Blada skóra - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-07-05, 21:36   #1
wahey
Raczkowanie

GG do wahey Send a message via Skype™ to wahey
Talking

Blada skóra

witam jestem strasznie zafascynowana bladą skórą ! niezmiernie mi się to podoba. uważam, że w dobie solarium i samoopalaczy, bladolica osoba jest kimś bardzo rzadko spotykanym. moim zdaniem, śnieżnobiała skóra jest.. ach, boska znacie może jakieś sposoby na wybielenie skóry ? ostatnimi czasy troszkę przysmaliłam się na Słońcu - dekolt, ręce i brzuch, jednak moja buzia jest blada. generalnie - mam jasną karnację, ale chcę ją jeszcze bardziej rozjaśnic. kochane, znacie więc jakieś sposoby ? może kremy wybielające ? z góry bardzo dziękuję
wahey jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-07, 12:31   #2
MonikaB152
Raczkowanie

Dot.: Blada skóra

Cytat:
Napisane przez wahey Pokaż wiadomość
witam jestem strasznie zafascynowana bladą skórą ! niezmiernie mi się to podoba. uważam, że w dobie solarium i samoopalaczy, bladolica osoba jest kimś bardzo rzadko spotykanym. moim zdaniem, śnieżnobiała skóra jest.. ach, boska znacie może jakieś sposoby na wybielenie skóry ? ostatnimi czasy troszkę przysmaliłam się na Słońcu - dekolt, ręce i brzuch, jednak moja buzia jest blada. generalnie - mam jasną karnację, ale chcę ją jeszcze bardziej rozjaśnic. kochane, znacie więc jakieś sposoby ? może kremy wybielające ? z góry bardzo dziękuję
również jestem szczęśliwą posiadaczką bladej cery
tak chcialabym jeszcze nie miec tych ohydnych naczynek na buzi... wtedy juz wszystko byłoby wspaniałe

napiszę Ci parę moich propozycji, posprawdzaj sobie na wizazu, bo mnóstwo o tym pisano;D:
- jeżeli masz cerę z niedoskonałościami, polecam Ci Acne-Derm, wybielający niedrogi krem na pryszcze i blizny potrądzikowe;D (tyle że on zawiera kwas, który osłabia ochronną warstwę skóry, a teraz jest lato, musiałabyś używać kremu z wysokim filtrem)

-maseczka aspirynowa (świetna, wyrównuje koloryt cery, znakomicie wygładza j
ą - do przygotowania polecam ci Polopirynę S, jest znacznie tańsza od zwykłej aspiryny Bayera)

- jeżeli masz naczynka tak jak ja, dostyć dobry jest krem kasztanowy z Bielendy kosztuje ok. 8 złotych, fajnie rozjaśnia

zajrzyj jeszcze tutaj:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=96707
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=186996

bo blade jest piękne;D
pozdrawiam
MonikaB152 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-07, 17:02   #3
Elfia4
DOMator

Łatwiej się nie opalać niż wybielać. Filtry spf 50+ nakładane w dużej ilości pozwolą utrzymać jasny odcień cery.
Elfia4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-07, 20:11   #4
wahey
Raczkowanie

ja akurat nie mam problemu z naczynkami, ale i tak warto wiedziec, dziękuję !

MonikaB152 - Acne-Derm - ech, nie raz, nie dwa mi coś wyskoczy, więc będę musiała spróbowac. aha - i dziękuję za wątki, przejrzę na pewno !

Elfia4 - tak, wiem o tym, stosuję filtr 50 + z Ziaji tylko mam ten problem, że gdy nałożę - prawdę mówiąc jakikolwiek.. - krem, moja cera może nie jest, ale wydaje mi się tłusta :tongue:

Edytowane przez wahey
Czas edycji: 2009-07-07 o 20:13
Stary 2009-07-07, 21:35   #5
Elfia4
DOMator

Tylko, ze filtr z ziaji nie jest fotostabilny. Musiałabyś go nakładac co 2 godziny. Chociaż jest jeden zawierający parsol stabilizowany octocrylenem ale destabilizowany tlenkiem tytanu. Innego się nie odzukałam. Skuteczniejsze są mexoryle czy tinosorby.
Elfia4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-07, 22:19   #6
wahey
Raczkowanie

