![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Blada skóra
Ja także mam bladą cerę.Genialnie to wygląda,bo wszyscy z mojej klasy są ciemniejsi ode mnie
![]()
![]() |
#32 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale zastanawiam się nad kwasami, mysle ze taka kuracja zlikwidowałaby mój problem całkowicie, bo jeszcze coś tam zostało. Ja uzywam BB kremów, bo rzeczywiscie znaleźć podkład jest mega ciężko, chyba że masz więcej kaski i stac cię na te wyższe półki. Moja cera ma zimny rozowy odcien, a wydaje mi się ze w Polsce same zólte odcienie,czego nie rozumiem ![]() W ogole to jakoś ciemnawo z tymi podkładami. We wszystkich najjaśniejszych odcieniach podkladów, nawet w tych ktore noszą dumnie miano "kosci sloniowych" wygladam jak marchewka ;d
A z kolei najnieszczęśliwsze życie ma swoje słoneczne godziny i swoje ubożuchne kwiatki szczęśliwości, rozsiane wśród piasku i kamieni. Hermann Hesse Edytowane przez tosiajola Czas edycji: 2011-12-28 o 17:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Można dołączyć?
![]() Jestem fanka mlecznej, porcelanowej cery... Ja...przez całe życie uważająca się przez siebie i przez innych za śródziemnomorski typ urody ![]() Tak- ogólnie to mam ciemną karnację ![]() I nagle okazało się, że pod maską śródziemnomorskiej buźki kryje się uroda królewny Śnieżki ![]() ![]() Już nigdy się nie opalę ![]() ![]() No ale cóż...cała pielęgnacja polega na wybielaniu przebarwień i zapobieganiu zmarszczkom :P
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
Jasna skóra to przekleństwo ciągle pytają się Ciebie czy jesteś na coś chora. Malować się nie maluję,bo nie mam takiej ochoty się tym bawić. Ładna blada skóra jest tylko obrobiona bez naczynek, sińców pod oczami,piegów ,pryszczy,blizn itp czyli taka jak u lalki. Myśle,że skóra muśnięta słonem wygląda zdrowiej niż osoba,która jest blada jak trup. Twarz jeszcze może ujdzie blada,ale nogi to jakaś masakra. Jestem posiadaczką jasnej karnacji i dbam o nią,ale uwielbiam kiedy po 2 tygodniach spędzonych w ciepłych krajach mogę wyjść bez rajstop i kusić muśniętymi delikatnie słońcem nogami. Rozumiem,że ochrona jest ważna,ale nie przesadzajmy z tym wygladem za parę lat, co z tego,że będę wyglądać za xxx lat młodziej od innych,bo się nie opalam w soralium i stosuje spf 50 ,trzeba też się cieszyć młodością. Znam wiele kobiet,które kiedyś pracowały na polu i dziś wyglądają dobrze,to zależy od grubości naszej skóry im grubsza tym wolniej się starzej niestety ja posiadam twarz cienką,wrażliwą i nie wiadomo ile kasy będę ładować w siebie to i tak zestarzeje się szybciej niż osoby z grubą skóra taki los. A ta nagonka na czerniaka mnie wkurza ile można o tym pisać? Najlepiej schowajmy się pod ziemie,żeby słońce nie dochodziło w ogóle. Ja tam uwielbiam okres wakacji 2 tygodnie na Kubie czy Dominikanie ta woda kusi,że nie da się schować do hotelu.
Było: 65 kg Obecnie: 58 kg Cel: 55kg ![]() Zapuszczam włosy ![]() Dążę do płaskiego brzucha ![]() Kobieta potrzebuje duuuuużo miłości. Chciałaby być dla swojego mężczyzny ważna i jedyna i kochana i niepowtarzalna.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Sama jestem jasną blondynką ze śnieżnobiałą cerą, gdyby nie trądzik i rozszerzone naczynka ![]() Niestety, jeszcze na siebie nie zarabiam i mama nie pozwala mi na taki kosmetyk, cytuję "Toż to tylko dla aktorów... Możesz wziąć mąkę albo talk". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Nie sądziłam, że jest tyle osób, które chciałyby mieć jasną karnacje.
![]() Ze mnie opalenizna schodzi momentalnie, więc nawet jeśli opale się w wakacje we wrześniu znów wyglądam jak zimą. Mam ciemne oczy, ciemne włosy i czasem naprawdę chciałabym cieszyć się taką średnią karnacją. Szczególnie to jest dokuczliwe kiedy są już słoneczne pogody, a ludzie dokładają do mnie ręce i widać różnicę. Staram się w takie dni przebywać dużo na powietrzu żeby i mnie musnęło słońce. Na pewno nie zazdrościłabym sobie takiej karnacji ![]()
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
Też posiadam bladą cerę. Ten efekt potęgują bardzo ciemne włosy i ciemna oprawa oczu, choć same tęczówki są w kolorze... zielono-szaro-niebieskim. Generalnie nie przeszkadza mi ta bladość, jednak jestem ciągle pytana, czy z moim zdrowiem wszystko ok, co jest dość uciążliwe, jak tu dziewczyny mówicie.
Jedyny problem to znaleźć odpowiedni podkład, który miałby naprawdę jasny kolor, a jednocześnie nie robił z mojej buzi maski. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Konto usunięte
|
Witam, dziewczęta!
Też jestem blada, do tego mam jasne włosy i piegi. Latem nieco się opalam - jak się mocno postaram - ale jesienią opalenizna od razu schodzi. używam najjaśniejszeszego pudru ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#42 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
O prosze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#45 |
Przyczajenie
|
Możemy się zamienić. Ja chętnie będę brązową laską, a Ty jak chcesz wampirze wdzianko mogę odstąpić
![]() JA JUŻ NIE MOGĘ TEGO SŁUCHAĆ! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Fakt, też czasem słyszę, żem blada itd. I chcę to zmienić w te wakacje. Lekka opalenizna nie zaszkodzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Przyczajenie
|
Mnie słońce niestety nie lubi
![]() Plan był faszerowania się Kubusiami, ale wypiłam jakieś 15 litrów i różnicy specjalnej nie widzę. Wiem, wiem sok z marchwi zdrowszy i lepszy w efektach, ale nie lubię surowej marchwi i niestety nie posiadam sokowirówki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie rozumiem jak można chcieć być opalonym,bo inni są,bo wytykają bladość. Po prostu sami wyglądają jak kiedyś chłopstwo,opalone od pracy w polu.
![]() |
![]() |
#49 |
Przyczajenie
|
Dla swojego własnego samopoczucia nie muszę być opalona, nie lubię i nie umiem wytrzymać na słońcu bezczynnie leżąc na słońcu zwłaszcza, że mnie słońce tak łatwo i szybko nie łapie.
Chodzi mi tylko o to, żebym nie była traktowana jak kosmitka z planety bez dostępu do słońca. To dobijające kiedy zarzucają mi coś co nijak ma się do inteligencji, pełnej sprawności czy czegokolwiek innego co jest istotniejsze od koloru skóry. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
Nolley, bardzo Ci dziękuję!
![]() Powiedz mi tylko, czy może uczulać ten podkład? Bo ostatnio zauważyłam, że mi się cera buntuje na kosmetyki. Edytowane przez belzebubka Czas edycji: 2012-04-26 o 07:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Przyczajenie
|
Ja ma bladą skórę i w ogóle nie opalam się, wampirzy wygląd bez dostępu do słońca
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
A jedzenie marchewek nie wpływa na Twój kolor skóry? nie nabiera koloru?
![]() |
#53 |
Rozeznanie
|
Ja też dołączam do wątku
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:36.