia się na mięśnie, to oczywiste... Przy ćwiczeniach spalamy tłuszcz, ale i uzmacniamy/budujemy masę mięśniową... i nikt mi nie powie, że tak nie jest hehe

Oczywiście kobietom to tak szybko nie pójdzie jak facetowi, bo nie mamy skłonności do tego, nie mniej jednak są dziewczyny u których masa mięśniowa buduje się dużo szybciej niż przeciętnie.

Np. a6w... oczywista sprawa, rzeźbi brzuch dlatego robi się płaski, ale nie łudźmy się, że tam mięśni w ogóle nie ma i że budować się dzieki brzuszkom nie będą...
to są Twoje teorie

BLOG -
zdrowe odżywianie, ćwiczenia, motywacja
Jeżeli chcesz się ze mną szybko skontaktować napisz mail
nikki999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-06, 23:40   #34
ergona
Raczkowanie

Cytat:

na brzuchu to akurat fajnie lekko zarysowane miesnie beda. nie chce tylko miec zbyt widocznych miesni na udach. w przeszlosci uprawialam mega duzo sportu takze mialam strasznie rozbudowane uda. nie chce tego znowu.

---------- Dopisano o 00:40 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ----------

Cytat:
Napisane przez grzybol Pokaż wiadomość
ja też ważę 75 kg, ale mam nadzieję, ze już niedługo to się zmieni, bo 1 lipca zaczęłam nową dietkę - z uwzględnieniem musli fitella, które jem raz dziennie z różnymi dodatkami. pozostałe posiłki ustalam według ich kaloryczności - żeby się zmieścić w diecie 1000 kalorii. do tego ćwiczę codziennie na hula hop, robię też ćwiczenia na brzuch i uda/pośladki (razem dziennie ćwiczeń wychodzi około godzina) no a w weekend chodzę na basen. zapraszam na mój wątek odchudzaczkowy https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post13120129
niezbyt wierze w jedzonko "dietetyczne" takie jak musli fitella ciekawa jestem co tam jest w skladzie, na pewno prawie same wegle kiedys tez dawalam sie na to nabrac. ktos kiedys powiedzial (i nawet madrze uzasadnil dlaczego), ze liczenie kalorii to najgorszy wymysl ludzkosci zgadzam sie z tym. jest roznica czy zjesz 300kcal pod postacia zdrowych warzyw czy 300kcal pod postacia czekoladowego batona z orzechami.
ergona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-06, 23:55   #35
elfik89
Raczkowanie

Cytat:

to są Twoje teorie
Nie moje teorie, ale moje zdanie hehe
A skąd Ty Nikki masz swoje informacje??
Bo ja jeśli mogę coś dodać, to dla mnie moja teoria jest jak najbardziej logiczna, podtrzymywana przez instruktorów fitnessu i doświadczona przeze mnie, ponieważ od dawna chodzę na takie zajęcia. Także z tego co mogę powiedzieć z doświadczenia to sprawa wygląda tak: waga się nie zmienia jakoś znacznie, natomiast wygląd ciała jest spory, ponieważ schodzą cm, a ciało jest bardziej spójne że tak powiem hehe
Stary 2009-07-07, 09:03   #36
ergona
Raczkowanie

wczoraj a6w zrobione w nocy choc juz myslalam ze nie dam rady po tych meczacych zakupach
dzis na sniadanko jajecznica z 2 jaj plus mala cebulka, do tego 3/4 pomidora pychaaaaaa
Stary 2009-07-07, 09:08   #37
nikki999
Zakorzenienie

