![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: ja, on i nasze dziecko:(
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#32 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Bez przesady, ale owszem. Ot skrzywienie, przebywam z grupą wysoko położoną intelektualnie. ![]() Jestem bardzo empatyczna, umiem zarówno zrozumieć chęć rozrodczą jak i chęć pozbycia sie wpadki, bardzo elastyczny ze mnie człowiek, wierz mi. Przeciez nie wkładam jej worka na głowę i nie wiozę do gina. Jestem w jej wieku i rozumiem przerazenie, dlatego ta rada. Jej macica jej wybór. Do przeciwniczek aborcji: najpierw wyadoptujcie wszystkie dzieciaki z domów dziecka i powyjmujcie te jeszcze zywe z koszów na śmieci, a potem wtykajce nosa w moją macicę. ![]() Ta jasne, autorka musi urodzić bo tak trzeba i basta, coż trudno sie mówi najwyzej bedzie pozbawiona uczuć macierzynskich i dziecko bedzie miało skrzywione wzorce, ale co tam zdarza sie. Matka może sobie też zrujnowac naukę pracę, ale tak bywa. ![]()
![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do autorki wątku: nie przejmuj się, domyślam się, że ciężko odnaleźć Ci jest odnaleźć się w nowej sytuacji, ale to nie koniec świata. Jak maleństwo przyjdzie na świat to będzie Twoim największym szczęściem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
zadziwiająco krótko ![]() Radze poczytac troszke na ten temat, wystarczy popatrzeć na prostą konstrukcje psychologiczna, matki często obwiniają dzieciaka o niepowodzenia, o to że musialy zostać w domu, żeby zmieniać pieluchy. To sie zdarza przy planowanym i oczekiwanym dziecku, teraz przełóżmy to na "wpadkę". Wystarczy poobserwowac społeczenstwo i latwo zauważyć, że dzieciaki "wpadkowe" są o wiele mniej kochane. Mam mnóstwo znajomych potwierdzających ten fakt wiec to nie jest wyssane z palca.
Od paździora, studentka AGH, kierunek: automatyka i robotyka ![]() Je t'adore mon cheri ![]() ![]() Czy tkwisz w toksycznym związku?! https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=3295 Edytowane przez LadyMakbet18 Czas edycji: 2009-07-24 o 21:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Przeraża mnie Wasze podejście - rozpoczynam współżycie = jestem gotowa na dzieci. Co za bzdura. I co najlepsze w każdym wątku o tej tematyce takie brednie wypisujecie.
Czy człowiek kocha się tylko po to by płodzic nowe pokolenia? Nikt nie jest gotowy na to by rodzić dzieci jeśli ich nie planuje. Dobrze tu któraś wizażanka napisała, że należałoby czekać do menopauzy bo wpada zawsze może się zdarzyć. Jedziecie po dziewczynie jakby miała przyczynić się do armagedonu. Alicii przeraża mnie tylko fakt, że tak późno udajesz się do lekarza. Reszta, to typowa sytuacja w jakiej znajduje się wiele dziewczyn. Teraz dbaj o siebie i malucha a za parę miesięcy nie będziesz mogła pojąć, jakim cudem taki szkrab mógł zająć cię tak bardzo. Trzymam kciuki, by wszystko dobrze się potoczyło.
![]() |
#36 |
Konto usunięte
|
Ok, ale jaki problem oddać do adopcji? Chętnych na zaadoptowanie niemowlęcia jest więcej niż dzieci. To tak na marginesie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Wtajemniczenie
|
I znowu wojna aborcja-antyaborcja
![]() Autorka o tym zdaje się nie wspominała, poza tym na aborcję może być za późno. Nie wiemy jaki miesiąc, ale ja obstawiam czwarty (widać brzuch, okres spóźniał się parę miesięcy), a zdaje się najlepiej zabieg wykonać do trzeciego miesiąca, im dalej tym większe komplikacje mogą się pojawić.
![]() |
![]() |
#38 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Po 2 nie chodzi o to, żeby ciąża zniknęła, ale o to, żeby dziewczyna poczuła się choć trochę lepiej oraz uwierzyła, że to nie jest koniec świata i można sobie z tym poradzić. Chciałabym zobaczyć, czy z ciebie zawsze taka twardzielka i nigdy nie potrzebujesz słów wsparcia, bo ty zawsze jesteś 'wzięta w garść'. Najłatwiej kopać leżącego. A weź spróbuj z silniejszym od ciebie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Wtajemniczenie
|
widze ze kolejny temat, jest przyczyną głupich dogryzek, no cóż ktoś z problem do nas a wy macie okazaje na przemądrzałe zachowanie, - ----nierozumiem tego - to zarozumiałość, jak niechcecie pomóc to cisza !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez memento12 Czas edycji: 2009-07-24 o 22:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#42 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do aborcji, którą proponujesz - jest na nią już stanowczo za późno, skoro brzuszek jest już widoczny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na mój temat radzę nie rozpoczynać dyskusji, między innymi dlatego, że to offtop.
