|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe cz. 2 :)
Witam mamusie i melduje sie w II czesci naszego watku
Wczoraj wrocilam pozno od gina i juz nie mialam sily siadac przed kompem, u nas wszystko ok dzidzia rośnie nadal KAMILKA Koleja wizyta 17 sierpien. A dziś zaczynam 6 miesiąc ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
|
|
#32 | |||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale stwierdziliśmy, że lepiej wydać to na badanie niż na jakieś inne bzdurki.Cytat:
![]() Może po prostu jak będziesz u lekarza, to poproś go o dokładne USG i żeby Ci wszystko ładnie objaśnił. Dzięki. Cytat:
Teściowa stwierdziła wczoraj że on wyraźnie podobny jest do mojego męża i że ma czarne włosy Specjalistka z niej niezła Ciekawe co powie, jak Mały się łysy urodzi albo rudy ![]() A jakie ma długie zgrabne nóżki TŻ wczoraj ciężko myślał na imieniem i wymyślił Filip, Marek albo Bartek Ale ja jakoś nie jestem przekonana do żadnego z nich, więc to pewnie jeszcze się zmieni.
Edytowane przez brombusia Czas edycji: 2009-07-21 o 12:08 |
|||||
|
|
|
#33 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pietrusiu a czyt Ty sie wazyłas u gina? GRATULUJECytat:
To pewnie powie, że po sasiedzie ![]() Malina81 trzymamy kciuki za wizyte
|
||
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie ja dzis tylko jak narazie wpadam sie przywitac i lece do mamki
milego dnia
|
#35 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Anatomiczne to takie gdzie sprawdza się wszystkie narządy dzidziola, i ta część jest w 2D, więc normalnie gin może Ci to zrobić, jak ma dobre USG, zazwyczaj połówkowe takie właśnie jest. A 3D to taki dodatek, podobno lepiej zrobić je troszkę później, jak dziecko jest większe i lepiej widać wtedy buźkę. Cytat:
I gratulacje z okazji rozpoczęcia 6 miesiąca Co do wagi, to mój grubasek waży już 833 g wg. wczorajszego USG, a tydzień temu ważył 620g. Wiadomo, że jest jakiś próg błędu, przy takim ustalaniu wagi ale wychodzi na to że przez tydzień przybrał ok 200 g.
|
|
#36 | |
|
Zadomowienie
|
Domi - zaraz poczujesz ruchy, lada dzień
Cytat:
pietrusia - gratuluję zdrowej Kamilki!!! i początku 6 miesiąca!!! A powiedźcie, jak gin ważą Dzidzię, mi jeszcze ani razu na USG nie powiedzieli ile waży... i się zastanawiam skąd oni to wiedzą ... malina81 - trzymamy mocno ![]() ja mam połówkowe w czwartek i już mnie rozpiera ciekawość, chłopak czy dziewczynka, chłopak czy dziewczynka..... |
|
|
|
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bede trzymac kciuki za wizyte. Nic to. Zmykam polowac na maliny i lody
|
|
#38 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ten czas rzeczywiście szybko leci
|
|
#39 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
Tak waże 55 kg czyli 5 kg do przodu juz...
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
Elu ja Ci już pisałam, że mi wyglądasz na dziewczynkę
, a mam ostatnio dobrą passę i Domi dobrze wywróżyłam Marta, Ty też nie znasz płci? Tobie chłopca przepowiadam bo masz niebieski avatar ![]() No to w czwartek będzie tu bardzo gorąco na wątku ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Dziewczyny, co robicie dzisiaj na obiad? Bo jakoś mi nic do głowy nie przyszło
|
#42 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brombi i wszystko sie wydało ![]() ![]() a na obiad...dzis moja mama cos gotuje a co to nie wiem jesczcze ale moge spytac:PDziewczynki trzymam kciuki, żeby Dzidzie sie ładnie ujawniłly u Was, bo juz dawno kolorowałam nasza liste
Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-07-21 o 12:25 |
|
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
To była tylko jedna z wielu przesłanek
![]() Idę z Rufusem, bo już łazi za mną po mieszkaniu. Wymyślcie co mam zrobić na obiad, bo naprawdę nie wiem, przez tą zgagę na nic nie mam ochoty
|
#44 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ale też staram sie często cos przekąszać, a mniej. Teraz mamy raj -tyle pysznych owocków.Cytat:
Cytat:
Ale ja sie może czegoś dowiem dopiero za tydzień w czwartek...
|
|
|
#45 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#46 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No u mnie to tego rozu niewiele bylo, ale dobrze, ze wczesniej zmienilam moje zdjecie. Mialam jaszczurka, to nie daj Boze jeszcze malego krokodylka bysmy mieli
|
|
#47 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też cały czas myślałam, że będzie dziewczynka, ale tak od kilku dni wydaje mi się, że może jednak chłopak... Marta - ja przepowiadam Ci Synka mój TZ będzie ze mną po raz drugi i mamy zamiar wziąć kamerkę, bo niestety w tym gabinecie nie nagrywają. Mam nadzieję, że nam pozwolą ![]() konspiracja - mi po brzmieniu "konspiracja", wychodzi, ze dziewczynka A ja na obiad wczoraj miałam gołąbki, a dziś zjadłabym sobie pierogi z kapustą, ale takie własnoręcznie lepione... hmm mniam. Może kupbymi też się zadowolę... |
|
|
|
|
#48 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tymi pierogami ![]() W takim razie poki co zadowole sie winogronem (malin nie dostalam )