Cytat:
Nie moje teorie, ale moje zdanie hehe
A skąd Ty Nikki masz swoje informacje??
Bo ja jeśli mogę coś dodać, to dla mnie moja teoria jest jak najbardziej logiczna, podtrzymywana przez instruktorów fitnessu i doświadczona przeze mnie, ponieważ od dawna chodzę na takie zajęcia. Także z tego co mogę powiedzieć z doświadczenia to sprawa wygląda tak: waga się nie zmienia jakoś znacznie, natomiast wygląd ciała jest spory, ponieważ schodzą cm, a ciało jest bardziej spójne że tak powiem hehe
Ja swoje informacje czerpię z wizażu, ale wybieram informacje sprawdzone przez innych [przez osoby, które wiem, że mają jakieś pojęcie] i siebie. Waga nie zmienia się znacznie tylko w przypadku osób z niedużą nadwyżką kg, inaczej się to ma z osobami o na prawdę dużej nadwadze. Ciało poprzez ćwiczenia się ujędrnia, spalony zostaje tłuszcz i wzmacniają się mięśnie, oczywiście. Ale jeżeli ktoś przy diecie redukcyjnej spodziewa się pudzianowskiego przyrostu, to zbiera mi się na śmiech

BLOG -

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-07-07, 09:11   #38
ergona
Raczkowanie

Cytat:
Ja swoje informacje czerpię z wizażu, ale wybieram informacje sprawdzone przez innych [przez osoby, które wiem, że mają jakieś pojęcie] i siebie. Waga nie zmienia się znacznie tylko w przypadku osób z niedużą nadwyżką kg, inaczej się to ma z osobami o na prawdę dużej nadwadze. Ciało poprzez ćwiczenia się ujędrnia, spalony zostaje tłuszcz i wzmacniają się mięśnie, oczywiście. Ale jeżeli ktoś przy diecie redukcyjnej spodziewa się pudzianowskiego przyrostu, to zbiera mi się na śmiech
to chyba troche niefair, bo z Pudzianem to byl zart. szkoda ze zle odczytany. nie jest to pierwszy raz kiedy jestem na diecie i jakies pojecie mam.
Stary 2009-07-07, 09:21   #39
nikki999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ergona Pokaż wiadomość
to chyba troche niefair, bo z Pudzianem to byl zart. szkoda ze zle odczytany. nie jest to pierwszy raz kiedy jestem na diecie i jakies pojecie mam.
nie fair? nie odebrałam tego jako żart, ale skoro nim był to nic straconego każda osoba, która to przeczyta i tak na prawdę tak myśli będzie wiedziała, że może ćwiczyć bez obaw o pudzianowski przyrost

BLOG -
Stary 2009-07-07, 09:47   #40
elfik89
Raczkowanie

Cytat:
Hehe spokojnie Ergona, ja wyłapałam ten joke, dlatego tak ogólnie napisałam, jak to z tymi mięśniami jest Oczywiste, że wygląd Pudziana u dziewczyny jest niemożliwy haha

Nikki999, tak więc wniosek ogólny taki jak pisałam
Pudziana z siebie zrobić się nie da, natomiast mięśnie też swoje ważą, dlatego zawsze mówię o tym dziewczynom z nadwagą, które odchudzają się i ćwiczą, żeby stając na wadze brały poprawkę na to, że jedno gubią, a drugie wzmacniają, gdyby były mało ucieszone z liczb na wadze.
Co do spalania tłuszczu u osób otyłych, masz racje przebiega to trochę inaczej, nie mniej jednak takie osoby najczęściej wybierają ćwiczenia aerobowe i mają mniejszą wydolność, jeśli chodzi o intensywność i wytrzymałość, dlatego u takich osób tych mięśni na pewno widać nie będzie... aczkolwiek wzmacniać się również będą...
Stary 2009-07-07, 12:47   #41
Ida20
Przyczajenie

Lexie mozna zjesc do 1200 kalorii wiec to chyba normalnie... Własnie najśmieszniejsze ,że schudłam na niej 18kg i wrócily mi jakieś 3kg więc to chyba mało. Powiem wiecej w żaden sposób (już poźniej) się nie ograniczałam jadłam wszystko: chipsy ,słodycze i inne kaloryczne rzeczy....
Stary 2009-07-07, 13:47   #42
ergona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ida20 Pokaż wiadomość
Lexie mozna zjesc do 1200 kalorii wiec to chyba normalnie... Własnie najśmieszniejsze ,że schudłam na niej 18kg i wrócily mi jakieś 3kg więc to chyba mało. Powiem wiecej w żaden sposób (już poźniej) się nie ograniczałam jadłam wszystko: chipsy ,słodycze i inne kaloryczne rzeczy....
kurcze, jak zazdroszcze...
Stary 2009-07-07, 19:11   #43
Gimigimi82
Przyczajenie