Elfia4 - co racja to racja
Stary 2009-07-08, 15:37   #7
86k
Przyczajenie

co wy dziewczyny piszecie... ja naleze do "bladoskrnych"hehe i chcialabym troche sie opalic ale mam podejrzenia ze jestem uczolona na slonce na solarium nigdy nie bylam bo slyszalam ze uczuleni nie moga chodzic i nie wiem jak moja skora sie zachowa.. i naprawde sie dziwie ze wy chcecie sie rozjasniac i w ogole hehe wahey chetnie sie z toba zamienie...hehehe
86k jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-07-08, 16:31   #8
stoicka
Raczkowanie

Opalanie, opalanie a za 10 lat 16-stki beda wyglądały jak 50-siatki!
Znam dziewczynę piękna! o jasnej karnacji.Nigdy nie opalała się na słońcu i solarium używa filtr 50 + z Ziaji.

To dowód na to ze można być zdrowym, pięknym i mądrym.

Podobają mi sie dziewczyny z jasną karnacją, lekko wymalowanymi oczami i czerwoną szminką....
a'la Gwen stefani

Fajny wątek, aż czasmi żałuję, że nie mam jasnej karnacji.
Poza tym opalone moresionka już nie w modzie )

Pozdrawiam, blade dziewuszki
Stary 2010-02-28, 15:27   #9
9bcd8d6a9691606220db279acbf81f81b2ccc931_62ddcef27e2e2
Konto usunięte

a moglby ktos dac przpis na ta maske z aspiryna/polopiryna s? to prawda ze miesza sie to z jogurtem?
9bcd8d6a9691606220db279acbf81f81b2ccc931_62ddcef27e2e2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-28, 18:51   #10
_Matilde_
Biała Dama

Też mam jasną cerę, polecam krem matujący Perfecta no problem taki gruszkowy podkreśla jasną cerę, przy okazji trochę maskuje trądzik, skóra wygląda dużo lepiej, używam go często zamiast podkładu wręcz.
_Matilde_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-28, 19:34   #11
Nolley
Wtajemniczenie

Uwielbiam moją bladą cerę i zamierzam się nie opalać w wakacje A co do wybielenia to polecam tonik ogórkowy z Ziaji, ogórki na twarz, tonik cytrynowy i maseczkę aspirynową (używając jej nie zapominajcie o intensywnym nawilżaniu skory ). Trzymajcie się bladolice

MOJA PIELĘGNACJA

WYMIANKA
Nolley jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-28, 19:45   #12
anjya
Rozeznanie

chociaż ktoś kto docenia bladą skórę

w liceum zostałam okrzyknięta albinosem (mam blond włosy, ale to jest średni blond, więc do albinosa mi daleko ..)
w gimnazjum miałam kompleksy z powodu bladości mojej skóry, wszyscy pytali czemu nie chodzę na solarium, czemu się nie opalę ..
potem się zupełnie wyzbyłam kompleksów, jak się komuś nie podoba to niech nie patrzy
gdy opalę się w lipcu, o ile w ogóle coś mnie złapie, co zdarza się rzadko, to w sierpniu wyglądam już normalnie

przyzwyczaiłam się już do pytań, czy dobrze się czuję, oraz uwag, że nie widać mnie na białej ścianie i tym podobnych, nie rozumiem tylko dlaczego wszystkim to tak przeszkadza, skoro mnie samej już teraz absolutnie nie w naszym społeczeństwie nawet jak ktoś ma już jaśniejszą cerę to jest inny i musi być taki jak wszyscy ...

cieszę się, że wyzbyłam się swoich kompleksów na punkcie bladości powiem więcej, przyjemnie jest być innym niż wszyscy, nawet znajdują się osoby, rzadko bo rzadko, które doceniają mój typ urody

przepraszam za ten wielki offtop, ale w końcu mogłam się gdzieś wygadać na temat bladości
anjya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-28, 19:58   #13
LaylaDamment
BAN stały

Właściwie nie słyszałam jeszcze jakichś pełnych potępienia komentarzy dotyczących mojej bladości,a blada jestem bardzo.Jedyne co usłyszałam to do mojego dobrego kumpla 'Jezu,ale Ty jesteś blada' powiedziane tak,że równie dobrze mogłoby oznaczać 'jesteś piękna' (koledze podoba się blada skóra).