|
|
#49 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to czekamy to czwartku czy się przepowiednia sprawdzi
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#50 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to w takim razie trzymam za córęCytat:
![]() Ale już na spacerze wymyśliłam, że spaghetti dawno nie było, więc dzisiaj będzie ![]() Listonosz mi dzisiaj awizo zostawił z datą 17 lipca Ciągle mi jakieś numery robi, w końcu złożę na niego skargę. Tak mi się nie chce iść na pocztę
|
|
#51 |
|
Raczkowanie
|
USG w 3D/4D lepiej robić w późniejszym terminie, moja ginka powiedziała, że USG połówkowe robi się pomiędzy skończonym 22 tygodniem a 26 tygodniem, także my się szykujemy bliżej na 25-26 tydzień.
Ja mam dzisiaj zupkę z żółtej fasolki szparagowej
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
|
|
|
#52 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale maliny to bym zjadła ![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- O, fajny pomysł. Może zrobię w tym tygodniu, tyle że samą zupką to ja się nie wykpię. Maż by wołał :" A gdzie drugie danie?"
|
|
#53 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja kupuje do tego świeży chleb i tak go tym chlebem i tą zupą zapcham na 2-3 godziny
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
|
|
|
|
#54 | |
|
Zakorzenienie
|
A mi sie marzy syn, i mam nadzieję że to "brzmienie" to tylko KAMUFLAŻ dla synalka
![]() Cytat:
![]() Nie odpowiedzialam Ci bo, ja mam dzisiaj filety drobiowe, mizeria i ziemniaki, wiec standardzik... Ravenne - brzmi ciekawie a nie znam takiej zupki - jak ją robisz?
|
|
|
#55 |
|
Zadomowienie
|
Co do malin czy można jeść w czasie ciąży?
|
|
|
|
#56 |
|
Rozeznanie
|
Ja też w II trymestrze jem mniej niż w I, ale możliwe, że to właśnie przez lato i upały.
Przytyłam 5 kg. W pasie przybyło mi jak dotąd 3 cm, w biodrach nic i w piersiach tez nic. Wiem, bo mierzyłam sie dokładnie na tydzień przed tym jak dowiedziałam się ze jestem w ciąży, czyli na samym początku. Gdzie te 5 kg W tych 3 cm?brombusia zrób na obiad pierogi, to wpadnę na porcyjkę ale w sumie spaghetti tez nie pogardzęA jeśli chodzi o ten artykuł to po prostu brak mi słów. Wypowie sie taki jeden kretyn z drugim i dalej ta nasza Polska tkwi w tym zacofaniu Bo "specjalisci" się tak wypowiadają.Nie wiem jak dla Was, ale dla mnie oczywistym jest, że skoro istnieje coś takiego jak ZZO i można zminimalizować koszmarny ból, przed którym trzęsiemy sie ze strachu przez kilka miesięcy, to należy z tego skorzystać, a szpitale powinny to kobietom ułatwiać!!!! W końcu po co ta cała medycyna idzie do przodu? Po to, żeby pomagać, tak??? Wiec dlaczego mam z jej osiagnięć nie skorzystać i skazywać sie na mękę??? A gadka o większym poczuciu macierzyństwa to dla mnie wręcz żenada. Co prawda są kobiety, które wolą urodzić bez ZZO bo dla nich to większa satysfakcja. A ja mam gdzieś taką satysfakcje, chcę żeby poród nie był dla mnie traumą! A satysfakcje i to ogromna będą czuła i tak! A poza tym: Cy któraś z Was ma jakieś wizje co do płci mojego Dzidka? Bo u mnie zastój z podejrzeniami.
Czarny kot już jest! Edytowane przez sexy body Czas edycji: 2009-07-21 o 13:35 |
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
|
#58 |
|
Zadomowienie
|
gdzieś czytałam, że powodują skurcze ale nie wiem czy to prawda, a mam taką ochote na maliny ze szok
|
|
|
|
#59 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A na spaghetti zapraszam serdecznie Cytat:
![]() A co byś chciała? Dobra, idę na pocztę. ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Nie, to napar z liści malin powoduje skurcze, pije się go żeby poród przyspieszyć podobno. Ale same owoce są w porządku, przecież syrop dla ciężarnych Prenalen jest z sokiem zagęszczonym z malin.
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
yyy... a dlaczego nie?
Z tego co wiem, to nie nalezy pic herbaty z LISCIA maliny, jedynie krotko przed porodem, zeby przyspieszyc skurcze i skrocic porod, ale o owocach nic nie wiem ![]() Sexy Body, ten wielki uczony byl z Anglii. Ale z tego co wiem, to tam sluzba zdrowia jest na dosc nieciekawym poziomie. A co do plci... jakos tak mi na chlopca wyglada ![]() Brombusiu, a moze na obiad Zeppeliny??? ![]() Rozplywam sie, ukrop jak diabli, a nie mamy w biurze klimatyzacji. Wiatraczkow tez :/ Dobrze, ze dzis w kiecke sie wrzucilam, bo bym tu chyba padla
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-07-21 o 13:53 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:40.

zreszta moja to jest chyba okaz spokoju, bo na USg zawsze taka grzeczna, bez żadnych fikołków i machania raczkami. Ostatnio piastki zacisniete i może to zabrzmi dziwnie ale mam wrażenie, że na mnie spogladała przez to USG i jak sobie ten obraz przypomne to mi sie tak smutno robi

Ale stwierdziliśmy, że lepiej wydać to na badanie niż na jakieś inne bzdurki.

Ale ja jakoś nie jestem przekonana do żadnego z nich, więc to pewnie jeszcze się zmieni.

z tymi pierogami