Dodaje zdjecia a moja historia jest opisana w temacie "15kg do września, kto się przyłączy? "

Pozdrawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 11.jpg (29,0 KB, 211 załadowań)
Gimigimi82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-07, 20:21   #44
Annie1441
Wtajemniczenie

przepraszam, że się wtrącę... ja chcę tylko wiedzieć jakim cudem można budować mięśnie na ujemnym bilansie kalorycznym bo nikt mi tu nigdy chyba nie odpowiedział :P
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-07, 21:34   #45
ergona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gimigimi82 Pokaż wiadomość
Dodaje zdjecia a moja historia jest opisana w temacie "15kg do września, kto się przyłączy? "

Pozdrawiam
przeczytalam. swietnie wygladasz swoja droga rozwalila mnie kolezanka: "chyba Ci sie przytylo" hehehe.
Stary 2009-07-07, 21:40   #46
elfik89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Annie1441 Pokaż wiadomość
przepraszam, że się wtrącę... ja chcę tylko wiedzieć jakim cudem można budować mięśnie na ujemnym bilansie kalorycznym bo nikt mi tu nigdy chyba nie odpowiedział :P
A takim cudem, że jak ćwiczysz to wprawiasz w ruch mięśnie. A ćwiczysz po to, żeby zmusić organizm, aby energie brał nie tylko z pożywienia, ale z zapasów które magazynuje w postaci tkanki tłuszczowej. Gdy ćwiczysz to chyba się męczysz, bolą cię te partie, na które ćwiczysz.... a to co Cię własnie boli to nie tłuszcz, nie kość, tylko mięsień, który najpierw się wzmacnia, a przy dłuższych i systematycznych ćwiczeniach rozbudowuje się-zwiększa się twoja wytrzymałość. Aczkolwiek tak jak z Nikki999 ustaliłyśmy, Pudzian z żadnej z nas nie będzie od tego

Edytowane przez elfik89
Czas edycji: 2009-07-07 o 21:42
Stary 2009-07-07, 22:01   #47
AgaLutka
Przyczajenie

Witam,
ja też tak z pewną nieśmiałością. Mam 162 cm i 79 kg. W ciągu ostatnich 8 tyg schudłam już 5 kg. Wywaliłam z diety pieczywo, makarony, chlebek i słodycze. I pragnę wytrwać ale nie wiem czy mi się uda, bo niestety ze względu na problemy z poruszaniem nie mogę ćwiczyć Postaram się wkleć jakąś fotkę i trzymam za nas wszystkie kciuki
AgaLutka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-08, 11:24   #48
ergona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AgaLutka Pokaż wiadomość
Witam,
ja też tak z pewną nieśmiałością. Mam 162 cm i 79 kg. W ciągu ostatnich 8 tyg schudłam już 5 kg. Wywaliłam z diety pieczywo, makarony, chlebek i słodycze. I pragnę wytrwać ale nie wiem czy mi się uda, bo niestety ze względu na problemy z poruszaniem nie mogę ćwiczyć Postaram się wkleć jakąś fotkę i trzymam za nas wszystkie kciuki
pozdrawiamy i trzymamy kciuki rowniez i oczywiscie czekamy na zdjecie.

ja dzis weszlam na wage i patrze: 85-84kg. wydalo mi sie to niemozliwe. nawet te cwiczenia intensywne dosc ktore robie nie spowodowalyby w tydzien takiej zmiany w masie miesni zeby az 3 kg pojsc w gore. poza tym naprawde uwazam co jem i nie wchodzi w gre przytycie od jedzenia. wychodzi na to ze zle na wage spojrzalam i ze wazylam 87kg. no to ladnie kurde. wszystko wyjasni sie za tydzien jak sie zwaze. nie wiem co o tym myslec
Stary 2009-07-08, 13:19   #49
kasiuha
Raczkowanie