![]() |
![]() |
#44 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
Alicii, ja również zaszłam w ciążę mając lat 20 i również wydawało mi się, że to koniec świata. Musiałam przerwać studia, zmienić całe swoje życie. Byłam nieszczęśliwa i nie zmieniło się to od razu po przyjściu na świat mojej córeczki. Ale z każdym dniem jej życia odkrywałam jak wiele daje mi macierzyństwo i dziś, kiedy mała ma 2,5 roku nie zmieniłabym tej drogi na nic innego
![]() Masz oparcie w chłopaku,teściowej - to naprawdę bardzo dużo! I powiedz o wszystkim jak najszybciej rodzicom, będzie Ci o wiele lżej, i możliwe, że będziesz mile zaskoczona ich reakcją. A póki nie im się nie przyznasz, będziesz się denerwować, a stres nie jest dobry ani dla Ciebie ani dla dziecka. Powodzenia!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przestań płakać i weź się w garść. Dzieci nie spadają ot tak z nieba. Seks bez zabezpieczenia często kończy się ciążą, nie mów że nie byłaś tego świadoma. Ciesz, się że masz oparcie w chłopaku i jego rodzicach. Dacie sobie radę ![]() Trzymam kciuki ![]()
![]() |
![]() |
#47 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() To, że ma wsparcie u babci dziecka nie oznacza, że nie może go dostać od nikogo więcej, ani tym bardziej, że należy jej się pare 'kopniaków' dla równowagi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Jejku przepraszam, a Ty adwokatem jesteś, że się oskarżeń doszukujesz?
![]()
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=conslusion;13419472]Widocznie tego się jeszcze nie douczyła. Ups ...[/QU
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do drugiej części, to może masz i rację.
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
No już, już. Dajmy spokój, to nie wątkek LadyMakbet18.
![]() Swoją drogą, przypomniała mi się sytuacja z wykładu, kiedy to profesor przybliżający nam zagadnienia z filozofii popełnił drobny błąd, a jedna ze studentek poprawiła go w sposób, który na pewno nie można uznać za grzeczny, zaznaczając przy tym, że czytała jedną książkę na ten temat. Na to szanowny pan profesor jej odrzekł "Tak, kiedy byłem studentem, też wydawało mi się, że wszystko wiem, bo przeczytałem jedną książkę. Teraz, kiedy w życiu przeczytałem książek całe setki, upewniam się z każdą następną w tym, że coraz mniej tak naprawdę wiem". Mina studentki - bezcenna. Przepraszam za OT. Edytowane przez flamma87 Czas edycji: 2009-07-24 o 22:39 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Autorko, jak najszybciej powiedz rodzicom, w końcu i tak muszą się dowiedzieć, więc zrób to jak najszybciej - będziesz miała jeden stres z głowy, a teraz dodatkowe stresy to ostatnie, co jest Ci potrzebne. Dobrze że masz wsparcie, trzymam za Ciebie i dzieciaczka kciuki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do aborcji, może to brutalne, ale można ją wykonać nawet w 9. miesiącu ciąży.
![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Rozeznanie
|
Może i jestem, a może nie (choć na pewno nie autorki) i nie doszukuję się oskarżeń (?), ale jeśli już jesteśmy w prawniczym klimacie to właśnie zachowałaś się jak sędzia, który akta sprawy jedynie przejrzał (a nie zapoznał się z nimi z należytą starannością i wnikliwością), a wyrokuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I nadal będę podkreślać to, że decydując się na współżycie trzeba być ŚWIADOMYM tego co może stać się potem w wyniku braku antykoncepcji czy też w wyniku nieskutecznej antykoncepcji. I jeśli ktoś pisze "zawalił mi się świat bo zaszłam w ciążę" nie odbieram tego jako reakcję osoby dojrzałej. No i nie przesadzajmy bo mając 21 lat jest sie osobą dorosłą więc nie wiem na czym polega ten strach przed reakcją rodziców tym bardziej jeśli "teściowa" deklaruje pomoc.
![]() |
![]() |
#60 |
Ekspert od Dupy Strony
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:56.