Gdy byłam mała dziewczynką,byłam opalona,wyglądałam trochę jak Indianka Ale pewnego cudnego dnia postanowiłam upodobnić się do XIX-wiecznych dam w związku z czym chodziłam w wielkim kapeluszu gdy było słońce,codziennie myłam twarz w mleku i regularnie stosowałam na nią okłady z ogórka i/lub cytryny.Efekt jest taki,że od tego czasu słońce mnie tak jakby w ogóle nie łapie.
LaylaDamment jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-28, 20:03   #14
Nolley
Wtajemniczenie

W moim życiu też nastąpił taki okres, w którym postanowiłam zrobić coś dla swojego ciała. Nie wiem czy wiecie, ale nieopalanie się to inwestycja na przyszłość Nic nie wpływa na skórę gorzej niż leżenie plackiem na plaży lub regularnie chodzenie na solarium. Blada skóra jest piękna, taka arystokratyczna Trochę męczą mnie te filtry, ale warto - dla takiej mlecznobiałej twarzy zrobiłabym wszystko. Boli mnie jak widzę mocno opalone laski, które patrzą na mnie z pogardą - mam ochotę je wyśmiać A tak to nikt mi jeszcze uwagi nie zwrócił - jedynie mama, ale jej to w sumie pasuje, bo chce być jak najbardziej opalona, a przy mnie wygląda jakby dopiero co wróciła z wakacji na Hawajach

MOJA PIELĘGNACJA

WYMIANKA
Nolley jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-28, 23:12   #15
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez LaylaDamment Pokaż wiadomość
Właściwie nie słyszałam jeszcze jakichś pełnych potępienia komentarzy dotyczących mojej bladości,a blada jestem bardzo.Jedyne co usłyszałam to do mojego dobrego kumpla 'Jezu,ale Ty jesteś blada' powiedziane tak,że równie dobrze mogłoby oznaczać 'jesteś piękna' (koledze podoba się blada skóra).

Gdy byłam mała dziewczynką,byłam opalona,wyglądałam trochę jak Indianka Ale pewnego cudnego dnia postanowiłam upodobnić się do XIX-wiecznych dam w związku z czym chodziłam w wielkim kapeluszu gdy było słońce,codziennie myłam twarz w mleku i regularnie stosowałam na nią okłady z ogórka i/lub cytryny.Efekt jest taki,że od tego czasu słońce mnie tak jakby w ogóle nie łapie.

mleko?:O ale takie zwykle? i pomaga?
9bcd8d6a9691606220db279acbf81f81b2ccc931_62ddcef27e2e2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-01, 11:33   #16
Alicjia
Przyczajenie

W Azji, im masz jaśniejszą karnację, tym jesteś piękniejszy/a
Azjatycka obsesja jasnej skóry
Więc, radziłabym poszukać np. indyjskich kosmetyków, wbrew pozorom przesyłki z Indii nie są takie drogie i szybko idą Osobiście polecam Himalaya Herbals, mają świetne kosmetyki, chociaż ich kremu wybielającego nigdy nie próbowałam, mam orientalny typ urody, fatalną cerę i cienie pod oczami i bladość pasuje mi jak pięść do nosa
Ale jak ktoś ma niezłą cerę, to blada skóra jest fantastyczna

o jeszcze taki albo taki krem, pełno tego mają
Alicjia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-01, 13:39   #17
_Matilde_
Biała Dama

Cytat:
Napisane przez anjya Pokaż wiadomość
przyzwyczaiłam się już do pytań, czy dobrze się czuję
Heh no właśnie, ludzie z troską pytają czy się dobrze czuję, brzmi to trochę jakbym robiła coś głupiego i się bali o moje zdrowie psychiczne A znajomy który mnie parę lat nie widział stwierdził że "spańszczałam".
W sumie nie wiem co się robi żeby wybielić cerę, w moim przypadku sporo w tym kierunku pewnie zrobiła choroba i leki mogące powodować reakcję fototoksyczną ale wam tego nie życzę
_Matilde_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-03, 16:59   #18
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Alicjia Pokaż wiadomość
W Azji, im masz jaśniejszą karnację, tym jesteś piękniejszy/a
Azjatycka obsesja jasnej skóry
Więc, radziłabym poszukać np. indyjskich kosmetyków, wbrew pozorom przesyłki z Indii nie są takie drogie i szybko idą Osobiście polecam Himalaya Herbals, mają świetne kosmetyki, chociaż ich kremu wybielającego nigdy nie próbowałam, mam orientalny typ urody, fatalną cerę i cienie pod oczami i bladość pasuje mi jak pięść do nosa
Ale jak ktoś ma niezłą cerę, to blada skóra jest fantastyczna

o jeszcze taki albo taki krem, pełno tego mają

a nie wiesz ile kosztue stamtad przesylka? bo chyba przeoczylam
a czy takie kremy nie poparzaja? znasz jakies osoby ktore to stosowaly?
Stary 2010-03-03, 19:37   #19
Alicjia
Przyczajenie

Przeoczyłaś TU po prawej obok ceny jest - Wysyłka do POL koło 10-20 zł
A na tej aukcji 3 tubki za 25 zł wysyłka gratis
Nie znam nikogo, kto by używał tego kremu, ale akurat kosmetyki z Himalaya Herbals są 100 % naturalne ziołowe, myślę, że bezpieczne.
Alicjia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-04, 00:21   #20
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Alicjia Pokaż wiadomość
Przeoczyłaś TU po prawej obok ceny jest - Wysyłka do POL koło 10-20 zł
A na tej aukcji 3 tubki za 25 zł wysyłka gratis
Nie znam nikogo, kto by używał tego kremu, ale akurat kosmetyki z Himalaya Herbals są 100 % naturalne ziołowe, myślę, że bezpieczne.
rety dzieki z nieba mi spadlas

kurcze 3 za 25 zl no i przesylka gratis - bomba! tylko gdzie haczyk?
Stary 2010-03-04, 06:36   #21
LaylaDamment
BAN stały

[1=9bcd8d6a9691606220db279 acbf81f81b2ccc931_62ddcef 27e2e2;17534751]mleko?:O ale takie zwykle? i pomaga?[/QUOTE]

Powiem ci,że nie mam pojęcia,czy to od mleka,czy od całej reszty,ale faktem jest,że do dzisiaj nie potrafię się opalić (nie,żebym chciała xd)
Stary 2010-03-04, 09:02   #22
Konto usunięte

Cytat:
Powiem ci,że nie mam pojęcia,czy to od mleka,czy od całej reszty,ale faktem jest,że do dzisiaj nie potrafię się opalić (nie,żebym chciała xd)
a moglabys opisac co robisz i jak dlugo? ja jeste zolta na twarzy a chcialabym zejsc do mleka ze tak powiem... ostatnoi uslyszalam ze jestem opalona i to mnie zmotywowalo zeby sie wybielic
Stary 2010-03-04, 15:51   #23
LaylaDamment
BAN stały

[1=9bcd8d6a9691606220db279 acbf81f81b2ccc931_62ddcef 27e2e2;17618915]a moglabys opisac co robisz i jak dlugo? ja jeste zolta na twarzy a chcialabym zejsc do mleka ze tak powiem... ostatnoi uslyszalam ze jestem opalona i to mnie zmotywowalo zeby sie wybielic[/QUOTE]
Szczerze mówiąc to było trochę lat temu,wiec juz nie za bardzo pamiętam,jak to robiłam z tym mlekiem.Ale wiesz,jest mnóstwo wątków o wybielaniu na Wizażu,więc nie powinnaś mieć problemu z szukaniem
Między innymi,np. w wątku 'Japońskie sposoby na piękną cerę'.Warto go przejrzeć.Kuracja kwasami też wybiela.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-31, 22:58   #24
Lilith444
Przyczajenie

cześć dziewczyny ja jestem blada strasznie i nigdy się nie opalam, nawet jeśli przebywam na słońcu, a jedyne co mi z tego przebywania na słońcu przyszło to znamie do wycięcia na ręku...moja skóra jest mleczno biała-jedynie na twarzy jestem lekko różowa latem, ale to naprawdę krótkotrwałe i absolutnie nigdy nie brązowieje. Mój problem polega na tym, że po latach walki z bladością-pokochałam ją!!!!! i co? moja cera pozostawia wiele do życzenia, a na tak bladej cerze wszystko widać!!! poza tym problem z dobraniem podkładu-tutaj w Polsce wszystkie jedynki za ciemne a przecież trzeba zakryć pryszczyki i wyrównać koloryt. Na szczęście teraz mieszkam w Londynie, i myślę że coś znajdę. Dziewczyny czy macie jakieś rady co do pielęgnacji mojej skóry? jestem zagubiona totalnie
Lilith444 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-31, 23:17   #25
Hipnagogia
Wtajemniczenie