GG do kasiuha

dziewczyny a łykacie jakieś suplementy diety, błonniki czy chrom?
kasiuha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-08, 13:26   #50
Gimigimi82
Przyczajenie

Najlepsze suplementy z USA... te nasze polskie z apteki nic nie daja....
Stary 2009-07-08, 13:33   #51
kasiuha
Raczkowanie

GG do kasiuha

a bierzesz je? to Twoje osobiste doświadczenie? i kupowałaś je na allegro czy w jakims sklepie internetowym?
kasiuha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-08, 14:37   #52
vadi
*sportaddict*

Ido, ta dieta jest tragiczna, mozesz wypierać tę myśl, mając nadzieję na szybki i trwaly efekt, ale na 10000000000% trzaśnie Cię po niej gigantyczne jojo, nie warto :/
vadi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-08, 14:51   #53
Gimigimi82
Przyczajenie

Probowalam wielu specyfikow reklamowanych w tv... nic nie pomoglo:/ Suplementy ktore biore mozna kupic w sklepach dla kulturystow jak i na allegro!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-08, 16:55   #54
elfik89
Raczkowanie

Cytat:
ja dzis weszlam na wage i patrze: 85-84kg. wydalo mi sie to niemozliwe. nawet te cwiczenia intensywne dosc ktore robie nie spowodowalyby w tydzien takiej zmiany w masie miesni zeby az 3 kg pojsc w gore. poza tym naprawde uwazam co jem i nie wchodzi w gre przytycie od jedzenia. wychodzi na to ze zle na wage spojrzalam i ze wazylam 87kg. no to ladnie kurde. wszystko wyjasni sie za tydzien jak sie zwaze. nie wiem co o tym myslec
Hmmm no na pewno wszystko się wyjaśni, chociaż czasami bywają takie zastoje, gdzie organizm się buntuje.... Najgorsze są początki, bo potem jak organizm i my przywykniemy do nowej diety, będzie ok, a kg będą leciały
Stary 2009-07-08, 23:48   #55
ergona
Raczkowanie

dietowo dzien zaliczam do udanych no i a6w tez zrobione dzien 8 jutro.
Stary 2009-07-09, 10:55   #56
Jablecznikowa
Raczkowanie

Miłe Panie, mogę się dołączyć?

Ważę ok 80 kg przy wzroscie 170 cm

I chciałabym choć "odrobinkę" zrzucić...
And just keeps coming back for more!"
Jablecznikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-09, 11:51   #57
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jablecznikowa Pokaż wiadomość
Miłe Panie, mogę się dołączyć?

Ważę ok 80 kg przy wzroscie 170 cm

I chciałabym choć "odrobinkę" zrzucić...
witaj ile masz latek? jaka dietke planujesz
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-09, 12:50   #58
Ida20
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Ido, ta dieta jest tragiczna, mozesz wypierać tę myśl, mając nadzieję na szybki i trwaly efekt, ale na 10000000000% trzaśnie Cię po niej gigantyczne jojo, nie warto :/
No jak już pisalam, mi wrócilo 3 kg po 1,5 roku... Poza tym moj tata tez stosował ta diete. Schudł na niej kolo 30 kg i po 3-4 latach wrócilo mu 10-12kg. Może i źle robie ale to moj wybór.
Stary 2009-07-09, 13:10   #59
elfik89
Raczkowanie

Cytat:
No jak już pisalam, mi wrócilo 3 kg po 1,5 roku... Poza tym moj tata tez stosował ta diete. Schudł na niej kolo 30 kg i po 3-4 latach wrócilo mu 10-12kg. Może i źle robie ale to moj wybór.
Hehehe dokładnie xD
Stary 2009-07-09, 13:25   #60
ergona
Raczkowanie

Cytat:
mam pytanko: czy Ty przestawalac bys na diecie (ze sie tak wyraze) w ciagu tego czasu? dlaczego kg wrocily?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości