![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Blada skóra
witam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Blada skóra
Cytat:
![]() tak chcialabym jeszcze nie miec tych ohydnych naczynek na buzi... wtedy juz wszystko byłoby wspaniałe ![]() napiszę Ci parę moich propozycji, posprawdzaj sobie na wizazu, bo mnóstwo o tym pisano;D: - jeżeli masz cerę z niedoskonałościami, polecam Ci Acne-Derm, wybielający niedrogi krem na pryszcze i blizny potrądzikowe;D (tyle że on zawiera kwas, który osłabia ochronną warstwę skóry, a teraz jest lato, musiałabyś używać kremu z wysokim filtrem) -maseczka aspirynowa (świetna, wyrównuje koloryt cery, znakomicie wygładza j ą - do przygotowania polecam ci Polopirynę S, jest znacznie tańsza od zwykłej aspiryny Bayera) - jeżeli masz naczynka tak jak ja, dostyć dobry jest krem kasztanowy z Bielendy ![]() ![]() zajrzyj jeszcze tutaj: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=96707 http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=186996 bo blade jest piękne;D pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
DOMator
|
Łatwiej się nie opalać niż wybielać. Filtry spf 50+ nakładane w dużej ilości pozwolą utrzymać jasny odcień cery.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
ja akurat nie mam problemu z naczynkami, ale i tak warto wiedziec, dziękuję !
![]() MonikaB152 - Acne-Derm - ech, nie raz, nie dwa mi coś wyskoczy, więc będę musiała spróbowac. aha - i dziękuję za wątki, przejrzę na pewno ! ![]() Elfia4 - tak, wiem o tym, stosuję filtr 50 + z Ziaji ![]() Edytowane przez wahey Czas edycji: 2009-07-07 o 20:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
DOMator
|
Tylko, ze filtr z ziaji nie jest fotostabilny. Musiałabyś go nakładac co 2 godziny. Chociaż jest jeden zawierający parsol stabilizowany octocrylenem ale destabilizowany tlenkiem tytanu. Innego się nie odzukałam. Skuteczniejsze są mexoryle czy tinosorby.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Elfia4 - co racja to racja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
co wy dziewczyny piszecie... ja naleze do "bladoskrnych"hehe i chcialabym troche sie opalic ale mam podejrzenia ze jestem uczolona na slonce na solarium nigdy nie bylam bo slyszalam ze uczuleni nie moga chodzic i nie wiem jak moja skora sie zachowa.. i naprawde sie dziwie ze wy chcecie sie rozjasniac i w ogole hehe wahey chetnie sie z toba zamienie...hehehe
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Opalanie, opalanie a za 10 lat 16-stki beda wyglądały jak 50-siatki!
Znam dziewczynę piękna! o jasnej karnacji.Nigdy nie opalała się na słońcu i solarium używa filtr 50 + z Ziaji. To dowód na to ze można być zdrowym, pięknym i mądrym. Podobają mi sie dziewczyny z jasną karnacją, lekko wymalowanymi oczami i czerwoną szminką.... a'la Gwen stefani ![]() Fajny wątek, aż czasmi żałuję, że nie mam jasnej karnacji. Poza tym opalone moresionka już nie w modzie ![]() Pozdrawiam, blade dziewuszki ![]()
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
a moglby ktos dac przpis na ta maske z aspiryna/polopiryna s?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Biała Dama
|
Też mam jasną cerę, polecam krem matujący Perfecta no problem taki gruszkowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Uwielbiam moją bladą cerę i zamierzam się nie opalać w wakacje
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
chociaż ktoś kto docenia bladą skórę
![]() w liceum zostałam okrzyknięta albinosem ![]() w gimnazjum miałam kompleksy z powodu bladości mojej skóry, wszyscy pytali czemu nie chodzę na solarium, czemu się nie opalę .. potem się zupełnie wyzbyłam kompleksów, jak się komuś nie podoba to niech nie patrzy ![]() gdy opalę się w lipcu, o ile w ogóle coś mnie złapie, co zdarza się rzadko, to w sierpniu wyglądam już normalnie ![]() przyzwyczaiłam się już do pytań, czy dobrze się czuję, oraz uwag, że nie widać mnie na białej ścianie i tym podobnych, nie rozumiem tylko dlaczego wszystkim to tak przeszkadza, skoro mnie samej już teraz absolutnie nie ![]() cieszę się, że wyzbyłam się swoich kompleksów na punkcie bladości ![]() ![]() przepraszam za ten wielki offtop, ale w końcu mogłam się gdzieś wygadać na temat bladości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
Właściwie nie słyszałam jeszcze jakichś pełnych potępienia komentarzy dotyczących mojej bladości,a blada jestem bardzo.Jedyne co usłyszałam to do mojego dobrego kumpla 'Jezu,ale Ty jesteś blada' powiedziane tak,że równie dobrze mogłoby oznaczać 'jesteś piękna'
![]() Gdy byłam mała dziewczynką,byłam opalona,wyglądałam trochę jak Indianka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
W moim życiu też nastąpił taki okres, w którym postanowiłam zrobić coś dla swojego ciała. Nie wiem czy wiecie, ale nieopalanie się to inwestycja na przyszłość
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
mleko?:O ale takie zwykle? i pomaga? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
W Azji, im masz jaśniejszą karnację, tym jesteś piękniejszy/a
Azjatycka obsesja jasnej skóry Więc, radziłabym poszukać np. indyjskich kosmetyków, wbrew pozorom przesyłki z Indii nie są takie drogie i szybko idą ![]() ![]() Ale jak ktoś ma niezłą cerę, to blada skóra jest fantastyczna ![]() o jeszcze taki albo taki krem, pełno tego mają |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Biała Dama
|
Heh no właśnie, ludzie z troską pytają czy się dobrze czuję, brzmi to trochę jakbym robiła coś głupiego i się bali o moje zdrowie psychiczne
![]() W sumie nie wiem co się robi żeby wybielić cerę, w moim przypadku sporo w tym kierunku pewnie zrobiła choroba i leki mogące powodować reakcję fototoksyczną ale wam tego nie życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
a nie wiesz ile kosztue stamtad przesylka? bo chyba przeoczylam ![]() a czy takie kremy nie poparzaja? znasz jakies osoby ktore to stosowaly? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Przeoczyłaś
![]() A na tej aukcji 3 tubki za 25 zł wysyłka gratis Nie znam nikogo, kto by używał tego kremu, ale akurat kosmetyki z Himalaya Herbals są 100 % naturalne ziołowe, myślę, że bezpieczne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() kurcze 3 za 25 zl no i przesylka gratis - bomba! tylko gdzie haczyk? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
BAN stały
|
[1=9bcd8d6a9691606220db279 acbf81f81b2ccc931_62ddcef 27e2e2;17534751]mleko?:O ale takie zwykle? i pomaga?[/QUOTE]
Powiem ci,że nie mam pojęcia,czy to od mleka,czy od całej reszty,ale faktem jest,że do dzisiaj nie potrafię się opalić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
BAN stały
|
[1=9bcd8d6a9691606220db279 acbf81f81b2ccc931_62ddcef 27e2e2;17618915]a moglabys opisac co robisz i jak dlugo? ja jeste zolta na twarzy a chcialabym zejsc do mleka ze tak powiem... ostatnoi uslyszalam ze jestem opalona
![]() ![]() Szczerze mówiąc to było trochę lat temu,wiec juz nie za bardzo pamiętam,jak to robiłam z tym mlekiem.Ale wiesz,jest mnóstwo wątków o wybielaniu na Wizażu,więc nie powinnaś mieć problemu z szukaniem ![]() Między innymi,np. w wątku 'Japońskie sposoby na piękną cerę'.Warto go przejrzeć.Kuracja kwasami też wybiela. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
cześć dziewczyny
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
Polecam lekturę wątków :
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=96707 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=270173 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny, jak miło spotkać zwolenniczki mlecznej cery
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Ja normalnie nie wierzę w to co czytam
![]() Bo od małego mi wszyscy dogryzali "coś Ty taka blada" "weź się opal" Od zawsze mam kompleksy z tego tytułu. I nie jest mi łatwo ![]() Zawsze marzyłam by być opalona... Nawet mi mama ciągle mówi żebym się opaliła. W ostatnich trzech latach byłam porcelanowo biała, teraz dwa razy byłam na solarium i pójdę jeszcze kilka razy ze względu na wesela na które idę. Pozatym , źle się czuję taka biała, gdy dookoła chodzą opalone dziewczyny .... Tż sie złości o solarium ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
Hej,
Jak miło zanleźć kogos kto również che mieć bladą skóre. ja równiż nigdy sie dobrze nie opalalam zawsze na czerwono, po prostu jasna karnacja, w szkole nazywali mnie albinosem, nie nawidzilam swojego kolru skóry. Od kiedy poczytałam na azjatyckim cukrze o tym że bladość w azji jest modna, a poza tym ochrona przed sołońcem to swoista profilaktyka przeciwzmarszczkowa. Przestałam się juz na siłę opalać, używam filtra 50 na całe ciało i nie wstydze się zakladać krótkich spodenek mimo swojej bladej cery. Chociaż w porównaniu z moją siostrą która jest uzależniona od solarium wyglądam iście egzotycznie. A mama ciagle mi mowi że wyglądam jakbym była chora, bo ona jak moja siostra kocha słoneczko. Ale jak po niej widac ma 50 lat i raczej słońce nie przysłużyło sie jej skórze przez te lata. Bladolice trzymajmy sie razem nie dajmy sie ponizać za nasza bladą cerę !!! Pamiętajcie kiedys to arysrtokratki chwaliły sie blada cerą a tylko ludzie z niższych warstw społ mieli opalona cerę !!! taki poglądw wciąż panuje w Azji!!! Zobaczymi kto sie będie śmiał za 20 lat gdy my będziemy miały piękną twarz bez zmarszczek a solary bedą wygkądały jak by miały 50 ![]() Buźka wszystkim bladolicym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Ja już dawno polubiłam swoją bladą skórę, nie jestem w stanie sie opalić (czasem wkurza, że muszę cała sie wysmarować tłustym filtrem żeby gdziekolwiek wyjść latem...) ale niektórzy ludzie patrzą na mnie jak na kosmitkę
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:46.