Polecam lekturę wątków :
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=96707
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=270173

Hipnagogia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-06, 20:12   #26
laura lawenda
Przyczajenie

Cytat:

A czy używanie cytryny nie podrażnia skóry???
laura lawenda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-08, 16:08   #27
Lilith444
Przyczajenie

Hej dziewczyny, jak miło spotkać zwolenniczki mlecznej cery ja też jestem bladziutka i troszkę u mnie potrwało polubienie mojej inności. Teraz mieszkam w Londynie i widzę wszystkie głupie docinki, które zdarzały się w Polsce zniknęły tutaj jest sporo docenia się indywidualizm, a blade jest piękne heheeh. Pozdrawiam moją imienniczkę Lilith!!!, może wymienimy doświadczenia z angielskimi kosmetykami do jasnej cery? ja wciąż eksperymentuje i czasem strasznie bladze, gdyż moja cera często płata figle i daleko jej do porcelanowej
Lilith444 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-09, 15:53   #28
fiolkowa krolewna
Zakorzenienie

Ja normalnie nie wierzę w to co czytam a dlaczego????

Bo od małego mi wszyscy dogryzali "coś Ty taka blada" "weź się opal"

Od zawsze mam kompleksy z tego tytułu. I nie jest mi łatwo
Zawsze marzyłam by być opalona... Nawet mi mama ciągle mówi żebym się opaliła.

W ostatnich trzech latach byłam porcelanowo biała, teraz dwa razy byłam na solarium i pójdę jeszcze kilka razy ze względu na wesela na które idę.

Pozatym , źle się czuję taka biała, gdy dookoła chodzą opalone dziewczyny ....

Tż sie złości o solarium ale widzę że mu się opalenizna podoba.

MOTIVATION
fiolkowa krolewna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-27, 21:37   #29
Princess Selene
Przyczajenie

Hej,
Jak miło zanleźć kogos kto również che mieć bladą skóre. ja równiż nigdy sie dobrze nie opalalam zawsze na czerwono, po prostu jasna karnacja, w szkole nazywali mnie albinosem, nie nawidzilam swojego kolru skóry.

Od kiedy poczytałam na azjatyckim cukrze o tym że bladość w azji jest modna, a poza tym ochrona przed sołońcem to swoista profilaktyka przeciwzmarszczkowa. Przestałam się juz na siłę opalać, używam filtra 50 na całe ciało i nie wstydze się zakladać krótkich spodenek mimo swojej bladej cery. Chociaż w porównaniu z moją siostrą która jest uzależniona od solarium wyglądam iście egzotycznie. A mama ciagle mi mowi że wyglądam jakbym była chora, bo ona jak moja siostra kocha słoneczko. Ale jak po niej widac ma 50 lat i raczej słońce nie przysłużyło sie jej skórze przez te lata.

Bladolice trzymajmy sie razem nie dajmy sie ponizać za nasza bladą cerę !!! Pamiętajcie kiedys to arysrtokratki chwaliły sie blada cerą a tylko ludzie z niższych warstw społ mieli opalona cerę !!! taki poglądw wciąż panuje w Azji!!! Zobaczymi kto sie będie śmiał za 20 lat gdy my będziemy miały piękną twarz bez zmarszczek a solary bedą wygkądały jak by miały 50

Buźka wszystkim bladolicym
Princess Selene jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-29, 20:54   #30
Wenress
Zakorzenienie

Ja już dawno polubiłam swoją bladą skórę, nie jestem w stanie sie opalić (czasem wkurza, że muszę cała sie wysmarować tłustym filtrem żeby gdziekolwiek wyjść latem...) ale niektórzy ludzie patrzą na mnie jak na kosmitkę I komentują, aż mi ich żal że nie mają nic ciekawszego do roboty. Mnie mało obchodzi czy ktoś chodzi spalony po solarium, muśnięty słońcem czy trupioblady.

Ćwiczę!
Wenress jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości